positionering bekende merken

5 redenen waarom uw Facebook Ads Manager-account kan worden afgesloten

9 min


127

Wilt u zeker weten dat uw Facebook-advertentieaccount niet wordt afgesloten? Weet u zeker dat u het advertentiebeleid van Facebook niet schendt?

In dit artikel ontdek je veelvoorkomende redenen waarom Facebook-advertentieaccounts worden opgeschort en leer je hoe de tools van Facebook je kunnen helpen de status van je account beter te volgen.

# 1: Herhaalde geweigerde betalingen

Als je consequent betalingsmethoden hebt geweigerd voor je advertentieaccount, ziet Facebook dit als een rode vlag en kan het je account opschorten als het patroon aanhoudt. Uw advertentieaccount wordt gezien als een ‘slechte debiteur’ en te veel te late betalingen of geweigerde facturen kunnen uw advertentieaccount in gevaar brengen.

# 2: Lage Facebook-paginakwaliteit

Het herhaaldelijk overtreden van de communityrichtlijnen op uw Facebook-pagina kan resulteren in een lage kwaliteitsscore van de pagina, waardoor uw vermogen om te adverteren in gevaar kan komen. Het delen van misleidende inhoud zoals nepnieuws of het aanzetten tot antisociaal gedrag kan ervoor zorgen dat uw pagina eruitziet als een onruststoker binnen de Facebook-gemeenschap en dat uw advertentieaccount ook wordt verbannen.

Je kunt de volledige lijst met richtlijnen voor de  Facebook-community hier vinden . Houd er rekening mee dat de communityrichtlijnen verschillen van het advertentiebeleid en dat adverteerders beide moeten begrijpen.

Bekijk de status van uw Facebook-pagina

Om de kwaliteit van uw Facebook-pagina te controleren, klikt u op het menu Meer bovenaan uw pagina en kiest u Paginakwaliteit in het vervolgkeuzemenu.

stap 1 om de kwaliteit van de Facebook-pagina te controleren

U kunt dan zien of uw pagina is gemarkeerd vanwege kwaliteitsproblemen.

stap 2 om de kwaliteit van de Facebook-pagina te controleren

# 3: Ranglijsten van lage kwaliteit voor Facebook- en Instagram-advertenties

Uw advertenties worden gescoord op hun nauwkeurigheid en relevantie voor de beoogde doelgroep. Advertenties die worden goedgekeurd maar nog steeds als van lage kwaliteit worden beschouwd, kunnen er ook toe leiden dat uw account wordt geblokkeerd of dat het in de toekomst langer duurt voordat uw advertenties worden goedgekeurd. De advertentiekwaliteit wordt beïnvloed door zaken als:

  • Clickbait of engagement aas gebruiken : het gebruik van een kopie die niet alle informatie of lokaas toont waarmee mensen interactie hebben, wordt als van lage kwaliteit beschouwd.
  • Te veel tekst over een afbeelding : Facebook staat toe dat advertenties worden weergegeven met meer dan 20% tekst over de afbeelding, maar beschouwt deze advertenties van lagere kwaliteit, wat het bereik en de kwaliteitsscore van de advertentie kan verminderen. Gebruik de tool Afbeeldingstekstcontrole van Facebook om te zien of het aandeel van de tekst in uw afbeelding te hoog is .
Facebook Image Text Check-tool

Advertenties die worden verborgen of die gebruikers ertoe aanzetten om alle advertenties voor deze adverteerder te verbergen, hebben ook invloed op de kwaliteitsscore van uw advertentie.

opties voor het verbergen van Facebook-advertenties in feed

Bekijk de kwaliteitsscore van uw advertenties

U kunt de kwaliteitsscore van uw advertenties bekijken in het gedeelte Advertenties van Facebook Ads Manager. De  score voor kwaliteitsclassificatie  is een van de drie statistieken die de relevantiescore hebben vervangen.

Gegevens over de kwaliteitsclassificatie van Facebook in Facebook Ads Manager

# 4: Landingspagina van slechte kwaliteit

Facebook screent alle links naar websites of downloads om ervoor te zorgen dat ze dezelfde set advertentieregels volgen. Facebook scant uw bestemmingspagina en past er dezelfde screeningstools op toe. Een ervaring van lage kwaliteit op een bestemmingspagina omvat:

  • Te veel pop-ups of afleidingen
  • Onvoldoende informatie of meer advertenties
  • Inhoud die misleidend is of niet relevant voor de advertentie
  • Gebrek aan functionaliteit: verbroken links, afbeeldingen van lage kwaliteit, video’s die niet worden afgespeeld, enzovoort

Bekijk uw bestemmingspagina met de Facebook Link Debugging Tool

Met de Sharing Debugger van Facebook kunt u zien welke informatie Facebook binnenhaalt vanaf uw link of bestemmingspagina. Als u een bestemmingspagina heeft die eruitziet alsof deze in overeenstemming moet zijn met het beleid van Facebook, maar nog steeds wordt afgekeurd bij gebruik met uw advertentie, gebruikt u de foutopsporingstool om ervoor te zorgen dat de informatie die wordt binnengehaald correct is en dat er geen gemarkeerde termen of beleidsschendingen in verborgen zijn de paginabeschrijving of metadata.

Dit proces zal Facebook ook  dwingen om hun cacheversie van uw inhoud te wissen  als u wijzigingen heeft aangebracht om uw bestemmingspagina af te stemmen op het advertentiebeleid van Facebook.

Om deze tool te gebruiken, ga naar  https://developers.facebook.com/tools/debug  en plak je URL in het zoekvak. Klik vervolgens op Foutopsporing.

stap 1 van het gebruik van de Facebook Sharing Debugger-tool

Als de URL nieuw is, moet u op Nieuwe informatie ophalen klikken om Facebook te vragen de URL op te halen en de informatie voor u in te vullen.

stap 2 van het gebruik van de Facebook Sharing Debugger-tool

Facebook vult vervolgens de informatie in.

stap 3 van het gebruik van de Facebook Sharing Debugger-tool

Stel dat je een bestemmingspagina had voor een afslankproduct dat in strijd was met het beleid van Facebook door termen te gebruiken die niet zijn toegestaan, dus je hebt de bestemmingspagina bijgewerkt om deze voorwaarden te verwijderen. U kunt de foutopsporingstool gebruiken om te controleren welke informatie Facebook nu over die pagina leest. Controleer nogmaals of u alle voorwaarden heeft bijgewerkt en of Facebook nu toestaat dat de bestemmingspagina wordt gebruikt.

# 5: Herhaalde schendingen van het Facebook-advertentiebeleid

Alle adverteerders worden zo nu en dan gemarkeerd voor een advertentie-inbreukbeleid, maar als u consequent de regels overtreedt en uw advertenties worden afgekeurd, loopt u het risico dat uw Facebook-advertentieaccount wordt afgesloten . Als je niet volgens de regels kunt spelen, schopt Facebook je gewoon uit de zandbak.

Bekijk de beleidsschendingen van Facebook-advertenties via de Account Quality Tool

Met Facebook kunt u nu uw eerder afgekeurde advertenties bekijken om te zien welk beleid u heeft overtreden en waarom uw advertenties niet zijn goedgekeurd. U kunt ook de geschiedenis van uw advertentieaccount bekijken en alle advertenties volgen die worden beoordeeld of die in beroep gaan.

Open hiervoor Facebook Business Manager en selecteer Accountkwaliteit in het gedeelte Maken en beheren.

stap 1 van het gebruik van de Facebook-accountkwaliteitstool

Kies op de volgende pagina het datumbereik dat u wilt bekijken in de kalender rechtsboven.

stap 2 van het gebruik van de Facebook-accountkwaliteitstool

Facebook toont elke advertentie die is gemarkeerd of afgekeurd. U kunt ook precies zien welk beleid die advertenties hebben geschonden.

stap 3 van het gebruik van de Facebook-accountkwaliteitstool

Als u een verzoek wilt indienen om meerdere advertenties opnieuw te laten beoordelen, vinkt u de selectievakjes naast elk van die advertenties aan en klikt u op Beoordeling aanvragen.

stap 4 van het gebruik van de Facebook-accountkwaliteitstool

Te vermijden creatieve praktijken op Facebook

Alle gepromote inhoud op Facebook en Instagram ondergaat een beoordeling voordat deze live gaat om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan het advertentiebeleid van Facebook. Het beoordelingsproces duurt gemiddeld 2 tot 10 minuten, maar de tijden kunnen oplopen tot 48 uur tijdens drukke periodes of voor advertenties in bepaalde categorieën die meer aandacht krijgen, zoals politieke, financiële en woningadvertenties.

Advertenties passeren eerst de AI-tools van Facebook voor screening; ze worden in eerste instantie niet gescreend door een echte moderator. De AI van Facebook is zeer geavanceerd in het begrijpen van de inhoud en context van advertenties en zal de elementen van elke advertentie screenen. Uw exemplaar wordt gescreend op alle gemarkeerde woorden, zoals vloeken, inhoud voor volwassenen en termen die het advertentiebeleid van Facebook schenden.

De AI kan ook de inhoud van een afbeelding begrijpen, inclusief hoeveel mensen worden weergegeven, hoeveel van de afbeelding een persoon laat zien en de aard van wat de afbeelding bevat. Het kan zelfs zien of de afbeelding te veel huid bevat, verontrustende scènes vertoont of iets bevat dat de communityrichtlijnen schendt.

Wanneer u uw Facebook- en Instagram-advertenties opbouwt, is het gemakkelijk om te denken dat u alles goed hebt gedaan, maar na beoordeling wordt afgekeurd. Als uw advertentie wordt afgekeurd, stelt Facebook u hiervan per e-mail op de hoogte of ziet u het woord ‘Geweigerd’ naast de advertentie in uw advertentieaccount.

afgewezen advertentiemelding in Facebook Ads Manager

U kunt in beroep gaan tegen de beslissing en vragen dat deze door een persoon wordt beoordeeld, niet alleen door de AI van Facebook. Controleer het beleid dat u heeft geschonden en vraag vervolgens om een ​​handmatige beoordeling. Geef details over waarom u denkt dat de advertentie in overeenstemming is met het beleid.

Er zijn manieren om te voorkomen dat toekomstige advertenties worden afgekeurd. Dit zijn de meest voorkomende fouten die adverteerders maken bij het opzetten van Facebook-advertenties en hoe u deze kunt oplossen.

Verwijzingen naar persoonlijke eigenschappen

Facebook wil dat iedereen een geweldige tijd heeft met het gebruik van het platform en waarborgt de gebruikerservaring met harde regels voor wat adverteerders wel en niet kunnen zeggen. De  regel met persoonlijke eigenschappen  is het meest voorkomende voorbeeld van deze beschermende aard die voor adverteerders moeilijk te begrijpen is.

Facebook staat adverteerders niet toe om naar iemand in een advertentie te verwijzen op basis van hun persoonlijke karakteristiek, dus het staat het gebruik van uitdrukkingen als “Do you…” of “Are you…”, gevolgd door een persoonlijk kenmerk, niet toe. Zelfs als uw advertentie en kopie positief zijn, staat Facebook u nog steeds niet toe om een ​​persoon te identificeren op basis van hun kenmerk. Het Facebook-beleid stelt:

“Advertenties mogen geen inhoud bevatten die persoonlijke kenmerken beweert of impliceert. Dit omvat directe of indirecte beweringen of implicaties over iemands ras, etnische afkomst, religie, overtuiging, leeftijd, seksuele geaardheid of praktijken, genderidentiteit, handicap, medische toestand (inclusief fysieke of mentale gezondheid), financiële status, lidmaatschap van een vakbond , strafblad of naam. “

Slim worden met uw copywriting is de enige manier om dit soort regels te omzeilen. Het kan handig zijn om de advertentiebibliotheek van Facebook te gebruiken om inspiratie op te doen van uw concurrenten of vergelijkbare branches waar goedgekeurde advertenties worden weergegeven.

Facebook-advertentiebibliotheek

Beperkte zoekwoorden en inhoud

Het advertentiebeleid van Facebook is uitgebreid en alle advertenties worden gescreend om ervoor te zorgen dat ze de regels niet overtreden. Zelfs een goedgeschreven, strak ogende advertentie voor vapen is niet toegestaan ​​omdat Facebook de verkoop van tabaksproducten niet ondersteunt.

Facebook screent advertenties op bepaalde woorden en woordgroepen die het beleid schenden en keurt vaak advertenties af die deze bevatten, zelfs als de advertentie eigenlijk geen advertentiebeleid schendt. Termen als ‘vetverlies’, ‘afvallen’, ‘hypotheken’, ‘flitskredieten’, ‘inkomen’ en ‘wiet’ worden vaak gemarkeerd en zorgen ervoor dat een advertentie wordt afgekeurd, zelfs als de advertentie acceptabel is.

Om te voorkomen dat uw advertentie wordt gemarkeerd, controleert u of uw advertentie-exemplaar niet in strijd is met het advertentiebeleid. Vraag vervolgens een handmatige beoordeling aan en geef aan waarom u denkt dat de advertentie hieraan voldoet. Uw advertentie wordt vervolgens gescreend door een Facebook-moderator. Als het wordt goedgekeurd, begint het te lopen. Als dit niet het geval is, ontvangt u feedback over het beleid dat door de advertentie wordt overtreden.

Voor-en-na-afbeeldingen

U kunt zonder problemen “voor en na” afbeeldingen naast elkaar of in een collage op uw Facebook-pagina of Instagram-profiel plaatsen. Wanneer u die inhoud echter gaat promoten of sponsoren, komt u in aanraking met de advertentieregel 19 van  Facebook  volgens de richtlijnen voor persoonlijke gezondheid:

“Advertenties mogen geen ‘voor-en-na’-afbeeldingen bevatten of afbeeldingen die onverwachte of onwaarschijnlijke resultaten bevatten. Advertentie-inhoud mag geen negatief zelfbeeld impliceren of proberen te genereren om voeding, gewichtsverlies of andere gezondheidsgerelateerde producten te promoten. “

Afbeeldingen met close-ups van lichaamsdelen

Deze regel valt ook onder het persoonlijk gezondheidsbeleid. Advertenties met close-ups van lichaamsdelen zijn niet toegestaan, zelfs niet als de context onschuldig is. Voorbeelden zijn close-ups van een oorbel in iemands oor of een arts die studenten lesgeeft met een close-up van een lichaamsdeel op de achtergrond.

Om te voorkomen dat u wordt gemarkeerd voor dit probleem, moet u uw afbeeldingen zorgvuldig kiezen en alle inhoud voor sociale media opnemen met deze regel in gedachten.

acceptabele en onacceptabele foto's met ingezoomde lichaamsdelen voor Facebook-advertenties

Auteursrechtelijk beschermde muziek of video

U moet de rechten hebben om een ​​muziekstuk te gebruiken bij uw video-inhoud, anders dempt Facebook gedeelten van uw video waarin de muziek wordt afgespeeld, of dempt deze gedeeltelijk. Alle muziek die in een video wordt gebruikt of die op de achtergrond van een video wordt afgespeeld, wordt gescreend en gecontroleerd aan de hand van de copyrightdatabase.

Gevolgtrekking

Als advertenties van uw klant of uw eigen account vaak zonder goede reden worden afgekeurd, bent u mogelijk op de “ondeugende” lijst van Facebook terechtgekomen. Dat betekent dat u nu door eerdere fouten meer aandacht krijgt dan anderen.

Gelukkig heeft Facebook tools waarmee u kunt zien waar het probleem ligt en waarom u bent gemarkeerd voor beleidsschendingen, zodat u deze in de toekomst kunt vermijden.

Facebook beschermt gewoon de gebruikerservaring en vraagt ​​bedrijven zich aan de regels te houden en relevante ervaringen van goede kwaliteit te bieden bij het adverteren. Hoewel het advertentiebeleid soms frustrerend is, is het bedoeld om iedereen te beschermen, ook adverteerders.

Zorg ervoor dat u bekend bent met het advertentiebeleid dat van invloed is op uw branche, bekijk de veelvoorkomende valkuilen en beleidsschendingen waar u tegenaan kunt lopen en zorg dat u een plan heeft om deze te vermijden. Gebruik de advertentiebibliotheek van Facebook of creatieve inspiratiehulpmiddelen om ideeën op te doen voor het uitvoeren van succesvolle, gemakkelijk goedgekeurde advertenties.

Wat denk je? Gaat u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop u uw Facebook-advertentieaccount beheert? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format