4 manieren om het organische bereik van je Instagramverhalen te verbeteren - DeLaatbusiness

4 manieren om het organische bereik van je Instagramverhalen te verbeteren

8 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer organisch bereik voor je Instagram-verhalen? Vraagt ​​u zich af hoe u Instagram-verhalen kunt maken die mensen zullen bekijken?

Hoe het Instagramverhalen-algoritme werkt

Het Instagram-algoritme bepaalt het aantal volgers dat jouw verhalen ziet. Het algoritme probeert voor elke volger de beste, nieuwste, meest relevante en meest boeiende inhoud te identificeren. Vervolgens wordt die inhoud vooraan in de feed met verhalen van de volger geplaatst. Daarom is het belangrijk dat mensen je verhaal tot het einde bekijken.

Als bedrijf hoef je niet iedereen op Instagram te bereiken, maar je moet wel mensen bereiken die mogelijk bij je kopen. De volgende organische tips zullen je helpen die doelgroep te bereiken door verhalen te delen waar ze van houden op een moment dat voor hen relevant is, zodat het gepromoot wordt door het algoritme. Dit zal u helpen uw organische bereik te vergroten naar een meer geïnvesteerde, toegewijde gemeenschap.

# 1: Zorg ervoor dat je Instagram-verhalen een begin, midden en einde hebben

Toen Instagram Stories in 2016 werd gelanceerd, dachten sommige mensen niet dat het zou duren. Ze waren van mening dat het was ontworpen om jongere gebruikers aan te spreken of gewoon om afbeeldingen te dumpen die niet goed genoeg werden geacht voor de hoofdfeed.

Nu wordt verwacht dat Stories de hoofdfeed zal  inhalen  als de belangrijkste manier om te delen op Instagram. Misschien is het al gebeurd, want het is alweer een tijdje geleden dat  officiële cijfers werden vrijgegeven .

Het maken van hoogwaardige inhoud voor verhalen is net zo belangrijk als voor hoofdfeedberichten. Daarom moet je de tijd nemen  om een ​​inhoudsplan voor Instagram Stories te maken .

Denk er bij het samenstellen van Instagram-verhalen aan dat ze een duidelijk begin, midden en einde moeten hebben  . Begin met het einde in gedachten door na te denken over het punt dat u wilt maken of de boodschap die u wilt delen. Bedenk vervolgens welke tekst en afbeeldingen u nodig heeft om dat effectief te communiceren.

National Geographic deelt al sinds de 19e eeuw boeiende verhalen over de wereld en is nu een van de meest succesvolle merken op sociale media. Op hun National Geographic WILD- account delen ze verhalen zoals deze over Rufio het stinkdier.

ALT

Het model van National Geographic kan eenvoudig worden vertaald naar uw Instagram-account. Hier zijn enkele manieren waarop u verhalen over uw bedrijf kunt delen:

 • Markeer klantverhalen en getuigenissen.
 • Geef een dag uit het leven van uw bedrijf of personeel weer.
 • Deel speciale aankondigingen en “bekijk het eerst hier” -ontwikkelingen om uw berichten superklikbaar te maken.
 • Toon exclusieve content achter de schermen van evenementen of uitstapjes.
 • Breng gemeenschapsdienst of outreach-activiteiten waar u bij betrokken bent in de schijnwerpers om te laten zien waar u voor staat en wat uw merkwaarden zijn.

In het onderstaande verhaal neemt 33 Acres Brewing Co.  kijkers mee op een roadtrip – het soort verhalen achter de schermen, in het wild waar Instagram van houdt.

ALT

Pro-tip : vergeet niet je belangrijkste Instagram-feedposts te gebruiken om volgers over je Verhalen-inhoud te vertellen, zodat ze deze kunnen zien voordat deze verdwijnt.

Je kunt langer geschreven inhoud op Stories delen – door een Instagram-blogpost te maken als je wilt – als je specifieke publiek dat zou verwelkomen. Door dieper in te gaan op onderwerpen die verband houden met de branche van uw merk, levert u waardevolle informatie aan potentiële klanten en helpt u vertrouwen op te bouwen.

In hun verhalen brengt persoonlijke schuldrekening  My Frugal Year  de ervaring van het vereffenen van schulden in kaart en deelt diepgaand financieel advies. Als anoniem account vertrouwt het volledig op tekst, maar biedt het nog steeds een enorme waarde voor zijn volgers.

ALT

Pro-tip : vraag kijkers om op het scherm te tikken en vast te houden om dia’s met verhalen met veel tekst te lezen.

# 2: Voeg een verscheidenheid aan videotypes toe aan je Instagramverhalen

Natuurlijk zijn foto’s gemakkelijker te posten op Instagram, maar video trekt de aandacht van mensen beter dan welke andere vorm van inhoud dan ook. Instagram helpt de explosie in online videoverkeer te stimuleren, waarbij meer dan de helft van de consumenten zegt dat ze een band hebben met een merk nadat ze een video op sociale media hebben bekeken .

Instagram Stories is de perfecte (en gemakkelijkste) plek op het platform om de kracht van video te benutten. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om video op te nemen in uw Stories-inhoudsplan:

 • GIF’s : gebruik GIF’s om van een foto een ontroerende, grappige en boeiende Instagram-verhaalpost te maken. Gebruik zoektermen in het stickervak ​​Verhalen om de juiste GIF’s voor je bericht te vinden.
 • Boemerang : maak een korte, snelle serie foto’s die aan elkaar zijn samengevoegd om een ​​minivideo te maken die voor- en achteruit beweegt. Het is een korte, grappige Instagram-stapel.
ALT
 • Handsfree opnemen : met Instagram kun je een reeks filmclips van 15 seconden rechtstreeks opnemen in Stories. Voeg tekst, illustraties, GIF’s en muziek toe en plaats uw verhaal direct.
 • Gezichtsfilters : voeg gezichtsfilters toe om van een potentieel saaie scène een leuke en boeiende scène te maken; praat dan met je volgers.

Pizza Pilgrims  gebruikt veel GIF’s en korte videoclips – zoals deze clips van een pizza die wordt gemaakt en een slow-mo ervan die uit de oven komt – om persoonlijkheid aan hun verhalen toe te voegen en hun klanten te vieren.

ALT

Laat een laag budget (of geen budget) je niet tegenhouden. Instagram-gebruikers verwachten geen video van professionele kwaliteit, vooral niet op Stories.

The Guardian , dat een succesvolle Instagram-nieuwspagina heeft, heeft verschillende maanden onderzoek gedaan naar verschillende soorten Instagram-berichten om te bepalen wat het beste bij hun publiek past. Ze ontdekten dat video meer nieuwe volgers genereert dan statische berichten en dat de tijd en het geld dat werd besteed aan het maken van gepolijste en professionele video’s, specifiek voor Stories, het niet waard waren.

In dit verhaal hebben ze een korrelige nieuwsvideo gepost, in het vertrouwen dat hun Instagram-volgers er graag naar zullen kijken. Het Verhalen-formaat is meer geschikt voor informele, actuele beelden.

ALT

Tools om video met Instagramverhalen te maken

Er duiken voortdurend nieuwe apps op die het gemakkelijk maken om merkvideo-inhoud te maken van slechts een paar stilstaande beelden.

De Mojo-video-app  is een gratis speciale verhaalmaker voor Instagram waarmee je geanimeerde sjablonen kunt aanpassen en lettertypen en kleuren naar keuze kunt toevoegen. Upgrade naar de Pro-versie ($ 39,99 / jaar) om uw eigen logo en lettertypen te gebruiken.

ALT

GIF Maker van Momento  verandert automatisch foto’s of een reeks afbeeldingen in bewegende GIF’s. Je kunt ook filters, stickers, tekst en effecten toevoegen in de app. Het is gratis te downloaden, maar als je upgradet naar Momento Premium ($ 9,99 / maand of $ 47,99 / jaar), kun je het watermerk verwijderen en toegang krijgen tot extra functies.

Internationaal flexibel  werkbedrijf WeWork maakt  vaak boeiende video’s door foto’s uit zijn ruimtes over de hele wereld te combineren. Het gebruikt bewegende tekst en afbeeldingen om de beelden samen te voegen en trekt kijkers in het gesprek door hun mening te vragen via opiniepeilingen en vraagstickers . Toegang tot gebruiksvriendelijke creatieve apps betekent dat u geen grote organisatie hoeft te zijn met aanzienlijke middelen om hetzelfde te doen.

ALT

# 3: Behandel je kijkers op Instagramverhalen als vrienden en familie

Instagram is een visueel platform dat bedrijven helpt om een ​​persoonlijke band met klanten te maken. Uit je comfortzone stappen en voor de camera staan, is de perfecte manier om vertrouwen op te bouwen bij je publiek en het bereik van je verhalen en bedrijf te vergroten.

Omdat Instagram steeds voller is geworden met merken en influencers, is de betrokkenheid bij beide soorten accounts afgenomen . Facebook, eigenaar van Instagram, zegt dat het vrienden en familie wil bezorgen in de feeds van mensen. Dus wat doet een bedrijf? Gedraag je meer als vrienden en familie.

Serveer inhoud die zinvolle, vertrouwde relaties opbouwt. Wees waardevol door zichtbaar te zijn. Posts met gezichten erin zijn altijd populair geweest op Instagram.

Wees het verhaal op verhalen

Harriet Inglis, oprichter van het zelfverwarmende oogmaskerbedrijf  Spacemasks , zag haar online aanwezigheid omhoogschieten en de verkoop een vlucht nemen toen ze het verhaal in haar verhalen werd. En, nieuwsflits, u hoeft niet altijd over uw bedrijf te praten. Haar droge humor en commentaar op het dagelijkse leven als moeder en bedrijfseigenaar hebben loyale fans en merkadvocaten opgeleverd.

ALT

Pro-tip : het gebruik van ondertitels, slechts een paar woorden op het scherm, om kijkers een idee te geven van waar je het over hebt, kan van onschatbare waarde zijn voor degenen die kijken met het geluid uit.

# 4: Voeg elementen voor Instagramverhalen toe om de aandacht van kijkers vast te houden

Instagram-gebruikers hebben een genadeloos korte aandachtsspanne en ongelooflijk snelle duimen. U moet uw Verhalen-inhoud plannen om zoveel mogelijk kijkers vast te houden tot het einde van het bericht. How-to’s en tutorials zijn de perfecte “must watch to the end” Verhalen-inhoud.

Leid met je sterkste afbeelding of videoclip in het eerste verhaalframe. Verwacht niet dat mensen rondhangen voor het geldschot; hun interesse wekken vanaf het begin.

Door de volgende elementen in je verhalen op te nemen, kun je ook de aandacht van kijkers vasthouden:

 • Gebruik tekstprompts om duidelijk te maken waarover u iets post en waarom het de moeite waard is om te bekijken.
 • Voeg muziek of voice-over toe aan uw verhalen. Volgens Instagram wordt 60% van de verhalen bekeken met het geluid aan .
 • Gebruik cijfers of letters om te suggereren dat u een reeks waardevolle inhoud deelt die de moeite waard is om voor te blijven.
 • Gebruik interactieve stickers om volgers aan te moedigen deel te nemen aan uw verhaal door vragen te beantwoorden en mee te doen aan opiniepeilingen. Deze input kan je ook geweldige inzichten in het publiek opleveren.

Wern PR  gebruikte een genummerde onthulling in het onderstaande verhaal om de resultaten van een coachinggesprek met een cliënt te demonstreren. De uitbetaling aan het einde is een gloeiende getuigenis voor Wern. Het is geweldige content voor het vergroten van het bewustzijn voor de klant – een superfan – en ook een boeiend verhaal voor hun volgers.

ALT

Plaats Instagramverhalen wanneer mensen kijken

Instagramverhalen is ontworpen om actuele inhoud te delen. Als je echter onmiddellijke en optimale betrokkenheid wilt, plaats je verhaal dan wanneer je volgers waarschijnlijk online zijn.

Om te ontdekken wanneer uw publiek actief is op het platform, begint u met het onderzoeken van de  Instagram Insights  voor uw zakelijke account. Deze gegevens vormen een handig startpunt, maar vallen en opstaan ​​kan net zo belangrijk zijn voor het bepalen van uw beste plaatsingstijden. Misschien is uw publiek ‘s avonds vaak online, maar’ s ochtends het meest betrokken.

Als richtlijn bleek uit het onderzoek van Buffer met Delmondo naar 15.000 posts van de 200 beste merken op Instagram dat de beste tijd om op Stories te posten buiten de werkuren is. Voor mijn account heb ik gemerkt dat de avond mijn beste tijd is voor directe betrokkenheid van Verhalen, en door na 19.00 uur te posten, kan ik mijn mening met meer dan 50% verhogen.

Er is momenteel geen mogelijkheid om verhalen te plannen zonder een app van derden te gebruiken, hoewel recente ontwikkelingen waardoor gebruikers hoofdfeedberichten en IGTV via Facebook op Instagram kunnen plannen, suggereren dat dit in de toekomst mogelijk zal zijn.

Gevolgtrekking

Het is een moeilijk jaar geweest op Instagram. Sinds begin mei hebben marketeers en gebruikers  een sterke afname van de betrokkenheid op het platform gemeld . Het betrokkenheidspercentage voor merken ligt nu rond de 0,9%, meer dan de helft lager dan eerder dit jaar.

Nu meer bedrijven elke dag om aandacht voor feeds strijden, moet de betrokkenheid bij merkinhoud in het algemeen afnemen; het is een natuurlijk en onvermijdelijk gevolg van het steeds populairder worden van Instagram. Dus nu meer dan ooit, moet je je concentreren op wat geweldige, boeiende Instagram-verhaalinhoud voor je volgers maakt.

Door je aanpak aan te passen en je storytelling-game te verbeteren, kun je content maken die boeiender en relevanter is voor je volgers. Dan zal het beter scoren binnen het algoritme en dichter bij de voorkant van de Verhalen-feed verschijnen. Het resultaat? Beter organisch bereik en betere betrokkenheid voor uw bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format