Werknemers aanmoedigen om uw LinkedIn-inhoud te delen: 4 tips - DeLaatbusiness
facebook messenger marketing

Werknemers aanmoedigen om uw LinkedIn-inhoud te delen: 4 tips

8 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Meer zichtbaarheid op LinkedIn nodig? Vraagt ​​u zich af hoe u medewerkers kunt betrekken bij uw LinkedIn-contentstrategie?

In dit artikel ontdek je vier manieren om je werknemers te helpen meer bedrijfscontent te delen met hun persoonlijke netwerken op LinkedIn.

Waarom werknemers aanmoedigen om bedrijfsinhoud op uw LinkedIn-pagina te delen?

Door uw collega’s te betrekken bij uw LinkedIn-marketing, ook wel bekend als employee advocacy, kan dit enorme beloningen opleveren voor zowel medewerkers als bedrijf. Als marketingtactiek is het aanmoedigen van werknemers om merkwaarden en boodschappen te delen een strategische en duurzame manier om het bereik en de betrokkenheid bij klanten, potentiële klanten en andere belangrijke belanghebbenden op LinkedIn te vergroten.

Er is een fundamentele regel dat mensen zaken doen met mensen die ze kennen, leuk vinden en vertrouwen. Dus op LinkedIn draait het allemaal om het gebruik van persoonlijke profielen in plaats van de inspanningen te concentreren op de bedrijfspagina.

Statistieken over sociale verkoop bevestigen ook dat het succes van sociale media afkomstig is van werknemersprofielen in plaats van bedrijfsprofielen. Volgens een rapport van We Are Social en Hootsuite :

 • Mensen hebben drie keer meer kans om inhoud te vertrouwen die wordt gedeeld door mensen die ze kennen dan inhoud die wordt gedeeld door merken.
 • Mensen hebben 8 keer meer kans om zich te bezighouden met inhoud die door werknemers wordt gedeeld dan met inhoud die door merken wordt gedeeld.
 • Mensen delen inhoud die door werknemers wordt gedeeld 24 keer zo vaak als inhoud die door merken wordt gedeeld.
 • Leads die door medewerkers worden gegenereerd, worden 7 keer vaker geconverteerd dan welke andere lead dan ook.

Misschien wilt u deze statistieken delen met uw collega’s wanneer u om hun hulp begint te vragen bij het verspreiden van de inhoud die u op uw LinkedIn-bedrijfspagina plaatst . Een simpele reactie, zoals een vind-ik-leuk, opmerking of aandeel, helpt de inhoud van uw pagina uw doelgroep te bereiken op manieren die uw pagina alleen niet kan bereiken.

Om niet-marketingcollega’s verder te overtuigen, pleit ik ervoor om het belang van persoonlijke profielen versus een bedrijfspagina met uw eigen gegevens als volgt aan te tonen:

 • Deel hoeveel volgers uw bedrijfspagina heeft.
 • Laat zien hoeveel werknemers een recent bericht op een bedrijfspagina hebben gedeeld.
 • Deel hoeveel volgers / connecties die medewerkers gezamenlijk hebben. Dit aantal zal waarschijnlijk uw aantal paginavolgers ver overtreffen, vooral voor kleine tot middelgrote bedrijven.

Zodra werknemers begrijpen waarom u hun steun en de kracht van hun LinkedIn-profielen nodig hebt om de inhoud van uw bedrijfspagina te versterken, zijn hier een paar manieren om de activiteiten van die werknemers te ondersteunen.

# 1: Pas de functie LinkedIn-werknemersmeldingen toe op berichten op bedrijfspagina’s

Als beheerder van een LinkedIn-pagina kunt u uw collega’s laten weten wanneer u een update op uw bedrijfspagina hebt geplaatst met behulp van de functie LinkedIn-werknemersmeldingen. Het enige dat medewerkers hoeven te doen is reageren (bijvoorbeeld liken), een opmerking toevoegen of deze delen met hun eigen netwerk.

Om deze functie te gebruiken, moet u eerst de update op uw pagina plaatsen. Klik vervolgens op de knop Medewerkers informeren in de rechterbovenhoek van het bericht.

Werknemers die een link hebben gemaakt naar uw bedrijfspagina in het onderdeel Ervaring van hun LinkedIn-profiel, ontvangen een melding op zowel desktop als mobiel.

LinkedIn-functie voor werknemersmeldingen

Houd er rekening mee dat paginabeheerders werknemers slechts één keer per dag op de hoogte kunnen stellen. Meldingen worden geleverd op basis van een relevantiemodel dat erop gericht is een kritische groep werknemers op de hoogte te stellen en tegelijkertijd de algehele ervaring van LinkedIn-leden te maximaliseren. Sommige werknemers, inclusief beheerders, ontvangen geen melding als het relevantiemodel bepaalt dat de update geen inhoud is waarmee ze waarschijnlijk zullen reageren op basis van hun geschiedenis met de pagina.

Medewerkers kunnen zich op elk moment afmelden voor deze meldingen.

Pro-tip : in de analyse van uw LinkedIn-bedrijfspagina worden updates gelabeld met “Medewerkers op de hoogte”, zodat u het bereik en de betrokkenheid kunt meten die wordt gegenereerd door uw collega’s op de hoogte te stellen van pagina-updates.

Help werknemers hun LinkedIn-profielen te optimaliseren

Om het meeste uit werknemers te halen die uw paginacontent delen, helpt u hen hun LinkedIn-profielen te optimaliseren om zichzelf en uw bedrijf op de meest geloofwaardige en professionele manier te presenteren.

Laat ze stap voor stap zien hoe u informatie toevoegt aan belangrijke profielsecties. Laat ze zien hoe ze een profielfoto en headerafbeelding kunnen uploaden; schrijf een kop die niet alleen de standaard functietitel en bedrijfsnaam is; en vul over, ervaring en opleidingsdetails in.

Om uw collega’s te ondersteunen bij het schrijven van hun LinkedIn-profielen, kunt u een voorbeeldtekst van de sectie Over en wat gestandaardiseerde tekst voor hun huidige rol voor de sectie Ervaring verstrekken. Ik raad aan om een ​​korte beschrijving van het bedrijf op te nemen en de belangrijkste rollen en verantwoordelijkheden te schetsen.

U kunt ook bronnen van rich media opgeven die individuen kunnen opnemen in de sectie Ervaring. U kunt webpagina’s aanbevelen om naar pdf’s, presentaties en video te linken en deze aan te bieden. Door deze stappen te nemen, kunnen werknemers hun LinkedIn-profielen in echte portfolio’s veranderen, het bedrijf beter presenteren aan iedereen die het profiel van die werknemer bekijkt en websiteverkeer stimuleren.

Geef ook een lijst met toepasselijke vaardigheden die betrekking hebben op uw branche en bedrijf. LinkedIn-leden kunnen maximaal 50 trefwoorden aan hun profiel toevoegen om ervoor te zorgen dat hun profiel in de zoekresultaten wordt weergegeven.

LinkedIn teamgenoten functie stap 1

Zodra uw collega’s hun LinkedIn-profielen hebben geoptimaliseerd, adviseert u hen hoe ze LinkedIn kunnen gebruiken om een ​​krachtig netwerk op te bouwen . Hoe effectiever ze hun netwerk uitbreiden, hoe groter de kans dat uw pagina-inhoud uw doelgroepen bereikt.

# 2: Gebruik de LinkedIn Teammates-functie om prioriteit te geven aan inhoud van bedrijfscontacten in de LinkedIn-feed

Om verdere interne samenwerking binnen het bedrijf aan te moedigen, moedigt u werknemers aan om de Teammates-functie te gebruiken, die momenteel wordt getest door LinkedIn. Deze functie zorgt ervoor dat werknemers LinkedIn-updates van hun huidige team zien, zoals hun manager, teamgenoten die rapporteren aan hun manager, andere teamgenoten en directe ondergeschikten.

Meldingen omvatten updates zoals werkverjaardagen, verjaardagen, berichten, gedeelde items en opmerkingen. Teamgenoten zien geen privéacties zoals directe berichten, zoekopdrachten of weergaven van vacatures.

Om de functie LinkedIn-teamgenoten te gebruiken, klikt u op het pictogram Mijn netwerk bovenaan uw LinkedIn-homepagina en vervolgens op Teamgenoten aan de linkerkant.

LinkedIn teamgenoten functie stap 1

Je wordt dan doorgestuurd naar een lijst met huidige teamleden. Iedereen die u als teamgenoot wilt toevoegen, moet uw bedrijf op zijn LinkedIn-profiel hebben vermeld.

Klik op het pictogram Toevoegen om een ​​manager, teamgenoten die rapporteren aan uw manager, andere teamgenoten of directe ondergeschikten toe te voegen.

Typ in het veld Teamgenoten toevoegen de naam van een teamgenoot die je wilt toevoegen en klik op Toevoegen naast de naam van je teamgenoot. Als je geen verbinding hebt met je teamgenoot op LinkedIn, moet je op Verbinden naast hun naam klikken voordat je ze aan je team kunt toevoegen.

LinkedIn teamgenoten functie stap 2

Nadat je je teamgenoten, manager, collega’s en directe ondergeschikten hebt toegevoegd, ontvangen ze een melding en hebben ze de mogelijkheid om je relatie te verifiëren, waarbij prioriteit wordt gegeven aan hoe ze je LinkedIn-activiteit in hun feed zien. Als ze aangeven dat de informatie niet klopt, krijgt uw LinkedIn-activiteit geen prioriteit in hun feed. Je ontvangt nog steeds prioriteitsinhoud van hen omdat je ze als teamgenoot hebt toegevoegd.

Uw lijst met teamgenoten is alleen zichtbaar voor u, hoewel uw connecties mogelijk worden geïnformeerd wanneer u teamgenoten toevoegt. U kunt op elk moment bepalen of u op de hoogte wilt worden gehouden van alle updates, hoogtepunten of alleen updates die op u betrekking hebben.

LinkedIn werkt eraan om de functie te verbeteren en binnenkort kun je andere soorten collega’s en belangrijke professionele relaties toevoegen. Op dit moment kunt u maximaal één manager toevoegen, 19 teamgenoten die rapporteren aan uw manager, 20 directe ondergeschikten en 30 andere teamgenoten. Elke teamgenoot die niet meer voor hetzelfde bedrijf werkt, wordt automatisch verplaatst naar je vorige team.

# 3: Vraag medewerkersinhoud voor uw LinkedIn-bedrijfspagina

Als marketeer moet u relevant nieuws vanuit uw bedrijf verzamelen om te delen op LinkedIn. U wilt in de gaten houden waar werknemers aan werken en inhoud zoeken die past bij uw bedrijfscultuur. En als u geen materiedeskundige bent, heeft u mogelijk hulp van werknemers nodig om een ​​deel van uw inhoud voor LinkedIn te maken.

Deze uitdagingen zijn niet uniek voor sociale media, maar met de vereiste om regelmatige en tijdige inhoud te produceren, moet u interne processen opzetten om steun van werknemers te krijgen.

Hier zijn een paar tips om resultaten te behalen:

 • Deel uw marketing- en socialemediaplan met het hele bedrijf, zodat medewerkers begrijpen wat u probeert te bereiken.
 • Vind social media-kampioenen onder medewerkers. Identificeer misschien één belangrijk contactpersoon per team die uw aanspreekpunt kan zijn.
 • Bied aan om werknemers op uw socialemediaprofielen te plaatsen. Door voor hun ego te spelen, kun je mogelijk alle belangrijke inhoud achter de schermen krijgen die veel betrokkenheid op LinkedIn krijgt.
 • Stel medewerkers eenvoudige vragen om hun input te krijgen: welke successen van klanten kunt u deze maand delen? Wat zijn de veelgestelde vragen van uw potentiële klanten? Wat is uw mening over dit laatste nieuwsartikel in de branche?
 • Vertrouw niet op e-mail om antwoorden te ontvangen. Nodig medewerkers uit voor koffie (of virtuele koffie) om uw vragen te stellen. Neem de gesprekken op (met toestemming) zodat u zich volledig kunt engageren en gebruik vervolgens een app zoals Otter.ai of Rev om ze later te transcriberen.
 • Sluit de cirkel en deel feedback (inclusief prestatiestatistieken ) over de LinkedIn-inhoud die werknemers u helpen maken. Als ze de resultaten van hun input kunnen zien, is de kans groter dat ze blijven helpen.

# 4: Medewerkers begeleiden en ondersteunen bij het plaatsen van hun eigen LinkedIn-profielupdates

Hoewel het een geweldige ondersteuning is om werknemers inhoud van uw LinkedIn-pagina te laten delen, wilt u misschien ook uw niet-marketingcollega’s ondersteunen bij het maken van hun eigen inhoud voor LinkedIn – berichten die kunnen worden gedeeld door teamgenoten en andere netwerkverbindingen.

Sommige medewerkers kunnen er meteen in duiken, wetende wat ze op hun profiel willen posten, maar anderen hebben misschien een paar suggesties nodig. Hier zijn enkele voorbeelden die ik deel tijdens training:

 • Waar werk je aan / waar bereid je je voor?
 • Waar kijk je naar uit? (Bijvoorbeeld een evenement of presentatie)
 • Wat heb je geleerd van een recent evenement dat je bijwoonde?
 • Wat heeft je geïnspireerd dat je zou willen delen? Heb je bijvoorbeeld een TED-talk gezien of een geweldige nieuwe bron gevonden?
 • Heeft u een vraag over recent nieuws uit de branche?

LinkedIn-medewerkerpost
Overweeg naast het delen van deze ideeën ook om technische ondersteuning te bieden aan werknemers die niet het vertrouwen hebben om op LinkedIn te posten. Neem best practices op, zoals de beste LinkedIn-hashtags om te gebruiken. Door training en voortdurende begeleiding aan te bieden, kan consistentie binnen het bedrijf worden gegarandeerd.

Het is ook belangrijk om enkele do’s en don’ts te delen voor het plaatsen op LinkedIn, zoals het niet schenden van de vertrouwelijkheid van de klant. U kunt een gedetailleerd beleid voor sociale media verstrekken of een intern document met voorbeelden. Hier is een lijst ‘voordat je iets plaatst’ die ik gebruik:

 • Heb ik de link gelezen die ik deel?
 • Deel ik informatie uit een betrouwbare bron?
 • Wie ziet dit bericht? Is het relevant voor mijn publiek?
 • Geeft dit bericht een positief beeld van mij / mijn bedrijf?
 • Is het waar? Is het nuttig? Is het inspirerend?
 • Zou het beter zijn om deze informatie als een privébericht te verzenden?
 • Welk aanvullend inzicht of welke mening kan ik toevoegen om context te geven aan dit bericht?

Hoe gemakkelijker u het voor niet-marketeers kunt maken om uw LinkedIn-marketing te ondersteunen, hoe beter. U kunt ze ook aanmoedigen om hun individuele succes te meten door hun LinkedIn-profiel te analyseren met behulp van het LinkedIn-dashboard .

Gevolgtrekking

Om hulp vragen aan collega’s en collega’s is nooit gemakkelijk, maar als het gaat om het behalen van resultaten uit uw LinkedIn-marketinginspanningen, is het enorm waardevol om ze erbij te betrekken. Marketeers hebben mogelijk alle technische vaardigheden voor het beheer van sociale media en veel ideeën voor inhoud; ze zijn echter niet altijd de materiedeskundige binnen het bedrijf. En ze hebben misschien niet het grootste netwerk van klanten en prospects onder hun eigen verbindingslijsten.

Daarom zou u moeten overwegen om werknemers bij uw LinkedIn-marketing te betrekken. Laat ze zien hoe hun profiel een hulpmiddel kan zijn dat uw bredere bedrijfsstrategie kan ondersteunen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *