Hoe Instagram-verhalen te gebruiken voor marktonderzoek: 5 ideeën voor marketeers - DeLaatbusiness

Hoe Instagram-verhalen te gebruiken voor marktonderzoek: 5 ideeën voor marketeers

7 min


139
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Op zoek naar nieuwe manieren om marktonderzoek uit te voeren? Vraagt ​​u zich af hoe u feedback kunt krijgen van uw zeer betrokken Instagram-volgers?

In dit artikel leer je hoe je vijf Instagram Stories-functies gebruikt om waardevolle feedback te verzamelen.

Waarom feedback van consumenten verzamelen via Instagramverhalen?

Bedrijven weten dat het gelukkig maken van klanten een bewezen manier is om de omzet te verhogen. Als u de mening van uw klanten over uw bedrijf, product of dienst wilt weten, is het belangrijk om feedback van klanten te verzamelen.

Consumenten zijn niet verlegen om hun positieve of negatieve ervaringen te delen met andere potentiële klanten op sociale media en 66% van de consumenten heeft een online recensie achtergelaten. Dus waarom zou u uw Instagram-verhalen niet gebruiken om mensen aan te moedigen hun mening te delen?

Met de korte levensduur van 24 uur creëren Instagram-verhalen een gevoel van urgentie dat gebruikers motiveert om kortstondige inhoud te bekijken, dus het is geen wonder dat Stories 15x sneller groeit dan de feed. Verhalen-inhoud houdt het publiek verslaafd en betrokken en biedt functies waarmee u op interessante en boeiende manieren met hen kunt communiceren.

Hier zijn vijf manieren om Instagram Stories te gebruiken om feedback van klanten te verzamelen.

# 1: begrijp de 1-op-1-voorkeuren van uw klanten met de poll-sticker

De pollsticker van Instagram Stories is een snelle en effectieve manier om de voorkeuren van uw klanten te begrijpen. Hiermee kunt u enquêtes met één vraag in uw verhalen delen en uw volgers kunnen op hun keuze stemmen en realtime resultaten zien.

Wanneer je de poll-sticker aan je verhaal toevoegt, zie je een veld Stel een vraag en de knoppen Ja en Nee. Typ uw vraag in het tekstveld. Als u de antwoorden op uw peiling wilt aanpassen, tikt u in de vakjes Ja en Nee en voert u uw eigen keuzes in.

ALT

Veel merken gebruiken de poll-sticker in hun verhalen. Laten we Sephora als voorbeeld bekijken. Voor een bedrijf dat het belang benadrukt van tweerichtingsgesprekken met hun klanten, is het volkomen logisch om de pollsticker in hun verhalen te gebruiken. Het stelt hen in staat om met hun volgers te communiceren en hun voorkeuren beter te begrijpen.

Tijdens een recent evenement vroeg Sephora beroemdheden naar hun make-upvoorkeuren en uploadde korte video’s van hun reacties. Sephora voegde de poll-sticker toe om hun volgers te laten stemmen over hun eigen keuze.

ALT

Omdat je met de poll-sticker de keuzes die je presenteert kunt aanpassen, kun je je creativiteit de vrije loop laten om erachter te komen waar je publiek van houdt. Enkele opties om de voorkeuren van klanten te beoordelen zijn:

  • Productopties (kleur, uiterlijk, vorm, etc.)
  • Kenmerken
  • Prijsstelling

# 2: Krijg een beter begrip van de nieuwe productinteresse van volgers met de Emoji-schuifregelaar

Wil je een emotionele context toevoegen om erachter te komen wat je volgers van iets vinden? Probeer de emoji-schuifregelaarsticker. Het is een andere functie voor Instagramverhalen waarmee je rijkere feedback kunt krijgen.

Om het meeste uit deze functie te halen, typt u uw vraag en bladert u door de bibliotheek met emoji’s om er een te vinden die bij de stemming van uw vraag past. Wanneer je volgers je verhaal bekijken, kunnen ze de emoji naar links of rechts slepen en vervolgens loslaten om hun reactie te registreren. Nadat mensen hebben meegedaan, kunnen ze de gemiddelde reactie van andere volgers zien.

Bekijk ter illustratie eens hoe H&M de emoji-schuifregelaar gebruikte om hun volgers te vragen wat ze van jurken met lovertjes vinden.

ALT

En hier is nog een voorbeeld van Missguided. Het bedrijf publiceerde de best geklede beroemdheden op de rode loper van de BRIT-awards van 2020 en voegde de emoji-schuifregelaar toe om volgers te laten zien hoeveel ze van de outfit houden.

ALT

Wanneer u de emoji-schuifregelaarsticker in uw verhalen gebruikt, kunt u zien wie er heeft gereageerd en hoe elke persoon heeft gestemd. Dit geeft je de perfecte gelegenheid om persoonlijke contacten te leggen met je volgers om merkloyaliteit en vertrouwen op te bouwen.

Waarom moeite doen met Instagram-DM’s? Volgens Instagram gebruiken 150 miljoen mensen Instagram Direct elke maand om rechtstreeks met een bedrijf te communiceren en een derde van die interacties begint met een Instagram-verhaal. Gebruikers snakken naar communicatie met merken op Instagram, dus doe een stap verder en reageer via directe berichten op die mensen om een ​​persoonlijke band tot stand te brengen.

# 3: Verzamel pijnpunten voor consumenten met de vragensticker

Volgens onderzoek van Sprout Social wil 78% van de mensen dat merken sociale media gebruiken om ze samen te brengen met het merk. Als je op zoek bent naar manieren om een ​​gesprek met je Instagram-volgers te beginnen, probeer dan de vragensticker.

Met de vragensticker kun je een open vraag stellen in je verhalen. Dit geeft uw volgers de mogelijkheid om hun feedback onder woorden te brengen zonder beperkt te zijn tot een reeks opties om uit te kiezen. Dit is een geweldige manier om pijnpunten van klanten te verzamelen, zodat u een betere oplossing kunt bieden.

In juli 2019 lanceerde Dunkin ‘een nieuwe veganistische menuoptie, Beyond Meat-ontbijtsandwiches, aanvankelijk alleen beschikbaar op de locaties in Manhattan Dunkin’. Ter ere van de lancering gebruikte Dunkin ‘ de vragensticker om feedback te verzamelen van hun Instagram-volgers over de menuoptie.

Door de antwoorden van consumenten te analyseren, realiseerde Dunkin ‘zich dat er veel vraag was naar het veganistische menu, dus het bedrijf breidde later zijn Beyond Meat-ontbijt uit naar meer dan 9.000 locaties.

ALT

In het onderstaande verhaal gebruikte Milk Makeup de sticker met vragen om een ​​nieuw product te plagen en nodigde hun Instagram-volgers uit om te raden wat het product was. Het bedrijf ontving honderden reacties die de kracht van de verwachtingen van de klant weerspiegelden. Deze feedback gaf het bedrijf een beter begrip van de behoeften en verwachtingen van klanten van hun product en bracht meer kansen voor nieuwe producten aan het licht.

ALT

Om de lijst met de reacties van uw volgers te zien wanneer u de vragensticker gebruikt, bekijkt u uw Instagram Stories-inzichten, zoals hieronder weergegeven.

ALT

# 4: Voeg een Swipe-Up-link toe om uw volgers te onderzoeken

Ben je een geverifieerd Instagram-account? Of heb je meer dan 10.000 volgers? Haal het meeste uit de swipe-up-link in uw verhalen om diepgaande feedback van klanten te krijgen. U kunt uw volgers naar uw klanttevredenheidsonderzoek leiden door er in uw verhaal naar te linken.

Om de aandacht van kijkers te trekken en hen aan te moedigen de enquête in te vullen, organiseert u een weggeefactie en voegt u ‘een feedbackenquête invullen’ toe als een van de deelnamevereisten. Omdat Instagram-verhalen slechts korte tijd beschikbaar zijn, zullen je volgers eerder hun mening delen om kans te maken op een prijs.

Het Oasis Festival gebruikte Instagram-verhalen om hun volgers te informeren over het nieuwe festival en vier tickets weg te geven voor Oasis 2020 in ruil voor feedback van klanten.

ALT

Voor nog meer zichtbaarheid hebben ze het klanttevredenheidsonderzoek ook gepromoot in een Instagram-bericht.

ALT

U kunt ook overwegen om verwijzingsbeloningen te gebruiken om uw loyale volgers te motiveren om uw enquête onder hun gemeenschappen te verspreiden. Dit kan je helpen om nog meer mensen aan te trekken die hun mening kunnen geven om kans te maken op iets waardevols.

# 5: Gebruik de quizsticker om te bepalen of uw volgers uw merk begrijpen

Allereerst: Instagram is geen haalbare bron van marktonderzoek als u feedback verzamelt van volgers die niet uw klanten zijn. Om kwalitatief onderzoek te kunnen doen, moet je ervoor zorgen dat je volgers op Instagram ook je doelgroep omvatten.

Hoe doe je dat? Door de quizsticker te gebruiken om je volgers relevante meerkeuzevragen te stellen. Zodra ze hun keuze hebben gemaakt, zien ze het juiste antwoord in realtime. Deze functie verhoogt niet alleen de gebruikersbetrokkenheid, maar helpt u ook te beoordelen hoe goed uw volgers uw merk kennen.

Booking.com gebruikt vaak een “Guess Where” -segment in hun Instagram-verhalen om gepassioneerde reizigers te testen en betrokken te houden. Voordat de quizsticker wordt gedeeld, plaatst het bedrijf verschillende aanwijzingen om interesse te wekken en mensen te helpen de juiste keuze te maken.

ALT

Nadat ze op de quiz hebben gestemd, kunnen Instagrammers zien of ze het goed hebben gedaan. Het bedrijf wijdt ook één verhaal aan het juiste antwoord en bevat een swipe-uplink waarmee kijkers meer kunnen lezen over het betreffende land.

ALT

Als je de quizsticker in je verhaal gebruikt, kun je zien hoeveel stemmen elke optie heeft ontvangen en hoe elke persoon heeft gestemd. Om uw quizresultaten te bekijken, veegt u omhoog om de viewerlijst te openen. Als de meerderheid van uw volgers uw merk goed kent, is de kans groter dat u kwalitatieve gegevens ontvangt wanneer u uw verhaal gebruikt om feedback van consumenten te verzamelen.

Gevolgtrekking

Toen Instagram Stories in 2016 verscheen, had niemand kunnen voorspellen dat dit korte inhoudsformaat de originele Snapchat-versie zou overtreffen. Alleen al in het eerste jaar hielpen Instagram Stories de tijd die mensen op het platform doorbrengen te verhogen van 15 naar 32 minuten per dag . Tegenwoordig gebruiken 500 miljoen mensen dagelijks Instagram Stories.

Met een levensduur van 24 uur stimuleren Instagram-verhalen de gebruikersbetrokkenheid en helpen ze je volgers te motiveren om een ​​band met je merk tot stand te brengen. Als je je volgers beter wilt begrijpen en feedback van klanten wilt verzamelen, overweeg dan om Instagram Stories te gebruiken. Het biedt veel bedrijfsspecifieke functies waarmee u gemakkelijk diepgaande consumentenfeedback kunt krijgen.

Wat denk je? Bent u van plan de hier vermelde tactieken voor klantfeedback te gebruiken? Zo ja, welke functie van Instagramverhalen klinkt jou het meest interessant in de oren? Deel uw mening in de opmerkingen hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *