customer servcice chatbots

4 manieren om uw Facebook-linkberichten aan te passen voor meer klikken

6 min


128

Wilt u dat meer mensen op uw Facebook-linkposts klikken? Op zoek naar hacks om je Facebook-links aan te passen?

In dit artikel ontdek je hoe je onbekende functies op Facebook kunt gebruiken die meer bezoekers naar je site zullen leiden.

# 1: Hack Facebook Ads Manager om een ​​vierkante afbeelding te gebruiken in uw Facebook-paginakoppeling

Het gebruik van een vierkante afbeelding in uw Facebook-advertentie neemt meer ruimte in de nieuwsfeed in beslag, waardoor het gemakkelijker wordt om de aandacht te trekken. Wat als u een vierkante afbeelding in een bericht wilt gebruiken, maar geen geld wilt uitgeven aan advertenties?

Ik ga je laten zien hoe je een vierkante afbeelding (of video) link post zonder een cent uit te geven; u hoeft de campagne niet te activeren.

ALT

Open Facebook Ads Manager en zet een campagne op met het doel Verkeer of Conversies.

Upload op het niveau van het maken van advertenties een vierkante afbeelding of video die bij uw advertentie past.

ALT

Zorg ervoor dat u uw campagne uitschakelt op campagneniveau voordat u deze publiceert.

ALT

Klik vervolgens op het hamburgermenu linksboven in Advertentiebeheer en selecteer Paginaberichten in de kolom Maken en beheren.

ALT

Selecteer je pagina in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt en zoek het bericht dat je zojuist hebt gemaakt. Klik op het selectievakje aan de linkerkant van het bericht.

Klik op Acties en vervolgens op Publiceren of Plannen om uw bericht te delen op de tijdlijn van uw bedrijfspagina.

ALT

# 2: Verbeter uw Facebook-pagina Link Post Copy

U kunt drie regels tekst in een Facebook-bericht typen voordat uw bericht wordt afgebroken door de link Meer bekijken op uw mobiele telefoon (vanaf 16 augustus 2019).

Je berichten hoeven niet minder dan drie regels te zijn, maar de eerste drie regels van je bericht moeten mensen verleiden om op je bericht te klikken.

Wat kunt u doen om de aandacht te trekken in de nieuwsfeed? Hier zijn twee eenvoudige opties.

Gebruik emoji’s

Emoji’s zijn visuele afkortingen die uw publiek een snel idee geven van wat er gaat volgen. Emoji’s zijn ook kleurrijk, zodat ze uw update meer opvallen voor nieuwsfeed-scrollers.

ALT

Ben je bang dat je niet emoji-geletterd bent? Gebruik Emojipedia om de gewenste emoji te vinden en kijk hoe deze eruit zal zien op Facebook. Het uiterlijk van een emoji op Facebook kan heel anders zijn dan hoe het eruit ziet op je toetsenbord.

Gebruik de Feeling / Activity-knop

Deze knop bevindt zich onderaan uw Facebook-berichtvenster en u kunt deze gebruiken om context aan uw bericht toe te voegen. U kunt een van de 13 gevoelens of activiteiten kiezen, zoals Nieuwsgierig worden, Reizen naar, Eten, Bijwonen en meer.

ALT

Het gevoel / de activiteit die u kiest, wordt bovenaan uw update weergegeven en telt niet mee voor uw drie regels tekstruimte.

ALT

# 3: Bewaar de URL in uw Facebook-linkpost

Linkposts geven uw publiek een enorm klikbaar gebied dat hen naar uw website stuurt, maar er zijn nog steeds gebruikers die niet weten waar ze moeten klikken. Wanneer u uw link op Facebook plaatst vanaf uw pagina, laat u de link staan ​​nadat het voorbeeld is weergegeven. Het ziet er misschien niet mooi uit, maar het kan een paar extra klikken betekenen.

ALT

# 4: Bevestig dat Facebook de juiste afbeelding koppelt aan uw inhoudslink

De voorbeeldafbeelding van uw link moet een scroll-stopper zijn. Het moet snel genoeg de aandacht trekken om het scrollen van Facebook-gebruikers te onderbreken die snel door updates bladeren.

De afbeelding die u kiest voor uw linkvoorbeeld moet een horizontale afbeelding van 1200 x 600 px zijn.

De meeste links bevatten meer dan één afbeelding en het is niet altijd duidelijk welke afbeelding Facebook zal kiezen. Gebruik de Facebook Sharing Debugger- tool om erachter te komen welke afbeelding Facebook zal kiezen voordat u uw bericht publiceert.

ALT

Als het niet de afbeelding is die u verkiest, kunt u de afbeelding wijzigen door in te loggen op uw website.

Als u WordPress gebruikt, maakt de Yoast-plug- in het gemakkelijk om Facebook te vertellen welke afbeelding u moet gebruiken.

Bekijk de pagina of post in bewerkingsmodus en scrol naar het Yoast-gedeelte onder aan de pagina. Klik op het tabblad Sociaal om de afbeelding te kiezen of te uploaden die u bij uw Facebook-links wilt weergeven. Klik op Opslaan.

ALT

Plak nu de URL van de pagina of plaats een bericht terug in de foutopsporingstool om Facebook te dwingen je link opnieuw te crawlen en je gewenste afbeelding te vinden. Dit kan een paar pogingen kosten.

Veel websiteplatforms hebben een ingebouwde functionaliteit die lijkt op Yoast. Als uw site dat niet doet, vraag dan uw webontwikkelaar om Open Graph Markup toe te voegen aan de koptekst van uw pagina. Dit zal Facebook vertellen waar hij naar moet kijken.

# 5: Vraag mensen om de link voor later te bewaren

Wat als je ideale klant je bericht ziet, maar geen tijd heeft of niet meteen kan klikken? Een manier om ervoor te zorgen dat ze je niet vergeten, is door hen te vragen het bericht op te slaan. Facebook herinnert gebruikers eraan dat ze berichten hebben opgeslagen, zodat je een betere kans hebt om die linkklik later vast te leggen.

ALT

# 6: Onderzoek en analyseer het gedrag van uw publiek om de beste tijd te bepalen om op Facebook te publiceren

Er is veel geschreven over de beste tijd om op Facebook te posten. De waarheid is dat er niet één beste tijd is die voor iedereen geldt, maar er is waarschijnlijk een beste tijd voor uw bedrijf. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om die tijd te vinden.

Begin eerst met het analyseren van uw Facebook-linkposts. Is er een tijd van de dag voor uw meest geklikte berichten? Zo ja, dan is dat uw uitgangspunt.

Breng vervolgens de dag van uw klantavatar in kaart. Wat gaan ze doen en wanneer hebben ze tijd om de links die je plaatst te lezen? Een ouder die thuis blijft, heeft een heel ander schema dan een eigenaar van een klein bedrijf, een kantoormedewerker of een handarbeider.

ALT

Als uw ideale klant een ouder is die thuisblijft, kan de beste tijd om te posten in de late ochtend zijn, nadat de kinderen op school zijn.

Mensen die met de trein naar hun werk reizen, hebben ‘s ochtends vroeg tijd om te lezen.

Handarbeiders krijgen misschien pas de kans om te lezen als ze ‘s avonds thuis zijn.

Als u weet welk type klant u wilt aantrekken en hoe hun dag eruitziet, kunt u uw uitzendschema optimaliseren.

Maak ten slotte een aangepast rapport om uw Google Analytics- sessiegegevens te segmenteren op Facebook-sessies.

Om dit te doen, klikt u op Aanpassing en vervolgens op Aangepaste rapporten linksboven in uw analysedashboard. Klik vervolgens op de knop Nieuw aangepast rapport.

ALT

Voeg onder Algemene informatie een titel toe om uw aangepaste rapport een naam te geven.

Geef onder Rapportinhoud uw rapporttabblad een naam, klik op de knop + Metriek toevoegen en kies Sessies als uw metriekgroep. Klik in het gedeelte Dimensie-analyses op + Dimensie toevoegen en voeg Dag van de week en Uur toe als uw Dimensieparameters.

ALT

Selecteer onder Filters Sociaal netwerk en voeg Facebook toe in het lege veld. Bewaar je rapport.

Open het rapport, klik op Secundaire dimensie en selecteer Uur. Nu kunt u de dagen en tijden zien waarop de meeste mensen uw site bezoeken via Facebook.

ALT

Download het rapport als een XLS-bestand, zodat u de gegevens in Excel op dag en tijd kunt sorteren. Dit geeft je een snel overzicht van je beste tijden om elke dag te posten.

ALT

Pas uw uitzendschema aan op basis van wat u ziet. Zorg ervoor dat u deze schema’s op Facebook test om uw optimale plaatsingstijden te bepalen.

Gevolgtrekking

Facebook wil dat gebruikers zo lang mogelijk op het platform blijven. Dit maakt het voor marketeers een uitdaging om verkeer naar hun websites te leiden, maar het kan nog steeds gebeuren.

In het artikel van gisteren hebben we gedeeld hoe u meer inhoud kunt publiceren waar uw publiek waarschijnlijk doorheen zal klikken. Vandaag hebben we gedeeld hoe u uw Facebook-linkposts kunt structureren en bezorgen, zodat ze zijn geoptimaliseerd om klikken en betrokkenheid te genereren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format