Hoe Facebook-advertenties te testen met Facebook-experimenten - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Hoe Facebook-advertenties te testen met Facebook-experimenten

9 min


118
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bent u op zoek naar betere manieren om de prestaties van uw Facebook-advertenties te verbeteren? Heb je de experimenten van Facebook gebruikt?

In dit artikel leer je hoe je de Facebook Experiments-tool gebruikt om drie verschillende soorten tests uit te voeren op je Facebook-advertenties.

Wat is de tool voor Facebook-experimenten?

Facebook Experiments is een nieuwe functie in Business Manager waarmee adverteerders zonder extra kosten tests kunnen opzetten. Facebook zegt: “Experimenten combineren meerdere soorten tests, voorheen gelabeld als Test and Learn en Split Testing, waardoor marketeers campagnes A / B kunnen testen en conversie en merkimpact op één plek kunnen meten.”

Adverteerders kunnen kiezen uit drie verschillende experimenten om uit te voeren:

  • A / B-test
  • Holdout-test
  • Merkonderzoek
Facebook Experiments-sectie van Advertentiebeheer

Voordat u experimenten uitvoert

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden voordat u uw eerste experiment opzet.

Zoals bij elke test, wilt u uw experiment onder zo normaal mogelijke omstandigheden uitvoeren. Kies een tijd van het jaar die zo stabiel mogelijk is en zo dicht mogelijk bij de norm ligt. Voer geen tests uit op dagen zoals Black Friday of andere feestdagen en tijden waarop de concurrentie kan toenemen en factoren drastisch kunnen toenemen, waardoor de nauwkeurigheid van uw testresultaten wordt aangetast.

U wilt waarschijnlijk nieuwe Facebook-campagnes maken om uw experimenten uit te voeren, zodat u kunt herhalen op basis van de resultaten die u ziet. U wilt geen tijd en moeite verspillen aan advertenties die niet meer goed presteren.

Om de kans te verkleinen dat tests en gegevens elkaar overlappen, moet u slechts één experiment tegelijk uitvoeren. Begin met na te denken over wat u wilt testen. Welk zakelijk doel wilt u bereiken met uw Facebook-campagnes? Stel een hypothese op die u kunt testen met een van de experimenttypen.

Nadat u uw campagnes heeft gemaakt, gaat u naar de Experimenten-tool . U vindt het tabblad Experimenten in de nieuwste versie van Business Manager onder het gedeelte Analyseren en rapporteren van de menubalk.

Experimenten onder de kolom Analyseren en rapporteren van Advertentiebeheer

Houd er rekening mee dat experimenten uw kosten per 1000 vertoningen (CPM) kunnen verhogen, omdat ze uw getargete doelgroepen kunnen opsplitsen in verschillende testgroepen.

Als je eenmaal hebt bepaald wat je wilt testen en wat een optimale tijd is om je experimenten uit te voeren, bedenk dan welke test het meest zinvol is om te gebruiken.

# 1: Zet een A / B-test op met Facebook-experimenten

De A / B-test is een uitstekende manier om de prestaties van twee of meer versies van tekst, afbeeldingen, doelgroepen of campagnedoelstellingen te vergelijken. Zorg ervoor dat u slechts één variabele kiest voor uw A / B-test, anders weet u niet hoe overtuigend uw testresultaten zijn.

Bepaal eerst of u tekst-, advertentiemateriaal, doelgroepen of campagnedoelstellingen wilt testen. Zorg ervoor dat elke campagne hetzelfde budget heeft en even lang loopt.

Pro-tip : begin met het testen van grotere verschillen, zoals welk type advertentie beter presteert (vergeleken met iets kleins, zoals een andere kleur van iemands shirt in een afbeelding). Van daaruit kunt u uw tests herhalen en beperken naarmate de tijd verstrijkt.

Maak twee of meer identieke campagnes, behalve het belangrijkste verschil dat u test. Om dit te illustreren, stel dat u twee verschillende soorten advertenties test. U maakt twee campagnes met het doel Conversies optimaliseren voor aankoop. Elke campagne is gericht op hetzelfde 1% vergelijkbare publiek van kopers en heeft een budget van $ 50 per dag.

voorbeeldcampagnes om te testen met Facebook-experimenten

Gebruik één stuk advertentie in de ene campagne en een ander stuk advertentie in de andere campagne. In het onderstaande voorbeeld is de eerste advertentie een afbeelding van een waterfles met tequila-thema op het strand tijdens zonsondergang, en de tweede advertentie is een video van verschillende waterflessen met alcoholthema. Merk op dat de advertentietekst precies hetzelfde is voor elke campagne.

twee Facebook-advertenties met verschillende afbeeldingen om te testen met Facebook-experimenten

Nadat u twee campagnes heeft gemaakt met één verschil om te testen, bent u klaar om uw A / B-test te starten. Ga naar het gedeelte Experimenten van Business Manager en klik op de knop Aan de slag onder A / B-test.

Aan de slag-knop onder A / B-test

Voeg op het scherm Testdetails uw twee campagnes toe aan respectievelijk de vakken Campagne 1 en Campagne 2. Als u meer dan twee campagnes wilt testen, klikt u op de optie Test Another Campaign om meer toe te voegen.

Testdetails van de A / B-test voor Facebook-experimenten

Selecteer vervolgens de start- en einddatums voor uw A / B-test. Houd er rekening mee dat u een test niet langer dan 30 dagen kunt uitvoeren.

Noem uw A / B-test ook duidelijk. Dit bespaart u in de toekomst tijd als iemand anders in uw team uw experimentresultaten beoordeelt.

Testdetails van de A / B-test voor Facebook-experimenten

Kies vervolgens hoe u wilt dat Facebook een winnaar kiest voor uw A / B-test:

  • Met Kosten per resultaat wordt gemeten welke campagne lagere kosten heeft voor het resultaat dat u selecteert in het vervolgkeuzemenu Sleutelstatistiek. U kunt kiezen uit verschillende resultaten, waaronder kosten per linkklik en kosten per aankoop.
  • Kosten per conversietoename zullen een holdout-groep van 10% creëren. Holdout-groepen zijn groepen mensen in uw doelgroep waaraan Facebook uw advertenties niet laat zien. Facebook vergelijkt deze holdout-groep met mensen die uw advertentie hebben gezien om het effect van uw advertenties op elk publiek te meten.

Kies voor dit voorbeeld Kosten per resultaat en laat de belangrijkste statistiek als Kosten per resultaat staan ​​om uw campagnedoelstelling Conversies optimaliseren voor inkoop te testen.

Het bepalen van het winnaargedeelte van de A / B-test voor Facebook-experimenten

Nadat u heeft besloten hoe Facebook een winnende campagne selecteert, controleert u of het geschatte testvermogen hoger is dan 80%. Een hoog testvermogen helpt ervoor te zorgen dat uw A / B-test effectief is en tot overtuigende resultaten leidt.

Als uw geschatte testvermogen lager is dan 80%, verhoog dan uw budget en / of de duur van uw test.

Als u klaar bent met het opzetten van uw A / B-test, klikt u op de knop Testdetails bekijken en controleert u al uw A / B-testdetails nogmaals. Als alles er goed uitziet, klikt u op Test maken om uw eerste experiment te starten.

testdetails voor A / B-test voor Facebook-experimenten

Facebook brengt je dan naar het Resultaten-gedeelte van de Experimenten-tool. Hier kunt u de huidige en eerdere tests zien die u hebt uitgevoerd, inclusief de A / B-test die u zojuist hebt gemaakt.

lijst met geplande Facebook-experimenten op het tabblad Resultaten

Het duurt even voordat uw A / B-test begint. Wanneer uw experiment begint, kunt u op uw test klikken om de resultaten te zien zodra ze beginnen te vullen.

resultaten voor A / B-test voor Facebook-experimenten

Nadat de test is voltooid, zal Facebook de winnende campagne duidelijk labelen en het vertrouwen van de testresultaten tonen. De betrouwbaarheidsscore geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat u dezelfde testresultaten krijgt als u die test opnieuw zou uitvoeren. Voor een A / B-test wordt een betrouwbaarheid van 65% of meer als statistisch betrouwbaar beschouwd.

Het uitvoeren van A / B-tests is een uitstekende manier om te bepalen wat u moet verdubbelen in uw advertentiestrategie. Blijf verschillende advertenties, teksten, doelgroepen en meer testen en vergelijken om erachter te komen wat het beste bij uw ideale klanten past. Nogmaals, begin breder met uw tests en herhaal en beperk uw variaties in de loop van de tijd.

# 2: Zet een wachttest op met Facebook-experimenten

Als u wilt testen hoe mensen die uw Facebook-advertenties niet zien, zich verhouden tot degenen die dat wel doen, is een holdout-test het perfecte experiment om uit te voeren.

Voor een holdout-test onthoudt Facebook uw advertenties van 10% van uw doelgroep en vergelijkt vervolgens de resultaten van die doelgroep met de rest van de mensen aan wie ze uw campagnes lieten zien. Door een wachttest uit te voeren, kunt u zien hoe uw advertenties uw conversies beïnvloeden in vergelijking met uw andere marketinginspanningen.

Om een ​​wachttest te maken, gaat u naar de Experimenten-tool en klikt u op Aan de slag onder het gedeelte Wachttest.

Aan de slag-knop voor holdout-test voor Facebook-experimenten

Selecteer nu wat u wilt testen. Voor een holdout-test kunt u uit deze opties kiezen:

  • Account: test alle advertentiecampagnes die u uitvoert
  • Campagnegroep: test enkele van uw campagnes die u groepeert
  • Campagne: test een geselecteerde campagne

Selecteer voor dit voorbeeld Campagnegroep zodat u kunt testen hoe uw nieuwe campagnes de conversieratio’s van uw beoogde doelgroep positief kunnen beïnvloeden.

Geef uw campagnegroep een duidelijke naam en selecteer de campagnes die u in uw groep wilt opnemen. Kies vervolgens uw start- en einddatums en geef uw wachttest een naam.

Testdetails voor holdout-test voor Facebook-experimenten

Scroll naar beneden en selecteer de verschillende conversiegebeurtenissen die u met uw holdout-test wilt meten. U kunt maximaal 10 conversiegebeurtenissen ophalen waarvoor Facebook conversieverhogingen rapporteert op het tabblad Resultaten.

Selecteer conversiegebeurtenissen die aansluiten bij uw bedrijfsdoelstellingen. Als u een e-commercebedrijf heeft, wilt u misschien de volgende conversiegebeurtenissen selecteren, omdat deze verband houden met het verkoopproces:

conversiegebeurtenissen voor holdout-test voor Facebook-experimenten

Nadat u uw conversiegebeurtenissen heeft geselecteerd, klikt u op de knop Testdetails bekijken.

Zorg ervoor dat uw holdout-test er goed uitziet en klik vervolgens op de knop Test maken om uw test te starten.

Testdetails voor holdout-test voor Facebook-experimenten

Je ziet dan je holdout-test op het tabblad Resultaten van de Experimenten-tool.

geplande tests voor Facebook-experimenten

Nadat 100 van de geselecteerde conversiegebeurtenissen zijn geactiveerd, ziet u de resultaten van uw holdout-test in het gedeelte Resultaten van de Experimenten-tool. Klik op uw test om de resultaten te zien.

Merk op dat u in de linkerzijbalk kunt selecteren welke statistieken voor conversiegebeurtenissen worden weergegeven voor uw holdout-test.

holdout-testresultaten voor Facebook-experimenten

Holdout-tests helpen u te bepalen in hoeverre uw advertenties mensen dwingen actie te ondernemen in vergelijking met de holdout-groep.

# 3: Zet een merkonderzoek op met Facebook-experimenten

Met een merkonderzoek kunt u de merkimpact van uw Facebook-campagnes meten. Deze test is bedoeld voor grotere advertentieaccounts die in de afgelopen 90 dagen $ 10.000 of meer hebben uitgegeven. Gebruik merkonderzoeken om te bepalen of uw advertenties de merkbekendheid en naamsbekendheid van uw doelgroep hebben vergroot.

Merkonderzoekstests moeten minimaal 30 dagen duren en minimaal $ 30.000 uitgeven. Deze tests maken ook gebruik van een holdout-groep om te vergelijken hoe effectief de onderzoeksresultaten zijn.

Om een ​​merkonderzoek te starten, gaat u naar de tool Experimenten en klikt u op de knop Aan de slag onder het gedeelte Merkonderzoek.

Aan de slag-knop voor merkonderzoek voor Facebook-experimenten

Bepaal nu of u de merkenquête wilt uitvoeren voor uw volledige advertentieaccount, een campagnegroep of een campagne. Kies dan uw regio en branche. Zorg ervoor dat u de juiste branche kiest, zodat u uw merkimpact kunt vergelijken met het branchegemiddelde.

Testdetails voor merkonderzoek voor Facebook-experimenten

Selecteer vervolgens uw start- en einddatums en geef uw merkonderzoek een duidelijke naam.

Scroll vervolgens naar beneden en selecteer de poll-vraag die u wilt stellen. Houd er rekening mee dat Facebook vereist dat u eerst een poll-vraag voor standaardadvertentieterugroeping maakt. U heeft de mogelijkheid om nog twee vragen toe te voegen.

poll-vragen voor merkonderzoek voor Facebook-experimenten

Bekijk het poll-voorbeeld om er zeker van te zijn dat de vraag er goed uitziet. Scroll vervolgens naar beneden en selecteer aanvullende pollvragen.

poll-vraagtypen voor merkonderzoek voor Facebook-experimenten

Als u klaar bent met het instellen van uw enquêtevragen, scrolt u naar beneden en klikt u op de schuifregelaar onder Conversiegebeurtenissen. Dit meet de merkimpact op uw verschillende conversiegebeurtenissen, maar heeft geen invloed op de resultaten van uw merkonderzoek. Dit geeft u meer gegevens die u later kunt gebruiken om te zien of uw merkonderzoek tot meer conversies heeft geleid.

conversiegebeurtenissen voor merkonderzoek voor Facebook-experimenten

Als u klaar bent met het opzetten van uw merkonderzoek, klikt u op de knop Testdetails beoordelen. Als de details van de test er correct uitzien, klikt u op de knop Test maken om uw merkonderzoek te starten.

Net als de andere tests met de Facebook Experiments-tool, kunt u na het maken van uw merkonderzoek uw statistieken bekijken op het tabblad Resultaten. U wilt een betrouwbaarheidsniveau van 90% of hoger zien voordat merkonderzoeken als statistisch betrouwbaar worden beschouwd.

Merkonderzoeken zijn ideaal voor grotere merken die willen zien hoe campagnes de merkbekendheid en -herinnering hebben beïnvloed. Gebruik ze om te bepalen of uw advertenties gedenkwaardig zijn en mensen aanspreken.

Gevolgtrekking

Voordat u tests uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u duidelijk uw bedrijfsdoelstellingen definieert en wat u met testen wilt bereiken. Gebruik de Experiments-tool om A / B-tests, holdout-tests of merkonderzoeken uit te voeren. Bekijk vervolgens de uitkomst van uw tests en onderneem actie op basis van wat de gegevens u laten zien. Ga door met het verbeteren en testen in de loop van de tijd.

Weet dat er zelden één antwoord is op ieders advertentie-input. Laat je inspireren door anderen en voel je vrij om te testen wat ze zeggen, maar weet dat niet alle resultaten gemakkelijk kunnen worden gerepliceerd. Testen is essentieel, zodat u kunt zien wat specifiek werkt voor uw bedrijf en potentiële klanten.

Wat denk je? Heb je de tool Facebook-experimenten al geprobeerd? Wat is de volgende test die u wilt uitvoeren voor uw advertentiecampagnes? Laat het me weten in de reacties hieronder!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *