Een Instagram-inhouds (content) strategie maken met door gebruikers gegenereerde inhoud - DeLaatbusiness
leads chatbot

Een Instagram-inhouds (content) strategie maken met door gebruikers gegenereerde inhoud

7 min


144
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heb je moeite om met Instagram-inhoudsideeën te komen? Vraagt ​​u zich af hoe u merkvermeldingen kunt omzetten in inhoud voor Instagram?

Waarom door gebruikers gegenereerde inhoud opnemen in uw Instagram-marketing?

Consumenten vinden user-generated content (UGC) met een ruime marge betrouwbaarder dan merkreclame. Dus waarom zou u het niet gebruiken om prachtige sociale media-inhoud te maken?

Het is tenslotte een uitdaging om diverse en effectieve visuele content te bedenken om je Instagram-account actief te houden. En het platform wordt steeds drukker. Volgens eMarketer is meer dan 75% van de ondervraagde bedrijven van  plan om in 2020 Instagram als marketingkanaal te gebruiken, dus opvallen in deze menigte zal niet gemakkelijk zijn.

Hier leest u hoe u UGC voor uw merk kunt gebruiken om uw aanwezigheid op Instagram te vergroten.

# 1: Verzamel, organiseer en cureer uw merkvermeldingen

Het is duidelijk dat de eerste stap bij het verzamelen, organiseren en beheren van uw merkvermeldingen het opzetten van een  efficiënte luisterroutine op sociale media is . Er zijn veel solide oplossingen om te proberen; Echter, gezien het aspect van herbestemming van de inhoud van deze strategie, is Agorapulse  een goede optie omdat het een paar handige functies voor taakbeheer biedt.

Met het Medium-abonnement van Agorapulse ($ 99 / maand) kun je tot 10 social media-profielen en twee teamleden toevoegen. U kunt dus uw Twitter-, Instagram- en LinkedIn-accounts en verschillende Facebook-pagina’s toevoegen, allemaal beheerd via één dashboard in Agorapulse.

Nadat u uw accounts heeft toegevoegd, worden al uw merkvermeldingen verzameld in uw uniforme inbox voor sociale media.

ALT

Van daaruit kun je filters instellen om bepaalde vermeldingen automatisch toe te wijzen aan je content- en socialemediabeheerders om op te reageren. Om een ​​filter in te stellen, klikt u op Instellingen om de Inbox-assistent te openen en klikt u vervolgens op Nieuwe regel maken.

Maak nu een geautomatiseerd filter om uw contentmanager op de hoogte te stellen van relevante social media-updates. Om dit te visualiseren, filter ik in de onderstaande afbeelding alle vermeldingen van onze officiële hashtag en wijs ik deze automatisch toe aan mijn social media manager. Vanaf nu zal mijn social media manager e-mails ontvangen met alle vermeldingen, waardoor monitoring veel efficiënter zal worden.

ALT

Met Agorapulse kunt u ook handmatig updates toewijzen en labelen. U kunt social media-updates filteren die aan iedereen zijn toegewezen. Op deze manier kan uw contentmanager van tijd tot tijd inloggen, toegewezen taken (dwz vermeldingen) bekijken en beslissen welke het waard zijn om verder te publiceren. U kunt elke update rechtstreeks vanuit Agorapulse uitvoeren en deze als voltooid markeren.

ALT

# 2: Verkrijg toestemming om de inhoud van klanten opnieuw te gebruiken

Vraag altijd toestemming als je besluit om vermeldingen op sociale media te gebruiken om meer inhoud voor je merk te maken . Deze stap is om vele redenen cruciaal, waaronder:

  • Juridische problemen vermijden.
  • Een reputatiemanagementcrisis voorkomen . Het gebruik van de inhoud van andere mensen zonder toestemming kan ontploffen.
  • Relaties opbouwen met huidige klanten of mensen die online over u praten.

CrowdRiff ontdekte dat  65% van de mensen  binnen 24 uur toestemming zal geven om hun sociale media-inhoud te gebruiken, dus het zou niet lang moeten duren om iets terug te horen.

Toestemming vragen is eenvoudig. Ik geef er de voorkeur aan om het in het openbaar te vragen, omdat sommige mensen misschien afkeurend staan ​​tegenover ongevraagde privéberichten. Hier is een kort voorbeeld van een lokaal merk dat toestemming vraagt ​​om mijn foto te gebruiken:

ALT

Zelfs als het niet iets is dat je op Instagram wilt hergebruiken, is het toch een goed idee om toestemming te vragen. Ter illustratie: als je een getweet getuigenis opnieuw wilt gebruiken, bevestig dan met die Twitter-gebruiker dat ze het niet erg vinden om in de schijnwerpers te staan.

Vergeet natuurlijk niet om na het verkrijgen van toestemming de maker van de inhoud te vermelden. Nogmaals, u kunt dat doen vanaf uw luisterplatform op sociale media. Alle antwoorden worden automatisch toegewezen aan het teamlid dat in eerste instantie toestemming heeft gevraagd, dus het is gemakkelijk te beheren.

# 3: Deel uw merkvermeldingen voor meer bekendheid

Volgens  ReviewTrackers schrijven mensen eerder een recensie over hun negatieve ervaringen dan over hun positieve. Dit is de uitdaging waarmee elk bedrijf te maken heeft, ongeacht de niche.

Een van de manieren om deze uitdaging aan te gaan, is door je best te doen om je positieve recensies en vermeldingen bekend te maken om op de een of andere manier het online sentiment in evenwicht te brengen.

Hier leest u hoe u tactieken voor het opnieuw verpakken van inhoud kunt gebruiken om het sociale bewijs van uw merk om te zetten in krachtige visuele inhoud voor uw Instagram-account.

Verander sociaal bewijs in visuele citaten

Als je tevreden klanten de liefde in woorden verspreiden, kun je deze positieve recensies en getuigenissen nog steeds naar je Instagram-account sturen.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een screenshot van de vermelding te maken. Zorg ervoor dat je de juiste schermafmetingen gebruikt, zodat het er goed uitziet als een Instagram-update. De gratis tool voor het bijsnijden van afbeeldingen van Placeit maakt dit gemakkelijk met zijn voorinstellingen voor Instagram-updates en verhalen.

WPXhosting  gebruikt deze techniek om tevreden klantrecensies van over het hele web in hun muur te plaatsen. In een saaie niche als webhosting is dit een briljant gebruik van een Instagram-kanaal.

ALT

Een creatievere manier om deze tactiek te benaderen, is door een visuele quote samen te stellen , een afbeelding die door de recensie of getuigenis wordt bedekt. Met een tool als QuotesCover  of Quotes Creative (of  een van deze alternatieven ), kunt u elke tekstvermelding omzetten in een aantrekkelijke visuele quote.

Hier is de strategie die we gebruiken om Twitter-getuigenissen op ons Instagram-account te publiceren:

  • Zoals alle positieve merkvermeldingen die u op Twitter ontvangt om ze op één plek te verzamelen.
  • Stel mooi ogende visuele getuigenissen samen om van tijd tot tijd op Instagram te publiceren.

In de meeste gevallen kun je je Instagram-profiel natuurlijk niet beperken tot alleen visuele getuigenissen, tenzij je de aandacht van je volgers wilt verliezen. Het is echter een leuke filler-inhoud om een ​​of twee keer per maand te publiceren.

Gebruik door gebruikers gegenereerde inhoud in een verhaal

Volgens  Instagram publiceren dagelijks 500 miljoen gebruikers verhalen en het is de meest authentieke inhoud op het platform .

En in tegenstelling tot Instagram-updates, kun je met verhalen  klikbare links toevoegen , wat een enorme verkeersdrempel kan zijn. Klikbare links in verhalen zijn beschikbaar voor zowel persoonlijke als zakelijke profielen die zijn geverifieerd en meer dan 10.000 volgers hebben op Instagram.

Met een tool als de gratis iPhone-app  StoryBoost kun je een Instagram-verhaal maken met de foto’s van je klanten en positieve merkvermeldingen. Met de sjablonen, animaties en stickers van de app kun je gemakkelijk een boeiend Instagram-verhaal maken.

ALT

U kunt meerdere getuigenissen in één verhaal samenstellen en deze opnieuw posten in uw updates, waar u gebruikers kunt taggen die ze allemaal hebben gedeeld.

ALT

Gebruik Instagram-hoogtepunten

Met Instagram kun je verhalen als hoogtepunten op je Instagram-profiel opslaan , die permanent bovenaan je profiel blijven staan. Hoogtepunten zijn geweldig voor het samenstellen van inhoud, omdat u ze kunt bewerken om nieuwe getuigenissen toe te voegen terwijl u ze maakt.

ALT

Stimuleer meer sociaal bewijs door een merk-hashtag te gebruiken

Je kunt je community aanmoedigen om bij te dragen aan je Instagram-account door een unieke merk-hashtag te gebruiken.

ALT

STA Travel , een online boekingsbedrijf, nodigt volgers uit om hun merk-hashtag te gebruiken om foto’s van verschillende bestemmingen in te dienen en gebruikt vervolgens hoogtepunten om de inhoud samen te stellen. Naast het betrekken van invloedrijke Instagram-gebruikers, helpt deze strategie ook om veel relevante inhoud voor het merk te genereren.

ALT

Neem uw reputatiemanagementteam op in uw Instagram-redactiekalender

Als je merkvermeldingen worden gecontroleerd en beheerd door een apart team, wil je ze misschien meenemen bij het samenstellen van je Instagram-redactiekalender. Dit houdt uw reputatiemanagementteam gemotiveerd en stelt hen in staat het hele plaatje achter merkmonitoring te zien.

Het is een goed idee om een ​​samenwerkingsplatform voor redactioneel agendabeheer te gebruiken. ContentCal  (gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 13 / maand) stelt meerdere teamleden in staat om social media-updates toe te voegen die de moderator kan goedkeuren en plannen. Door deze opzet blijft de kwaliteit en stijl van de inhoud consistent met uw merkidentiteit, terwijl uw hele team wordt betrokken bij het maken van creatieve updates voor sociale media.

ALT

Om vanuit ContentCal op Instagram te publiceren, heb je het volgende nodig:

  • De ContentCal mobiele app ( iOS  of  Android )
  • De Zapier-integratie  (wat een nieuwere functie is die ik nog niet heb kunnen gebruiken)

Wanneer je de app gebruikt, ontvangt je social media-manager pushmeldingen wanneer er Instagram-updates zijn om live te pushen. Tik op Posten op Instagram om de voorgestelde update van sociale media goed te keuren.

Gevolgtrekking

Monitoring van sociale media is voor veel doeleinden nuttig, waaronder het helpen van klanten en het vermijden van een reputatiecrisis. Maar het kan ook worden gebruikt om inhoud voor uw Instagram-account te maken.

UGC bouwt merkloyaliteit op en helpt conversies te stimuleren. Hopelijk helpen de bovenstaande stappen je bij het opzetten van een conversieverhogende UGC-marketingstrategie voor je merkeigen Instagram-account.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *