Hoe Facebook automatisch de beste advertentietekst kan presenteren: meerdere tekstopties - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Hoe Facebook automatisch de beste advertentietekst kan presenteren: meerdere tekstopties

8 min


145
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u dat de AI van Facebook de juiste advertentietekst aan de juiste doelgroep laat zien? Vraagt ​​u zich af hoe meerdere tekstopties u kunnen helpen uw conversies te verbeteren?

In dit artikel leert u hoe u de functie voor meervoudige tekstoptimalisatie van Facebook gebruikt, zodat u uw Facebook-advertenties moeiteloos voor verschillende mensen kunt aanpassen.

Over meerdere tekstopties in Facebook-advertenties

Meerdere tekstopties (of optimalisatie van meerdere tekst) is een nieuwe dynamische functie die te vinden is op het advertentieniveau van de Facebook-campagnestructuur waar u de advertenties maakt die u aan uw doelgroep wilt laten zien.

Hiermee kunt u meerdere tekstvarianten van verschillende componenten van de advertentietekst opnemen, zoals primaire tekst (tekst die boven uw advertentie wordt weergegeven), kop en linkbeschrijving. Met behulp van machine learning kiest het advertentie-algoritme van Facebook de beste optie voor elke individuele gebruiker wanneer de advertentie aan hen wordt weergegeven.

ALT

Vergelijkbaar met de manier waarop  Campagnebudgetoptimalisatie  optimale doelgroepen vindt, geeft optimalisatie van meerdere tekst verschillende combinaties van uw advertentietekst weer aan uw doelgroep op basis van wat het advertentie-algoritme bepaalt dat ze het meest geïnteresseerd zijn. Dit vergroot de potentiële advertentiecombinaties.

Twee extra voordelen van het hebben van meer varianten zijn dat het de vermoeidheid van advertenties vermindert (wat een negatieve invloed heeft op uw campagnes) en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan het beheren van uw campagnes, vermindert omdat het de noodzaak voor handmatige vernieuwing van kopieën overbodig maakt.

Laat het me uitleggen. Als u één advertentie maakt met één kopie, kop en linkbeschrijving, kunt u snel vermoeid raken, vooral als u zich op een kleiner publiek richt (zoals aangepaste doelgroepen op websites) of agressief geld uitgeeft met grote budgetten om uw doelgroepen sneller en versnellen de tijd die nodig is om resultaten te krijgen.

Wanneer u advertentiemoeheid en de negatieve impact ervan op uw campagne identificeert – uw resultaatpercentage verlagen en uw rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) verlagen – moet u handmatige vernieuwingswijzigingen doorvoeren, waarbij een nieuwe advertentievariant moet worden gemaakt.

Door meerdere tekstoptimalisatie te gebruiken, in plaats van handmatig een nieuwe advertentie te moeten maken en een van de advertentievariabelen te wijzigen, heeft u uw campagne al vooraf geladen met meer varianten die Facebook kan uitvoeren zodra een variant in effectiviteit begint af te nemen.

U kunt deze nieuwe functie gebruiken wanneer u producten of services positioneert op de temperatuur van het publiek: koud, warm of heet. Maak verschillende versies van koppen die zijn gebaseerd op uw product- of serviceaanbod.

Voor het werven van nieuwe klanten werkt het aanbieden van een prijsprikkel, zoals een korting op een bestelminimum of een gratis consult voor diensten, in dit stadium buitengewoon goed. Als u een e-commercebedrijf bent, kan de ene kopvariant het specifieke aanbiedingspercentage en de code zijn die moet worden gebruikt, een andere kan het uiteindelijke voordeel zijn van het gebruik van het product en de derde kan een sociaal bewijs zijn in de vorm van een beoordeling of score van een reviewsite zoals Trustpilot, Feefo of Google reviews.

Hier leest u hoe u aan de slag gaat met het gebruik van meerdere tekstopties in uw Facebook-campagnes.

Hoe u gepersonaliseerde advertenties kunt maken met de functie voor optimalisatie van meerdere tekst

Klik in uw Ads Manager-dashboard op Maken om een ​​nieuwe campagne te maken. Hierdoor wordt het venster voor het maken van campagnes geopend en wordt een van de twee manieren gepresenteerd om campagnes te maken: een begeleide of snelle werkstroom voor het maken van campagnes. De specifieke die u ziet, hangt af van welke u het meest gebruikt. In dit voorbeeld gebruiken we de workflow voor snel maken omdat het sneller is om een ​​campagne te maken.

Geef uw campagne een naam in het venster voor snel maken en selecteer uw doel. Gebruik voor dit campagnevoorbeeld de doelstelling Conversies. Met de verbetering van hun machine learning door Facebook in de afgelopen 12 maanden, is dit nu het meest effectieve campagnedoel om verkopen of leads voor uw bedrijf te genereren wanneer u zich op elke temperatuur van het publiek richt.

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

Zorg ervoor dat Split Test en Campagnebudgetoptimalisatie zijn uitgeschakeld. Geef uw advertentieset en advertentie een naam en klik vervolgens op Opslaan in concept. Hierdoor wordt in Advertentiebeheer een conceptcampagne gemaakt die u nu gaat bewerken.

Kies uw optimalisatievoorwaarde

Wanneer uw campagneconcept wordt geladen, verschijnt het campagnebewerkingsvenster aan de rechterkant van het scherm. Selecteer het niveau van de advertentieset van uw campagne door op de naam van uw advertentieset boven in het bewerkingsvenster te klikken of via de hoofdnavigatie in het pop-outmenu aan de linkerkant.

Selecteer nu op het niveau van de advertentieset uw optimalisatievoorwaarde. Als u bijvoorbeeld een product verkoopt, is dit het aankoopevenement.

In dit geval gebruik je het om een ​​leadmagneet op de markt te brengen, dus je wilt optimaliseren voor de leadgebeurtenisactie. Dit is de gebeurtenisactie die wordt geactiveerd wanneer iemand de bedankpagina bezoekt nadat hij zich heeft aangemeld voor de hoofdmagneet.

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

Stel een budget en planning op

Selecteer nu uw budget en planning. Stel uw budget in op basis van de temperatuur van het publiek waarop u zich richt met uw Facebook-campagne. Uw budget bepaalt hoeveel van uw doelgroep u dagelijks bereikt en dus de tijd die het kost om een ​​statistisch significante steekproef van uw totale doelgroep te bereiken.

In dit voorbeeld richt u zich op een koude lookalike doelgroep, zodat u een hoger budget kunt instellen vanwege het grotere formaat. Een hoger budget betekent dat u sneller meer van uw doelgroep bereikt en sneller resultaten kunt genereren. Als u echter een te hoog budget instelt, kan dit leiden tot overweergave, wat blijkt uit een snel toenemende advertentiefrequentie en vroege impact van advertentie-vermoeidheid, waardoor de effectiviteit van uw campagne afneemt.

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

Houd er als richtlijn voor het instellen van budgetten rekening mee dat koude doelgroepen , zoals doelgroepen met opgeslagen interesses en lookalikes, het grootste zijn, dus u stelt meestal een hoger budget in. Hoe verder u de trechter in gaat – u richt op een warm publiek van geëngageerde videoconsumenten of pagina- / Instagram-engagers en een warm publiek van websitebezoekers – hoe kleiner het budget dat u instelt, omdat uw doelgroep doorgaans kleiner wordt.

Bepaal uw publiek

Selecteer vervolgens uw doelgroep. De plaats in de trechter waar u optimalisatie van meerdere tekst gebruikt, bepaalt op welke temperatuur van het publiek, en dus op welk type, u zich richt.

In dit voorbeeld richt u zich op een vergelijkbare doelgroep van eerdere opt-ins voor leadmagneten. Dit is een van de meest effectieve koude doelgroepen om te targeten bij het uitvoeren van leadmagneetcampagnes. Met een vergelijkbaar publiek heb je de bron gecontroleerd, zodat je het publiek niet meer hoeft te beperken via gedetailleerde targeting of zelfs demografische gegevens over leeftijd of geslacht.

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

Opmerking: het maken van een lookalike-publiek verandert. Facebook verwijdert de landvoorwaarde op het moment van creatie; nu stelt u deze tijdens het maken van een campagne in met de locatietargeting in uw advertentieset.

Stel ten slotte uw plaatsingen en conversieperiode in.

Uit historische gegevens weet u dat het verkeer van de hoogste kwaliteit voor deze doelgroep afkomstig is van de Feeds-plaatsingen op Facebook. Als u geen eerdere gegevens heeft die u kunt gebruiken om uw besluitvorming over plaatsingen te bepalen, kiest u Automatische plaatsingen. U kunt automatische plaatsingen gebruiken met het doel Conversies, omdat Facebook zal optimaliseren voor een specifieke actie verder in uw trechter dan alleen websitebezoekers.

Als u een ander doel van de Facebook-campagne gebruikt, raad ik u aan Plaatsingen bewerken te gebruiken en Feeds te selecteren; Anders zal Facebook het grootste deel van uw bereik naar plaatsingen met een hoog volume en lage kwaliteit pushen, zoals het Audience Network. Voor een uitsplitsing van de verschillende plaatsingen en wanneer u ze het beste kunt gebruiken,  klik hier .

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

In dit geval stimuleert u opt-ins voor leadmagneten – die een lage drempel voor actie hebben (het is gratis) in tegenstelling tot verkopen – zodat u de conversieperiode kunt verkorten tot 1 dag na het klikken. Dit betekent dat Facebook zich met het hogere budget dat je hebt ingesteld, focust op het optimaliseren op basis van de mensen die zich de afgelopen 24 uur hebben aangemeld.

Selecteer uw advertentie-advertentie

Ga nu verder met het maken van de advertentievarianten met behulp van meerdere tekstopties. Selecteer eerst uw Facebook-pagina en Instagram-bedrijfsprofiel in het gedeelte Identiteit.

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

Selecteer in het gedeelte Advertentie maken uw advertentie-indeling (enkele afbeelding / video, carrousel of verzameling) en kies vervolgens de afbeelding of video die u aan uw doelgroep wilt laten zien. De advertentie-indeling die u kiest, bepaalt hoe uw advertentie wordt weergegeven. De advertentie verandert niet van variatie in variatie; alleen de tekstelementen zoals tekst, kop en linkbeschrijving.

Het advertentiemateriaal dat u gebruikt, is afhankelijk van uw specifieke bedrijf en de fase in de trechter die u target. Om dit te visualiseren: als u een e-commercebedrijf bent en een warm publiek target om een ​​verkoop op uw product te plaatsen, kan uw advertentie een diavoorstellingvideo zijn van productafbeeldingen of een enkele lifestyleproductafbeelding.

In dit geval heb je een stuk videocontent gemaakt dat eerst je doelgroep informeert en vervolgens de hoofdmagneet introduceert.

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

Scrol omlaag naar het primaire tekst-, kop- en beschrijvingsgedeelte en u ziet de tekst ‘Nog een optie toevoegen’. Hier voegt u meer varianten van elk van deze advertentie-elementen toe.

Geef eerst uw primaire tekst, kop en beschrijving op zoals u zou doen bij het maken van een gewone advertentie.

In deze afbeelding hieronder gebruik ik wat ik de kopieermethode Snap-Benefit-Action noem, die een vraag (Snap) gebruikt, gevolgd door de video (Benefit) en vervolgens een relevante kopie over de hoofdmagneet met een call-to-action (Actie). Voor de kop, ik heb het gemaakt over de inhoud van de video, “2 meest voorkomende fouten op Facebook-advertenties.” Door de nieuwe functie voor meerdere tekstopties te gebruiken, kan ik deze kop testen met andere die specifiek zijn voor de hoofdmagneet.

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

Geef ten slotte informatie over de hoofdmagneet voor de linkbeschrijving.

Nadat u uw eerste versie van de advertentie heeft gemaakt, klikt u op Nog een optie toevoegen onder elk van de tekstveldelementen. U kunt maximaal vier alternatieve versies toevoegen, waardoor u in totaal vijf opties voor elk element krijgt. Dat zijn vijf varianten van advertentieteksten, vijf varianten van koppen en vijf varianten van linkbeschrijvingen.

In dit voorbeeld test u drie verschillende varianten van elk tekstelement, dus u moet er nog twee toevoegen.

stapsgewijze uitleg voor het maken van een Facebook-campagne met meerdere tekstopties

Bedenk bij elke tekstvariant een andere invalshoek voor de boodschap van uw advertenties. Dit kan verschillende delen van uw advertentiemateriaal benadrukken als u een servicegericht bedrijf bent en op inhoud gebaseerde advertenties uitvoert. Of als u een e-commercebedrijf bent, kunnen het verschillende productvoordelen, pijnpunten voor klanten of zelfs aanbiedingen zijn.

Opmerking: u heeft geen controle over welke combinatie van tekstelementen aan uw doelgroep wordt aangeboden, dus zorg ervoor dat elke tekstvariant die u maakt nog steeds logisch is wanneer deze wordt gecombineerd met elke variant voor de verschillende tekstcomponenten.

Nadat u de verschillende variaties in advertentietekst heeft gemaakt, bekijkt u uw Facebook-campagne en dient u deze ter goedkeuring in.

Bekijk rapportage over optimalisatie van meerdere tekst

Het laatste deel van het gebruik van meerdere tekstopties is kijken hoe Facebook de resultaten van het gebruik van deze functie presenteert.

Om dit te doen, moet u een aangepaste rapportagekolom maken en de advertentie-elementen van de kop en hoofdtekst selecteren. Dit toont u de totale prestatie van de variaties, maar niet de specifieke prestatie per variant.

het toevoegen van aangepaste rapportagekolommen voor kop en hoofdtekst in Facebook Ads Manager

Voor een volledige walk-through over hoe om op maat gemaakte rapportages kolommen in Ads Manager maken,  klik hier .

Gevolgtrekking

Met de nieuwe opties voor meerdere tekst van Facebook kunt u varianten van uw advertentietekst, kop en linkbeschrijving toevoegen. Facebook kiest vervolgens de optimale combinatie van advertentietekst, kop en linkbeschrijving voor uw publiek op basis van gebruikersvoorkeuren.

Deze functie helpt de tijd te verkorten die nodig is om campagnes te beheren door kant-en-klare varianten te hebben die aan uw doelgroep kunnen worden geïntroduceerd wanneer de effectiviteit van een andere variant begint af te nemen.

Wat denk je? Gaat u in uw volgende campagne de meerdere tekstopties van Facebook proberen? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *