Hoe Instagram te gebruiken om organische leads te genereren

20 min


116

Gebruik je Instagram om in contact te komen met nieuwe prospects? Vraagt ​​u zich af hoe u leads kunt genereren zonder Instagram-advertenties te gebruiken?

Instagram voor het genereren van leads

Instagram is waarschijnlijk niet het platform waar de meeste mensen als eerste aan zouden denken voor het genereren van leads. Een paar jaar geleden vertelde iemand Jenn dat leadgeneratie niet zou werken op Instagram. Jenn dacht: “Uitdaging geaccepteerd.” Ze wist dat het kon, maar ze had er nog nooit een solide methode achter gezet. Ze besloot er haar missie van te maken om mensen te laten zien dat ze het konden.

De reden dat het werkt, is dat Instagram zo goed is in het genereren van kwalitatief hoogstaand verkeer. Je krijgt niet veel verkeer van Instagram, maar omdat gebruikers eerst de inhoud moeten zien, het bijschrift moeten lezen, op de link in de bio moeten klikken en dan naar die bestemming moeten gaan, hebben ze al drie of vier stappen genomen om kom er – wat betekent dat ze er echt willen zijn.

De kans is groter dat u een conversie van hoge kwaliteit krijgt, waardoor u mensen zover krijgt dat ze zich aanmelden voor webinars of registraties, de downloads doen, op uw e-maillijst komen, enzovoort. Je krijgt die conversies op hoog niveau van een platform als Instagram.

We zijn de laatste tijd zo gefocust op Instagram’s helder glanzende object, Stories, en al zijn prachtige afbeeldingen dat we vergeten dat je mensen een actie kunt laten ondernemen die hen van de site kan drijven. Dat hebben we allemaal opgegeven. We denken dat als we de Swipe Up-functie niet op Stories hebben , we geen verkeer kunnen genereren.

Maar er zijn enkele tijdelijke oplossingen die u kunt gebruiken, zelfs als u de link Swipe Up niet heeft, om mensen naar uw website, uw profiel, de link in uw biografie te leiden of waar u maar wilt dat ze gaan.

Het begint met hoe uw trechter eruitziet. Misschien ben je op zoek naar directe verkoop uit een bericht in je verhalen of op je feed. Misschien wilt u een e-maillijst uitbreiden of mensen op een evenement laten verschijnen. Misschien werk je in een non-profitsector en probeer je meer bekendheid te genereren. Je zou het zelfs kunnen gebruiken om je podcast-luisteraar te laten groeien. Welke leadgeneratie ook voor jou is, je kunt absoluut Instagram gebruiken om ze daarheen te pushen.

Uw Instagram-profiel optimaliseren

Ten eerste moet uw profiel worden ingesteld en gemaximaliseerd voor dat type conversie. Je moet Instagram-bijschriften schrijven die ervoor zorgen dat mensen een oproep tot actie opvolgen. Uw inhoud moet hun aandacht trekken in de feed om ze zelfs het bijschrift te laten lezen. En tot slot moet u naar statistieken en inzichten in uw Instagram-inhoud kijken om te begrijpen welk type inhoud daadwerkelijk de conversies genereert, omdat inhoud met een hoge betrokkenheid mogelijk niet veel conversies oplevert.

Naam en gebruikersnaam

De naam en gebruikersnaam zijn de enige doorzoekbare criteria op Instagram, wat betekent dat alles wat je in je bio plaatst op dit moment niet echt doorzoekbaar is (hoewel er geruchten gaan dat het in test is). Dus als je een Instagram-expert bent, kom je niet opdagen bij de zoekopdracht naar ‘Instagram-expert’ als die woorden niet in je naam of gebruikersnaam staan.

‘Blogger’ staat in de eerste regel van Jenns biografie en is ook de categorie-aanduiding onder haar naam. Jenn heeft haar hele bedrijf opgebouwd als blogger; zo begon ze. Ze werd ‘s werelds meest vooraanstaande blogger op het gebied van Instagrammarketing. Ze staat bekend als een schrijver, dus mensen komen meestal naar haar toe vanuit een soort geschreven inhoud. Ook al doet ze nu meer video en audio, ze staat nog steeds bekend als auteur en blogger, en daarna als spreker en adviseur.

ALT

Je “naam” kan meer zijn dan je naam, en je kunt ook emoji’s gebruiken. Het uiterlijk van sommige emoji’s verschilt enigszins tussen besturingssystemen, maar ze zijn in wezen hetzelfde op zowel Android- als iOS-apparaten. Het is beter om emoji’s te gebruiken om woorden te scheiden, niet noodzakelijk om ze te vervangen. Als je heel weinig karakters hebt en je kunt een duidelijke emoji vinden die een woord vervangt, ga ervoor, maar emoji’s kunnen gemakkelijk verkeerd worden geïnterpreteerd.

Instagram Bio

Jenn zegt dat de biografieën van mensen vaak ontoereikend of onnauwkeurig zijn omdat ze in marketingtaal zijn geschreven. Ze schreven hun biografie toen ze voor het eerst met hun accounts begonnen, en nu weten ze niet wat erin staat of waarom.

De bio is je elevator pitch van 30 seconden, en het is meestal de eerste indruk wanneer iemand naar je profiel komt. De meeste mensen die je biografie lezen, zullen deze pas de eerste keer dat ze naar je daadwerkelijke account komen, lezen. Als ze je eenmaal volgen, hebben ze geen echte reden om terug te gaan en het te lezen. Dus de bio moet worden geschreven voor een eerste bezoeker.

Het moet duidelijk communiceren wie je bent, wat je doet en wat erin zit voor de kijker die het leest. Het moet ook een soort call-to-action bevatten, zoals een pijl die naar uw URL wijst. Het moet die eerste bezoeker een heel duidelijke boodschap geven van wie je bent. Voel je vrij om emoji’s en straattaal te gebruiken en je persoonlijkheid en stem te laten zien. Je hebt maar 150 tekens om dit te doen, dus het is niet veel ruimte.

Jenn adviseert om iemand anders je bio voor je te laten schrijven, omdat mensen meestal vreselijk zijn in het schrijven van hun eigen biografie. U wilt ofwel 4.000 tekens schrijven of u wilt gewoon over uw bedrijf praten zoals u het ziet, niet zoals uw klanten het zouden moeten zien. Vraag uw werknemers, familie, vrienden of een collega om het voor u te schrijven.

Jenn’s Instagram-bio is geschreven door Elisa van Tailwind. Elisa schreef Jenns biografie voor een podcast, en Jenn vroeg of ze het kon stelen omdat Elisa haar persoonlijkheid had vastgelegd op een manier die Jenn nooit zelf zou hebben kunnen doen. U wilt er zeker van zijn dat een nieuw publiek heel snel de waarde begrijpt om u te volgen – en om acties te ondernemen zoals het klikken op uw links of actieknoppen.

Je biografie mag uit 150 tekens bestaan. Als u een alinea met een lange vorm genereert, is dat ongeveer vijf regels tekst. Maar meestal wilt u geen lange alinea; het leest niet goed, en het is niet visueel aantrekkelijk. Jenn beveelt korte, individuele bulletpoints aan met een schattige emoji aan het begin van elke regel die betrekking heeft op de inhoud van dat bulletpoint.

Regelafbrekingen in uw bio plaatsen kan lastig zijn. Android-gebruikers hebben een gemakkelijk toegankelijke return-toets; het is een beetje meer verborgen in iOS. U kunt uw biografie eerst in een notitie op uw telefoon bouwen en deze vervolgens plakken. De sleutel is dat u geen spatie als laatste teken kunt hebben. U moet helemaal naar achteren gaan tot aan de laatste letter, cijfer of leesteken en vervolgens op Return drukken.

Je kunt ook geen emoji hebben als het laatste personage op de regel. Als je dat doet en je op Return drukt, telt de Return niet. U moet ervoor zorgen dat het laatste teken een enkel leesteken of een enkel teken is.

Jenn adviseert ook om je bewust te zijn van wat er boven en onder “… meer” ligt. Zorg ervoor dat de eerste zin of het opsommingsteken een zeer duidelijke beschrijving is van wat uw bedrijf is, de meest voor de hand liggende definitie van wat u doet. “Moeder van een mini-fashionista”, is een van Jenns kogels. Maar als dat het eerste item was, zouden mensen aannemen dat haar profiel over kindermode ging. Ze zouden haar niet zien als een Instagram-expert.

ALT

Zorg ervoor dat het eerste opsommingsteken duidelijk uw werkelijke zakelijke missie beschrijft. Voeg vervolgens wat persoonlijkheid toe aan die volgende opsommingstekens – meer van de eigenzinnigheid en funfactor die uw merk onderscheidt.

Link in Bio

De URL onder je bio is superbelangrijk, want dat is je enige goede klikbare link overal op Instagram. U wilt dat dit precies gaat waar u bezoekers wilt hebben. U wilt ze naar een daadwerkelijke bestemming sturen.

Veel mensen gebruiken een service zoals Linktr.ee die een landingspagina maakt waarop u meerdere links kunt vermelden. Jenn raadt aan om een ​​bestemmingspagina op uw eigen website op te zetten die vrij is van pop-ups, zijbalken of afleidingen, en om in feite een Linktr.ee-achtige multi-link-omgeving op die pagina te creëren.

U kunt daar drie, vier of vijf specifieke links hebben, omdat u nu de eigenaar bent van dat verkeer, zodat u ze opnieuw kunt targeten met advertenties. U kunt uw Google-analyses bekijken en zien waar ze naartoe gaan. Dit is de sleutel als het gaat om het beheren van uw leadgeneratie, omdat u wilt weten dat gebruikers van Instagram naar deze pagina zijn gekomen.

Waar gingen ze heen? Klikken meer mensen op een webinarregistratie dan op een eBook-download? Klikken er meer mensen op je cursusinformatie dan op je blogs? Met uw eigen bestemmingspagina kunt u die statistieken bijhouden van waar ze naartoe gaan en hoe lang ze op uw site blijven, zodat u uw doelgroep beter kunt targeten.

Meestal wilt u dat deze bestemmingspagina enigszins verborgen is, zodat het geen gepubliceerde URL is die u ergens anders zou gebruiken. Het kan mogelijk nog steeds worden gevonden in een Google-zoekopdracht of een andere locatie als het openbaar is op uw website; Over het algemeen wilt u echter het risico van elke vorm van kruisbesmetting minimaliseren, zodat u die analyses nauwkeuriger kunt meten. En je zou die link alleen op Instagram willen gebruiken.

Ter illustratie: Jenn’s is jennstrends.com/Instagramlinks , die naar een speciale bestemmingspagina gaat met zes klikbare afbeeldingen. Ze raadt aan om uw pagina te beperken tot maximaal vijf of zes opties; als gebruikers te veel moeten scrollen, zullen ze niet zo snel doorklikken. De koptekst van de bestemmingspagina van Jenn zegt: “Welkom bij Jenn’s Trends! Ik ben zo blij dat mijn post op Instagram je heeft geïnspireerd om meer te weten te komen. ” Ze roept specifiek op dat je van Instagram komt, wat de gebruikerservaring personaliseert.

ALT

Instagram-actieknoppen

Als je een zakelijk of creatorsaccount hebt, kan je profiel Instagram-actieknoppen bevatten . Jenn zegt dat deze nuttiger zijn voor daadwerkelijke verkoop dan voor het genereren van leads.

Bellen, sms’en, e-mailen en routebeschrijving zijn de vier standaardactieknoppen. Maar bedrijfsprofielen hebben nu uitgebreide opties, waaronder Boek nu, Koop tickets en andere, waarvan er vele zijn gekoppeld aan tools van derden.

Om dit te visualiseren: als je Eventbrite gebruikt om tickets te verkopen en je hebt al een Eventbrite-account, kun je die knop koppelen via Eventbrite. Als iemand kaartjes voor je evenement wil kopen, kan hij / zij rechtstreeks vanuit je profiel op de knop Tickets kopen klikken, de Eventbrite-pagina openen en de verkoop voltooien zonder je Instagram-profiel te verlaten.

ALT

Als je Instagram gebruikt voor het samenstellen van lijsten of andere soorten leadgeneratie, moet je nog steeds vertrouwen op de “link in bio” -oproep en -indeling om mensen naar die bestemmingspagina te krijgen. De actieknoppen zijn meer gericht op directe transacties.

Instagram-inhoud die wordt geconverteerd

Instagram-bijschriften

Als je eenmaal je profiel hebt opgebouwd, is de volgende plaats om je op te concentreren de bijschriften van je post, omdat ze gebruikers naar de link in je biografie leiden.

Je Instagram-bijschrift moet een heel sterke opener hebben. Als je door Instagram scrolt, zie je de foto of video, en dan zie je de gebruikersnaam, een of twee regels en “… meer”. Het bijschrift is afgekapt; je hebt maximaal twee regels tekst, inclusief de gebruikersnaam. Er is geen voorbeeldoptie, dus u moet gewoon uit ervaring raden waar dat bijschrift wordt afgebroken.

Als je eerste zin een onzinnige willekeur is die nergens op slaat en niet motiverend is voor bezoekers, zullen ze niet op ‘… meer’ klikken om je bijschrift te lezen – wat betekent dat ze je oproep tot actie nooit zullen zien. En daarom wil je echt een heel sterke opening. Of het nu vijf of twintig woorden zijn, u moet hun aandacht meteen trekken.

Denk aan die eerste zin als een geweldige titel van een blogpost, een geweldige e-mailheader of iets waar ze echt op zullen klikken. Gebruik emoji’s en hoofdletters, trek hun aandacht, maak een gewaagde uitspraak, stel een vraag, iets waardoor ze op “… meer” klikken. Nu lezen ze het bijschrift.

ALT

Voer binnen het bijschrift een soort call-to-action uit, zoals hen vragen om op de link in uw bio te klikken. Je kunt er wat emoji’s omheen doen, hoofdletters gebruiken of het laten opvallen, zodat mensen die heel duidelijke oproep tot actie zien.

Instagram biedt geen analyse van hoeveel mensen klikken op “… meer”, maar het algoritme herkent het als een positieve actie en het helpt je inhoud beter te scoren. Het is een betrokkenheidsstatistiek, maar we krijgen het niet te zien. Je hebt misschien mensen die al je bijschriften lezen, maar als ze het niet leuk vinden of een opmerking achterlaten, weet je niet of ze er iets aan hebben gedaan.

Het is belangrijk om te weten wat het doel van uw inhoud is en wie uw doelgroep is.

Jenn doet veel educatieve inhoud en begint met hoofdletters, “BREAKING NEWS” of “INSTAGRAM NEWS”, zodat mensen onmiddellijk weten dat dit iets is dat ze willen weten. Soms gebruikt ze sterren of vuursymbolen.

Een van Jenn’s co-auteurs schreef een post die begon met: “Wees als een postzegel …” Mensen waren geïntrigeerd door wat ze daarmee bedoelde en ze klikten. Ze vervolgde met: “Blijf bij één ding totdat je er bent”, en ging verder over het glanzende object-syndroom.

Het doel van de post had niets te maken met een postzegel; het was haar metafoor om mensen binnen te krijgen en het was intrigerend omdat mensen eerst niet wisten wat het betekende. Mensen klikten erop om te zien waar ze heen ging met dat verhaal. Het motiveerde mensen om erachter te komen.

ALT

Kijken mensen eerst naar de afbeelding of het onderschrift?

Het hangt af van de afbeelding en soms de bron. Als je iets van de lokale nieuwszender ziet, zelfs als je niet veel uit de foto haalt, kijk je eerder naar het bijschrift omdat je weet dat het een nieuwsbericht is en je wilt zien of het relevant is voor u. Maar dan zijn er enkele mensen die je volgt vanwege hun mooie plaatjes, en het kan je niet eens schelen dat het bijschrift je gewoon leuk vindt.

Evenzo moet u weten wat het doel van uw inhoud is, zodat u uw publiek kunt trainen om te doen wat u wilt. Als ze niet gewend zijn dat je goede bijschriften schrijft of call-to-action hebt, moet je ze langzaam beginnen te trainen door kortere bijschriften te gebruiken. Gebruik geen lange. Zet niet in elk bericht een oproep tot actie. Begin met iets geestigs, wat entertainmentwaarde, om hun aandacht te trekken en hen aan te moedigen op “… meer” te klikken. Geef het minimaal 3 à 4 weken om dit op te bouwen. Naarmate mensen eraan gewend raken, klikken ze vaker en kun je meer oproepen tot actie gaan doen.

Oproep tot actie

De meest voorkomende call-to-action die iedereen herkent, is: “Klik op de link in mijn biografie.” Het klinkt zo overbodig, maar iedereen weet intuïtief hoe hij er moet komen.

Jenn’s vriendin Tanya schrijft hele lange bijschriften, maar dan onderaan, waar ze zegt: “Klik op de link in mijn biografie”, vermeldt ze eigenlijk opnieuw haar gebruikersnaam. Het wordt meer klikbaar, in plaats van helemaal terug in het bijschrift te moeten scrollen om terug te gaan; het is eigenlijk zichzelf aan het taggen.

Het maakt het supergemakkelijk, want als iemand nu aan het scrollen is – en we willen allemaal die halve seconde van ons leven redden door niet achteruit te scrollen – zegt ze: “Klik op de link in mijn biografie op @ Tanya.Plummer.Health.” Boom. Ze willen niet achteruit scrollen. Ze zullen het doen, maar hoe gemakkelijker je het voor mensen kunt maken, hoe groter de kans dat ze die actie ook daadwerkelijk ondernemen.

ALT

Er is geen definitief aantal woorden voor bijschriften, maar ze zijn beperkt tot 2.200 tekens. Dat is een goede lange boekrol; daar kun je mee microbloggen. Regelafbrekingen werken hetzelfde als in de bio; zorg ervoor dat er aan het einde geen spaties zijn en gebruik geen emoji als laatste teken. Als je die emoji erin hebt en je drukt op de Return-toets, ziet het er goed uit wanneer je hem schrijft, maar zodra je op Publiceren drukt, wordt die terugkeer om de een of andere reden uitgeroeid. Als u uw bijschrift voorbereidt op een Google- of Word-document en het kopieert / plakt, werken die aangiften wel zolang er aan het einde geen ruimte is.

Opvallende Instagram-inhoud

Hoe krijgen we hun aandacht? Dat is het moeilijkste deel. Mensen scrollen door een drukke Instagram-feed en het is constant in beweging. U hebt uw inhoud nodig om hun scrollen te stoppen.

Jenn vertelt mensen altijd dat ze haar account niet als voorbeeld mogen gebruiken; het is het tegenovergestelde van wat ze mensen zegt te doen, omdat het meestal een foto van haar is met een tekst-overlay. Ze houdt er niet van om tekst op afbeeldingen op Instagram te gebruiken. Maar in haar geval, vanuit een educatief perspectief, stoppen ze onmiddellijk zodra mensen haar foto zien met een tekstoverlay met de tekst ‘Nieuwe functie’, ‘Brekend nieuws’ of ‘Instagram-update’. Ze stoppen onmiddellijk en ondernemen actie op die post. Veel van haar inhoud ziet er zo uit en het zorgt voor een hoop betrokkenheid en conversies voor haar.

Een van Jenns recente berichten zegt: “Wacht! Hou op! Dit is gek!” in het lettertype en de kleuren van haar merk, met een afbeelding van haar die haar hand ophoudt. Ze zei letterlijk dat ze moesten stoppen. De post bevatte een aanbieding voor de BC Stack, een speciale tijdelijke aanbieding voor een verzameling marketingproducten. Dit bericht kreeg veel betrokkenheid. Het was een op conversie gebaseerde post. Het was niet bedoeld voor verloving, het was niet bedoeld om likes te krijgen; het was bedoeld om klikken te krijgen.

Als het op inhoud aankomt, willen we gewoon de aandacht van mensen trekken. Misschien betekent dat gedurfde kleuren; misschien is het minimalistisch design. Als je een erg drukke foto hebt met veel kleuren en afleiding, is het gemakkelijker om daar voorbij te scrollen. Als je een erg gedempte, witte en grijze achtergrond hebt met een prachtige gele kleur, zal deze opvallen in de feed en visueel de aandacht trekken.

Jenn heeft merken gezien die een muur in een effen kleur gebruiken – dus ze staan ​​naast bijvoorbeeld een blauwe muur – en het object van de aandacht wordt op een zeer minimalistische manier voor deze gewaagde kleur geplaatst. Het gaat drastisch veranderen wat ze in de feed zien tegen de witte achtergrond, de tekst en al die andere drukke afbeeldingen. Zo minimalistisch kan werken. Iets met bepaalde kleurpatronen – meestal blauw, zegt Jenn – trekt de aandacht van mensen beter.

Woorden op afbeeldingen

Op Facebook is ons verteld – althans in advertenties – om niet te veel tekst op afbeeldingen te gebruiken, hoewel zo’n richtlijn op Instagram niet lijkt te bestaan.

Je kunt nog steeds geen tekst hebben die meer dan 20% van de afbeeldingen in advertenties beslaat, omdat Instagram de advertentietools van Facebook gebruikt. Maar qua organische inhoud lijkt er geen negatieve impact te zijn, afgezien van het feit dat de meeste mensen op Instagram geen woorden op afbeeldingen willen zien. Ze willen mooie foto’s en ze willen video’s; ze willen iets visueel aantrekkelijks.

Als je een afbeelding maakt met een banner en een heleboel tekst en een datum en een tijd en routebeschrijving en al deze dingen, zal dat waarschijnlijk mislukken op Instagram omdat het veel te rommelig en druk is, en dat doet het gewoon niet kijk Instagram-waardig. Dat is niet wat mensen willen zien op het platform.

Frequentie van Instagram Lead Gen-posts

Je wilt niet dat elk bericht een reclamepost is; dat geldt voor elk platform. Niet alles is een verkooppraatje. Het komt er echt op neer waar uw actiegerichte inhoud valt.

Als 60% van uw inhoud donzige, engagement-achtige inhoud is en 40% CTA’s, dan is het in die berichten mogelijk dat u een soort bewoording op de afbeelding zelf plaatst – minimaal, slechts een paar woorden. Zelfs als je naar Jenn’s kijkt, zijn ze meestal zoiets als ‘Instagram-nieuws’. Het is minimale tekstinhoud om te voorkomen dat dit afbreuk doet aan het daadwerkelijke beeld, maar net genoeg om de aandacht van mensen te trekken.

Je kunt ook een creatieve afbeelding posten zonder woorden erop die ze zullen tegenhouden; bijvoorbeeld een foto waarop je een gek gezicht trekt met het bijschrift: ‘Vraag je je af waarom ik dit gekke gezicht trek? Omdat ik zo opgewonden ben om je over iets te vertellen … ”De foto trekt hun aandacht omdat je overdreven bent. Het bijschrift gaat het nu verbinden, maar je geeft het nog niet weg. Het zal gebruikers dwingen om op “… meer” te klikken om erachter te komen waarom je zo opgewonden bent.

Instagram-afbeeldingscarrousels

Jenn hield niet altijd van beeldcarrousels op Instagram, maar nu wel. Vroeger begrepen mensen het hele concept van naar links en rechts vegen niet echt, en het was verwarrend. Maar nu is Instagram eigenlijk begonnen met het opnieuw weergeven van carrousels als ze de eerste keer dat ze in iemands feed verschijnen, worden genegeerd.

ALT

Als er twee of meer afbeeldingen of video’s in een bericht staan ​​en u niet reageert op de eerste afbeelding wanneer u deze in uw feed ziet, wat betekent dat u niet op ‘… meer’ klikt en er voorbij scrolt, zal Instagram laat het je nu weer zien. Het algoritme van Instagram kiest welke van de volgende afbeeldingen je wilt laten zien op basis van je persoonlijke algoritmische interactie, zodat het eruitziet als een ander bericht.

Dit creëert grotere kansen op blootstelling; als mensen je eerste afbeelding niet leuk vinden, mag je het ze opnieuw laten zien. Het is bijna een kleine split-test. Helaas laat Instagram ons momenteel niet de analyses zien waarop afbeeldingen het beste presteren.

Jenn raadde aan om er een pijltje in te zetten voor mensen die de puntjes onder een bericht met meerdere afbeeldingen misten om aan te geven dat er meer te zien was, maar op dit moment zegt ze dat genoeg mensen weten hoe het werkt en dat ze zelf kunnen vegen . Vroeger gebruikten mensen “Swipe Right” in hun bijschriften, maar nu verbruikt dat alleen waardevolle eigendommen. Als ze echter vegen, als ze op een of andere manier door die afbeeldingen navigeren, zelfs als ze het niet leuk vinden of een opmerking achterlaten, rangschikt het algoritme die inhoud voor hen.

Instagram-video

Video is geweldig, maar Jenn zegt dat het geen voorkeursbehandeling krijgt in de feed. Video’s en foto’s worden precies hetzelfde behandeld door het algoritme van Instagram.

Het is aan uw publiek. Jenns publiek weet dat ze geen video’s maakt. Als ze een video plaatste, vermoedt ze dat deze zou tanken. Maar bepaalde podcasters of andere mensen wier publiek is opgebouwd rond video- en audiocontent, hebben meer kans op betere resultaten. Video’s kunnen wel een minuut lang zijn, dus je kunt er een oproep tot actie in zetten en uitleggen wat de hoofdmagneet is, waarom ze zich zouden willen aanmelden of wat ze eruit halen als ze naar het evenement komen , enzovoort.

Nu hebben we ook IGTV , wat een enorm onderdeel is van het koppelen aan het genereren van leads. IGTV-video’s krijgen een preview van 1 minuut in de feed. Als de preview voorbij is, kunnen kijkers naar IGTV gaan als ze willen blijven kijken.

ALT

Zelfs als je geen Swipe Up-link voor verhalen hebt, kan iedereen een link in het bijschrift van een IGTV-video plaatsen. U kunt in de beschrijving maximaal 30 hashtags op uw IGTV-video’s gebruiken en u kunt elke link op elk account op IGTV plaatsen. Maar het zal pas verschijnen als ze overschakelen naar IGTV, dus ze moeten doorgaan.

Je moet die eerste minuut van je IGTV-video echt goed en boeiend maken om ze naar IGTV te laten gaan en door te kijken. Maar als ze er eenmaal zijn, zou je ze anderhalve minuut, een minuut en 15 seconden kunnen bewaren; ze hoeven maar een paar seconden te kijken als ze eenmaal bij IGTV zijn. En nu op IGTV, hebben ze een klikbare link in de beschrijving voor je call-to-action die zegt: “Zorg ervoor dat je de beschrijving van deze video opent en op de link klikt.”

Ter verduidelijking: het bijschrift dat op het Instagram-voorbeeld verschijnt, is het bijschrift van de IGTV-video. De link is gewoon niet klikbaar in het voorbeeld; het wordt klikbaar zodra ze kijken op het IGTV-tabblad.

Afbeelding vorm / grootte

Vierkante afbeeldingen of verticale afbeeldingen met een verhouding van 4: 3 zijn ideaal om zoveel mogelijk van het scherm op te nemen. Horizontale landschapsvideo’s en afbeeldingen zijn niet goed omdat je dat onroerend goed aan de boven- en onderkant verliest. Vierkante afbeeldingen maximaliseren het onroerend goed aangezien het voor het platform is gebouwd. Verticaal 4: 3 – denk aan portretmodus, iets hoger dan breed – krijgt iets meer ruimte in de feed en trekt dus meer aandacht. Je hebt meer ruimte om langs te scrollen. Het wordt meer tijd voor hen om te stoppen en actie te ondernemen tegen dat beeld.

Instagramverhalen

Een verhaalsequentie kan mensen absoluut naar uw website leiden, maar u moet ze daar wel krijgen. Als je de link Swipe Up niet hebt, kun je aan het einde van je reeks zeggen “Klik op de link in mijn biografie” en tag je handle. Op deze manier hoeven gebruikers niet terug te gaan naar uw profiel; ze kunnen gewoon op de hyperlink in uw verhaal klikken.

Jenn zal soms een klikbare tag op haar profiel in een verhaal plaatsen, deze verkleinen en een GIF-sticker bovenop die tag plaatsen met de tekst ‘Klik hier’. Ze zien niet eens de gebruikersnaam erachter; ze zien alleen de sticker. En wanneer ze op die sticker klikken, omdat de getagde gebruikersnaam erachter staat, is het nu in feite een hyperlinksticker.

Een opmerking over de donkere modus : Jenn waarschuwt dat de toenemende prevalentie van de donkere modus op zowel Android- als iOS-apparaten betekent dat als je afbeeldingen hebt ontworpen die tegen een witte achtergrond verschijnen, je nu moet overwegen hoe je inhoud eruitziet op een zwarte achtergrond. achtergrond ook. Als je zwart-witafbeeldingen maakt, zorg er dan voor dat ze een goed contrastniveau hebben ten opzichte van het zwart.

Als je hier echt aandacht aan besteedt, kun je zien of je een verschuiving in die betrokkenheid ervaart. Iedereen kan de donkere modus gebruiken, maar niet iedereen zal het, dus het is een gespleten demografie. Sommige mensen schakelen de donkere modus automatisch in op een bepaald tijdstip, wat betekent dat ze op dezelfde dag twee variaties van hetzelfde stuk inhoud kunnen zien.

U kunt Photoshop of een ander ontwerptool gebruiken om een ​​idee te krijgen van hoe uw inhoud eruitziet. Als je bepaalde merkkleuren of een bepaalde stijl-esthetiek hebt, voer dan een snelle analyse uit om te zien hoe het presteert op een zwarte achtergrond. Misschien ziet het er beter uit, misschien maakt het niet echt een drastisch verschil uit, maar het is de moeite waard om in gedachten te houden.

Instagram-inzichten

Als je een zakelijk of creatorprofiel hebt (geen persoonlijk profiel), klik dan op het drielijnige knopmenu in de bovenhoek en klik vervolgens op Insights om je gegevens en analyses te zien.

ALT

Het allereerste tabblad is Inhoud, die u uw feedposts met onderstaande Verhalen laat zien. Klik op Alles weergeven op het tabblad Inhoud om al je gearchiveerde inhoud te openen die je ooit naar Instagram hebt geüpload sinds je een zakelijk profiel bent geworden. U kunt nu sorteren hoe u deze inhoud bekijkt. Helemaal bovenaan wordt standaard een bepaalde sortering weergegeven, zoals ‘Alle inhoud weergeven voor betrokkenheid van het afgelopen jaar’. U kunt ervoor kiezen om het te filteren op inhoudstype en vervolgens te sorteren op basis van betrokkenheid, vind-ik-leuks, volgers, opmerkingen, klikken, websites of andere opties.

U kunt maximaal 2 jaar terug zoeken. Jenn kijkt vaak naar de gegevens van een jaar, maar je kunt ook kijken naar intervallen van slechts 7 dagen. Als u zoekt op betrokkenheid, wordt deze gesorteerd om u uw meest betrokken berichten te tonen.

U kunt patronen herkennen – misschien krijgt u elke keer dat u uw hond op de foto zet, een waanzinnig goed engagement. Maar als je die statistiek wijzigt om te sorteren op best presterende berichten op basis van klikken van het afgelopen jaar, zie je misschien dat je best presterende berichten een foto van jou bevatten, niet die van je hond.

Het belangrijkste om naar te kijken als u voor het genereren van leads gaat, zijn websiteklikken. U wilt weten wat conversies genereert, niet alleen betrokkenheid. Natuurlijk wil je de meest boeiende berichten, want dat houdt je inhoud relevant en hoog in de feed, dus wanneer je een op conversie gebaseerd bericht doet, wordt deze gezien. Als alles op conversie is gebaseerd, verlies je interesse en bereik. Maar u wilt in termen van conversies weten wat waarschijnlijker is om die resultaten te genereren, hun aandacht te trekken en hen daadwerkelijk de volgende stap te laten zetten.

Als je een bericht plaatst waarin je wilt dat mensen actie ondernemen, kijk dan naar de statistieken om er zeker van te zijn dat je het juiste type inhoud en de juiste soorten bijschriften maakt. Doe wat A / B-tests. Als u een wedstrijd of campagne voor een bepaalde periode organiseert, probeer dan verschillende bijschriften en bekijk uw statistieken om erachter te komen welke meer klikken heeft gegenereerd (de eerste zin, de lengte van de bijschriften, de call-to-action). U kunt nu kijken naar deze statistieken. De volgende keer dat u een campagne voert, kunt u beginnen met het isoleren van wat voor betere resultaten zal zorgen.

Analytics is momenteel alleen beschikbaar op de telefoon. De huidige gegevens zijn alleen voor de afgelopen 7 dagen, dus u wilt ervoor zorgen dat u uw statistieken elke week op dezelfde dag controleert als u zaken als de groei van volgers bijhoudt (algemene statistieken zijn beschikbaar voor maximaal 2 jaar). Als u een tool van een derde partij gebruikt, zoals een dashboardbeheertool voor metrics, dan kunt u metrics op uw desktop bekijken en een aantal verschillende datapunten bekijken.

Ontdekking van de week

Instagram heeft een gloednieuwe app aangekondigd genaamd Threads. Het is een speciale camera-gebaseerde app van Instagram en een stand-alone voor directe berichten met je goede vrienden. Threads is ontworpen voor privacy en snelheid, en voor het maken van foto’s, videoboodschappen en zelfs verhalen met je Instagram-vriendenlijst. Er is geen openbare feed. Het is allemaal privéchat.

ALT

Threads lijkt bijna op Facebook Messenger voor Instagram. De reden dat het Threads wordt genoemd, is dat je heen en weer reageert op verhalen in een gespreksreeks. Je kunt meldingen voor deze app inschakelen en ze uitgeschakeld laten in de Instagram-app, dus als je alleen op de hoogte wilt worden gehouden van een bepaalde chat-thread op Instagram met bepaalde mensen, kun je dat doen.

Threads laat al je DM’s ook achter in de native Instagram-app; dit voegt gewoon een extra niveau toe. Je kunt naar deze app gaan in plaats van naar Instagram (en mogelijk afgeleid worden door verhalen of de feed of de zoekopdracht) en gewoon naar directe berichten springen. Je kunt in deze app ook naar al je DM’s gaan, niet alleen die welke als ‘goede vrienden’ zijn aangemerkt. Ga gewoon naar de instellingen en tik op het drievoudige hamburgermenu en al je DM’s verschijnen daar ook.

Het heeft een paar extra toeters en bellen, zoals statussen en verschillende threads, maar over het algemeen is het heel eenvoudig en gestroomlijnd. Als je niet wilt vastlopen door alle andere aspecten van je Instagram-leven, maar snel en gemakkelijk heen en weer wilt gaan en zelfs meldingen voor DM’s wilt toestaan, dan kan dat met deze app.

Threads voor Instagram is gratis voor zowel Android als iOS .


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format