prijsstrategie bepalen

Live video maken als een professional: tips voor elke persoonlijkheid

11 min


126

Wilt u meer doen met live video? Weet u niet zeker waar u over moet praten als u live gaat?

Waarom nu live video?

Live video stelt je in staat om op een veel dieper niveau in contact te komen met mensen en stelt je in staat om veel sneller loyaliteit en vertrouwen te creëren. Het is de snelste manier om in contact te komen met uw publiek en meer over hen te weten te komen. Ze zullen via live video op een andere manier met je praten dan via e-mail of opgenomen video.

Mensen komen opdagen voor een livestream. Als je waarde toevoegt – als ze die informatie willen – zullen ze komen opdagen omdat ze weten dat ze in staat zullen zijn om vragen te stellen, met je te praten en je boodschap op een meer boeiende manier te horen.

Vooral in de tijd waarin we ons nu bevinden, hebben mensen verbinding nodig, geen perfectie. Als je met livestreaming begint , is het belangrijk om gewoon positieve actie te ondernemen, snel aan de slag te gaan en na te denken over verbinding maken met anderen in plaats van dat alles meteen perfect is – want leven is leven en perfectie is niet iets.

De kansen die er nu zijn om een ​​publiek te laten groeien, over te stappen en je huidige publiek online te brengen, en de kansen voor de toekomst zijn allemaal zo krachtig. Het gaat niet alleen om het hier en nu overleven. Als het hele leven weer ‘normaal’ wordt, kan de toekomst een aantal heel grote dingen voor je in petto hebben als je vandaag actie gaat ondernemen met live video.

Om dit te visualiseren: als je een yogastudio bent, heb je er misschien in het verleden aan gedacht om live video te maken. Misschien heeft uw bedrijf een fysiek aspect en heeft u nog nooit echt het werk gedaan om het online te krijgen.

Als je dat allemaal nu doet, dan heb je, als de zaken weer normaal worden, nog steeds de fysieke aanwezigheid – de persoonlijke locatie – maar dan heb je ook een geheel nieuw verdienmodel. Het is echt spannend om te zien wat mensen doen om hun bedrijf te laten groeien, niet alleen voor vandaag maar ook voor de nabije toekomst.

Hoewel live video al jaren bestaat, beginnen veel mensen nu pas de kracht ervan te beseffen. Iedereen raakt eraan gewend om voor de camera te gaan, ook al is het maar Skype of Zoom. Ze voelen zich op hun gemak om via video met een persoon of een kleine groep te praten, dus dit is een goed moment om de volgende stap te zetten.

uitzendschema op de website van Live Streaming Pros

Er is momenteel een toenemende vraag naar begeleiding bij live streaming. Het bedrijf van Luria ging vroeger twee keer per week live , maar nu zijn ze 5 dagen per week live om extra training te geven, gasten binnen te halen en Q & A’s te doen om op een veel grotere manier voor mensen te verschijnen en aan die vraag te voldoen. Het soort vragen dat Luria nu krijgt, is totaal anders dan voorheen, omdat er een heel nieuw publiek is voor deze informatie.

Over productiekwaliteit

Mensen werden vroeger geïntimideerd door live-streaming-technologie – ze hadden het gevoel dat ze de kwaliteit van televisiestudio’s moesten repliceren met hun livestreams. De normen zijn nu verlaagd, aangezien we televisiepresentatoren zien uitzenden vanuit hun huis met alleen hun telefoon, en het toont alleen maar aan dat iedereen dit kan.

Luria zegt dat deze enorme tv-studio’s die rauwe, van-de-telefoon-video gebruiken, te groot denken, wat hun eigen nadeel is. Haar bedrijf, Live Streaming Pros, analyseert de essentie van een tv-studio en brengt het allemaal op een heel eenvoudige manier naar de thuisstudio’s van mensen . Ze vindt het hilarisch dat deze grote bedrijven niet kunnen bedenken hoe ze hun uitzendingen er thuis goed uit kunnen laten zien. Het is echt niet zo moeilijk, maar ze denken gewoon niet zo.

Op dit moment onderneemt iedereen actie om hun uitzendingen daar te krijgen. Het is geweldig dat ze het gewoon doen en zich concentreren op verbinding, niet op perfectie. Maar binnenkort zullen mensen ook de kleine dingen gaan begrijpen die ze kunnen doen om er echt uit te zien zoals ze deden in de studio, en het zal een interessante overgang worden.

Live video-inhoud: waardegedreven en gemeenschapsgestuurde inhoud

Het leven zal niet verdwijnen, en zolang we ons in een situatie bevinden waarin we proberen contact te maken met mensen en het fysiek niet gemakkelijk is, zal er een kans zijn. Dus veel mensen worden verkocht voor de waarde van live gaan, maar hebben geen idee waar ze over moeten praten. Hier is wat inspiratie voor het soort dingen dat je kunt delen als je live bent.

Luria ziet twee primaire categorieën in inhoud voor live video: waardegedreven inhoud, die gaat over iemand helpen iets te leren of iets te doen; en community-gedreven inhoud, die meer gaat over het creëren van verbinding. Met live video kun je beide tegelijkertijd doen, maar het is erg waardevol om die twee dingen daadwerkelijk op te splitsen in verschillende soorten streams.

screenshot van Facebook Live-uitzending op de Facebook-pagina van Live Streaming Pros

Voor een waardegedreven stream weet je waar je het over hebt, je hebt je bullet points, je weet precies welke waarde dat publiek van je gaat krijgen, en dan lever je die waarde in schoppen. Je zou dia’s of een soort demo kunnen hebben, of je zou mensen gewoon kunnen informeren op basis van de vragen waarvan je weet dat ze ze gaan stellen.

Waarde kan trouwens in veel verschillende vormen voorkomen – mensen helpen, inspiratie, amusement – het hoeft niet alleen iets te betekenen. U moet bepalen wat uw publiek waardevol gaat vinden.

Denk aan een snelle overwinning die uw publiek zou kunnen behalen. Als je bijvoorbeeld een video maakt over het verschil tussen Zoom en andere soorten software, kun je laten zien hoe en waarom ze elke optie zouden gebruiken. U laat ze niet alle details zien over hoe u elk product daadwerkelijk kunt gebruiken; de quick win voor hen is gewoon te kunnen begrijpen welke ze voor welk doel zouden willen gebruiken.

Stel uzelf drie dingen af ​​voordat u een waardegedreven video maakt:

  • Wat willen ze weten?
  • Wat hebben ze nodig om te weten dat ze niet weten dat ze het moeten vragen?
  • Wat hoeven ze niet te weten? We weten veel meer over ons onderwerp dan ons publiek in de meeste gevallen. Verwijder extra informatie zodat u ze echt op de snelle winst van het doel zet – u wilt ze niet overweldigen.

Luria gebruikt een paar verschillende soorten ‘showflow’ met betrekking tot wanneer en hoe ze met haar publiek omgaat. Soms pauzeert ze na elk belangrijk stuk waarde om vragen te beantwoorden en met haar publiek in contact te komen. Soms verlaat ze Q&A voor het einde, vooral als ze die inhoud in de toekomst opnieuw wil gebruiken. Hoe dan ook, mensen vinden het heerlijk om met haar te praten en hun vragen te beantwoorden.

Elke vrijdag geeft Luria een live Q & A-show waarbij de belangrijkste waardepropositie is dat ze vragen beantwoordt; ze doet niets anders dan praten met haar publiek. Ze vindt het heel leuk om met mensen om te gaan, te dansen, muziek te maken en verschillende konijnenholen te bezoeken. Het draait allemaal om betrokkenheid en verbinding, en het is veel meer ontspannen.

beschrijving van Live Streaming Pros Vrijdag live videoshow op YouTube

Je kunt dat nog steeds doen in een meer waardegedreven video, maar dit soort community-gedreven inhoud is veel boeiender. Je kunt reacties van kijkers daadwerkelijk op het scherm plaatsen, waardoor mensen zich beroemd voelen. Je kunt ze ook vragen stellen.

Een ding dat Luria graag doet in al haar streams, is vragen of er iemand nieuw is. Dan geeft ze die mensen een speciale shout-out. Ze bedankt hen voor hun aanwezigheid en dat begint echt het begin te maken van die zeer loyale relatie tussen haarzelf en de kijker.

Luria waarschuwt echter om niet naar buiten te gaan en Q & A’s te doen zonder te weten dat je een publiek hebt dat vragen zal stellen wanneer ze opduiken bij je livestreams. Geen vragen krijgen is echt ongemakkelijk.

screenshot van Live Streaming Pro's Facebook Live-video met chat-herhaling

Probeer een hybride model door te beginnen met een beetje waarde en probeer vervolgens de dingen uit de community aan het einde van de video. Als dat goed werkt, kun je mensen vragen of ze meer van dat soort video’s willen. Nodig ze er dan voor uit. U kunt enkele vragen ook vooraf bepalen door na te denken over wat mensen gewoonlijk vragen. U kunt op die manier een Q&A doen waar het allemaal van tevoren is gepland en gedaan.

Integreer uw persoonlijkheid in uw live video-inhoud

Een van de favoriete dingen die Luria doet, is mensen helpen hun persoonlijkheid in hun inhoud te integreren. Nogmaals, mensen willen verbinding, geen perfectie.

Vaak begrijpen we niet waarom ons publiek van ons zou willen horen over een ander onderwerp als ze komen luisteren naar een bepaalde toegevoegde waarde. Onthoud dat we ook dynamisch zijn in onze verschillen – misschien ben je een zakenman, maar je bent ook een moeder, een hardloper en een quilter – dus ga er niet vanuit dat je publiek niets van al dat andere wil horen spullen.

Harry Styles is een muzikant. Hij zingt voor de kost en daarom vinden mensen hem. Dat is de waarde die we van hem krijgen. Maar waarom kan het ons schelen met wie hij uitgaat? Waarom zijn er tabloids? Waarom zijn er gesprekken over wat hij at voor het avondeten en met wie hij rondhing?

U bent een beroemdheid – een microberoemdheid – wanneer u online inhoud maakt. U maakt inhoud en mensen zoeken naar u op voor enige waarde. Als ze je leren kennen, willen ze je leren kennen . Ze willen jullie allemaal kennen en ze willen begrijpen wie je bent als persoon.

Of we nu B2B of B2C zijn, aan het eind van de dag zijn we allemaal mensen. Mensen willen andere mensen begrijpen en zich verbonden voelen. Als je jezelf helemaal integreert, bouw je vertrouwen, enorme loyaliteit en zoveel betrokkenheid op.

Je leven is je inhoud. Dat is het moeilijkste voor mensen om te omarmen. Maar als je dat doet en naar je dagelijkse leven kijkt, begin je te denken: “Wat zouden mensen hier interessant aan vinden?” Je moet jezelf uit je hoofd halen om dit goed te doen, maar als je er eenmaal in geoefend bent, zal het resultaat opleveren.

Wat u over uzelf kunt delen in uw live video-inhoud

Luria heeft een oefening om klanten te helpen bepalen welke delen van zichzelf ze openbaar willen delen.

Maak eerst een lijst van alle aspecten van uw leven. Luria maakt bijvoorbeeld video en is een bedrijfseigenaar, maar ze heeft ook een chihuahua. Bovendien houdt ze van wandelen, paddleboarden, naar de sportschool gaan, lezen en kleurboeken voor volwassenen maken. Dat zijn de deelbare aspecten van wat ze in haar leven doet.

Schrijf je hobby’s en passies op, je huisdier ergernis, je beste eigenschappen en je slechtste eigenschappen. Terwijl je dit doorneemt, denk je misschien: “Ik weet al deze dingen over mezelf” – maar heb je het allemaal op papier gezien? We leven dag in dag uit met onszelf en we denken niet noodzakelijkerwijs na over de dingen die ons uniek maken. Nu heb je een lijst die je jarenlang kunt gebruiken.

Neem een ​​van die dingen uit je lijst en voeg het toe aan je volgende livestream. Bedenk een verhaal dat u kunt vertellen dat de waarde ondersteunt die u wilt leveren.

Laten we zeggen dat je van wandelen houdt en dat de waarde die je eraan geeft, drie manieren zijn om een ​​hond te trainen. Open de stroom en zeg: ‘Ik ga je drie manieren leren om je hond te trainen om X, Y en Z te doen. Ik was laatst aan het wandelen. Het was een mooie dag. Ik was echt buiten adem omdat het een super steile helling was en ik zag deze persoon aan hun hond rukken. Het was verschrikkelijk! Ik kon niet geloven hoe ze deze hond behandelden. Dat is niet hoe je je hond traint. Hier is hoe je het doet. “

Vertel het verhaal rond uw gevoelens, uw gedachten en wat u ervoer.

U kunt uw persoonlijkheid ook integreren in door de gemeenschap aangestuurde inhoud. Luria heeft onlangs een nieuwe community-experience manager aangenomen, genaamd Kali. Luria kondigde op haar livestream aan dat Kali was aangenomen en vertelde iedereen hoe ze voor hun gemeenschap zou zorgen.

screenshot van Luria Petrucci-tweet

Het publiek kende Kali op dit moment niet echt; ze was een gloednieuw persoon in hun wereld. Dus in plaats van ze Kali’s cv te geven, vertelde Luria dat Kali niet van zwarte olijven houdt – en het publiek van Luria weet dat ze van zwarte olijven houdt . Haar toehoorders weten ook dat ze van knoflook houdt, dus ze vertelde hoe Kali – die net als Luria een Italiaan is – van knoflook houdt, dus waren ze nieuwsgierig naar hoe geweldig knoflook is.

Daarna spraken ze over andere kleine eigenschappen die Luria eerder op de dag over Kali had ontdekt. Het publiek was ermee bezig. Iedereen stemde in met deze dingen die absoluut niets met Kali’s werk te maken hadden, en het zorgde ervoor dat ze automatisch van haar gingen houden.

Eten is altijd een winnaar voor Luria in termen van verlovingstechniek; mensen verzamelen zich rond eten. Dat is hoe we persoonlijk met elkaar in contact komen. Denk na over hoe u contact maakt met mensen, en vertaal dat vervolgens naar uw online aanwezigheid.

Tips om uw live videopresentatie te verbeteren

Zie eruit als jezelf

Veel mensen op video hebben het gevoel dat ze aspecten van hun persoonlijke presentatie zichtbaar moeten afzwakken om professioneel over te komen. Luria zegt om die gedachtegang nu te doorbreken en gewoon jezelf te zijn.

David, de co-host en zakenpartner van Luria, heeft meerdere tatoeages, draagt ​​een witte bril en draagt ​​meestal Marvel-shirts. Fysiek gezien is hij allemaal persoonlijkheid en houdt hij van zijn geekiness.

Laat je persoonlijkheid doorschemeren. Als je tatoeages hebt, deel ze dan. Als je van geeky t-shirts houdt, draag ze dan. Trek geen overhemd aan als u dat niet in het dagelijkse leven draagt. Het ongemak dat je ervaart, zal op de camera verschijnen en het zal zichtbaar zijn voor je publiek. Ze zullen er dwars doorheen kijken.

U hoeft niet op de mensen op televisie te lijken. Je moet op jou lijken . Mensen willen met je in contact komen .

Maak een achtergrond

Luria houdt er absoluut van om persoonlijkheid op de achtergrond te zien. De set zelf, wat er op je achtergrond te zien is, kan een heel eind bijdragen aan het creëren van een omgeving waarin mensen automatisch met je in contact komen voordat je ooit een woord zegt.

David heeft veel Marvel- en Star Wars- dingen op zijn achtergrond, en een heleboel andere rekwisieten die zijn persoonlijkheid laten zien. Luria heeft boeken die haar persoonlijkheid op haar achtergrond laten zien. My Bourbon Journey op YouTube is een van Luria’s favoriete voorbeelden. De set van de gastheer bestaat uit planken en planken van bourbon. Het is prachtig en het zet meteen de toon van de video.

Mijn Bourbon Journey YouTube-video

Ga rond in uw huis en verzamel dingen die iets voor u betekenen en spreek met uw persoonlijkheid. Rangschik ze op een mooie manier die u omlijst, in plaats van direct achter u, waar mensen ze niet kunnen zien. Verwijder het glas van alle foto’s om verblinding te voorkomen.

Je hebt niet veel ruimte of apparatuur nodig. Je kunt een ringlicht krijgen, een goede camera, wat dingen op de achtergrond opzetten en je bent klaar om te gaan.

Het is voor de meeste mensen beter om één plek in te richten, thuis of op kantoor (wanneer we weer naar kantoor kunnen), zodat ze een schakelaar kunnen omdraaien en meteen aan de slag kunnen, zonder excuses om die video niet op te nemen of live te gaan . Maar als u mobieler bent, kunt u gewoon de telefoon opnemen en live gaan waar u ook bent of waar u die dag wilt zijn.

Neem de controle over uw verlichting

Hoe meer controle u over uw licht heeft, hoe beter. Veel mensen proberen natuurlijk licht te gebruiken, maar het is moeilijk te beheersen. Gebruik Luria’s punt om jezelf in te stellen, zodat je die ene schakelaar kunt omdraaien en alles is klaar voor gebruik. Hoe meer u uw verlichting kunt regelen in plaats van afhankelijk te zijn van natuurlijk licht, hoe beter u op lange termijn zult zijn.

Een ringlicht kan u meer dekking geven; het is bedoeld om de verlichting rond je gezicht te vullen. Je telefoon of camera kan er midden doorheen schieten omdat het een open ring is. Als je een bril draagt, plaats de ringlamp dan niet recht voor je, want dat zal veel reflectie veroorzaken – til hem op en richt hem naar je toe voor hetzelfde effect zonder verblinding.

screenshot van Luria Petrucci Instagram-bericht met ringlicht

David heeft mooiere lichten om zijn achtergrond in te vullen, maar een van Luria’s is gewoon een Ikea-vloerlamp. Ze stopte er een blauwe gloeilamp in die op de muur schijnt om haar te scheiden van haar achtergrond voor meer waarneming van diepte en visuele interesse. Je hebt geen dure apparatuur nodig om een ​​goede verlichting voor je set te creëren; je hoeft alleen maar interesse te wekken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format