5 manieren om uw Instagram-marketingresultaten te meten - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

5 manieren om uw Instagram-marketingresultaten te meten

8 min


112

Heeft u een betere manier nodig om te rapporteren over uw Instagram-marketingresultaten? Ben je op zoek naar manieren om je Instagram-berichten en -verhalen te meten?

# 1: vergelijk uw Instagram-engagementpercentage met dat van uw concurrenten

Met behulp van Instagram Insights kun je de postbetrokkenheid zien opgesplitst op basis van deze statistieken:

 • Houdt van
 • Opmerkingen
 • Aandelen
 • Bespaart

Merk op dat je een zakelijk Instagram-account nodig hebt  om toegang te krijgen tot Instagram Insights.

Om de analyse voor een specifiek bericht te verkennen, open je het bericht en tik je op Insights bekijken onder het bericht.

ALT

Voor een geweldig stuk inhoud zie je een verscheidenheid aan vind-ik-leuks, opmerkingen, deelacties en opgeslagen items, waardoor het gemakkelijk is om te bepalen welke berichten het beste bij je publiek passen (en mogelijk waar je in de toekomst meer van kunt maken).

Na het analyseren van de betrokkenheid voor een individuele post, is de volgende stap het berekenen van uw betrokkenheidspercentage. De totale betrokkenheid bij een bericht wordt uitgedrukt als een percentage van je volgers. Volgens een  onderzoek van Iconosquare is het gemiddelde betrokkenheidspercentage op Instagram 4,7%; het verschilt echter per branche.

Voordat u begint met het bijhouden van uw betrokkenheidspercentage, moet u wat onderzoek doen om de gemiddelde betrokkenheid van uw concurrenten te achterhalen. Als u het betrokkenheidspercentage van uw concurrenten kent, kunt u uw betrokkenheid meten om te zien hoe u presteert.

Influencer Marketing Hub heeft een gratis Influencer Earnings Calculator die je snel de betrokkenheidsgraad van een account laat zien, op basis van de laatste 12 posts. U kunt deze calculator gebruiken om uw account te vergelijken met uw concurrenten om te zien hoe u het vergelijkt.

ALT

# 2: Kijk welke Instagram-hashtags de vertoningen verbeteren

Door de juiste hashtags op Instagram te gebruiken, kun je een groter publiek bereiken en je inhoud aan de juiste mensen presenteren. Het kan echter een beetje een mysterie zijn om te weten welke hashtags u moet gebruiken als u de prestaties niet bijhoudt.

En als je het maximum van 30 hashtags per bericht gebruikt, kun je je afvragen hoe je kunt zien welke je vertoningen maximaliseren en welke niet voor jou werken.

Instagram Insights is een geweldige plek om je hashtags voor je zakelijke account te meten. Begin met het bekijken van de inzichten voor een individuele post. Onder het gedeelte Ontdekking ziet u vertoningen onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder Van hashtags.

ALT

Deze statistiek vertelt je hoeveel vertoningen je bericht heeft ontvangen van de hashtags die je hebt gebruikt en kan je helpen te begrijpen of die hashtags goed presteren.

Idealiter wil je verschillende hashtags voor elk bericht gebruiken om ze tegen elkaar te testen. Als u dit doet, kunt u patronen in uw inzichten ontdekken. Bepaalde sets hashtags presteren mogelijk beter dan andere, en als dat het geval is, weet u welke hashtags u vaker zou moeten gebruiken.

Toch kan het een uitdaging zijn om precies te bepalen welke hashtags u de meeste betrokkenheid opleveren. Dat is waar de gratis  Instagram Checkup Tool van Union Metrics van pas komt.

Deze tool onthult je beste hashtags, zodat je weet welke je vaker moet gebruiken om je ideale publiek te bereiken. Beperk jezelf ook niet tot het gebruik van hashtags alleen in je berichten. Je kunt ook maximaal 10 hashtags gebruiken in je Instagram-verhalen .

ALT

# 3: Ontdek welke Instagram-berichten het goed doen en meer bezoekers trekken

Content maken voor sociale media hoeft niet uitputtend te zijn. Door uw populaire inhoud bij te houden, kunt u toekomstige inhoud ontwikkelen, omdat u precies weet wat uw publiek wil zien.

Er zijn een aantal verschillende manieren om uw best presterende inhoud op Instagram te onthullen.

De eerste manier is om Instagram Insights te gebruiken om populaire inhoud voor je account te filteren. Tik hiervoor op de drie regels in de rechterbovenhoek van uw bedrijfsprofiel en tik vervolgens op Insights.

ALT

Scrol op het tabblad Inhoud omlaag naar het gedeelte Berichten en tik op Alles weergeven.

ALT

Standaard geeft Instagram uw berichten van het afgelopen jaar weer, gesorteerd op betrokkenheid. U kunt het tijdsbestek, de statistieken en het mediatype wijzigen door op de bovenkant van het scherm te tikken.

ALT

Noteer deze statistieken om te bepalen welke inhoud populair was bij uw publiek:

 • Opmerkingen
 • Volgt
 • Verloving
 • Houdt van
 • Opgeslagen
 • Aandelen

ALT
Als je eenmaal weet welke berichten populair waren bij je publiek, ga dan terug om te zien wat die berichten leuk maakte, zodat je dat succes kunt herhalen voor toekomstige berichten.

Instagram wil kwaliteitsinhoud delen in de homefeed. Door te analyseren wat in het verleden goed heeft gepresteerd, geeft u uw bedrijf richting om inhoud te ontwikkelen die een grotere kans heeft om in de toekomst goed te presteren.

Als u een website heeft, zorg er dan voor dat u  Google Analytics heeft ingesteld en voldoende tijd geeft om met gegevens te vullen. Hoewel Google Analytics geen analyses kan meten binnen uw Instagram-account, kunt u er toch een aantal ongelooflijk nuttige gegevens uit halen.

Nadat je bent ingelogd op je Google Analytics- account, krijg je een rapport te zien waarin je precies kunt zien op welke pagina’s van je website je Instagram-volgers klikken.

Klik hiervoor op Gedrag in de linkerkolom en selecteer Gedragsstroom.

ALT

Klik vervolgens op het tandwielpictogram aan de rechterkant.

ALT

Nu ga je een aangepast rapport maken dat je precies laat zien hoe je verkeer van Instagram zich gedraagt ​​op je website.

Wijzig Campaign in Source in het vak dat verschijnt. Klik vervolgens op + Item toevoegen.

Zorg ervoor dat Match Type is ingesteld op Equals en typ “l.instagram.com” in het veld Expressie.

ALT

Klik vervolgens op Toepassen om een ​​rapport weer te geven dat de gedragsstroom van uw verkeer van Instagram laat zien.

ALT

Dit rapport geeft u waardevol inzicht in wat uw bezoekers van Instagram op uw website interesseren. Als u weet welke pagina’s ze vaak op uw website bezoeken, kunt u uw contentcreatie afstemmen op die onderwerpen.

Als je bijvoorbeeld merkt dat een bepaald product meer verkeer krijgt van Instagram-gebruikers, overweeg dan om dat product vaker in je feed of verhalen te laten zien.

# 4: Beoordeel de prestaties van Instagramverhalen

Instagram Stories wordt dagelijks door 500 miljoen mensen gebruikt . Als je nog niet bent begonnen met het bijhouden van de statistieken voor je Instagram-verhalen, is dit het moment om te beginnen.

Instagram Stories is niet alleen een populaire plek om rond te hangen, maar de statistieken die beschikbaar zijn in Instagram Insights zijn ook ongelooflijk om het gedrag van je publiek te beschrijven. Deze gegevens kunnen u helpen beter te begrijpen hoe uw publiek omgaat met uw inhoud.

Om toegang te krijgen tot de statistieken van je Instagram-verhaal, tik je op de drie regels in de rechterbovenhoek van je profiel (zoals je eerder deed om toegang te krijgen tot de inzichten voor je berichten) en selecteer je Insights.

Blader vervolgens omlaag naar het gedeelte Verhalen en tik op Alles weergeven.

ALT

Uw verhaleninzichten zijn slechts 14 dagen beschikbaar, dus dit is een statistiek die u regelmatig wilt bijhouden. Omdat je een overvloed aan informatie voor je berichten hebt kunnen bekijken, heb je toegang tot vergelijkbare gegevens voor je verhalen.

Als u op de bovenkant van het scherm tikt, worden verschillende belangrijke statistieken weergegeven die u kunt bekijken.

ALT

Metrische gegevens zoals volgende, klikken op links, antwoorden, gedeelde items en backs kunnen aangeven of uw publiek van uw inhoud heeft genoten. Om uw account te laten groeien, moet u uitzoeken welke verhalen hebben geleid tot de meeste volgers en gedeelde items.

Instagram biedt ook inzichten die u kunnen helpen uw verhalen te verbeteren. Deze statistieken zijn onder meer:

 • Verlaten
 • Volgende verhaal
 • Vooruit

Wanneer iemand je verhaal verlaat, betekent dit dat ze eruit vegen om terug te gaan naar de Instagram-homefeed. Als iemand naar het volgende verhaal is gegaan, betekent dit ook dat ze de rest van uw verhaal overslaan om het verhaal van het volgende account te bekijken. Beide statistieken suggereren dat uw publiek mogelijk geen interesse meer heeft in wat u heeft gepost.

ALT

De statistiek Doorsturen betekent dat de persoon op het scherm heeft getikt om uw volgende verhaal te bekijken. In dit geval hebben ze je volledige verhaal niet bekeken, maar hebben ze je verhaalsequentie niet helemaal verlaten.

Let bij het bekijken van deze analyses op patronen. Verlaten kijkers wanneer u meer dan vijf verhalensegmenten uploadt? Gaan ze naar het volgende verhaal als je je producten te vaak laat zien? Blijft uw publiek bij uw verhaal als u inhoud achter de schermen laat zien?

Als je begrijpt waardoor je volgers geïntrigeerd blijven of naar iets anders gaan, kun je boeiendere verhalen maken.

# 5: volg de groei van Instagram-volgers

Het spreekt voor zich dat als u uw account probeert te laten groeien, u de groei van volgers moet volgen. Zodra u uw inhoud begint af te stemmen op de voorkeuren van uw publiek, wilt u zien of die inspanningen uw volgers beïnvloeden.

Om uw groei te berekenen, kunt u uw aantal volgers elke week handmatig bijhouden of een tool zoals  Squarelovin gebruiken om snel een momentopname van de groei van uw account te krijgen.

Om uw groei handmatig bij te houden, neemt u het aantal volgers aan het einde van de week en trekt u het aantal volgers af dat u aan het begin van de week had. Deel dit aantal vervolgens door het aantal volgers aan het begin van de week. Ten slotte: vermenigvuldig dat met 100 om uw groei als percentage te krijgen.

ALT

Met het gratis abonnement berekent Squarelovin uw aantal volgers elke dag, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig volgen. Zodra u zich aanmeldt bij Squarelovin, worden uw accountstatistieken geleidelijk gevuld en kunt u een visual zien van de groei van uw account.

Selecteer in de linkernavigatiebalk uw account onder Analytics en kies Betrokkenheid om uw statistieken te zien.

ALT

Squarelovin laat dan de groei van uw volgers over de afgelopen 7 dagen zien.

ALT

Gevolgtrekking

Er zijn talloze tactieken om je Instagram-account te laten groeien. Een samenhangend  Instagram-feedthema hebben ,  je Instagram-foto’s verbeteren en geweldige  bijschriften hebben, zijn allemaal stappen in de richting van een geweldig Instagram-marketingplan. Maar als je deze praktijken eenmaal hebt ingevoerd, hoe moet je dan weten wat werkt en wat niet?

Met een zakelijk Instagram-account krijg je toegang tot geweldige analyses rechtstreeks in de app, en andere gratis tools kunnen je helpen dieper te graven.

Door in uw Instagram-analyses te duiken, krijgt uw bedrijf een beeld van wat uw publiek leuk vindt, niet leuk vindt en meer van uw account wil zien. Als je eenmaal de voorkeuren van je publiek begrijpt, kun je deelbare inhoud maken die je volgers zal aanspreken en je account kan laten groeien.

Wat denk je? Hoe meet je je Instagram-marketingresultaten? Welke tools gebruik je om belangrijke statistieken bij te houden? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format