4 creatieve manieren om organische Instagram-betrokkenheid te genereren - DeLaatbusiness

4 creatieve manieren om organische Instagram-betrokkenheid te genereren

6 min


128
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer betrokkenheid bij je Instagram-berichten? Vraagt ​​u zich af hoe u mensen kunt verleiden om met u in contact te komen op Instagram?

In dit artikel ontdek je vier ongebruikelijke manieren om Instagram-berichten te maken die mensen ertoe aanzetten om met je inhoud te werken en erop te klikken.

# 1: Moedig Instagram-betrokkenheid aan met merkrelevante puzzels

De typische afbeelding of videopost op Instagram kan op zijn best enkele seconden betrokkenheid genereren. Waarom geef je je volgers niet een hersenkraker om ze bezig te houden en betrokken te houden bij je post? Onderzoek toont aan dat  deelname aan activiteiten resulteert in een betere herinnering dan er simpelweg over te praten. Bovendien houden puzzels mensen langer bezig.

Quizzen en puzzels zorgen ervoor dat mensen stil blijven staan ​​en even nadenken. Als je er ook in slaagt om de emoties van je publiek aan te boren, zullen mensen eerder geneigd zijn om de puzzels met hun eigen netwerken te delen. Dit genereert engagement en levert interessante feedback voor je op.

Houd er rekening mee dat de puzzelposts die u voor Instagram maakt, moeten aansluiten bij uw algehele merkboodschap. Zorg ervoor dat u een thema kiest dat uw merk en de kernboodschap weerspiegelt. Ook onderzoeksthema’s waar uw volgers een emotionele band mee hebben.

Rebus-puzzels

De kernwaardepropositie van matrasmerk Casper is gericht op ontspanning en goed slapen. Met dit in gedachten verbindt het merk op effectieve wijze boeiende Instagram-berichten met hun branding door rustgerelateerde rebus-puzzels te leveren via de feed en Stories. In feite zijn puzzels goed voor bijna de helft van hun berichten met het hoogste aantal reacties.

Hoewel Casper geen prijzen uitreikt voor het krijgen van de juiste antwoorden – alleen de opwinding van het hebben van een puzzel – zorgen de posts voor veel betrokkenheid. Ter illustratie: de post hieronder kreeg meer dan 3.800 likes en 94 reacties.

ALT

Naast stilstaande afbeeldingen plaatst Casper ook geanimeerde rebus-puzzels op zowel hun Instagram-feed als Stories en in advertenties. Deze geanimeerde rebus heeft meer dan 19.800 keer bekeken.

ALT

Breinbrekers

Curiosity is een publicatie die uitleg geeft over interessante feiten en trivia. Op Instagram gebruiken ze hersenkrakers om postbetrokkenheid, platformweergaven en verkeer buiten het platform te stimuleren, door uitleg of oplossingen te bieden in de inhoud van hun website. Om die antwoorden te vinden, moeten kijkers de Instagram-bio van Curiosity bekijken om de link naar het relevante artikel te vinden.

Deze  puzzelpost ontving meer dan 6.200 likes en meer dan 300 reacties.

ALT

# 2: Laat je Instagram volgen met een Emoji-speurtocht

Een andere creatieve manier om je publiek op Instagram te betrekken, is met een mind-bender, waarbij je publiek verborgen emoji’s moet vinden. Chanel en Stevo van How Far From Homebegonnen emoji’s te verbergen in hun reisfoto’s als onderdeel van een leuke wekelijkse game op hun populaire Instagram-account.

Dankzij dit soort content hebben ze meer dan 167.000 volgers op Instagram kunnen trekken. Ze zijn inderdaad een benijdenswaardig stel, dat hun succesvolle carrière in de reclame heeft opgegeven om de wereld rond te reizen. Dat is de reden voor een deel van de opwinding om hen heen. Het andere deel zijn de slimme manieren waarop ze emoji’s in hun reisfoto’s verbergen.

ALT

# 3: Zorg voor een community met een terugkerende Instagram-uitdaging

Over het algemeen is een Instagram-uitdaging wanneer je een thema kiest en je Instagram-volgers vraagt ​​om foto’s te delen op basis van ideeën die uit dat thema voortkomen. De uitdaging vereist mogelijk dat deelnemers dagelijks, wekelijks of maandelijks foto’s posten en de aankondiging wordt van tevoren gedaan.

Soms zijn er prijzen, en soms is er alleen de voldoening om mee te doen. De uitdaging is altijd om vooruit en creatief te denken.

Wat zijn de voordelen van een terugkerende uitdaging op Instagram? Het is een manier om passieve volgers uit te nodigen om actief inhoud te maken die je kunt gebruiken om je eigen profiel te versterken. U krijgt niet alleen inhoud die u op uw account kunt plaatsen, maar betrek tegelijkertijd ook uw publiek.

Ontwerpster en illustrator Joanne Hawker  lanceerde haar # MarchMeetTheMaker-challenge voor het eerst in 2016. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt deze Instagram-challenge plaats gedurende de maand maart.

Dit is hoe het werkt. Joanne, de bedenker van de challenge, kiest een thema voor elke dag van maart en vervolgens creëren ontwerpers iets over hun bedrijf op basis van dat thema. Het idee is om het verhaal van hun bedrijf te vertellen in de context van een overkoepelend thema. De challenge geeft ontwerpers een platform om hun werk te exposeren en vrij verkeer te trekken.

ALT

Gemaakt door kunstenaar  @jakeparker  in 2009, helpt de Inktober-uitdaging kunstenaars om dagelijks te tekenen, en duizenden kunstenaars nemen jaarlijks deel. De beste inzendingen worden vermeld op het Inktober-profiel met elke dag een nieuwe tekening om in totaal 31 tekeningen te bereiken voor alle dagen van oktober.

Uitgelichte deelnemers krijgen een hoop exposure. Om dit te visualiseren, liet boekillustrator @tonigalmesdibuixos een aantal van zijn afbeeldingen opnemen in een bericht dat meer dan 63.400 likes ontving.

ALT

Hier zijn grote lijnen om Instagram-uitdagingen te creëren die net zo interessant zijn als de hierboven genoemde.

Plan uw berichten voor de uitdaging

Het plannen van een Instagram-uitdaging van een maand is hard werken. Vraag vrienden en zelfs actieve leden van uw gemeenschap om ideeën te bedenken die een uitdaging waard kunnen zijn. Kies bij het kiezen van een onderwerp iets dat past bij de algehele sfeer van uw merk.

ALT

Pro-tip : stel herinneringen in om de uitdaging op tijd te posten. Vaak maak ik gewoon een foto van de uitdaging en stel ik deze in als achtergrond op mijn telefoon. Omdat ik mijn telefoon talloze keren per dag controleer, dient het als een herinnering.

Kies een hashtag voor de uitdaging

De challenge-hashtag is de sleutel. Wees creatief en bedenk iets unieks dat nauw verbonden is met uw merk. Vraag deelnemers om de hashtag in hun Instagram-ondertiteling te gebruiken, zodat je elke afbeelding kunt volgen die als onderdeel van de uitdaging wordt gepost. Het enige dat u hoeft te doen om de berichten te vinden, is zoeken naar de hashtag in de zoekbalk.

ALT

Ga in gesprek met deelnemers aan de uitdaging

Door met mensen om te gaan, kunt u de deelname aan uw uitdaging aanzienlijk verbeteren. Neem de tijd om met ze in contact te komen door op hun inhoud te reageren of ze leuk te vinden. Veel deelnemers zullen het gedrag met andere deelnemers beantwoorden, waardoor een kettingreactie ontstaat. Dit helpt ook om een ​​gemeenschapsgevoel op te bouwen.

Promoot uw uitdaging op andere platforms

Verspreid het nieuws over je Instagram-uitdaging met de grotere community buiten het platform. Promoot het op uw andere sociale netwerken en geef zelfs betaalde advertenties weer om het op gang te krijgen.

Toen Joanne en Jake aan hun respectievelijke uitdagingen begonnen, hadden ze aanvankelijk niet veel deelnemers. Maar na het herhalen van de uitdaging in de loop van een paar jaar, groeide het aantal deelnemers exponentieel.

# 4: Genereer linkklikken met instructievideo’s in Instagramverhalen

Volgens onderzoek van WR Hambrecht + Co vergeten deelnemers 7 dagen na een training 65% van het behandelde materiaal. In 6 maanden vergeten ze bijna alles wat ze hebben geleerd; het terugroeppercentage is ongeveer 10%.

Een instructievideo kan gebruikers echter een nieuw ervaringsniveau bieden dat eenvoudigweg afwezig is in andere media. Video is visueel stimulerend en veelzijdig, betrekt kijkers op een manier die zelden met tekst kan worden bereikt en helpt mensen concepten en details te onthouden.

Smitten Kitchen plaatst instructieve kookvideo’s in hun Instagram-verhalen, zoals deze voor  kipcurry . Als extra bonus gebruiken ze de link See More om bezoekers naar het volledige recept op hun website te leiden.

ALT

Pro-tip : overweeg om je instructievideo’s live op Stories te doen . Er is een bepaald niveau van kwetsbaarheid in livestreaming dat onmogelijk kan worden gerepliceerd in opgenomen video. Als je fouten maakt, geef je toe en ga je verder. Je mag niet stilstaan ​​bij het verleden. Dit maakt live video inherent uitdagend en zeer opwindend voor zowel de kijker als de deelnemer.

ALT

Gevolgtrekking

Instagram-verhalen, video’s en prijsvragen hebben allemaal een groot potentieel om de emoties van uw publiek aan te boren en betrokkenheid te genereren. Maar in plaats van de gebruikelijke berichten die bedrijven vaak delen, richt dit artikel zich op vier buitengewone soorten inhoud die de interesse van uw publiek wekken en interacties stimuleren.

Puzzels die aansluiten bij je algemene merkboodschap, emoji-speurtochten, uitdagingen rond een relevant thema en instructievideo’s zijn allemaal manieren om je Instagram-community ertoe aan te zetten om met je inhoud bezig te zijn.

Wat denk je? Welke van deze soorten inhoud ga je proberen op je Instagram-account? Heeft u nog andere creatieve inhoudsuggesties om aan deze lijst toe te voegen? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format