Aan de slag met Instagramverhalen voor bedrijven - DeLaatbusiness

Aan de slag met Instagramverhalen voor bedrijven

9 min


105
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Benieuwd naar het gebruik van Instagram Stories voor bedrijven? Vraagt ​​u zich af welk type Instagramverhalen-inhoud het beste werkt?

In dit artikel ontdek je hoe je aan de slag kunt met Instagram Stories-video voor jouw bedrijf.

# 1: Plan je contentstrategie voor Instagramverhalen

Instagramverhalen staan ​​bovenaan de startpagina en de verkenningspagina. In je verhaal kun je video’s van 15 seconden of beelddia’s plaatsen, die dan 24 uur beschikbaar zijn. Na deze periode wordt de inhoud automatisch verwijderd. Als je de levensduur van je verhalen wilt verlengen, kun je ze permanent als hoogtepunten in je profiel opslaan, zodat mensen ze op elk moment kunnen bekijken.

U kunt afbeeldingen op uw Instagramverhalen plaatsen; Ze hebben echter een hogere doorschakelsnelheid dan video’s. Gebruikers tikken sneller op een afbeelding om naar de volgende dia te gaan dan bij een video. En ze pauzeren eerder hun scrollen om een ​​video te bekijken dan om een ​​tekstoverlay te lezen of na te denken over een afbeelding.

Door video-inhoud in uw verhaal te plaatsen, kunt u ook authentiek zijn, kijkers uw merk laten zien en uw gemeenschap erbij betrekken. Door uw verhalen kunt u verbinding maken en op een meer betekenisvolle manier met uw publiek omgaan.

Vertel uw merkverhaal via Instagram Stories Video

Elke marketeer zal u vertellen dat een boeiend merkverhaal de sleutel is tot effectieve reclame en bedrijfsgroei. Met Instagram Stories kun je dit verhaal via video vertellen.

Door verhalen te maken die laten zien waar uw bedrijf over gaat, de gezichten achter het merk laat zien en een probleem beschrijft dat u helpt oplossen, zullen mensen zich meer met u verbonden voelen. Sommige van je volgers kunnen betrekking hebben op je grappige assistent, terwijl anderen je transparantie waarderen bij het tonen van je inspanningen om verspilling te verminderen.

Hier zijn enkele voorbeelden van inhoud die gebruikers een kijkje geeft in wie u bent:

  • Geef een medewerker toegang tot je Instagram-verhaal, zodat ze je volgers hun dagelijkse werkroutine kunnen laten zien.
  • Interview elk teamlid over wat ze het leukst vinden aan hun werk.
  • Laat het proces zien van het maken van een van uw producten van begin tot eind.
voorbeeld van een bedrijfsproces dat wordt gedeeld in een Instagram Stories-video

Dit soort video’s helpt je Instagram-publiek jou en je team op menselijk niveau te leren kennen. Consumenten willen authenticiteit van merken, en verhalen zijn een effectieve manier om die te bieden.

Pro-tip : vergeet niet om andere personages of spelers in uw verhalen op te nemen, zoals uw werknemers, klanten, influencers en anderen.

Werk samen met beïnvloeders

Instagram-gebruikers die grote volgers verzamelen, hebben een enorme invloed op die volgers. Wanneer ze een product aanbevelen aan hun gemeenschap, gaat een deel van die volgers het kopen. Door samen te werken met deze influencers kun je de aanwezigheid en verkoop van je merk op Instagram een ​​boost geven.

Er zijn veel manieren om met influencers en ambassadeurs samen te werken. Begin met het zoeken naar influencers die goed passen bij de waarden, persoonlijkheid en branche van uw merk. Let op de taal die ze gebruiken, hun stijl, de manier waarop ze omgaan met hun volgers en hoe ze in het verleden met merken hebben gewerkt.

Op basis van het contract waarover je onderhandelt, kan de influencer een gesponsorde post over je merk maken, je in een tag vermelden, een Instagram-verhaal over je merk maken, enzovoort.

voorbeeld van een Instagram-verhaalovername door influencer

U kunt ook een kruispromotie voorstellen waarbij u elkaars aanbiedingen promoot. Deze regeling werkt vooral goed bij influencers waarvan de volgers je waarschijnlijk ook willen volgen.

Een leuke en effectieve manier om dit te doen, is door elkaars Instagram-verhalen een dag lang over te nemen. Of je kunt elk twee of drie Instagram-verhaaldia’s maken die linken naar het Instagram-account van de ander.

Zorg ervoor dat je tagging en @mentions gebruikt om de influencers en ambassadeurs waarmee je werkt te promoten. Zie sectie 3 hieronder voor details over het gebruik van de @Mention-sticker.

# 2: Maak een Instagram-verhalenpost

Om op je Instagram-verhaal te posten, ga je naar je feed en tik je op het camerapictogram in de linkerbovenhoek van het scherm of veeg je gewoon naar rechts.

Wanneer het verhaalbewerkingsscherm wordt geopend, tikt u op de grote witte knop onderaan om een ​​foto te maken of houdt u deze ingedrukt om een ​​video op te nemen. De werkbalk onder aan het scherm geeft je toegang tot verschillende verhaalfuncties, waaronder Boomerang en Layout. Als je een bestaande foto of video wilt gebruiken, veeg je omhoog en selecteer je deze in je filmrol.

Instagramverhalen-bewerkingsscherm met witte opnameknop

Met de pictogrammen boven aan het scherm kunt u stickers toevoegen , tekenen of een tekstoverlay toevoegen aan uw inhoud. Met de pictogrammen rechts van de witte opnameknop kunt u filters en afbeeldingen toevoegen.

Als je klaar bent met het maken van je bericht, tik je op je profielfoto in de linkerbenedenhoek van het scherm om deze in je verhaal te publiceren. Om het verhaal dat je hebt gepubliceerd te bekijken, ga je naar je hoofdfeed en klik je op je profielfoto in de linkerbovenhoek van het scherm (waar staat ‘Jouw verhaal’).

Laten we nu eens kijken naar enkele Instagram Stories-functies die u zullen helpen verbinding te maken en betrokken te raken bij uw community.

# 3: Gebruik Instagram-verhalenstickers om de betrokkenheid van het publiek te stimuleren

Instagram biedt een verscheidenheid aan stickers die je kunt gebruiken om via je verhaal de betrokkenheid bij je volgers te stimuleren.

Om een ​​sticker toe te voegen, veeg je omhoog op het verhaalbewerkingsscherm voordat je een bericht plaatst. In het stickervak ​​dat verschijnt, vind je Locatie, @Mention, Poll, Vragen, emoji-schuifregelaar, Quiz en andere stickers die je aan je verhalen kunt toevoegen.

Stickerbakje voor Instagramverhalen

Tag een locatie

Met Instagram kun je een account of locatie taggen (vermelden) in je verhalen.

Locatietagging is vooral belangrijk als u een fysiek bedrijf heeft. Wanneer mensen op de locatietag in uw verhaal klikken, worden ze naar een pagina geleid waarop uw locatie op een kaart wordt weergegeven, evenals andere berichten die die locatie hebben getagd. Mensen kunnen niet alleen een routebeschrijving naar uw winkel krijgen, maar ze zullen ook door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) zien die uw bedrijf tagt, wat uw geloofwaardigheid vergroot.

voorbeeld van Instagram Stories-post met locatiesticker

Gebruik een peiling

Het gebruik van peilingen in je verhaal is een geweldige manier om feedback te krijgen van je klanten en prospects op Instagram. U kunt meer te weten komen over hun gedrag, voorkeuren en interesse in een bepaalde functie.

Om een ​​poll aan je verhaal toe te voegen, selecteer je de Poll-sticker en typ je een ja of nee vraag. Als u wilt dat de enquêtereacties leuker of merkwaardiger zijn, vervangt u “Ja” en “Nee” door uw eigen aangepaste antwoorden.

Nadat kijkers in de poll hebben gestemd, kunnen ze zien welk percentage kijkers op elke reactie heeft gestemd.

voorbeeld van Instagram Stories-post met pollsticker

Een vraag stellen

Met de Vragen-sticker kun je open vragen stellen, zoals ‘Wat is je favoriete onderdeel van je ochtendroutine?’ Open vragen zijn geweldig om informatie te verzamelen en betrokkenheid te stimuleren.

Wanneer je content voor Instagram plant , voeg dan een sticker Vragen toe aan je verhaal om te zien in welke onderwerpen en producten je publiek geïnteresseerd is. Je kunt ook input vragen over je merk of branche, en dan een aantal van die antwoorden omzetten in een toekomst post of video.

ALT

Deel een quiz

Met de quizsticker kun je je toehoorders multiple-choice vragen stellen, en als ze eenmaal hun keuze hebben gemaakt, zullen ze zien of ze het juiste antwoord hebben. Met quizzen kunt u inschatten hoeveel uw volgers weten over uw producten en gebieden onthullen waar u wellicht wat meer informatie moet verstrekken.

In een recent Instagram-verhaal testte Lush Cosmetics de kennis van hun volgers over leuke weetjes over hun cultklassiekers en favoriete producten van fans.

voorbeeld van Instagram Stories-post met quizsticker

Gebruik de Emoji-schuifregelaar

De emoji-schuifregelaar is een schuifregelaar met hartjesogen die gebruikers naar links of rechts kunnen slepen om te registreren hoeveel ze van de inhoud houden die ze zien.

Als je een kantoorhond hebt, kun je een leuke video van haar posten en kijkers vragen de schuifregelaar te slepen om te registreren hoe schattig ze denken dat ze is. Hoewel u misschien niet denkt dat dit nuttig zou zijn voor marketingdoeleinden, is het dat wel. U laat niet alleen een kijkje achter de schermen van uw bedrijf zien, maar u geeft uw volgers ook een manier om met u in contact te komen.

@ Vermeld relevante accounts

Met de @mention-sticker kun je andere Instagram-accounts in je verhalen taggen, zoals influencers waarmee je samenwerkt, gebruikers die content over je producten of diensten hebben gepost of je partners. Typ gewoon “@” gevolgd door de Instagram-handle van het account.

Wanneer andere gebruikers je taggen in hun verhaal, krijg je een melding en heb je de mogelijkheid om hun bericht met je eigen verhaal te delen. Taggen en vermelden effenen de weg voor meer betrokkenheid tussen uw bedrijf en volgers.

Instagramverhalen van klantenpost opnieuw gedeeld in merkaccount

# 4: Stel je beste Instagramverhalen samen als hoogtepunten

Hoogtepunten zijn als Instagram-verhaalmappen die in je profiel worden opgeslagen. Ze verschijnen onder je bio- en call-to-action (CTA) -knoppen. Wanneer gebruikers op een van uw mappen met hoogtepunten tikken, kunnen ze de verlopen verhalen die u tot die hoogtepunt hebt opgeslagen, opnieuw bekijken.

Waarom zouden gebruikers naar uw oude verhalen willen kijken? Omdat sommige van die verhalen waardevolle informatie kunnen bieden, kunnen ze uw bedrijf en aanbiedingen gebruiken of er inzicht in geven.

Stel dat u een verhaal maakt waarin u een verkoop promoot met een Instagram-specifieke promotiecode die online shoppers kunnen gebruiken. U kunt dit verhaal opslaan in een map met hoogtepunten met al uw huidige promoties, zodat kopers de code gemakkelijk kunnen vinden.

voorbeeld van Instagramverhalen-hoogtepunt voor verkoopgerelateerde berichten

Als uw bedrijf regelmatig wordt vermeld in artikelen en blogposts op andere sites, profiteer dan van deze publiciteit door deze in uw verhalen te delen en die verhalen vervolgens op te slaan in een map met hoogtepunten. Dit soort inhoud bouwt uw autoriteit en reputatie op.

voorbeeld van Instagram Stories hoogtepunt voor persverslaggeving

Hoogtepunten kunnen ook fungeren als CTA-knoppen op uw profiel. Als u een verkoopcoach bent, kunt u een hoogtepunt met het label ‘Insights’ maken en deze vullen met tips en trucs die uw publiek nuttig zal vinden. Deze map met hoogtepunten zou zelfs kunnen werken als een tactiek voor het genereren van leads en zal de aandacht van gebruikers trekken op uw profiel.

Potentiële klanten zullen vaak uw profiel bezoeken om een ​​beter beeld te krijgen van uw merk en beslissen of ze bij u willen winkelen, en uw hoogtepunten kunnen dat inzicht verschaffen. Deel inhoud achter de schermen over uw bedrijf, interviews met teamleden, demo’s van uw best verkopende producten en meer.

Hoe u een verhaal aan uw hoogtepunten kunt toevoegen

Om een ​​map met hoogtepunten te maken, gaat u naar uw Instagram-profiel en klikt u op de knop Nieuw met het plusteken erin. Selecteer in het pop-upvenster de verhalen die u wilt toevoegen en tik op Volgende.

Tik op het volgende scherm op Omslag bewerken om een ​​omslag te kiezen voor je map met hoogtepunten. Lees dit artikel voor tips over het brandmerken van je covers met hoogtepunten .

Typ ook een naam voor deze map. Het is het beste om de naam kort te houden, omdat langere namen op het scherm worden afgekapt. Als je klaar bent, tik je op Gereed of Toevoegen (afhankelijk van je besturingssysteem).

scherm voor het selecteren van Instagram Stories highlight cover

Om een ​​verhaal aan een bestaande map met hoogtepunten toe te voegen, maakt u een nieuw verhaal of opent u een bestaand verhaal. Begin met het bekijken van je verhaal en klik op de Highlights-knop met een hart erop in de rechterbenedenhoek van het scherm. Kies vervolgens in welke map met hoogtepunten u het verhaal wilt opslaan.

De hoogtepunten van je Instagram-verhaal creëren een verhaallijn voor je merk . Denk eraan om een ​​begin (uw oorsprong), een midden (wat u verkoopt) en een einde (wat u wilt dat klanten doen, dwz uw aanbod kopen) op te nemen.

# 5: Bereik een groter publiek met Instagram Stories-advertenties

Met Instagram kunnen bedrijven betalen voor advertentieruimte tussen door gebruikers gegenereerde verhalen. Instagram Stories-advertenties worden weergegeven in een verhaalindeling, zodat ze het hele scherm beslaan. Ze kunnen tot 15 seconden lang zijn voor video of 5 seconden voor afbeeldingen. Net als bij gewone Stories-inhoud, kunnen kijkers door uw advertentie tikken om naar het volgende verhaal te gaan, zodat uw advertentie hun aandacht moet vasthouden.

Voor Instagram Stories-advertenties kun je kiezen uit doelstellingen binnen de categorieën Bewustzijn, Overweging en Conversies. Elk doel heeft kenmerken die helpen dat doel te bereiken.

Zorg ervoor dat u de juiste afmetingen gebruikt voor uw Verhalen-advertentie. De ideale beeldverhouding is 9:16 en de ideale resolutie is 1080 x 1920 pixels. De maximale bestandsgrootte voor afbeeldingen is 30 MB en voor video’s 4 GB.

voorbeeld van een Instagram Stories-videoadvertentie

U kunt dezelfde betrokkenheidsfuncties gebruiken voor een gewoon verhaal in uw verhaaladvertentie. Kijkers een vraag stellen, een opiniepeiling delen of een quiz laten zien, kunnen effectieve manieren zijn om hun aandacht vast te houden en ze te laten reageren op de advertentie. Bovendien zorgt het gebruik van Verhalen-functies ervoor dat uw advertentie beter past bij de gebruikersinhoud eromheen.

Als je een video in je Instagram Stories-advertentie gebruikt, zijn de eerste paar seconden het belangrijkst. Dit is wanneer gebruikers besluiten om in de buurt te blijven of op te tikken om verder te gaan. Het komt vaak voor dat merken 20% van hun advertentiekijkers verliezen bij het tweede frame, dus maak uw video duidelijk, beknopt en boeiend.

Voeg ook een duidelijke CTA toe. Krachtige woorden als ‘Klik’, ‘Koop’ en ‘Ontvang’ stimuleren alle actie.

Gevolgtrekking

Met meer dan 1 miljard actieve accounts per maand, lijdt het geen twijfel over de kracht van Instagram op marketinggebied. Als uw doelgroep op Instagram verschijnt, zou u dat ook moeten doen. Naarmate videomarketing echter steeds populairder wordt, is het simpelweg niet meer voldoende om feedafbeeldingen te posten.

Instagram Stories werd in augustus 2016 geïntroduceerd op het Instagram-platform en de live videofunctie werd een paar maanden later toegevoegd. Tegenwoordig heeft het meer dan 500 miljoen dagelijkse gebruikers en is het het perfecte platform om in contact te komen met uw klanten, feedback te ontvangen, uw aanbiedingen te promoten en de authenticiteit van uw merk te tonen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format