Gids TikTok Analytics: wat marketeers moeten weten - DeLaatbusiness
customer servcice chatbots

Gids TikTok Analytics: wat marketeers moeten weten

8 min


107
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gebruik je TikTok? Vraagt ​​u zich af hoe u de resultaten van uw TikTok-marketinginspanningen kunt meten?

# 1: Schakel over naar een TikTok Pro-account om toegang te krijgen tot TikTok Analytics

TikTok heeft onlangs een native analysetool voor Pro-accounts gelanceerd , die vergelijkbaar zijn met Instagram Creator-accounts. TikTok’s analysedashboard onthult inzichten over uw algehele publiek en de prestaties van gepubliceerde inhoud.

Overschakelen naar een Pro-account is eenvoudig. Begin door naar uw profielinstellingen te gaan en op de optie Mijn account beheren te tikken. Tik op het volgende scherm op Overschakelen naar Pro-account.

ALT

Vervolgens wordt u gevraagd om een ​​aanbevolen categorie voor uw account te selecteren. De categorieën omvatten Public Figure, Personal Blog, Education, Media, Entertainment en meer.

ALT

De laatste stap is om een ​​telefoonnummer voor uw account in te voeren en vervolgens de code in te voeren die u via sms ontvangt.

ALT

Nadat u uw Pro-account heeft ingesteld, navigeert u terug naar het menu Instellingen en ziet u nu een Analytics-optie. Tik op deze optie om uw TikTok-analysedashboard te openen.

ALT

TikTok-analyse begint met het vastleggen van gegevens nadat u naar een Pro-account bent overgeschakeld; het dashboard geeft geen historische gegevens weer. U moet tot zeven dagen wachten voordat uw account voldoende gegevens heeft gegenereerd om inzichten weer te geven. Tijdens deze periode raad ik aan om zoveel mogelijk TikTok-inhoud te publiceren, zodat je diepere inzichten kunt krijgen.

Zodra de analysegegevens beginnen te vullen, kunt u in uw accountinzichten duiken. Zoals bij alle analyses, worden deze gegevens in de loop van de tijd nauwkeuriger naarmate u meer inhoud publiceert.

Er zijn drie hoofdcategorieën die TikTok weergeeft in uw accountdashboard:

 • Profieloverzicht
 • Inhoudsinzichten
 • Inzichten van volgers

Tik op de tabbladen bovenaan het Analytics-scherm om dieper in elke categorie te duiken en nieuwe inzichten te ontdekken.

# 2: TikTok Analytics-profieloverzicht

Het tabblad Profieloverzicht is handig om te bepalen hoe goed uw TikTok-profiel in het algemeen presteert. Deze gegevens omvatten uw totale videoweergaven, profielweergaven en het aantal volgers.

Videoweergaven

De bovenkant van het tabblad Overzicht toont het totale aantal videoweergaven, het totale aantal keren dat uw TikTok-video’s in de afgelopen 7 of 28 dagen zijn bekeken. Deze gegevens zijn uitgesplitst per dag.

ALT

Profielweergaven

De statistiek Profielweergaven geeft aan hoe vaak je TikTok-profiel de afgelopen 7 of 28 dagen is bekeken. Omdat deze informatie per dag wordt gescheiden, kunt u zien welke inhoud gebruikers ertoe aanzet uw profiel te bezoeken.

ALT

Volger tellen

De grafiek Volgers toont uw totale aantal volgers over een periode van 7 of 28 dagen.

Met inzichten van volgers kun je populaire TikTok-video’s koppelen aan algemene accountvolgers. Door te kijken naar de dagen waarop u inhoud publiceert en die inhoud af te stemmen op de groei van het aantal volgers, kunt u inschatten of uw inhoud boeiend genoeg was om gebruikers ertoe aan te zetten uw merk te volgen.

ALT

Pro-tip : u kunt de profieloverzichtsgegevens gebruiken om een ​​trechter van gebruikers te interpreteren, te beginnen met mensen die uw inhoud beginnen te consumeren tot degenen die betrokken volgers worden.

Hiermee kunt u uw conversieratio schatten van uw totale videoweergaven tot gebruikers die uw profiel bezoeken, en vervolgens de conversieratio van degenen die uw profiel daadwerkelijk hebben gevolgd.

ALT

Deze analyse helpt je bij het opstellen van een effectieve contentstrategie. Als u een duidelijk begrip heeft van uw conversiepercentage van inhoud, kunt u beginnen met het plannen van een boekingsschema en nauwkeuriger de groeisnelheid van uw account bepalen.

Dus hoewel de gegevens die op het tabblad Overzicht worden gepresenteerd, niet de meest geavanceerde analyse zijn, kunt u deze op strategische manieren gebruiken.

# 3: TikTok Analytics Volgers-gegevens

Het tabblad Volgers in TikTok-analyse toont een overzicht van de demografische gegevens van uw doelgroep. U kunt een opsplitsing naar geslacht en een uitsplitsing van uw publiek per locatie zien.

ALT

Omdat TikTok over meerdere landen is geschaald, kun je een diverse uitsplitsing van territoria verwachten.

# 4: TikTok Analytics-inhoudsgegevens

Het tabblad Inhoud in TikTok-analyse biedt de rijkste inzichten. In een weergave op het hoogste niveau ziet u het totale aantal weergaven van elk videopost van de afgelopen 7 dagen, weergegeven in volgorde van nieuw naar oud.

ALT

Het laat ook zien welke van je video’s in deze periode populair waren op de For You-pagina, evenals het totale aantal weergaven dat die video’s tijdens het proces hebben gegenereerd.

Mijn favoriete functie van de inhoudsanalyse is de mogelijkheid om in elk bericht te duiken en rijkere inzichten te ontdekken. Om de analyses voor een individueel bericht te bekijken, tikt u eenvoudig op de miniatuur van het bericht om het unieke dashboard te openen. De analyses voor elk bericht tonen:

 • Totaal aantal likes van post
 • Totaal aantal reacties
 • Totaal aantal aandelen
 • Totale afspeeltijd van de video
 • Totaal aantal videoweergaven
 • Gemiddelde kijktijd
 • Typen verkeersbronnen
 • Doelgroepgebieden
ALT

De gegevens van Audience Territories helpen u te bepalen of een bepaald stuk inhoud resoneert met verschillende demografische doelgroepen.

Door de territoriumbetrokkenheid voor individuele berichten te bekijken, kunt u deze gegevens vergelijken met uw algehele doelgroepgebieden die worden onthuld op het tabblad Volgers. Kijk vervolgens of verschillende vormen van inhoud weerklank vinden bij nieuw publiek op verschillende locaties. Als je merkt dat bepaalde berichten beter presteren op bepaalde locaties, kun je verdubbelen door vergelijkbare inhoud te maken.

# 5: Analyseer andere TikTok-accounts met Pentos

Hoewel de native analysetool van TikTok handig is voor het verzamelen van gegevens voor uw eigen profiel, geeft het u geen inzicht in de prestaties van profielen waarvan u niet de eigenaar bent. Als u inzichten wilt onthullen over uw concurrenten, of influencers waarmee u mogelijk wilt samenwerken, kan TikTok geen bruikbare gegevens delen.

Omdat er geen openbare TikTok-API is, hebben bestaande influencer-platforms momenteel niet de mogelijkheid om waardevolle gegevens over openbare accounts weer te geven. Ik was vastbesloten om een ​​oplossing te vinden voor het vinden van TikTok-influencers, en onlangs vond ik een platform genaamd Pentos , dat openbaar beschikbare profielgegevens gebruikt om inzichten over TikTok-accounts weer te geven.

Op het moment van schrijven is Pentos de enige analyseoplossing die ik heb gevonden die gegevens meet van TikTok-accounts van derden. Hiermee kunt u de prestaties van andere accounts analyseren en inzicht krijgen in trending hashtag-uitdagingen.

Als u zich aanmeldt voor een gratis Pentos-account, kunt u maximaal drie accounts volgen. Voor extra functionaliteit en hashtag-analyse moet je upgraden naar een van de betaalde niveaus, die beginnen bij ongeveer $ 20 / maand.

In tegenstelling tot de eigen analysetool van TikTok, begint Pentos onmiddellijk historische profielgegevens weer te geven wanneer u begint met het volgen van een account.

Om deze tool te gebruiken, logt u in op uw account en typt u de handle van het gebruikersprofiel dat u wilt volgen.

ALT

Je ziet dan een dashboard met de gegevens voor dat TikTok-account. Deze gegevens omvatten:

 • Gemiddeld betrokkenheidspercentage voor het profiel
 • Totaal harten
 • Totaal aantal geposte video’s
 • Gemiddelde likes
 • Gemiddelde reacties
 • Totaal aantal accounts dat het profiel volgt
ALT

Onder deze eerste inzichten toont Pentos een grafiek om aan te geven hoe deze gegevens historisch worden toegeschreven.

U zult merken dat Pentos, in tegenstelling tot de native analytics van TikTok, een gemiddeld betrokkenheidspercentage voor profielen berekent. Als je geïnteresseerd bent om samen te werken met een influencer, is dit een belangrijke maatstaf voor je evaluatie.

Op basis van een analyse van 15.000 TikTok-profielen , vond Influencer Marketing Hub de volgende gemiddelde betrokkenheidspercentages op basis van accountgrootte:

 • 0-10K: 9,38%
 • 10K – 100K: 8,43%
 • 100K – 500K: 7,23%
 • 500.000 – 1 miljoen: 4,88%
 • 1 miljoen – 5 miljoen: 4,99%
 • 5M – 10M: 3,35%
 • 10M +: 3,07%

Je zult merken dat deze gemiddelde betrokkenheidspercentages veel hoger zijn dan wat je op Instagram zou zien. TikTok biedt een waardevolle kans voor merken die momenteel samenwerken met influencers in hun digitale marketingstrategie.

Naast profielanalyses onthult Pentos ook inzichten over hashtag-uitdagingen. Dit is een krachtig hulpmiddel voor merken die flexibel willen blijven en inhoud willen creëren voor zeer betrokken onderwerpen. Door de prestaties van trending hashtags te identificeren, kunt u snel bepalen of het de moeite waard is om inhoud te maken voor relevante uitdagingen.

Het hashtag challenge-dashboard zal waardevolle inzichten opleveren, waaronder:

 • Gemiddelde hashtag-betrokkenheid
 • Totaal aantal weergaven van hashtag-inhoud
 • Totaal aantal berichten
 • Gemiddelde likes
ALT

Stel dat je een eCommerce-merk bent dat telefoonaccessoires op maat verkoopt en je merkt dat de hashtag-uitdaging #newphone trending is op de Discover-pagina van TikTok.

Omdat TikTok-hashtag-uitdagingen op het juiste moment kunnen komen en zijn gebaseerd op huidige trends, is het belangrijk dat je snel inhoud publiceert voordat de hashtag verzadigd of verouderd raakt. Door de hashtag-inzichtstool te gebruiken, kunt u bepalen hoeveel totale posts de hashtag momenteel host, evenals het gemiddelde betrokkenheidspercentage.

Zoals je in de onderstaande analyse kunt zien, heeft #newphone een gemiddeld betrokkenheidspercentage van 0,21%. Ter vergelijking: ik heb ontdekt dat hashtag-uitdagingen een gemiddeld engagementpercentage van 0,15% –0,3% hebben. Deze datagestuurde aanpak helpt je een meer strategisch pad te ontwikkelen voor je TikTok-inhoud.

ALT

Om een ​​hashtag-dashboard in Pentos te maken, volgt u een vergelijkbaar installatieproces als voor de profielanalyse. Voer gewoon de hashtag in die u wilt volgen. Eenmaal gevalideerd, wordt het dashboard gevuld met up-to-date gegevens over die hashtag.

De hashtaganalysetool van Pentos kan u ook helpen de prestaties te meten van een hashtag-uitdaging met een merknaam die u maakt.

Gevolgtrekking

Als opkomend platform biedt TikTok een unieke kans voor merken die meer betrokkenheid bij een jonger publiek willen stimuleren. Volgens  Sensor Tower ontving TikTok in de eerste helft van 2019 meer downloads dan Instagram. In de afgelopen vijf opeenvolgende kwartalen stond TikTok ook  bovenaan de iOS App Store voor het totale aantal downloads.

Hoewel het platform een ​​groot gebruikersbestand herbergt, was een van de redenen waarom merken terughoudend waren om TikTok aan hun marketing toe te voegen, het gebrek aan analyses. Zonder in-app-analysetool was het moeilijk voor merken om platformresultaten toe te schrijven aan de middelen die ze aan het toewijzen waren. Het betekende ook dat merken die samenwerken met influencers de effectiviteit van deze samenwerkingen niet konden meten.

Nu met de introductie van de native analytics van TikTok, gecombineerd met de tool van derden van Pentos, kunt u de prestaties van uw inhoud over het platform toewijzen.

Als je nieuwsgierig bent geweest naar TikTok als sociaal kanaal, dan is dit een goed moment om te beginnen. Nu analyses eindelijk toegankelijk zijn, kunt u eenvoudig de resultaten van het platform volgen en uw aanpak dienovereenkomstig herhalen.

Voordat u op het platform springt, moet u er natuurlijk voor zorgen dat TikTok geschikt is voor uw merk. Als uw doelgroep niet de gemiddelde gebruiker van het platform omvat, is het misschien niet de moeite waard om de middelen toe te wijzen om te experimenteren. Naast het stimuleren van alleen betrokkenheid, is het belangrijk om te bepalen of het platform u helpt gebruikers te werven en conversies te stimuleren.

Wat denk je? Gaat u een TikTok Pro-account opzetten voor uw bedrijf? Welke analyses zijn het meest relevant voor u? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *