Hoe Instagram-hashtags voor bedrijven te gebruiken: een gids voor marketeers - DeLaatbusiness
chatbot maken

Hoe Instagram-hashtags voor bedrijven te gebruiken: een gids voor marketeers

17 min


133
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u hashtags kunt gebruiken om uw zichtbaarheid op Instagram te verbeteren? Op zoek naar een gids om te volgen?

De basisprincipes van het gebruik van Instagram-hashtags voor bedrijven

Veel mensen worstelen met Instagram-hashtags. Ze weten niet hoe ze ze voor hun bedrijf moeten gebruiken of ze denken gewoon dat ze niet werken.

Waarom zijn hashtags zo belangrijk op Instagram? De realiteit is dat ze de geheime saus tot succes zijn. Instagram heeft als platform zeer beperkte zoekmogelijkheden en een van de beste manieren om gevonden te worden en meer aandacht te krijgen voor je inhoud, is door hashtags te gebruiken. Ze stellen u in staat om te verschijnen in verschillende zoekopdrachten voor uw doelgroep en helpen meer mensen uw inhoud te vinden.

Als je hashtags gebruikt om gevonden te worden in de zoekresultaten, zijn er drie plaatsen waar je hashtags kunt gebruiken in je Instagram-inhoud:

 • Instagram feed-berichten
 • Instagram-verhalen
 • IGTV

Maar er zijn enkele beperkingen aan het aantal hashtags dat u kunt gebruiken:

 • In een Instagram-feedpost kun je maximaal 30 hashtags in het bijschrift of commentaar gebruiken om ze te laten rangschikken voor zoeken. Alle hashtags van meer dan 30 worden niet weergegeven in de zoekresultaten.
 • Voor Instagram-verhalen kun je maximaal drie hashtags gebruiken. U kunt één hashtag-sticker gebruiken of er drie in een tekstvak plaatsen.
 • Voor IGTV kunt u maximaal 30 hashtags gebruiken in de beschrijving van uw video.

Ik zal veel meer vertellen over elk van deze gebieden en welke hashtags ik later in dit artikel zal gebruiken.

Wat wordt weergegeven in de zoekresultaten van Instagram Hashtag

Nu je weet dat je Instagram-hashtags kunt gebruiken en ze in al je inhoud wilt plaatsen, is het vermeldenswaard dat er geen garantie is dat je daadwerkelijk zult verschijnen in een specifieke hashtag-zoekopdracht. Alle resultaten voor hashtags worden gesorteerd op algoritme.

Om een ​​hashtag-zoekresultaat te bekijken, tik je op het zoekpictogram (het vergrootglas) en typ je de hashtag die je wilt opzoeken in de zoekbalk. Tik vervolgens op het tabblad Tags om de hashtag-inhoud met betrekking tot dat woord of die zin te bekijken.

In de zoekresultaten zie je twee tabbladen: een voor best presterende berichten en een voor recente berichten.

ALT

Alles op het tabblad Top wordt algoritmisch gesorteerd op basis van u als individu en het type inhoud waarmee u communiceert. Als je echt van puppy’s houdt, is de kans groter dat je content met puppy’s in een zoekresultaat ziet. Als je echt van inhoud van het type zelfhulp houdt, is de kans groter dat je dat in een zoekresultaat ziet, ongeacht het type inhoud dat je zoekt in een hashtag.

Het Instagram-algoritme weet waar je naar op zoek bent en sorteert zoekresultaten op basis van je gedrag. Het resultaat is dat als jij en een vriend naar dezelfde hashtag zoeken, je verschillende resultaten ziet, omdat ze voor elk van jullie afzonderlijk zijn gesorteerd.

Als u overschakelt naar het tabblad Recent in uw hashtag-zoekresultaten, wordt die inhoud chronologisch gesorteerd, met het meest recent gedeelde bericht bovenaan de resultatenfeed. Er is nog steeds een algoritmische soort gekoppeld aan deze lijst met resultaten en er is geen garantie dat uw inhoud wordt weergegeven bij elke hashtag, of zelfs bij de hashtags die u specifiek gebruikt.

Maar er is altijd een kans dat u in de zoekresultaten verschijnt, en als het om hashtags gaat, zijn ze een “gebruik het of verlies het” ding. Als u ze niet gebruikt, is er geen kans dat u in de zoekresultaten wordt weergegeven. Als u dat doet, is de kans groter dat u door meer mensen wordt gevonden. Gebruik ze dus, profiteer ervan en maak van de gelegenheid gebruik om meer mensen uw inhoud te laten zien!

Nu je de basis begrijpt van hoe hashtags werken op Instagram, gaan we dieper ingaan op hoe je ze strategisch kunt gebruiken in je inhoud op verschillende delen van Instagram.

# 1: Hashtags gebruiken op Instagram-feedposts

Je Instagram-feedposts zijn je beste kans om in zoekresultaten te verschijnen voor verschillende hashtags. Maar niet elke hashtag werkt op dezelfde manier. Je moet strategisch zijn over welke je gebruikt en hoe je ze combineert.

Helaas doen veel mensen wat ik noem de “spaghetti tegen de muur gooien en hopen dat het blijft plakken” -tactiek. Dat is niet wat je wilt doen!

Hoeveel hashtags moet je gebruiken? Waar moet je ze gebruiken? Welke moet je gebruiken? Hieronder zal ik mijn supergeheime recept met je delen om niet alleen je inhoud vaker te vinden, maar ook om meer volgers en verkopen te krijgen.

Hoeveel Instagram-hashtags moet je gebruiken in feedposts?

U kunt maximaal 30 hashtags gebruiken en al het andere wordt niet weergegeven in de zoekresultaten. Maar je eerste 30 zijn gratis te gebruiken zoals je wilt. Maar moet je 30 gebruiken?

Ik raad aan om minimaal 15-20 te gebruiken. Over het algemeen is meer beter! Ga voor alle 30 als je ze goed gebruikt. Voeg er zoveel toe als u strategisch kunt gebruiken, terwijl u relevant blijft voor uw bedrijf.

Je raakt misschien in paniek omdat sommige mensen denken dat dat veel is en het moeilijk is om zoveel hashtags te bedenken. Je kunt misschien drie of vier uit je hoofd bedenken, maar hoe kun je 15-20 hashtags bedenken? Dat is waar het supergeheime recept in het spel komt!

U wilt verschillende hashtags uit verschillende populariteitscategorieën combineren. Om te zien hoe populair een hashtag is, ga je naar zoeken op Instagram en typ je een hashtag in de zoekbalk Tags. De hashtag-lijst die wordt ingevuld, zal je vertellen hoeveel berichten aan elk van die hashtags zijn gekoppeld.

ALT

Het supergeheime hashtag-recept voor maximale blootstelling is:

 • Kies drie tot vijf populaire hashtags. Populaire hashtags hebben ongeveer 300.000 tot 1 miljoen berichten voor een specifieke hashtag. Iets boven de 1 miljoen is over het algemeen niet relevant voor u, omdat het zo verzadigd is met inhoud dat u alleen spambots zult aantrekken. En dat wil je niet!
 • Selecteer drie tot vijf redelijk populaire hashtags. Dit zijn de hashtags die in het bereik van 80.000 tot 300.000 vallen.
 • Kies drie tot vijf nichespecifieke hashtags. Deze zijn specifiek gericht op uw branche, wat u doet, de oplossing die u biedt en waar uw klant naar op zoek is.
 • Voeg een of twee van uw merk-hashtags toe.

Als je deze formule volgt, heb je al 12-15 hashtags zonder het te proberen, zodat je gemakkelijk dat totale hashtag-nummer van 15-20 kunt bereiken.

Welke hashtags moet je gebruiken in je Instagram-feedposts?

Het simpelweg toevoegen van een lange lijst met hashtags aan uw inhoud is niet voldoende. De sleutel is om relevante hashtags voor uw bedrijf te vinden. Gebruik geen populaire hashtags zoals #love of #vacation, of iets dat trending of hyperpopulair is, omdat die hashtags niet specifiek gerelateerd zijn aan uw bedrijf en te geconcentreerd zijn. Kies in plaats daarvan hashtags die heel specifiek zijn voor uw branche, de inhoud die u plaatst of wat u als oplossing aanbiedt.

De realiteit is dat de meeste mensen niet de juiste hashtags voor hun publiek kiezen. Ze denken alleen aan hun bedrijf en waarvoor ze gevonden willen worden. Laten we eens kijken naar het voorbeeld van een autoverzekering, want waarschijnlijk gaat niemand naar Instagram om een ​​autoverzekering te zoeken; daar is Google voor. De enigen die naar #carinsurance kijken, zijn concurrenten die autoverzekeringen verkopen. Het gebruik van deze hashtag trekt uw doelgroep niet aan.

U moet nadenken over waar uw publiek is. Wat doet uw publiek? Wie is je publiek?

Als we doorgaan met het voorbeeld van de autoverzekering, zijn uw doelgroep mensen met auto’s. En mensen met een auto zijn op zoek naar dingen als #dreamcar of #lamborghini, of #nieuwe auto. En als iemand #myfirstcar koopt, raad eens wat ze nodig hebben? Autoverzekering! Als je de hashtag gebruikt waar dat publiek momenteel rondhangt, mag je opdagen en hen kwaliteitsinhoud geven die waardevol voor hen is.

ALT

Sommige industrieën kunnen wegkomen met het gebruik van hashtags die rechtstreeks verband houden met wat ze doen, zoals #weddingphotographer. Ja, als iemand op zoek is naar een trouwfotograaf, gaan ze naar Instagram en zoeken ze specifiek naar die hashtag. Dus die industrieën kunnen die branchehashtags gebruiken.

Maar je wilt nog steeds aan mensen buiten dat rijk denken. Als je alleen maar trouwreportages doet, is dat geweldig, maar mensen zullen je maar in een zeer beperkte tijd zoeken. Naast die hashtags voor bruiloften, kun je ook kijken naar hashtags met betrekking tot geografische locaties waar je werkt en andere manieren om je publiek van dienst te zijn buiten die zeer specifieke tijd dat ze op zoek zijn naar jouw diensten.

Hoe stimuleren Instagram-hashtags bedrijfsresultaten?

Het gebruik van zowel een verscheidenheid aan hashtags uit verschillende populariteitscategorieën als hashtags waar uw publiek daadwerkelijk tijd doorbrengt, zal resultaten voor uw bedrijf opleveren. Dit kan komen in de vorm van nieuwe volgers, een e-mail of telefoontje, of betrokkenheid bij uw bericht.

Hoe? Laten we eens kijken wat er gebeurt:

 1. De populaire hashtags geven je een eerste uitbarsting van activiteit van niet-volgers. Binnen een paar seconden (misschien minuten) wordt uw inhoud echter begraven in de archieven van die populaire hashtags.
 2. De matig populaire hashtags houden uw inhoud urenlang actief met meer niet-volgers.
 3. Ondertussen is uw bestaande publiek van volgers bezig met uw inhoud terwijl ze inloggen op Instagram.
 4. Het Instagram-algoritme kijkt naar je inhoud en stelt vast dat je volgers het consequent leuk vinden en niet-volgers het zien en het leuk vinden. Dit zijn positieve signalen naar Instagram! Je maakt geweldige inhoud die mensen erg leuk vinden.
 5. En dan, in die nichespecifieke hashtags, begin je te rangschikken als een best presterende post.
ALT

Best presterende berichten kunnen zelfs maanden op die topposities blijven staan, wat betekent dat als iemand op zoek is naar die specifieke hashtag, je een van de eersten bent, misschien wel de eerste die ze zien wanneer ze naar dat zoekresultaat gaan in dat best presterende hashtag-tabblad.

En wat gebeurt er als ze dat zien? Ze tikken op uw inhoud! Ze staan ​​nu op je profiel. Ze kunnen je volgen omdat ze beseffen dat je relevant voor hen bent. U heeft een product of dienst die voor hen waardevol is. Ze kunnen je zelfs een e-mail sturen of je bellen als je die actieknoppen op je Instagram-profiel hebt ingeschakeld . Met deze tactiek kunt u de verkoop daadwerkelijk sluiten!

Waar moet je je Instagram-hashtags plaatsen?

Nu weet je wat en hoeveel Instagram-hashtags je in je feedpost gaat gebruiken. Waar leg je ze? Dit is waarschijnlijk de eeuwenoude vraag sinds hashtags zijn gebruikt voor zaken op Instagram.

Bijschrift of opmerking, maakt het uit? In werkelijkheid nee. Sommige onderzoeken zeggen dat het enigszins voordelig is om ze in het bijschrift te plaatsen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan ze in de opmerking te plaatsen om ze te verbergen, zodat ze er niet als spam uitzien.

ALT

Als je het hashtag-recept hierboven gebruikt, heeft het geen grote invloed of je je hashtags in het bijschrift of de opmerking plaatst. Uw inhoud wordt niet beïnvloed door het algoritme op basis van waar u de hashtags plaatst. De plaatsing heeft ook geen invloed op de zoekresultaten. Beide tactieken werken. Het is eigenlijk meer een kwestie van persoonlijke voorkeur waar u uw hashtags plaatst.

Het voorbehoud is dat het wel uitmaakt waar je ze plaatst als je ongelooflijk populaire hashtags gebruikt. Als je hashtags gebruikt met 5 miljoen of meer postresultaten (wat niet in overeenstemming is met het hierboven besproken recept), dan zijn dat degenen die je in het bijschrift wilt plaatsen.

De reden is dat in de 10-30 seconden die je nodig hebt om die hashtaglijst in een opmerking te plaatsen, je kostbare tijd verliest in die hashtag-hub en al die potentiële betrokkenheid. Laat in deze situatie de hashtags in het bijschrift staan ​​voor het beste resultaat.

Bovendien worden ondertitels nu afgekapt met een “… meer” na de tweede regel tekst, zodat mensen uw hashtags toch niet in de titel zien, tenzij ze tikken om de hele titel te lezen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u ze in een opmerking ‘verstopt’.

Worden je berichten weergegeven in zoekopdrachten op Instagram-hashtags?

Hoe weet u of uw hashtags werken? Ben je op zoek geweest? Hebben mensen uw inhoud gevonden?

De eenvoudigste manier om erachter te komen, is door de inzichten voor het bericht zelf te bekijken. Onder je bericht en boven het bijschrift zie je de link View Insights.

ALT

Tik op Inzichten bekijken om een ​​klein scherm met informatie te openen. Veeg omhoog over die kleine menubalk om een ​​volledig scherm met informatie te zien die je vertelt hoe dat bericht heeft gepresteerd. Blijf scrollen en de onderkant van het scherm zal u vertellen waar uw indrukken vandaan kwamen, inclusief hoeveel vertoningen afkomstig waren van hashtags. U kunt niet zien welke individuele hashtags hoeveel vertoningen hebben geproduceerd, maar u ziet de algehele hashtag-prestaties.

ALT

Het is mogelijk dat u niet scoort voor hashtags of dat u er weinig van wordt blootgesteld. Soms komt dat omdat uw inhoud gewoon niet zo goed is. En als het niet goed presteert bij je volgers, is het onwaarschijnlijk dat Instagram het aan niet-volgers laat zien. Het is ook mogelijk dat uw inhoud zich in een zeer verzadigde omgeving bevindt, waar het gewoon geen goed moment is om te verschijnen in die specifieke hashtag-resultaten.

Niet elk bericht presteert goed in hashtags. Bekijk en bekijk meerdere berichten en kijk hoe uw hashtags presteren voor elk van die berichten. Overweeg vragen als:

 • Hoe vaak is uw inhoud weergegeven in hashtag-zoekopdrachten en wat was de consistentie voor die beter presterende berichten?
 • Was de post op het juiste moment en relevant, wat mogelijk van invloed is geweest op hogere zoekresultaten?
 • Was er een consistent onderdeel? Misschien kreeg u elke keer dat u de kleur blauw in uw inhoud gebruikte, betere zoekresultaten.

Bekijk de details van uw bericht om te bepalen welke inhoud beter voor u presteert.

Opmerking: als je de optie om op Insights bekijken te tikken niet ziet, is de kans groot dat je nog steeds bent ingesteld als een persoonlijk profiel. Insights zijn alleen beschikbaar voor  bedrijfsprofielen  en  makersprofielen . U moet uw profiel upgraden om in de toekomst toegang te krijgen tot deze functies.

# 2: Hashtags gebruiken op Instagramverhalen

Als je veel moeite doet om leuke, boeiende Instagram-verhalen te maken , is de kans groot dat je wilt dat meer mensen die inhoud vinden. Het goede nieuws is dat naast je feedposts, Instagram-hashtags super handig zijn voor je Instagram-verhalen.

Als je je op je gemak voelt bij het gebruik van hashtags op Instagram-feedposts, heb ik een waarschuwing voor je: Instagram-verhalen zijn compleet anders!

In de onderstaande secties bekijken we welke hashtags je voor je bedrijf kunt gebruiken om in meer zoekopdrachten te verschijnen, hoeveel hashtags je in je Instagram-verhalen kunt gebruiken, het verschil tussen Instagram-hashtag-stickers en tekstvakken, en hoe zoekresultaten de verhalen vullen .

Welke hashtags moet je gebruiken in Instagramverhalen?

Als het gaat om hashtags voor je verhalen, wil je breed worden. Waarom? Omdat je verhalen maar 24 uur duren. Als je iets hyperspecifieks gebruikt, of zelfs je eigen hashtag van het merk, is de kans dat iemand op zoek is naar die specifieke hashtag in dat smalle 24-uursvenster vrij beperkt.

Maar als je een brede hashtag gebruikt – iets populairs (wat het tegenovergestelde is van wat ik je aanbeveel in de feed te doen) – heb je een grotere kans dat mensen binnen die 24 uur naar die hashtag zoeken. Dat geeft u een grotere kans dat uw inhoud wordt weergegeven in de zoektocht naar die mensen om deze te bekijken.

Denk aan die hashtags die enkelvoudige woorden zijn en zeer breed voor uw branche; zoiets als #socialmedia, #wetenschap of #love. Elk van die grote populaire hashtags zal je kansen vergroten om gevonden te worden in de zoekresultaten.

Een uitzondering op deze regel is als je bij een live-evenement bent of een wedstrijd organiseert met een zeer beperkt tijdsbestek. Het gebruik van een smallere hashtag specifiek voor dat evenement, die locatie of wedstrijd werkt eigenlijk in jouw voordeel, omdat mensen er alleen naar op zoek zijn in die specifieke periode. De kans is groter dat je opduikt en door meer mensen wordt gezien.

Waar moet je je hashtags voor je Instagram-verhaal plaatsen?

Je hebt twee opties om hashtags voor Instagram-verhalen te maken: de hashtag-sticker of een tekstvak.

Om de hashtag-sticker te gebruiken, tik je op het stickerpictogram (het vierkante smileygezicht) en selecteer je de hashtag-sticker om deze aan je verhaal toe te voegen. Begin met typen en je hebt een hashtag-sticker waarop je kunt klikken voor dat zoekresultaat.

Tik voor het tekstvak op het Aa-pictogram in je verhaal en typ vervolgens een reeks hashtags met het hashtag-symbool, gevolgd door de tekst voor die hashtag. Zorg ervoor dat de hashtag onderstreept is wanneer u dat tekstvak plaatst. Als het niet onderstreept is, kan er niet op worden geklikt, wat betekent dat u niet in zoekopdrachten verschijnt en dat mensen er niet op kunnen tikken om naar die zoekoptie te gaan.

ALT

Om het ingewikkeld te maken, heeft Instagram limieten voor het aantal hashtags dat je voor elk van deze opties kunt gebruiken.

Met de hashtag-sticker kun je maar één hashtag gebruiken. En je kunt maar één hashtag-sticker op elk verhaalbericht gebruiken. Als je die sticker eenmaal aan je verhaal hebt toegevoegd, is dat je hashtag. Als je nog een hashtag-sticker probeert toe te voegen, wordt je bestaande sticker geopend en typ je er uiteindelijk overheen met de nieuwe hashtag.

Voor het tekstvak kun je zoveel hashtags erin plaatsen als je wilt. Je zou er 10 in de tekst kunnen zetten en ze zijn allemaal onderstreept, en je denkt, geweldig, ik heb 10 hashtags. Er wordt zelfs geadverteerd dat u maximaal 10 hashtags in een tekstvak kunt gebruiken. Maar Instagram beperkt je vaak tot drie bruikbare hashtags, en als je er meer dan drie gebruikt, worden alleen de eerste drie opgenomen voor zoekresultaten.

Er is nog een beperking bij het gebruik van de tekstvakoptie voor hashtags. Je hebt misschien gezien of gehoord dat mensen hun hashtags gebruiken, ze minimaliseren, de kleur veranderen en ze ergens in de afbeelding verbergen met een bijpassende kleur. Dit is bedoeld om de hashtag te verbergen, zodat mensen het niet op de post zien. Instagram raakte echter slim in deze tactiek kort nadat mensen hiermee begonnen waren. Nu vullen ze uw inhoud niet in een hashtag-zoekopdracht als u uw inhoud te veel minimaliseert en probeert deze te verbergen.

Daarom wilt u uw hashtags leesbaar houden – groot genoeg zodat iemand ze met het blote oog kan lezen en niet verborgen zijn.

Hoe presteren hashtags van Instagram-verhalen?

Als het gaat om hashtag-zoekresultaten voor Instagram-verhalen, moet je realistische verwachtingen hebben. Bedenk hoe verhalen werken. Niemand wil duizend stippen boven aan het verhaalscherm zien. Als gevolg hiervan toont Instagram niet alle verhaalresultaten in een zoekopdracht. Er is geen garantie dat uw verhaalinhoud zal verschijnen in een hashtag-zoekopdracht.

Instagram bepaalt algoritmisch welke verhalen elke kijker ziet in een hashtag-zoekresultaat. Dat algoritme is gebaseerd op de individuele gebruiker, met welke inhoud ze waarschijnlijk meer interactie hebben en de prestaties van uw bericht. Als je verhaal goed presteert en een goede betrokkenheid krijgt, en als het de ideale inhoud is voor je doelgroep, is de kans groot dat het wordt weergegeven in die hashtag-zoekopdracht voor die gebruiker.

Gebruik alternatieve Instagram-verhaalstickers voor meer belichting

We hebben het net gehad over de beperkingen van hashtag-zoekresultaten voor verhalen. Hoe zorg je ervoor dat je verhalen op meer plaatsen door meer mensen worden gevonden? Een van mijn favoriete tools is de locatiesticker. Hiervoor wilt u hyper-getarget worden met uw locatie.

Als je San Diego tagt, heeft je bericht eigenlijk alleen het potentieel om te verschijnen in een “San Diego” -zoekopdracht. Maar als u specifiek het San Diego Convention Center tagt, weten de kaarten dat het congrescentrum zich in de buurt van Seaport Village bevindt, vlakbij de Gaslamp, in het centrum van San Diego, in San Diego, in Californië, in de VS.

En wanneer u die locatietag als de kleinst mogelijke locatie gebruikt, heeft u daadwerkelijk het potentieel om in de grotere zoekopties te verschijnen. Dit betekent dat u op drie, vier of zelfs vijf potentiële locaties kunt verschijnen door slechts één locatiesticker te gebruiken.

Maar als u de locatiesticker voor San Diego had gebruikt, zou u zich niet beperken tot kleinere locaties. Het gebruik van die supersmalle locatietag helpt u daadwerkelijk gezien te worden op meer locaties en meer taglocaties gerelateerd aan waar u zich bevindt wanneer u die inhoud deelt.

Naast de hashtag en locatiestickers kun je de @mention sticker gebruiken. U kunt een bedrijf, klant, klant, partner of merk @vermelding geven dat aan u is gelieerd. Wanneer je ze @vermeldt, krijgen ze een melding op hun account en vaak delen ze jouw inhoud met hun eigen verhaal, waardoor je meer bekendheid krijgt en de kans krijgt om door meer mensen gezien te worden.

# 3: Hashtags gebruiken op IGTV

Als u IGTV- inhoud van hoge kwaliteit maakt die aantrekkelijk is voor uw publiek, is het gebruik van hashtags in uw IGTV-videobeschrijvingen een geweldige manier om meer mensen u en uw inhoud te laten vinden.

Voor IGTV ga je een strategie gebruiken die lijkt op wat je zou gebruiken op je Instagram-feedpost. Zoals eerder beschreven, zal dit een combinatie zijn van drie soorten hashtags; populaire, redelijk populaire en nichespecifieke hashtags.

Je kunt maximaal 30 hashtags gebruiken, net als bij een feedpost. Nogmaals, dit is de mentaliteit van “gebruik het of verlies het”. Hoe meer hashtags u gebruikt, hoe meer kansen u heeft om te zoeken.

Waar kunnen IGTV-hashtags worden geplaatst?

Het  IGTV-uploadproces  is relatief eenvoudig. Nadat je de IGTV-app hebt geopend, tik je op het plusteken en selecteer je een video om te uploaden. Zodra je dat hebt gedaan en je omslagafbeelding hebt gekozen, kom je op het scherm waar je je videotitel en beschrijving invoert. U moet wel een titel voor uw video toevoegen, anders wordt deze niet geüpload.

De beschrijving is optioneel, maar dit is waar al het lekkers naartoe gaat. U kunt uitleggen wat er in de video gebeurt en ongeacht uw accountgrootte kunt u hier een klikbare URL toevoegen. Dit is ook waar je al je hashtags plaatst. Er zijn geen verdere opmerkingen, dus plaats al die hashtags rechtstreeks in de beschrijving van de IGTV-video.

ALT

IGTV-video’s in Hashtag-zoekopdrachten

Zodra uw video is geüpload naar IGTV, wordt deze gescand op hashtags in het bijschrift en mogelijk weergegeven in zoekresultaten bij die hashtag-zoekopdrachten.

Als het gaat om het verschijnen in de hashtag-zoekresultaten, neemt een normale feedpost één vierkant in beslag. IGTV-video’s zijn een grote vierkante video, waardoor u meer ruimte krijgt voor mensen om uw inhoud te zien. Het IGTV-logo zal ook verschijnen op de miniatuur van de video in de zoekresultaten.

ALT

Net als alle andere inhoud, is er geen garantie dat uw IGTV-video zal verschijnen in een van die hashtag-zoekresultaten. Als je echter een goed presterende post hebt die het goed doet bij je publiek en het is de ideale inhoud voor je doelgroep, dan heb je een grotere kans om algoritmisch te worden gesorteerd voor die doelgroep om het in de zoekresultaten te bekijken.

Extra IGTV-blootstelling

Wanneer je een video uploadt die langer is dan 1 minuut naar IGTV, heb je de mogelijkheid om een ​​preview van 1 minuut te delen met je gewone Instagram-feed. Door dit te doen, wordt het weergegeven in de feeds van je volgers en blijft het als een gewone post op je profiel staan. Als iemand die video ziet, krijgen ze onderaan een kleine prompt zodat ze de volledige video op IGTV kunnen bekijken. Als ze de volledige preview van 1 minuut bekijken, krijgen ze nog een prompt om de rest van de video op IGTV te bekijken, en sturen ze mensen daarheen om je meer views te krijgen en hopelijk meer conversies.

Tips voor het kiezen van een merk-hashtag voor uw bedrijf

Een belangrijk ding om te onthouden is dat niemand een hashtag bezit. Je kunt geen hashtags handelsmerken, iedereen kan ze gebruiken en het kan elke combinatie van woorden of zinsdelen zijn. Dus hoe kies je de juiste keuze voor je merk?

Soms zie je langlopende hashtags en andere zijn superkort. Is het ene type beter dan het andere? Dat hangt af van jou, je bedrijf, je publiek en waar je die hashtag voor gebruikt.

Hashtags voor Instagram-wedstrijden  kunnen meestal iets langer zijn omdat ze een beperkte capaciteit hebben. U wilt dat uw wedstrijd-hashtag beschrijvend is. Het kan zelfs iets zijn dat verband houdt met de wedstrijd of weggeefactie, dus het is duidelijk dat de hashtag voor dat doel is bedoeld.

Houd rekening met deze tips als het een typische merk-hashtag voor uw bedrijf is:

 • Vind de juiste lengte. Gebruik geen afgekort acroniem dat zo vaak voorkomt dat andere merken of mensen het misschien gebruiken, anders is uw inhoud niet de enige inhoud op die hashtag, waardoor verwarring over uw merk ontstaat. Idealiter wilt u iets tussen de 10 en 20 tekens.
 • Zorg ervoor dat het duidelijk is.
 • Houd het simpel, zodat u het gemakkelijk kunt onthouden. Kies niet iets ingewikkelds of moeilijks te spellen; anders zullen mensen het niet vaak gebruiken.

Ter illustratie gebruik ik #jennstrends, mijn bedrijfsnaam. En Social Media Examiner gebruikt #smexaminer. Ze verkorten het een beetje, houden het kort en krachtig, maar herkenbaar en onderscheidend voor het merk.

Gevolgtrekking

Hashtags zijn echt de sleutel tot succes op Instagram. Om meer mensen te bereiken, uw publiek te laten groeien en meer betrokkenheid bij uw inhoud te krijgen (via alle Instagram-componenten), moet u hashtags gebruiken. Ze zorgen ervoor dat u door de juiste mensen wordt gevonden, waardoor uw inhoud bij de mensen terechtkomt die deze het meest nodig hebben (of willen) zien.

Maar je moet strategisch zijn met je hashtags. Je moet weten welke je moet gebruiken, hoe je ze moet gebruiken en hoe je er voor elk aspect van Instagram van kunt profiteren, zodat je het succes zult zien waar we het over hadden. Bekijk de hashtags die je nu gebruikt goed en probeer betere te vinden. Ontdek wat andere merken gebruiken voor hun hashtags. Bekijk de lijst met ‘vergelijkbare’ hashtags op Instagram wanneer je een hashtag-zoekopdracht beoordeelt.

Ik raad je aan om al deze hashtags in lijsten op je telefoon of mobiele apparaat te compileren, gescheiden door categorie of inhoudstype, zodat je ze gemakkelijk kunt openen wanneer je ze nodig hebt voor al je toekomstige Instagram-berichten.

Wat denk je? Gebruik je hashtags om meer bekendheid te krijgen op Instagram? Kijk je ernaar uit om een ​​meer strategische benadering van hashtags op Instagram uit te proberen? Deel uw mening of tips in de opmerkingen hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *