4 manieren om kijkers op Instagramverhalen betrokken te houden - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

4 manieren om kijkers op Instagramverhalen betrokken te houden

8 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u kunt voorkomen dat kijkers van Instagram Stories uw inhoud overslaan? Op zoek naar snelle tips om te helpen?

In dit artikel vind je vier eenvoudige manieren om Instagram Stories-inhoud te maken die je kijkers een reden geeft om te blijven kijken.

# 1: Geef kijkers meer te zien in minder tijd met videoclipcompilaties van 1 seconde

Gezien de toestroom van advertenties op sociale media, worden consumenten immuun voor merkgerelateerde of irrelevante inhoud van bedrijven, dus probeer een oprechte band met uw publiek te maken via uw Verhalen-inhoud. Dat is cruciaal om mensen geïnteresseerd te houden en uw boodschap effectief over te brengen.

Uit Delmondo’s Instagram Stories Benchmarks voor 2018-onderzoek bleek dat gemiddeld meer gebruikers het eerste en laatste Instagram-verhaalframe verlaten dan enig ander deel van uw gedeelde inhoud.

Maak een video van 15 seconden met een reeks clips van 1 seconde om een ​​verrassend stuk Verhalen-inhoud te produceren. Dit zal uw bedrijf helpen opvallen te midden van merkinhoud en een aandachtsspanne van 8 seconden bestrijden  .

Omdat het automatisch langer wordt afgespeeld en ingebouwde bezuinigingen heeft, kan dit soort snelle video boeiender zijn dan alleen een statische afbeelding of tekst.

ALT

Om dit soort video’s te maken, downloadt u een videocollage-app zoals 1 Second Everyday ( iOSen Android ), die beschikbaar is in zowel gratis als betaalde abonnementen ($ 3,99 / maand of $ 29,99 / jaar). Het Pro-abonnement geeft je toegang tot royaltyvrije muziek, helderheids- en volumeregeling, de optie om branding uit je gepureerde video’s te verwijderen en meer.

Nadat u zich bij de app hebt aangemeld, wordt u gevraagd om uw video’s te uploaden naar een dagboek of om videoclips op te nemen met de camera van uw telefoon. Tik op Snippet toevoegen om een ​​videoclip naar de tijdlijn te uploaden. Selecteer vervolgens de videoclip die u wilt gebruiken in uw bibliotheek.

Pro-tip : houd er rekening mee dat de app video’s in liggend formaat maakt. Een goede oplossing is om uw videoclips verticaal op te nemen.

ALT

De app formatteert uw upload automatisch in een clip van 1 seconde. Pas de schuifregelaar aan om het meest in het oog springende deel van uw video te kiezen en tik vervolgens op Trimmen.

ALT

Nadat je de 15 clips hebt gekozen die je wilt gebruiken, tik je op Mash om het maken van je video te voltooien. Tik vervolgens op Opslaan en delen en Opslaan in filmrol.

ALT

Je kunt je voltooide project rechtstreeks vanuit de bibliotheek van je telefoon uploaden naar Instagram Stories. Wanneer je de video naar je verhaal uploadt, knijp je gewoon naar buiten om het scherm te vullen.

Core Rhythm Fitness (in dit voorbeeld) gebruikt regelmatig video’s van 15 seconden om kijkers een kijkje te geven in hun lessen en algehele persoonlijkheid, en om ze enthousiast te maken over de services:

ALT

Een andere manier om ervoor te zorgen dat uw publiek naar uw verhaal blijft kijken, is door uw meest aanlokkelijke afbeeldingen aan het begin van uw video te plaatsen. Probeer ook eens een foto- of video-burst van verschillende in het oog springende beelden in één verhaal.

In dit voorbeeld gebruikte Bluestone Lane een app voor het maken van video’s om kijkers te verleiden met eenvoudige maar visueel verbluffende Stories-inhoud:

ALT

Pro-tip : meer ideeën nodig? Probeer 15 korte clips achter de schermen te delen van hoe uw product is gemaakt of laat het in actie zien met 15 verschillende achtergronden.

# 2: Voeg een interactieve peiling toe om kijkers van Instagram-verhalen snel te laten meewegen op vragen

Uw merkgerelateerde Instagram-verhalen hoeven geen productadvertenties te zijn om effectief te zijn. Het is eigenlijk de creatieve en interactieve inhoud die kijkers aantrekt en hen dwingt om naar een product te informeren of uw pagina te delen.

In 2018 zei 62% van de bedrijven dat een Instagram-verhaal aanleiding was voor een direct bericht van een klant. Door uw kijkers een vraag te stellen, wordt uw bedrijf toegankelijk en worden ze gemotiveerd om uw product of dienst te verkennen.

Omdat Stories een effectief format is om terloops bij uw klanten in te checken, kan het gebruik van opiniepeilingen en vragen in uw inhoud u helpen bij te houden wat uw publiek meer wil, terwijl u hen aanmoedigt om rechtstreeks met uw merk om te gaan.

Om een ​​peiling in uw verhaal te gebruiken, begint u met het bedenken van een vraag die uw beoogde klant waarschijnlijk zal aangaan. Een interieurontwerpbedrijf kan bijvoorbeeld twee afbeeldingen van een verbouwde ruimte delen en vragen welke hun publiek de voorkeur geeft. Een opiniepeiling is niet alleen een gemakkelijke manier om inhoud die de duim stopt met kijkers te delen, maar het is ook een subtiele methode om uw werk te laten zien zonder overdreven reclame te zijn.

Zodra u een vraag in gedachten heeft, importeert u twee of drie foto’s in een hulpprogramma voor het maken van video’s om een ​​collagevideo aan te passen. Houd er rekening mee dat volgens Instagram 60% van de verhalen wordt bekeken met het geluid aan , dus optimaliseer je inhoud voor weergave met geluid. Door vrolijke muziek of voice-overs te gebruiken, blijven kijkers betrokken en wordt de kans kleiner dat ze uw verhaal overslaan of verlaten voor het einde.

Onthoud dat de poll-sticker van Instagram een deel van je verhaal zal bedekken, dus pas je afbeeldingen dienovereenkomstig aan. Het is ook een goed idee om de timing van uw verhaalpeiling te verlengen, zodat uw publiek meer tijd heeft om naar de afbeeldingen te kijken, uw vraag te lezen en te reageren.

Zodra uw afbeeldingen klaar zijn, voegt u wat branding toe aan uw poll. Zorg ervoor dat je de kleuren en lettertypen gebruikt die het beste bij je merk passen en probeer je bij elke verhaalpeiling aan dat formaat te houden. Door consistent te zijn, kunt u uw merkaanwezigheid versterken en weten consumenten wat ze kunnen verwachten.

Als je eenmaal tevreden bent met je branding, sla je werk dan op in je filmrol. Hier is een voorbeeld van een voltooide collagevideo voordat u een poll toevoegt:

ALT

Nu ben je klaar om je unieke merk-poll te ontwerpen in Instagram Stories.

Wanneer je je verhaal maakt, tik je op het pictogram in de linkerbenedenhoek van je verhaal en kies je de collagevideo uit je bibliotheek. Tik vervolgens op het stickerpictogram en selecteer de enquête-sticker in het stickervak. Pas de poll-sticker aan met korte vraag- en antwoordopties en u bent klaar om deze te delen.

ALT

Een interactieve verhaalpeiling is een snelle en gemakkelijke manier om inhoud te delen die aantrekkelijker is dan alleen een statische afbeelding of tekst.

ALT

Pro-tip : betrek uw publiek erbij door hen een vraag te stellen als: “Wat heeft uw voorkeur?” gecombineerd met twee afbeeldingen of videoclips. Als alternatief kunt u zich concentreren op uw branche. Ter illustratie: als u een fitnessbedrijf bent, kunt u een peiling delen waarin u uw publiek vraagt ​​op welk tijdstip van de dag ze het liefst sporten.

# 3: Geef superfans een knipoog met door gebruikers gegenereerde Instagramverhalen

Wat is er effectiever dan een verkoop of een nieuwe productlijn delen? Laat zien hoe uw klanten over uw product of dienst denken. Tevreden klanten kunnen enkele van uw beste merkambassadeurs zijn .

Door opnieuw te posten wat uw volgers delen, is dit een geweldige manier om uw product of dienst in actie te demonstreren en tegelijkertijd tevreden klanten te presenteren. Heb je goede recensies op je Facebook-pagina of in je directe berichten? Breng ze onder de aandacht in uw verhaal om het succes van uw merk voorop te houden bij huidige en toekomstige klanten.

Om uw klanten onder de aandacht te brengen, moet u klanten die uw product of dienst gebruiken, eerst vragen om u in hun verhalen te taggen. (Je kunt een van de bovenstaande hacks gebruiken om het te vragen!) Zorg er natuurlijk voor dat je de toestemming van de gebruiker hebt voordat je ze opnieuw plaatst en crediteer alle afbeeldingen of video’s aan de eigenaar.

Wanneer een klant uw bedrijf tagt, wordt het bericht weergegeven als een direct bericht op uw Instagram-account. Tik vanaf hier op Dit aan je verhaal toevoegen, direct boven het bericht.

ALT

Als je nog een stapje verder wilt gaan, gebruik dan andere Stories-functies zoals muziek of hashtags om door gebruikers gegenereerde inhoud te bewerken om in contact te komen met je klanten en de rest van je Instagram-publiek.

Om dit te visualiseren, voegt u een sticker toe waarin u de klant bedankt voor het delen, zoals weergegeven in het onderstaande voorbeeld. Als je klaar bent met bewerken, tik je gewoon op Verzenden naar en selecteer je je verhaal.

ALT

Pro-tip : als je de feedpost van een klant in je verhaal wilt delen , tik je op het papieren vliegtuigpictogram onder hun bericht en volg je de bovenstaande stappen.

# 4: Beloon kijkers op Instagramverhalen met exclusieve weggeefacties

Giveaways laten uw loyaliteit zien, helpen relaties op te bouwen en naamsbekendheid te creëren bij huidige klanten. Ze stellen geïnteresseerde klanten ook in staat om uw product of dienst zonder veel inzet uit te proberen.

Om je Instagram-weggeefactie aantrekkelijker te maken, gebruik je de gum-hack in Stories. Hier is hoe.

Begin met het kiezen van een foto van de weggeefactie die u wilt promoten. Tik vervolgens op het penpictogram in de rechterbovenhoek.

ALT

Tik vervolgens op het scherm en houd het 1-2 seconden lang ingedrukt totdat het scherm een ​​effen kleur heeft.

Tik vervolgens op het gum-pictogram in de rechterbovenhoek. Pas het formaat van de wisser aan met de schuifregelaar aan de linkerkant van het scherm.

ALT

Tik rond het scherm waar u de afbeelding wilt onthullen. (Tik op Ongedaan maken in de rechterbovenhoek als je het opnieuw wilt proberen.)

Als je eenmaal tevreden bent met je verhaal, voeg je een call-to-action toe waarmee kijkers weten dat ze aan je winactie kunnen deelnemen. Ter illustratie: “Enter Giveaway”, “Giveaway Alert” of “Deel dit bericht om kans te maken!”

ALT

Pro-tip : gebruik deze hack om aankomende productlijnen te promoten of deel een nieuwe functie die u aan uw product of dienst toevoegt.

Gevolgtrekking

Voor marketeers en kleine bedrijven heeft Instagram Stories de weg geëffend voor merken om klanten te bereiken waar ze al zijn. Als klap op de vuurpijl kunnen de consumenteninzichten van het platform je helpen bij het verfijnen van merkinhoud, peilen wat je publiek wil zien en je Stories-inhoud afstemmen op wat werkt.

De recente introductie van winkelen in Stories heeft het formaat nog verder gekatapulteerd, waardoor een populaire, vertrouwde ruimte is ontstaan ​​waar consumenten merken die ze interessant vinden kunnen volgen en ontdekken, nieuwe producten kunnen ontdekken en rechtstreeks op het platform aankopen kunnen doen. Met het groeiende aantal consumenten dat Instagram gebruikt om producten uit te zoeken en concurrenten te vergelijken, is succes op het platform vaak synoniem met succes als bedrijf.

Door een meeslepende ervaring te creëren die shoppers nergens anders kunnen vinden, verandert Instagram Stories het spel voor social commerce. Met het gebruiksgemak komen steeds meer klanten massaal naar de Instagram van een bedrijf voordat ze hun website bezoeken of ze persoonlijk bekijken.

Vanaf januari 2019 was het dagelijkse aantal actieve gebruikers van het format gestegen tot 500 miljoen ( tegenover  400 miljoen in juni 2018), waardoor het de place to be is voor bedrijven die op social media willen slagen. Het is dus geen verrassing dat 96% van de Amerikaanse marketeers van plan is om de komende zes maanden Stories-advertenties te blijven gebruiken. Maar alleen omdat consumenten actief zijn en regelmatig op het platform browsen, betekent niet dat ze bezig zijn met alle Stories-inhoud.

Dus hoe kunt u uw inhoud van anderen onderscheiden om kijkers aan te trekken en betrokken te houden?

Opvallen in verhalen is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Door snelle beelden op te nemen, in contact te komen met uw volgers en deze te tonen, en informatie op een intrigerende manier te delen, kunt u de persoonlijkheid van uw merk laten zien. Gebruik de Stories-hacks hierboven om voorop te blijven lopen en ervoor te zorgen dat uw merk opvalt op Instagram.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format