5 manieren om uw Instagram-marketing te analyseren - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

5 manieren om uw Instagram-marketing te analyseren

7 min


107
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Weet je hoe goed je Instagram-marketing echt presteert? Je Instagram-bedrijfsprofiel geeft je toegang tot waardevolle statistieken die je kunnen helpen begrijpen wat werkt.

In dit artikel ontdek je vijf manieren om de prestaties van je Instagram-bedrijfsprofiel te analyseren.

Waarom Instagram Business Profile Insights belangrijk is

Instagram is een krachtig hulpmiddel voor kleine bedrijven en influencers die producten en diensten willen presenteren, maar toen Instagram aankondigde dat het het verbergen van vind-ik-leuks zou testen, waren mensen die persoonlijke Instagram-profielen voor bedrijven gebruikten bezorgd. Ook al heeft Instagram deze wijziging officieel niet doorgevoerd, de mogelijkheid dat likes worden verborgen, is een sterk argument om je aanwezigheid op Instagram te verplaatsen van een persoonlijk profiel naar een zakelijk profiel.

Waarom? Met een zakelijk profiel kun je, zelfs als Instagram doorgaat met het verbergen van likes voor het publiek, je likes nog steeds zien via Insights. Toch zijn er andere statistieken beschikbaar in Instagram Insights die je zou moeten bekijken.

De onderstaande statistieken helpen je de prestaties van de inhoud te meten, zodat je meer inhoud kunt maken die mensen inspireert om een ​​bericht leuk te vinden omdat het bij hen resoneert, niet alleen omdat het veel likes heeft.

# 1: Volg Instagram Bio Link-klikken

Wanneer u Instagram voor uw bedrijf gebruikt, is een van de belangrijkste statistieken om te analyseren hoeveel mensen doorklikken naar uw website. Met Instagram kun je één URL aan je bio toevoegen, dus het is belangrijk om deze klikken te analyseren om te bepalen of je publiek je link aantrekkelijk vindt.

Om meer uit uw biolink te halen , kunt u overwegen om een ​​linkservice te gebruiken , waarmee u een speciale pagina met meerdere links kunt maken die wordt geopend wanneer profielbezoekers op uw biolink klikken.

LinkTree-pagina voor Quantas Instagram-account

Het gebruik van een linkservice kan een krachtige tactiek zijn, maar u wilt klikken bijhouden om te zien of dit voor u werkt. Als u te veel links op die pagina presenteert, is het mogelijk dat mensen in de war raken en uiteindelijk nergens op klikken. De linkbeschrijving in je bio kan ook te algemeen zijn om mensen te dwingen erop te klikken.

Een andere benadering om uw ene link te maximaliseren, is door een bestemmingspagina op uw website te maken die alleen voor Instagram-gebruikers is bedoeld. Eenmaal aangeklikt, worden ze naar uw speciale webpagina geleid die een betere gebruikerservaring kan bieden. Ze zullen eerder actie ondernemen en zich zelfs aanmelden voor uw nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Misschien wil je elke week verschillende biolinks testen. Voeg een link naar een leadmagneet toe aan je profiel en schakel deze de komende week over naar een andere leadmagneet, aanbieding of podcastaflevering en kijk welke het beste bij je publiek past. Instagram houdt wekelijks klikken op links bij, zodat u kunt zien of er in een bepaalde week meer of minder op uw link wordt geklikt.

Om het aantal websiteklikken te weten te komen, tikt u eerst op het hamburgermenu in de rechterbovenhoek van uw Instagram-bedrijfsprofiel .

hamburgermenu op Instagram-bedrijfsprofiel

Tik in het pop-upmenu op Insights.

Insights-optie in het pop-upmenu met instellingen voor Instagram-accounts

Tik nu op het tabblad Activiteit en scrol naar de onderkant van de pagina om de statistiek Websiteklikken te vinden. Nadat u dit nummer hebt genoteerd, past u een van de bovenstaande tactieken toe en komt u een week later terug om te zien of deze statistiek is verbeterd. U kunt bijvoorbeeld een doel voor uw bedrijf stellen om het aantal websiteklikken met 20% per week te verhogen.

ALT

# 2: Bewaak opgeslagen en gedeelde items

Opslaan en delen zijn twee belangrijke statistieken om de prestaties van uw inhoud op Instagram te beoordelen. Wat voor soort inhoud zou ervoor zorgen dat uw volgers een bericht willen opslaan – educatieve inhoud, inspirerende citaten, tips, trucs of how-tos? Besteed wat tijd aan het brainstormen over content die je Instagram-publiek waarschijnlijk wil bewaren.

Hetzelfde geldt voor het delen van uw berichten. Mensen willen inhoud delen die vermakelijk of humoristisch is of waardoor het lijkt alsof ze een bepaalde autoriteit hebben. Wat voor soort inhoud zou je kunnen maken als onderdeel van je merk dat iemand zou aanmoedigen om het met zijn volgers te delen?

Bekijk de verschillende soorten berichten die u heeft gepubliceerd om te zien welke zijn opgeslagen en gedeeld. U zult misschien ontdekken dat sommige afbeeldingen veel likes hebben, maar niet opgeslagen of gedeeld zijn, terwijl andere afbeeldingen weinig likes hebben, maar veel opgeslagen of gedeeld worden. Deze informatie kan u helpen inhoud te maken die beter aansluit bij uw publiek.

Om de opgeslagen en gedeelde items voor een bericht te bekijken, open je het bericht en tik je op Inzichten bekijken.

Bekijk Insights-knop op zakelijke Instagram-post

In de onderstaande afbeelding kun je de inzichten voor een van mijn berichten zien. Het heeft nul aandelen maar vijf keer opgeslagen. Dit bericht was meer educatief van aard, dus de vijf saves zijn een indicatie dat ik in de toekomst meer van dit soort inhoud zou moeten publiceren.

Post Insights voor zakelijke Instagram-post

U wilt dat mensen uw inhoud opslaan en / of delen, omdat ze de volgende keer dat ze op Instagram zijn waarschijnlijk terug zullen gaan om het opnieuw te lezen en uw account opzoeken voor vergelijkbare inhoud.

# 3: Meet wekelijkse profielbezoeken

Wekelijkse profielbezoeken zijn een belangrijke maatstaf om op te letten. Wanneer mensen je Instagram-profiel bezoeken, is dat een groot probleem. Nadat ze je bericht ergens op het platform hebben gezien, hebben ze extra moeite gedaan om door te klikken en je profiel te bezoeken.

Beschouw uw profiel als een uitnodiging voor een feest. Wanneer mensen op je profiel terechtkomen, worden ze uitgenodigd om je bio te lezen en door te klikken naar je website. Ze worden ook uitgenodigd om uw verhalen te bekijken, de hoogtepunten van uw verhaal te bekijken en in uw berichten en bijschriften te duiken. Als iemand de tijd neemt om op bezoek te komen, zorg er dan voor dat hij in één oogopslag kan zien wie je bent, wat je doet en welk publiek je bedient.

Om uw wekelijkse profielbezoeken te bekijken, navigeert u eenvoudig naar uw Instagram-profiel. Je vindt het nummer bovenaan de pagina.

aantal profielbezoeken vermeld bovenaan Instagram-bedrijfsprofiel

Bekijk uw wekelijkse profielbezoeken en noteer dat aantal. Ontwikkel en test vervolgens nieuwe inhoud en kom binnen een week terug om te zien of dat aantal stijgt.

Hier zijn enkele ideeën voor het maken van boeiende inhoud waarmee u dit aantal kunt verhogen:

  • Schrijf bijschriften die interacties stimuleren : uw Instagram-ondertitels zijn een kans om op een leuke en boeiende manier de bekendheid van uw producten en services te vergroten. Stel vragen, vertel herkenbare verhalen en markeer klanten in uw bijschriften om mensen aan te moedigen om met uw inhoud te werken.
  • Test verschillende afbeeldingen : na het analyseren van uw individuele berichten, kijk naar degene met de meeste opgeslagen / gedeelde berichten, opmerkingen, enzovoort, en kijk of de afbeelding er iets mee te maken heeft. Bevatten uw best presterende afbeeldingen dieren? Doen de afbeeldingen met jou erin het beter dan die zonder jou? De afbeelding en de eerste regel van uw bijschrift zijn wat de scroll stopt.
  • Probeer tekstoverlays : voer enkele tests uit om tekstoverlays op uw afbeeldingen te gebruiken. Als je educatieve inhoud of een lijstje plaatst, voeg dan wat tekst toe aan je afbeelding, zodat je volgers weten wat ze kunnen verwachten bij het lezen van je bericht.
  • Ontwikkel een kenmerkende berichtstijl : als je inhoudspijlers voor je merk hebt gemaakt, heb je de mogelijkheid om een ​​andere stijl voor deze berichten aan te nemen. Maak speciale stijlen voor elk type bericht. Om dit te visualiseren, volgt u dezelfde stijl voor elk citaatbericht. Gebruik voor persoonlijke berichten dezelfde merkkleuren in een kleurblok zoals dit account van Rosemary Watson.
ALT

# 4: Beoordeel de resultaten van individuele berichten

Met Instagram kun je zien welke individuele posts je helpen het aantal volgers te vergroten . Door deze informatie te analyseren, kunt u inhoud maken, niet voor likes, maar om volgers te verdienen.

Om de volgers te zien die je van een bepaald bericht hebt ontvangen, open je het bericht, tik je op Insights bekijken en scrol je omlaag naar het gedeelte Ontdekking. De statistiek Volgen geeft aan hoeveel volgers je hebt gekregen van dit specifieke bericht.

Het zal je misschien verbazen over het lage aantal hier, maar het belangrijkste is om dit aantal te vergelijken met wat je in andere berichten ziet. Bekijk welke berichten de meeste volgers voor u hebben gegenereerd.

totaal volgt in Post Insights voor zakelijke Instagram-post

Gebruik wat u leert om uw inhoud vooruit te helpen. Maak inhoud die uw merk weerspiegelt op een manier die uw bedrijf voorop houdt.

# 5: Analyseer postweergaven op startpagina versus hashtags

Wat is je hashtag-strategie voor Instagram ? Gebruik je dezelfde hashtags in elk bericht? Gebruik je alle 30 hashtags in elk bericht voor meer zichtbaarheid? Het aantal vertoningen dat u van hashtags ontvangt, helpt u de effectiviteit van de aanpak die u gebruikt te beoordelen.

Om deze gegevens te zien, open je een bericht en tik je op Insights bekijken. Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en zoek het totale aantal vertoningen. “From Home” geeft aan hoeveel vertoningen afkomstig zijn van iemands home-feed (wat betekent dat ze u al volgen) en “From Hashtags” geeft vertoningen aan die het resultaat zijn van een hashtag die u hebt gebruikt.

totale vertoningen van hashtags voor zakelijke Instagram-berichten

In veel gevallen gebruik je groepen hashtags in je berichten, waardoor het moeilijk wordt om te weten welke individuele hashtags je berichten de meeste zichtbaarheid gaven. Dus misschien wil je wat spelen en je hashtags testen.

Een strategie is om één hashtag per bericht een week lang te testen en te zien welke hashtags je de meeste zichtbaarheid gaven. U kunt vervolgens de beste hashtags groeperen voor meer vertoningen voor uw toekomstige berichten.

Besteed wat tijd aan het bestuderen van de hashtags die voor uw branche worden gebruikt. Kijk welke hashtags influencers in jouw branche gebruiken. Onderzoek vervolgens elk van die hashtags en ontdek nog meer hashtags die u in toekomstige berichten kunt gebruiken.

Als je naar een specifieke hashtag zoekt, laat Instagram je gerelateerde hashtags zien. In korte tijd kun je een lijst van 100 of meer hashtags samenstellen om in je berichten te gebruiken. Zet je hashtags in blokken van 30 in je notities-app en wees strategisch in het gebruik ervan, zodat je berichten op verschillende, maar gerelateerde plaatsen op Instagram verschijnen.

zoekresultaten voor Instagram-hashtag

Gevolgtrekking

Door deze vijf statistieken te analyseren, kun je je Instagram-publiek de inhoud geven die ze willen, waardoor je natuurlijk op een verdiende manier meer volgers en likes krijgt.

Zorg ervoor dat u slechts één statistiek tegelijk test, zodat u precies weet welke activiteiten de meeste impact op uw account hebben. Maak specifieke doelen voor de week of maand en zie hoe je Instagram-account groeit.

Wat denk je? Maak je je zorgen over de impact van verborgen vind-ik-leuks op je Instagram-account? Zult u enkele van deze statistieken voor uw account analyseren? Heb je een favoriet die je gaat testen? Laat het ons weten in de comments.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format