TikTok Analytics voor bedrijven gebruiken - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

TikTok Analytics voor bedrijven gebruiken

6 min


98
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Werkt uw TikTok-marketing? Vraagt ​​u zich af hoe u TikTok Analytics kunt vinden en gebruiken?

In dit artikel ontdek je hoe je je TikTok Analytics-statistieken kunt lezen, analyseren en interpreteren om je TikTok-marketingactiviteiten te verbeteren.

Hoe TikTok Analytics voor bedrijven te gebruiken door Rachel Pedersen op Social Media Examiner.

Toegang krijgen tot TikTok Analytics

Om toegang te krijgen tot TikTok-analyse, heb je een TikTok Pro-account nodig. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je eenvoudig in je instellingen converteren naar een pro-account.

Om dit te doen, tikt u op de drie stippen in de rechterbovenhoek van uw TikTok-profiel .

... knop op profiel voor TikTok Pro-account

Wanneer uw instellingen zijn geopend, tikt u op Mijn account beheren en vervolgens overschakelen naar Pro-account. Nadat u deze wijziging heeft aangebracht, moet u het even de tijd geven om de gegevens te verzamelen.

optie om over te schakelen naar Pro-account in TikTok-instellingen

Als u klaar bent om toegang te krijgen tot uw analyses, gaat u naar uw accountinstellingen en selecteert u Analytics.

Analyseoptie in instellingen voor TikTok Pro-account

# 1: TikTok-overzichtsanalyse

Wanneer u uw TikTok-analyse voor het eerst opent, ziet u het tabblad Overzicht. Dit tabblad toont uw totale videoweergaven, volgers en profielweergaven. Standaard ziet u de gegevens van de afgelopen 7 dagen, maar als u op 28 dagen tikt, kunt u bijna een maand aan gegevens bekijken.

Overzichtstabblad in TikTok Analytics

Videoweergaven

De statistiek Videoweergaven is belangrijk omdat het in feite uw vertoningen en branding zijn, zoals een reclamebord op Times Square.

Hier kun je zien dat ik de afgelopen 28 dagen 7 miljoen videoweergaven heb gehad. De meeste van deze weergaven kwamen op 2 dagen – 16 en 17 januari. Maar als je naar deze statistiek kijkt gedurende de rest van de periode, is er een voortdurende groei en aanhoudende videoweergaven voor het grootste deel.

Videoweergaven op het tabblad Overzicht in TikTok Analytics

Als je op een bepaalde dag een groot aantal videoweergaven hebt gehad, kijk dan welk type video die stijging in het aantal weergaven heeft veroorzaakt.

Volgers

De volgende is je totale aantal TikTok-volgers. Kijk naar de trend van 28 dagen om te zien hoeveel uw volgers in deze periode zijn gegroeid. Het is erg belangrijk om de verandering in de groei van volgers te zien, want zelfs als je een video viraal laat gaan, vertaalt dit zich niet altijd naar meer volgers.

Tijdens deze periode van 28 dagen was er een video met bijna 1 miljoen views in 1 dag, maar de onderstaande grafiek laat geen bijbehorende piek in volgers zien. Het vertoont eerder een gestage groei in volgers gedurende de hele periode.

Het gedeelte Volgers op het tabblad Overzicht in TikTok Analytics

Door naar de groei van je volgers te kijken, kun je vaststellen welke video’s je daadwerkelijk nieuwe volgers opleveren.

Profielweergaven

Het laatste gedeelte van het tabblad Overzicht zijn uw algemene profielweergaven. Dit is het aantal mensen dat voldoende in je video geïnteresseerd was om door te klikken naar je TikTok-profiel. Dit zijn de mensen die het meest waarschijnlijk volgers worden. Met de statistiek Profielweergaven kun je bepalen of je video’s mensen echt dichter bij je brengen.

Profielweergaven op het tabblad Overzicht in TikTok Analytics

# 2: TikTok Content Analytics

Laten we nu eens kijken naar de analyses op het tabblad Inhoud, die uw videoposts en trending video’s bevat.

Videoposts

Het gedeelte Videoposts toont alle TikTok-videoposts die je in de afgelopen 7 dagen hebt gepubliceerd. Op de miniatuur van elke video staat het totale aantal weergaven van die video.

Videoposts op het tabblad Inhoud in TikTok Analytics

Trending video’s

Onder je videoposts zie je je trending video’s, dit zijn de video’s die bekeken worden.

Bekijk al je trending video’s en kijk of ze iets gemeen hebben. Misschien was je gezicht bijvoorbeeld fel verlicht, droeg je een roze blazer, was je echt maf, of had je het over een bepaald onderwerp. Begin trends en patronen te ontdekken in je trending video’s.

Trending video's op het tabblad Inhoud in TikTok Analytics

# 3: TikTok Volgers Analytics

Het tabblad Volgers biedt een schat aan informatie over je volgers, inclusief je totale aantal volgers, hun geslacht, waar ze wonen, wanneer ze actief zijn op TikTok en welke andere video’s en geluiden populair onder hen zijn.

Onthoud dat deze gegevens voor elk account anders zullen zijn.

Volgers

Eerst zie je het aantal TikTok-volgers en de procentuele toename of afname van het aantal volgers in de afgelopen 7 dagen.

Hier kun je zien dat ik 117.000 volgers heb en dat mijn account de afgelopen 7 dagen met 5.088 volgers is gegroeid. Houd de verandering in volgers voor je eigen account week na week in de gaten.

Tabblad Volgers in TikTok Analytics

Geslacht

Onder het aantal volgers ziet u de uitsplitsing van uw publiek naar geslacht.

Mijn TikTok-aanhang is 66,9% vrouwelijk en 33,1% mannelijk. Mijn publiek is 83% vrouw, dus dit komt vrijwel overeen met de analyses van mijn andere platforms.

Topgebieden

Topgebieden toont een uitsplitsing van uw volgers per locatie.

Tot het punt waarop ik opzettelijk wereldwijd ging met mijn TikTok, was 92% van mijn volgers in de Verenigde Staten, Canada, Australië, het VK en Nieuw-Zeeland. Nu kun je zien dat ik een veel meer wereldwijd publiek heb, en dat vind ik opwindend.

Topgebieden op het tabblad Volgers in TikTok Analytics

Volgeractiviteit

Follower Activity is waar u de tijden en dagen kunt zien waarop uw volgers het meest actief zijn op het platform. Als je naar deze gegevens kijkt, kun je de beste tijden vinden om op TikTok te publiceren voor je publiek.

Als je je volgersactiviteit overdag bekijkt, kun je zien op welke dagen van de week je publiek het meest actief is. In de onderstaande afbeelding kun je zien dat mijn publiek de hele week vrij gelijkmatig actief is.

Volgeractiviteit in dagen in TikTok Analytics

U kunt de activiteit ook per uur van de dag bekijken om de tijden te zien waarop uw publiek het meest actief is.

De onderstaande grafiek toont een piek in activiteit tussen 16.00 uur en 18.00 uur voor deze specifieke dag.

Volgeractiviteit in uren in TikTok Analytics

U kunt ook uurgegevens voor andere dagen analyseren. Het lijkt er weer op dat de middagen en avonden krachtig zijn.

Volgeractiviteit in uren gedurende meerdere dagen in TikTok Analytics

Als je trends identificeert van wanneer je publiek het meest actief is op TikTok, wil je een uur of twee daarvoor publiceren.

Houd er rekening mee dat de beste tijd om inhoud te publiceren voor elk account anders zal zijn. Mijn publiek bestaat voornamelijk uit moeders, dus de actieve tijden van mijn publiek zijn logisch voor hen. Maar de actieve tijden van uw publiek kunnen compleet anders zijn. Het publiek van elk merk zal verschillende piektijden hebben, dus u moet uw eigen gegevens analyseren om uw beste tijd te vinden om te publiceren.

Video’s die je volgers hebben bekeken

In het volgende gedeelte van het tabblad Volgers kun je de andere TikTok-video’s zien die populair zijn bij je volgers. Kijk naar de inhoud die ze bekijken om een ​​idee te krijgen van het soort humor en interesses dat ze hebben en waar ze misschien meer over willen weten.

Video's die je volgers hebben bekeken in TikTok Analytics

Klinkt waar je volgers naar hebben geluisterd

Je kunt ook zien naar welke geluiden je volgers hebben geluisterd. Misschien wil je op deze trends springen en video’s opnemen met deze geluiden.

In de onderstaande afbeelding bevat het bovenste geluid een ongepast woord, wat vaak het geval is op TikTok. Wees dus voorzichtig bij het kiezen van een geluid voor je TikTok-video en zorg ervoor dat je naar de volledige audio luistert voordat je ermee opneemt.

Klinkt waar je volgers naar hebben geluisterd in TikTok Analytics

Gevolgtrekking

Nu weet u hoe u uw TikTok-analysegegevens moet lezen, analyseren en interpreteren om te zien of uw marketing werkt. U kunt erachter komen welke inhoud resoneert met uw publiek en de piekmomenten ontdekken om op TikTok te posten om uw publiek te bereiken.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *