Visueel ontwerp voor niet-ontwerpers

12 min


93

Wilt u betere visuals voor uw marketing creëren? Op zoek naar tools en tips waarmee u eenvoudig visuele inhoud kunt maken?

Social media marketeers en visueel ontwerp

Elk platform is tegenwoordig visueel, van GIF’s tot afbeeldingen tot verhalen en video. Daarom is het cruciaal dat social marketeers om design geven. Al deze verschillende platforms vereisen dat we visuele inhoud kunnen maken. Bovendien wordt van marketeers gevraagd om snel te mobiliseren en gemakkelijk visuele content te creëren. Zoals al vroeg in het voorjaar (2020) vermeld op Social Media Marketing World, lijken verhalen de onramp naar video te zijn.

Meer dan ooit tevoren moeten we visuele verhalenvertellers zijn. We moeten lenig zijn in het creëren van inhoud, en toch zijn de meesten van ons geen ontwerpers. Hoewel er bekwame professionals zijn aan wie we onze ontwerpverzoeken kunnen uitbesteden, moeten we soms direct met ons publiek in contact komen en snel visuals maken. Er is ook de budgetkant. Mensen hebben misschien niet het geld om een ​​ontwerper in te huren.

Als er een manier is waarop ze het er op de een of andere manier goed kunnen laten uitzien zonder een ontwerper in te huren, is dat een groot voordeel.

Visueel vertellen is wat Donna een ‘vertrouwenskatalysator’ noemt. Hoe meer uw publiek uw video’s, afbeeldingen of andere visuele inhoud ziet, of het nu uw gezicht in een video is of alleen de inhoud die u maakt, hoe meer affiniteit ze voelen voor u en uw merk. Visueel tijd doorbrengen met mensen helpt echt om die relatie vooruit te helpen.

Drie dingen waarmee niet-ontwerpers worstelen

Ondanks budgetbeperkingen en de hoop om snel en / of in-house visuals te kunnen maken, weerhouden drie grote problemen niet-ontwerpers bij het maken van visuele creaties.

De eerste is dat we niet genoeg tijd hebben om alle inhoud te maken die we nodig hebben. Zoals met alles, zijn er manieren om de tijd die we hebben efficiënter te gebruiken bij het maken van visuele inhoud.

De tweede is dat we het gevoel hebben dat we de vaardigheden niet hebben. We zijn geen ontwerpers, maar we worden nog steeds aangemoedigd om visuals te ontwerpen en te maken. We kunnen vaak gefrustreerd raken door wat we zien als het gebrek aan vaardigheden en finesse. Gelukkig zijn er betere manieren om te leren hoe je visuals kunt maken zonder dat je dat allemaal hoeft te weten.

De derde – die best een grote is – is niet echt weten wat te posten. Als we eindelijk gaan zitten om iets te maken – ervan uitgaande dat we de tools hebben en weten hoe we ze moeten gebruiken – denken we: “Wauw, wat moet ik maken nu ik deze tools heb en deze keer?”

Als niet-ontwerpers hebben we de neiging om te veel dingen tegelijk te doen. Toen Donna een kind was, ging ze aan het tikken. Op weg naar huis droeg ze een emmer kikkervisjes op haar fiets, denkend dat ze die in evenwicht kon houden op een hele lange helling. Ze pakte geleidelijk veel snelheid op en het liep niet goed af. De fiets en de emmer en de kikkervisjes vlogen door de lucht.

Ze gebruikt nog steeds die analogie van de fiets en de emmer. We zijn geen ontwerpers; we hoeven niet alles te doen. Probeer gewoon de slimste manier te vinden om visuele inhoud te maken. Als je alles probeert, vliegen soms ‘kikkervisjes door de lucht’.

Vier dingen die niet-ontwerpers moeten weten over design

Als niet-ontwerper die lesgeeft aan niet-ontwerpers, dacht Donna dat ze haar studenten enkele belangrijke ontwerpprincipes moest bijbrengen. Maar door vallen en opstaan ​​is ze gaan beseffen dat het eigenlijk allemaal draait om het terughalen. We moeten het op zijn kop zetten en stoppen met proberen ontwerpers te zijn.

De sjablonen en tools zijn er niet voor niets, en ze worden steeds beter. Professionele ontwerpers doen al het harde werk voor ons. Ze maken deze geweldige sjablonen en dan komen we eraan om er een puinhoop van te maken (ze opvullen, in Aussie-jargon). Het gaat dus echt om met minder beginnen, niet helemaal opnieuw ontwerpen.

Animoto storyboard-scherm

Als je er op geen enkele manier vaardig in bent en je kunt dat aan jezelf toegeven, concentreer je dan echt op het gebruik van sjablonen vanaf het begin.

Blijf bij de elementen van de sjabloon

Wanneer u begint met het bewerken van een sjabloon, kunt u uw merkkleuren, logo’s en lettertypen toevoegen, maar haast u niet om alles tegelijk te wijzigen. Blijf bij de belangrijkste elementen en verander slechts een of twee dingen tegelijk. U kunt de kleuren en de tekst wijzigen, of het lettertype wijzigen in een ander soortgelijk lettertype en de afbeeldingen in afbeeldingen van vergelijkbare grootte.

Maar als je alle randen en structurele elementen gaat verplaatsen en alles vanaf het ontwerp gaat veranderen, ga je het laten lijken op een hondenontbijt (een echte puinhoop)!

Switch Like voor Like

Kies gewoon een of twee elementen, verander ze, kijk eens en ga dan verder als je denkt dat je geen “font-a-geddon” of “misdaden tegen design” gaat veroorzaken.

Als u een lettertype wijzigt, verander dan geen vetgedrukt lettertype op de sjabloon in een handgeschreven lettertype of een handgeschreven lettertype in een groot, vet lettertype. Schakel over naar een vergelijkbare stijl en een vergelijkbare grootte. Als de sjabloon twee hoofdkleuren heeft, schakelt u over naar twee andere kleuren; schakel niet over naar vijf kleuren.

Gebruik contrast

Als je tekst bovenop een kleur plaatst, zorg dan dat er wat contrast is, zodat deze eruit springt. Heb je bijvoorbeeld een donkere achtergrond, dan heb je een lichtgekleurd lettertype nodig. Als het een lichte achtergrond is, heb je een donker gekleurd lettertype nodig. Het doel is hier om dat contrast te creëren, zodat het oog weet waar het heen moet.

Sociaal gesorteerde Instagram-post met licht lettertype op een donkere achtergrond

Grootte doet er toe

Als u een afbeelding op een sjabloon wijzigt, gebruikt u een afbeelding van vergelijkbare grootte. Als de afbeelding veel witruimte bevat, kies dan een andere afbeelding met veel witruimte. Houd de zaken zo veel mogelijk gelijk aan het oorspronkelijke sjabloonontwerp.

Het gaat echt om het werken met de voorontwerpen in plaats van alles vanaf nul proberen te doen. Als je het op deze manier begint te doen, kun je efficiënt iets maken dat er professioneel uitziet – dat er niet uitziet alsof het rechtstreeks uit een van de DIY-ontwerptools komt. Bovendien kunt u het waarschijnlijk in minder tijd doen dan nodig zou zijn om uw ontwerper een e-mail te sturen.

We zeggen niet dat je geen ontwerpers meer gebruikt, maar deze tips helpen je om snel en met een licht budget sociale inhoud te creëren.

Bronnen voor ontwerpsjablonen

Er zijn geweldige sjablonen in Adobe-producten. Jeff Sieh gebruikt die wanneer hij presenteert op visuele verhalen. Maar over het algemeen, voor niet-ontwerpers die hier gewoon proberen grip op te krijgen – vooral in het begin – probeer de nieuwere doe-het-zelf-ontwerptools die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen, zoals PicMonkey, Canva en Easil.

Donna heeft met Photoshop en InDesign gewerkt en was nooit echt enthousiast over het resultaat. Ze vond dat ze een volledige training nodig had. Maar deze nieuwere tools hebben het heel gemakkelijk gemaakt om visuele inhoud te maken. De meeste, zoals Canva en Easil, hebben geweldige sjablonen. Er is nog een andere tool die voornamelijk op mobiel werkt, genaamd Over, en ze hebben zojuist een desktop-tool met sjablonen uitgebracht.

sjablonen scherm in Over mobiele app

Als je naar videogereedschappen gaat, heb je Animoto, Wave.video en Biteable. Met andere tools zoals Adobe Spark kun je kleine animaties maken. Met Easil, Canva en Crello kun je ook enkele elementen animeren.

PicMonkey is door de jaren heen volledig veranderd als tool. Het begon als een eenvoudig hulpmiddel voor het bewerken van afbeeldingen. Het was een van de eerste tools om tekst op afbeeldingen te zetten en foto’s op coole manieren te bewerken zonder Photoshop te gebruiken. Nu hebben ze een volledig systeem dat vergelijkbaar is met Canva, waar je naar binnen kunt gaan en sjablonen kunt krijgen.

Ze hebben nu ook veel andere leuke tools. U kunt het stickereffect creëren dat u overal op YouTube ziet. U kunt achtergrondafbeeldingen verwijderen. Je kunt ook de achtergrond van afbeeldingen verwijderen zoals je kunt in Canva, Easil en sommige andere tools. PicMonkey is dus een solide tool voor niet-ontwerpers, vooral als je veel aan fotobewerking doet.

PicMonkey-bureaublad met het bewerkingsscherm van Facebook-sjablonen

De meeste van deze tools zijn ook behoorlijk op de bal met de juiste afmetingen voor verschillende sociale media-plaatsingen. Dat houden ze constant bij. In sommige tools – wanneer er een nieuwe Instagram-sticker uitkomt – maken ze zelfs nieuwe sjablonen waarmee je wat ruimte hebt om die elementen toe te voegen. Het is beter dan het ooit is geweest en het wordt steeds beter. Je kunt ook veel van de afbeeldingen verkleinen tussen verschillende formaten voor sociale media, meestal met een betaald account.

Donna noemde de strijd om tijd te vinden om visuele inhoud te creëren. Deze tools versnellen dat omdat veel instructies hebben en sommige tutorials in de app zijn ingebouwd. Ze hebben kleine academies of trainingshandleidingen of blogs die je helpen. Al deze tools hebben echt goede ontwerpers en ze maken dagelijks veel inhoud.

Als je met sjablonen werkt, is er aan inspiratie geen gebrek. En als je een beetje meer ontwerpgericht bent, kun je een beetje beginnen met spelen en helemaal opnieuw creëren.

Het is eigenlijk gewoon een kwestie van een tool uitproberen. Probeer er een paar gratis uit en kijk welke het meest bij je past. Je hebt er misschien maar één nodig. Veel mensen hebben er een of twee waar ze tussen werken. Donna raadt aan om een ​​betaald account te hebben op ten minste één van deze tools, omdat deze meer functionaliteit biedt.

Een proces voor efficiënt visueel ontwerp: batch, binge, boemerang

Zodra je de tools hebt gevonden die het beste bij je passen, ga je naar binnen en zoek je een sjabloon die je leuk vindt en converteer je deze naar iets dat past bij je merk met je kleuren, je lettertypen of je berichten. Vaak verander je gewoon het bericht. Het zijn slechts een paar snelle wijzigingen om een ​​afbeelding te kunnen maken.

Wil je het meer on-brand doen, dan kan dat wat langer duren. Mogelijk moet u uw merkkit gebruiken en deze volledig converteren. Donna heeft een geweldig proces dat echt helpt bij het tijdselement van het maken van afbeeldingen.

Partij

Als u iets aan het maken bent, schakel dan niet over van context. Dit betekent dat u twee taken in één uur moet uitvoeren door uw inspanningen elk 30 minuten te verdelen. U verliest 10 minuten buiten het uur om over te schakelen. Probeer uw inhoud te batchen. Als je gaat zitten en afbeeldingen maakt – stel dat je een quote-afbeelding maakt – kopieer deze dan en maak dan nog een quote, en dan nog een en nog een. Als u uw inhoud in één keer in batches plaatst, wordt u efficiënter.

Donna houdt van tools met goede mappensystemen waarmee u uw eigen sjablonen kunt aanpassen en mogelijk ontwerpen met meerdere pagina’s kunt maken, wat de meeste doen. Op die manier kunt u uw eigen sjablonen maken die u keer op keer opnieuw kunt gebruiken. U kunt van alles batches maken: blogs, video’s, podcasts, afbeeldingen op sociale media, infographics, GIF’s of waar u ook op gefocust bent. Het gaat erom tijd te blokkeren en het efficiënter te doen.

U kunt zelfs met een ontwerper samenwerken om sjablonen op maat te laten maken in de tools die u gebruikt. Vraag hen om sjablonen te maken die u vervolgens kunt openen en bewerken, of om gewoon een achtergrond te maken die u kunt uploaden.

Binge

We leven in een Netflix-tijdperk van geserialiseerde afleveringen. Als we mensen ertoe kunnen brengen “nog maar één aflevering”, “nog een IGTV” te willen of door nog meer video’s op onze afspeellijst te vegen, is dat erg krachtig. Wanneer u inhoud maakt en deze groepeert, moet u nadenken over hoe u inhoud in afspeellijsten of seizoensgebonden of geserialiseerde inhoud kunt maken.

Er zijn een paar soorten geserialiseerde inhoud op Instagram. Je kunt Instagram-verhalen of hoogtepunten van het verhaal blijven bekijken. IGTV zorgt ervoor dat u ook kunt kijken. Je hebt ook carrouselposten, die op dit moment behoorlijk krachtig zijn voor betrokkenheid. Veel zware Instagram-gebruikers, zoals Sue B. Zimmerman, doen veel carrouselberichten . Dat kan op elk moment veranderen, maar op dit moment werken ze redelijk goed.

vier afbeeldingen van Sue B. Zimmerman Instagram-carrouselpost

Het gaat terug op het idee van touchpoints. Hoe meer mensen zich bezighouden met of aanraken van uw inhoud op Instagram, hoe meer Instagram weet dat mensen zich bezighouden met uw inhoud en dat de kans groter is dat deze wordt gezien. Dus berichten met geserialiseerde inhoud zijn redelijk goed.

Dit concept kan ook worden gebruikt voor how-tos, iets uitleggen of herzien, of een lancering introduceren – er zijn veel manieren waarop u het kunt gebruiken. Maar u kunt overwegen om voor veel verschillende platforms meerdere afbeeldingen of berichten in meerdere stappen te maken.

Boemerang

Boemerang is Donna’s Australische term voor herbestemming. Hergebruik met een doel. Bedenk voor elk stukje inhoud dat u maakt ten minste twee of drie manieren waarop u het weer kunt gebruiken. Hiermee kunt u waarde terugkrijgen voor dat stukje inhoud, en ook waarde geven aan uw publiek.

Het kan zijn dat u die afbeelding gaat verkleinen naar twee of drie andere formaten of er een sjabloon van maakt. Het kan zijn dat u een infographic neemt en deze omzet in dia’s, of dia’s in een infographic, of afbeeldingen in een video. Je kunt tegenwoordig vrij gemakkelijk afbeeldingen in een video veranderen. U kunt ook een tool als Headliner gebruiken om beeld, video en geluid te combineren.

maak een nieuwe projectpagina in de Headliner-tool

Tools voor ontwerpsamenwerking en goedkeuring

Een paar dingen waar Donna naar op zoek is in een tool voor visuele inhoud zijn:

  • Een goed vouwsysteem voor het archiveren van afbeeldingen en uw ontwerpen
  • Toegang tot elementen die u kunt gebruiken, zoals pictogrammen of foto’s
  • Een soort teamfunctionaliteit die zelfs werkt voor solo-operators die werken met een virtuele assistent of andere teamleden

Canva heeft Canva voor Enterprise; Easil heeft hun Plus-niveau; tools zoals PicMonkey en Adobe Spark hebben ook een samenwerkingsfunctionaliteit.

Veel van deze tools beginnen ook goedkeuringsprocessen ingebouwd te hebben, zodat een ontwerper ervoor kan zorgen dat de gebruikers merkinhoud goedgekeurd krijgen voordat deze wordt verzonden.

Sommige tools zoals Easil en Canva bevatten ook vergrendelingsfuncties waarmee u bepaalde elementen van een sjabloon kunt vergrendelen. Dus als u de integriteit van uw merk wilt beschermen, kunt u ervoor zorgen dat de juiste logo’s en lettertypen worden gebruikt, of dat mensen niet zomaar elementen kunnen verplaatsen. Deze functies worden meestal geleverd met een betaald account.

PicMonkey heeft een live samenwerkingsfunctie waarmee u op afbeeldingen kunt chatten. Canva heeft ook chatfunctionaliteit. Easil heeft goedkeuringsprocessen. Ze hebben allemaal verschillende niveaus hiervan en we zullen zien dat er steeds meer van deze functionaliteit uitkomt.

Grafische Easil-website met een Ontworpen Goedgekeurd bericht

Samenwerkings- en goedkeuringsfuncties zijn praktisch vereist voor deze visuele tools als u met een team werkt. Het verandert het spel voor teams om zeer efficiënt te werken. Misschien hebben ze een in-house of uitbestede ontwerper, maar alles is op één plek. Het kan een game-wisselaar zijn als u probeert efficiënt te zijn met visuele verhalen, vooral als merk.

Sommige van deze tools hebben planningsfuncties en sommige ontwikkelen ze. De meesten van hen zullen uiteindelijk een of andere vorm van planningstool hebben. Het zal interessant zijn om te zien of ze net zo robuust zijn als sommige andere tools die specifiek zijn ontworpen voor planning. Het is goed om vanuit deze tools te kunnen plannen, maar als je slim werkt, is het niet erg om in een andere tool te plannen.

Inspiratie voor creatieve visuele inhoud

Ontwerptools bevatten veel geweldige ideeën in de sjablonen om uit te zoeken wat te posten. Doorzoek de sjablonen onder verschillende categorieën (onder uw branche, thema’s of seizoensinhoud) en u krijgt een hoop ideeën. Sommige hebben ook inhoudskalenders met ideeën voor specifieke dagen van het jaar.

Canva zoekt naar sjablonen voor Fourth of July

Een van de grootste dingen die we vaak missen, is gewoon onze community aanboren. Je hoeft niet altijd alle ideeën zelf te bedenken. Kijk naar wat uw publiek en klanten doen. Spreek met hen; vraag hen wat ze lekker vinden. Ze zullen eerder betrokken raken als je ze opneemt en ze de held van het verhaal maakt, dan wanneer je ze alleen maar inhoudt. Geef ze de tools om uw gedeelde merkverhaal te vertellen.

Er zijn waarschijnlijk diehard fans die van je bedrijf houden en als je tegen ze zegt: “Hé, we hebben deze GIF’s” of “We hebben deze nieuwe hashtag”, zullen ze er dol op zijn. Het geeft ze wat gereedschap, het geeft ze wat ideeën, en dan kun je gewoon zien hoe hun creativiteit de stad in gaat.

Vergeet niet dat u niet de enige marketeer in uw team bent. Uw marketingteam verstopt zich waarschijnlijk in het volle zicht en het is groter dan u zich realiseert. Het is niet alleen u, het zijn uw werknemers, klanten, klanten, partners en leveranciers. Is er iemand in uw team die graag verhalen maakt? Kunt u ze meer voor uw bedrijf laten doen als ze het al persoonlijk doen?

We praten allemaal over het idee van door gebruikers gegenereerde inhoud en het is superkrachtig. Mensen willen dergelijke inhoud zien in plaats van alleen inhoud die is gebrandmerkt. Maar u kunt het idee omkeren door de inhoud die ze delen te delen. Deel het terug. Daarom zijn dingen als het delen van Instagram-verhalen geweldig. Als ze je op dat bericht taggen, kan je team het meteen in je verhaal delen.

Sharpie Instagram-verhaal met door gebruikers gegenereerde inhoud

Zoek naar die laaghangende fruitmogelijkheden waar u inhoud kunt delen die er al is. Vraag je publiek of je klanten om je te taggen in hun verhalen, zodat je dat meteen kunt delen met je eigen Instagram-verhaal of Facebook-verhaal.

Zorg ervoor dat u ze tools geeft om inhoud te delen en uw merkverhaal te delen. Zorg ervoor dat ze de hashtags voor uw inhoud op verschillende platforms of in uw bedrijf kennen. Gebruik zaken als locatiestickers om mensen te bereiken en geef ze de tools om verhalen te delen.

U kunt ook GIF’s delen. Bij Social Media Marketing World deed Donna een aantal GIF’s om haar publiek te laten zien hoe gemakkelijk het was en om hen aan te moedigen het verhaal over de conferentie te delen. Die leuke, deelbare GIF’s waren ongeveer 400.000 keer bekeken.

Wat dat betreft, als je wilt delen waar je bent terwijl je naar deze podcast luistert, zijn er enkele leuke DIY-ontwerp-GIF’s die Donna heeft gemaakt. Ga naar je Instagram- of Facebook-verhalen, plaats je foto of video en zoek op de GIF-stickers naar #DIYDesign of Design with Donna. Deel waar je naar de podcast luistert, tag @stelzner, @SociallySorted en @SMExaminer en voeg de hashtag #DIYDesign toe.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format