5 manieren om uw zakelijke Instagram-account menselijk te maken - DeLaatbusiness

5 manieren om uw zakelijke Instagram-account menselijk te maken

8 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u uw bedrijf gedenkwaardiger maken op Instagram? Op zoek naar tips om de merkloyaliteit bij uw publiek te vergroten?

In dit artikel ontdek je vijf tips om ervoor te zorgen dat jouw Instagram-account opvalt.

# 1: geef je Instagram Copy Personality

Bij het ontwikkelen van een Instagram-bedrijfsprofiel richten de meeste bedrijven zich op de visuele aspecten van hun merk. Die benadering is zeker begrijpelijk, aangezien Instagram het meest visuele sociale netwerk is.

Het is echter ook belangrijk dat uw communicatiestijl de persoonlijkheid van uw merk weerspiegelt. Op het moment dat mensen uw exemplaar lezen, moeten ze weten wie u bent.

Je wilt dat je volgers je Instagram omarmen en benaderen op dezelfde manier als wanneer iemand ze zou uitnodigen op kantoor of thuis. Geef ze een glimp van wie je bent en wat er schuilgaat onder het georganiseerde uiterlijk dat de meeste mensen aan de oppervlakte zien.

ALT

Als je dat doet, zullen je volgers je merk leren kennen op een menselijk niveau waarmee ze zich kunnen identificeren. Als ze het gevoel hebben dat ze je kennen, zullen ze je merk graag opnieuw posten, delen en ermee communiceren via hun opmerkingen en likes.

Uw Instagram-stijlgids moet de communicatiestijl en persoonlijkheid van uw merk overbrengen, zodat elke maker van inhoud en communitymanager in uw team op dezelfde pagina staat.

In uw stijlgids wilt u het volgende definiëren:

Uw persona : dit is wat de toon van stem en bewoordingen in uw inhoud zal bepalen. In informele communicatie klinken een jonge tech-liefhebber en een filmfanaat uit de 40 niet per se hetzelfde, en hetzelfde zou moeten gelden voor hun Instagram-ondertitels. Zorg ervoor dat je een paar voorbeelden voor je team maakt en laat een echt mens ernaar kijken.

Uw toon : wilt u dat uw publiek positiviteit hoort weerspiegeld in uw bijschriften? Vindingrijkheid of innovatie? Iets anders? Definieer wat u probeert over te brengen en gebruik voorbeelden om uw aanpak begrijpelijker te maken.

Hoe en waar je tekst op Instagram gebruikt : Sommige merken houden de tekst liever kort en beperkt tot het fotobijschrift. Anderen gebruiken ook tekst in hun afbeeldingen. Seth Godin isonlangs begonnen met het publiceren van miniboeken (ja, dat heb je goed gehoord!) Op Instagram.

Sommige reisbloggers schrijven lange beschrijvingen van de plaatsen die ze hebben bezocht in hun Instagram-verhalen, die hun volgers graag lezen omdat ze geïnteresseerd zijn in dat soort inhoud.

Houd er rekening mee dat het creëren van de perfecte persona niet noodzakelijk betekent dat uw team het vanaf het begin perfect kan uitvoeren. Of je nu een eenmansshow bent of een team van 10, er is vast en zeker wat vallen en opstaan. Of misschien heb je hulp van buitenaf nodig om je Instagram de tijd en aandacht te geven die het verdient.

Als je inhoud in het begin niet goed presteert, ga er dan niet vanuit dat het onderzoek en de planning die nodig zijn om je persona te creëren, verspild zijn. Geef het tijd, en wat je ook doet, geef niet op!

Praktisch voorbeeld nodig?

TheSkimm is het perfecte succesverhaal. Twee vrienden bouwden een imperium op vanuit hun passie – op de hoogte zijn – vanuit hun slaapzaal. Je moet je echter afvragen wat hen heeft geholpen de grip en herkenning te krijgen die ze deden. Afgezien van hard werken, is de herkenbare manier waarop ze communiceren met hun publiek effectief geweest.

De berichten van de Skimm zijn direct, grappig en herkenbaar. Hoe serieus of dom het onderwerp ook is, ze blijven on brand. Zelfs nu het bedrijf veel verder is gegroeid dan de twee oprichters en anderen nu vrijwel zeker het Instagram-account beheren, komt hun persoonlijkheid nog steeds naar voren.

ALT

Die persoonlijkheid is zelfs zo tastbaar in hun berichten dat je bijna kunt zien dat de 20-plussers je hun kijk op het nieuws geven met een glas wijn in de hand.

Hun geheime ingrediënt? Ze zijn menselijk.

# 2: Stel communicatierichtlijnen op voor Instagram-reactiemoderators

Als je eenmaal je merkpersoonlijkheid volledig hebt ontwikkeld, zorg er dan voor dat je bij het merk blijft, zelfs als je reageert op de opmerkingen van je volgers. Trouw blijven aan je merkpersoonlijkheid is zelfs cruciaal in deze interacties, omdat ze meer gedenkwaardig zijn voor je volgers.

Al het reguliere advies over het reageren op de opmerkingen van uw gebruikers op sociale media gaat nog steeds.

Stel een FAQ-blad samen, zodat u weet wat u kunt verwachten en hoe u moet reageren. Maar zorg er ook voor dat u begrijpt wat de gebruiker werkelijk vraagt ​​en pas uw bericht daarop aan. Je wilt niet beschuldigd worden van het kopiëren en plakken van berichten of overkomen als een harteloze robot die reageert via automatisering.

Onthoud: mensen verbinden zich met mensen, niet met bedrijven.

Het schrijven van uw initialen aan het einde van uw antwoorden is niet de enige manier om een ​​menselijke kant te laten zien. Als je communiceert vanuit een first-person perspectief en een herkenbare stem gebruikt, klink je al menselijk. Als er een probleem is, ga dan niet standaard naar het standaard zakelijke jargon; zorg ervoor dat u empathie en zorg overbrengt in uw antwoorden.

Een van mijn favoriete merken aller tijden is Frank Body . Het is weer een succesverhaal van een kleine ondernemersinspanning die wereldwijd gaat, niet alleen vanwege de kwaliteit van hun producten, maar ook vanwege hun geweldige marketing. De persona achter Frank Body is Frank, een zorgvuldig gemaakt beeld van een goedaardige man met echt slechte pick-up lijnen.

Hun Instagram-berichten zijn geweldig! Er is een overvloed aan grappen en verwijzingen naar popcultuur, maar ze falen altijd om de waarde van hun producten te communiceren. De gebruiksinstructies zijn hilarisch, maar ook handig.

ALT

Frank Body gebruikt dezelfde stem bij het beantwoorden van gebruikerscommentaar zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, inclusief hartjes en knipoogemoji’s.

# 3: Gebruik Instagram Direct Messages om outreach te personaliseren

De meeste bedrijven doen hun best om opmerkingen van gebruikers tijdig te beantwoorden en problemen snel op te lossen. Reactief zijn in je Instagram-inspanningen kan je echter tot nu toe alleen brengen. Bedenk, terwijl u aan uw volgende Instagram-strategie werkt, manieren waarop u proactiever kunt zijn.

Een paar dagen geleden deelde een lokale influencer een interactie tussen haarzelf en een lokaal meubelmerk in haar verhaal. Deze Instagrammer verhuisde naar een nieuwe plek en worstelde met onverpakte dozen, iets wat de meesten van ons wel eens hebben meegemaakt.

Een plaatselijke meubelwinkel besloot op haar verhaal te reageren met een suggestie over hoe ze haar woonkamer het beste kon inrichten, zodat ze de rotzooi sneller kon opruimen en ruimte had voor al haar spullen. Zoals je misschien al geraden had, was ze in de wolken met het advies en deelde ze de interactie met al haar volgers!

In plaats van al je tijd te besteden aan het fixeren op het aantal van je verhaalweergaven, waag je je in het onontgonnen verhalenland en kijk je wat er daarbuiten is. De kans is groot dat de mensen die u volgt al potentiële gebruikers van uw producten en diensten zijn.

Ik suggereer niet dat je iedereen die je volgt spamt met je producten. Zorg er in plaats daarvan voor dat u echte waarde biedt en mensen helpt op een volledig niet-opdringerige manier.

En als de kans zich voordoet, wees dan bereid om proactief te zijn en een helpende hand te bieden.

# 4: Blijf trouw aan de waarden van uw bedrijf

Een van de best bewaarde geheimen van socialemediamanagers is dat we allemaal ergens een kalender hebben met alle relevante datums voor het plannen van onze redactionele inhoud. Je weet waar ik het over heb; Ik heb al je # NationalDogDay- foto’s gezien. Maar gelegenheden als deze helpen ons meer te doen dan alleen inhoudsideeën genereren.

Laat de volgende keer dat u inhoud voor een specifiek evenement gaat voorbereiden, uzelf en uw team de volgende vragen beantwoorden:

  • Hoe is dit verbonden met ons merk?
  • Wat zegt dit bericht over ons bedrijf?
  • Welke waarden communiceren we?

Ogenschijnlijk kleine gebaren en ‘onbelangrijke’ posts kunnen veel zeggen over een bedrijf. De foto’s in de post hierboven werken omdat ze reflecteren op de bedrijfscultuur en werkomgeving.

Je moet echter meer doen dan een voorgevulde kalender met leuke dates volgen. Blijf op de hoogte van wat er in de wereld om je heen gebeurt. Weet waar uw bedrijf staat met betrekking tot belangrijke kwesties en neem deel aan het gesprek. Zelfs als u uw standpunt niet vermeldt, zal de manier waarop u over actuele kwesties praat, uw waarden overbrengen.

Jongere generaties waarderen nu meer dan ooit merken die een standpunt innemen over belangrijke kwesties waarmee de wereld wordt geconfronteerd. Hoewel niet bekend om hun merkloyaliteit, geeft 89% van de Gen Z-kopers er de voorkeur aan producten en diensten te kopen van bedrijven die sociale en culturele kwesties ondersteunen.

Lush Cosmetics , een bedrijf dat zijn merk heeft gebouwd op het bestrijden van dierproeven en het gebruik van volledig natuurlijke ingrediënten in hun producten, speelt vaak in op de kracht van hun waarden.

# 5: Onthoud, gepubliceerd is beter dan perfect

Nikola Tesla zei beroemd: “Onze deugden en onze tekortkomingen zijn onafscheidelijk, net als kracht en materie. Als ze uit elkaar gaan, is de mens niet meer. ” Met andere woorden, als we eenmaal onze tekortkomingen omarmen, kunnen we daadwerkelijk laten zien wie we zijn als menselijke wezens.

Het is je misschien opgevallen dat de afbeeldingen in de voorbeelden die in dit artikel worden benadrukt, duidelijk niet moeilijk te maken of te ontwerpen zijn.

Een van de grootste misvattingen op sociale media is dat alle video’s die je plaatst een serieuze productie moet hebben en dat alle afbeeldingen professioneel moeten worden ontworpen of geretoucheerd. Integendeel, wat echt impact maakt, is het verhaal achter de video of afbeelding. Een geweldig idee is het meest cruciale om te hebben. Al het andere komt op de tweede plaats.

Wees niet ontmoedigd als u een klein bedrijf bent met een beperkt marketingbudget. Simpele posts en visuals met een geweldige boodschap zijn meer dan genoeg om contact te maken met je publiek. Er zijn tenslotte maar weinig dingen zo populair als memes en ze zijn gemakkelijk te maken.

Carrière Contessa is een van de meest populaire online bronnen voor vrouwelijke professionals. Hun Instagram-berichten zijn visueel eenvoudig te maken, maar zeer boeiend. Ze verwijzen naar popcultuur of gebruiken humoristische content uit andere media en sluiten die vervolgens perfect aan bij hun content.

ALT

Andere keren delen ze inhoud met een lange vorm en zetten deze om in bruikbare sociale media-inhoud die de belangrijkste boodschap overbrengt en toch hun publiek uitnodigt om meer te lezen.

ALT

Als het om video gaat, ziet de inhoud van achter de schermen die u met uw telefoon vastlegt, er nog steeds geweldig uit. De onvolkomenheden maken je video zelfs authentieker en boeiender.

Dus laat je bij het plannen van je Instagram-inhoud niet beperken door het idee van perfectie. Blijf gefocust op het belangrijkste idee erachter.

Gevolgtrekking

Hoewel de tips en trucs in dit artikel rechtstreeks verband houden met Instagram, werken de onderliggende filosofieën – houd het simpel, focus op goede ideeën en maak uw merk beter herkenbaar – op elk ander socialemediakanaal.

Het moeilijkste is om het reeds bestaande idee van wat zakelijke communicatie in de eerste plaats is, los te laten. U hoeft niet formeel te zijn om professioneel te zijn. Als je de imperfecties omarmt, onthoud dan dat ze je merk alleen maar menselijker en nog aantrekkelijker maken.

Zodra u dat gesprek met uw team heeft gevoerd, kunt u de volgende stap zetten om uw stem te vinden en op zinvolle manieren online met uw doelgroepen in contact te komen.

Wat denk je? Welke van deze tactieken ga je proberen met je Instagram-profiel? Heeft u zelf tips te bieden? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format