chatbot maken

Hoe Instagram-klantrecensies te gebruiken voor maximale impact

7 min


119

Profiteert u optimaal van lovende recensies van uw beste klanten? Op zoek naar bruikbare manieren om je social proof op Instagram te vergroten?

In dit artikel leer je hoe je gebruik kunt maken van getuigenissen van klanten in je Instagram-feed, in Stories en op IGTV.

Waarom klantenrecensies en getuigenissen promoten op Instagram?

Met meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers,  van wie 83%  het platform gebruikt voor productontdekking, heeft Instagram een ​​groot verkooppotentieel voor merken van alle soorten en maten en niches. Het is echter bijna onmogelijk om uw Instagram-volgers te overtuigen om bij u te kopen, tenzij u hen sociaal bewijs levert.

Waarom? BrightLocal ontdekte  in een onderzoek dat 91% van de mensen recensies van klanten leest voordat ze een aankoopbeslissing nemen. En aanbevelingen van collega’s blijven de meest geloofwaardige vorm van adverteren, waarbij klanten overwegend vertrouwen hebben in suggesties van familie, vrienden en collega’s boven merkinhoud.

Het concept van het gebruik van  social proof in marketing  is niet nieuw, maar het is belangrijker dan ooit.

Het goede nieuws is dat user-generated content (UGC) in opkomst is. Consumenten houden niet alleen van het maken van foto’s van producten die ze nuttig vinden, maar ze willen ook andere potentiële klanten helpen de juiste aankoopbeslissingen te nemen. Met meer dan 100 miljoen foto’s en video’s  die dagelijks naar Instagram worden geüpload, is het een geweldige plek voor marketeers om UGC te vinden.

Overweeg de volgende methoden te gebruiken om foto’s en video’s van klanten te vinden die u op uw Instagram-profiel kunt gebruiken:

Lowes Home Improvement Instagram-bio met hashtag van het merk voor door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC)

Pro-tip : zorg ervoor dat u toestemming van uw klanten krijgt voordat u hun inhoud in uw socialemediamarketing gebruikt.

Hier zijn vier manieren om gebruik te maken van getuigenissen en recensies van klanten voor de Instagram-feed, Instagram Stories en IGTV.

# 1: Stel een Instagram-account in om klantinhoud weer te geven

Als je getuigenissen van klanten op Instagram gebruikt, overweeg dan om alleen voor die inhoud een tweede Instagram-account in te stellen. Omdat recensies van klanten in verschillende formaten voorkomen, kan het moeilijk zijn om ze in de stijl van je Instagram-account te laten passen . Als je een apart account hebt voor klantrecensies, kun je volgers en bezoekers sociaal bewijs leveren zonder je Instagram-esthetiek aan te tasten.

SneakerNation2 kent het belang van getuigenissen van klanten. Ze wilden hun Instagram-feed echter niet verstoppen met recensies, dus maakten ze twee Instagram-profielen. Het hoofdaccount publiceert productfoto’s en het andere account deelt klantrecensies.

Hier is hoe ze het klantrecensies-account promoten op het hoofdaccount.

primair Instagram-account voor SneakerNation2

Wanneer gebruikers op het getagde profiel in de bio van het hoofdaccount tikken, stuurt Instagram ze door naar het profiel gericht op klantrecensies. Het bedrijf gebruikt de bio-sectie om meer te vertellen over het doel van dit account.

secundair Instagram-account voor SneakerNation2-recensies

Pro-tip : zodra je een Instagram-account voor klantrecensies hebt gemaakt, promoot je beide profielen in het biogedeelte om meer zichtbaarheid te krijgen.

# 2: Verzamel en hergebruik klantrecensies voor Instagramverhalen

In de afgelopen jaren heeft Instagram Stories de manier veranderd waarop mensen het platform gebruiken. Met een levensduur van slechts 24 uur creëren verhalen een FOMO-effect (angst om te missen) dat gebruikers aanmoedigt om de kortstondige inhoud te bekijken.

Als u getuigenissen van klanten in uw marketing gebruikt, is het belangrijk om deze ook via verhalen te delen.

Budgetreisoplossing Airy Indonesia deelt gastrecensies in hun Instagram-verhalen en bevat een veegbare link waarmee geïnteresseerde gebruikers meer te weten kunnen komen over de aanbevolen appartementen.

3 Instagram Stories-segmenten met getuigenissen van klanten voor AiryIndonesia

Als u meer beoordelingen van uw klanten wilt ontvangen, volg dan de aanwijzingen van de  WHOOP-campagne . Het hielp WHOOP om meer klantrecensies te krijgen, aangezien voorstanders van het merk geïnteresseerd waren in het verspreiden van het woord over het bedrijf. Klanten die met succes nieuwe leden hadden doorverwezen, kregen een gratis servicemaand en de nieuwe leden kregen $ 30 korting op de eerste maand van hun abonnement.

WHOOP gebruikte vervolgens enkele van die klantrecensies die ze kregen in hun Instagram-verhaal.

3 Instagram Stories-segmenten met getuigenissen van klanten voor WHOOP

WHOOP’s merksjabloon voor klantrecensies bevat een citaat over waarom klanten van het product houden en toont de Instagram-handle van de auteur. Als u uw eigen merksjabloon gebruikt, kunt u de aandacht van uw publiek trekken en volgers aanmoedigen om recensies van klanten te lezen.

Als je een aangepast Instagram-verhaalsjabloon wilt maken, probeer dan een gebruiksvriendelijke ontwerptool zoals  Crello (beschikbaar in gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 9,99 / maand indien jaarlijks gefactureerd). Hiermee kunt u uw merklogo en lettertypen uploaden om opvallende Instagram Stories-sjablonen te maken die de identiteit van uw merk weerspiegelen.

Maak een Story Highlights-album om klantrecensies een langer leven te geven

Om meer uit de getuigenissen van klanten te halen die u in uw verhalen deelt, kunt u ze opslaan in een Instagram-album met hoogtepunten . Dit stelt je niet alleen in staat om getuigenisgerelateerde verhaalinhoud permanent op je profiel op te slaan, maar maakt het ook gemakkelijk voor mensen om het te vinden.

Kies een beschrijvende albumnaam met hoogtepunten die aangeeft wat volgers te zien zullen krijgen na het openen. Hoewel u maximaal 15 tekens in de naam kunt gebruiken, is het beter om de naam kort en krachtig te houden (zoals in het onderstaande voorbeeld), zodat deze niet wordt afgekapt op mobiele apparaten. U kunt ook omslagen met hoogtepunten op maat maken diepassen bij de esthetiek van uw profiel.

Instagramverhalen belicht album voor getuigenissen op Clek bedrijfsprofiel

# 3: publiceer videogetuigenissen en productrecensies op IGTV

Veel klanten bekijken productreview-video’s op sociale media voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Volgens Wyzowl’s State of Video Marketing Survey heeft 96% van de mensen een uitlegvideo bekeken om meer te weten te komen over een product of dienst en wil 86% meer video’s van merken zien in 2020.

Gezien de populariteit van video-inhoud, kunt u overwegen om videotestimonials en productrecensies van uw tevreden klanten te delen. Voor mensen die visueel leren, kunnen videotestimonials boeiender en overtuigender zijn dan gedrukte getuigenissen.

IGTV is een uitstekend platform voor het delen van video’s van uw klanten, omdat u langere video’s kunt uploaden, tot wel 1 uur lang.

Fitransforms  deelt vaak testimonial-video’s van klanten met hun IGTV-kanaal om bezoekers en volgers lichaamstransformaties te laten zien en geïnspireerd te raken .

IGTV getuigenisvideo van klanten van Fitransforms

Op het IGTV-kanaal van SoulCycle bevat hun ‘Soul People Are the Best People’- segment video’s van klanten. Ze vertellen over persoonlijke worstelingen en hoe ze steun kregen van hun SoulCycle-gemeenschap.

IGTV-video van klantgetuigenis van SoulCycle

Om  getuigenisvideo’s voor je Instagram-account te maken, moet je contact opnemen met je trouwe klanten en hen vragen een video op te nemen waarin je hun mening over je product of dienst deelt.

Zodra u een video van uw klant heeft ontvangen, moet u deze optimaliseren voor uw IGTV-kanaal voordat u deze uploadt. Hier zijn de video-uploadvereisten van Instagram voor IGTV:

  • Formaat: MP4
  • Minimale framesnelheid: 30 FPS (frames per seconde)
  • Minimale resolutie: 720 pixels
  • Oriëntatie: verticaal of horizontaal
  • Videolengte: minimaal 1 minuut; maximaal 10–60 minuten, afhankelijk van de accountgrootte
  • Beeldverhouding: 9:16 voor verticale video en 16: 9 voor horizontale video
  • Maximale bestandsgrootte: van 650 MB (video’s tot 10 minuten) tot 3,6 GB (video’s tot 1 uur)

Als je je videogetuigenissen voor IGTV opnieuw moet formatteren, probeer dan een tool als  Animaker (gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 35 / maand),  Wyzowl (contactpersoon voor prijzen) of  Wideo  (abonnementen beginnen bij $ 59 / maand). Deze tools maken het gemakkelijk voor beginners en niet-ontwerpers om verbluffende video’s voor Instagram te maken.

# 4: Markeer citaten van klanten in tekstafbeeldingen

Klantoffertes zijn een van de meest populaire vormen van getuigenissen en de gemakkelijkste om te verkrijgen. Het delen van een korte quote van een tevreden koper waarin wordt uitgelegd hoe jouw product of dienst hen heeft geholpen, is een geweldige manier om de waarde van je merk te laten zien in de Instagram-feed.

De Instagram-bio van het matras- en beddengoedmerk Tuft & Needle nodigt klanten uit om hun T & N-ervaring te delen met de hashtag #myTNstory. Ze delen enkele van die getuigenissen op hun profiel in citaatgetuigenissen.

klant citaat afbeelding van Tuft and Needle Instagram-account

E-commerceplatform Sellfy maakt effectief gebruik van getuigenissen van klanten in hun marketing. Ze nodigen klanten uit om hun succesverhalen te delen en gebruiken deze interviews vervolgens om in grafische citaten om op Instagram te plaatsen.

Om dit te visualiseren,  ontwierp Sellfy , na het publiceren van een  succesverhaal van muziekproducent Arnaud Krakowka op de blog, een graphic met een quote en een hero-afbeelding. Toen Sellfy de quote-afbeelding op hun Instagram-profiel plaatste, tagden ze de klant in het bijschrift en nodigden ze volgers uit om het volledige interview op de blog te lezen.

klant citaat afbeelding van Sellfy Instagram-account

Om offertes te verzamelen voor uw eigen aangepaste offerte-afbeeldingen, kunt u contact opnemen met uw trouwe klanten en hen uitnodigen om hun mening over uw product of dienst te delen en om een ​​foto te vragen.

Nadat je een quote hebt gekozen, gebruik je je favoriete  visuele app  om een ​​quote-afbeelding te ontwerpen. Importeer de afbeelding die u wilt gebruiken in de app, pas de helderheid van de afbeelding aan of voeg een transparante kleurlaag toe en voeg vervolgens een tekstoverlay toe.

Wanneer je het citaatbericht op Instagram deelt, vermeld dan de uitgelichte persoon in de afbeelding en het bijschrift. Door te linken naar het Instagram-account van de klant, krijg je een shout-out naar de persoon die het heeft verstrekt en wordt ook benadrukt dat er een echte persoon achter de quote zit.

Pro-tip : als u geen foto’s van uw klanten heeft, zijn stockfotosites een goede plek om achtergrondafbeeldingen van hoge kwaliteit te vinden. Een ander voorbeeld: met  Depositphotos kunt u premiumafbeeldingen op individuele basis kopen of u aanmelden voor een flexibel abonnement vanaf $ 29,99 / maand.

Gevolgtrekking

Getuigenissen van klanten zijn er in verschillende vormen: onder meer citaten van klanten, casestudy’s, recensies en videogetuigenissen. Indien correct gebruikt, kunnen getuigenissen van klanten op Instagram sociaal bewijs leveren en uw bezoekers en volgers een solide reden geven om uw merk te vertrouwen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format