Hoe Instagram-verhalen te maken en enquête-stickeradvertenties te maken - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Hoe Instagram-verhalen te maken en enquête-stickeradvertenties te maken

6 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u interactiviteit in uw Instagram Stories-advertenties? Heeft u overwogen om interactieve peilingen aan uw advertenties toe te voegen?

In dit artikel ontdek je hoe je een Instagram Stories-advertentie-poll maakt voor de beste betrokkenheid.

Waarom zou je peilingen gebruiken in je Instagram Stories-advertenties?

Instagram-peilingen geven je de kans om te communiceren met je klanten en prospects, erachter te komen wat ze belangrijk vinden en nieuwe inhoudsideeën te ontdekken. Instagram heeft deze functie vorig jaar in Stories-advertenties uitgebracht, zodat je daadwerkelijk kunt betalen om nu antwoorden op deze vragen te krijgen en nieuwe manieren kunt vinden om je publiek te betrekken.

Wanneer gebruikers uw advertentie zien, kunnen ze op een van de twee poll-opties tikken en Ads Manager zal al hun antwoorden voor u opnemen. Dus naast het creëren van betrokkenheid bij uw Stories-advertentie, inhoud en merk, geven interactieve peilingen u waardevolle inzichten over de interesses en voorkeuren van uw publiek. Bovendien kunt u aangepaste doelgroepen maken om de mensen die bij uw peiling betrokken waren opnieuw te betrekken.

Opmerking: in dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u weet hoe u op de juiste manier een Instagram Stories-advertentie opzet. Lees dit artikel voor stapsgewijze instructies.

Als je interactieve peilingen wilt instellen in je Instagram Stories-advertenties, blijf dan lezen voor een gemakkelijk te volgen uitleg of bekijk deze video:

# 1: Selecteer alleen de plaatsing van Instagramverhalen

Wanneer u peilingen gebruikt in uw Stories-advertenties, zijn er een aantal instellingen die u moet weten wanneer u uw Instagram Stories-advertentie opzet.

Selecteer de optie Handmatige plaatsingen wanneer u in het gedeelte Plaatsingen van uw advertentieset in Facebook Ads Manager komt.

Je ziet dan plaatsingscategorieën voor feeds, verhalen, in-stream, enzovoort. Het enige vakje dat moet worden aangevinkt, is Instagramverhalen. Als u iets anders aanvinkt, verdwijnt de poll-optie automatisch uit uw advertentie.

Plaatsingsoptie voor Instagramverhalen

# 2: Stel je advertentiepeiling voor Instagramverhalen in

Laten we nu naar uw advertentiemateriaal gaan.

De eerste beslissing die u voor uw advertentie moet nemen, is of u een video of afbeelding met uw poll wilt weergeven. Ik raad merken meestal aan om stilstaande beelden met opiniepeilingen te gebruiken, omdat kijkers al snel proberen te achterhalen wat er in het verhaal aan de hand is. Als je te veel dingen tegelijk op het scherm hebt, wordt dat moeilijker.

Als er een video wordt afgespeeld, een peilingvraag en slechts 15 seconden om uw bericht te achterhalen, zullen mensen waarschijnlijk slechts een van die dingen begrijpen voordat ze aan het volgende verhaal beginnen. Je wilt dat ze zich concentreren op de peiling. Video kan daarvan afleiden.

Kies uw interactieve peilingvraag en twee opties

Nadat u de afbeelding voor uw advertentie heeft geüpload, scrolt u voorbij waar u zaken als website-URL en call-to-action ziet, en ziet u een sectie met de naam Verhalen aanpassen. Schakel het selectievakje Een interactieve peiling toevoegen in en er zullen een aantal peilinggerelateerde velden verschijnen.

Voeg een interactieve poll-optie toe voor Instagram Stories-advertenties

Het eerste veld is voor uw pollvraag. Het heeft een limiet van 90 tekens, wat eigenlijk behoorlijk lang is. Nadat u uw vraag heeft ingetypt, kijkt u in het voorbeeldvenster aan de rechterkant om te zien hoe deze op uw afbeelding zal verschijnen.

De tekst voor uw vraag is in wit Times New Roman-lettertype. Dit is de standaardinstelling en u kunt deze helaas niet wijzigen. In het onderstaande voorbeeld is de witte tekst tegen een zwarte achtergrond, dus het werkt goed.

velden om Instagram Stories-advertentiepoll in te stellen in Advertentiebeheer

Als de witte tekst zich echter op een overwegend witte of drukke achtergrond bevindt, werkt dit niet zo goed.

Advertentievoorbeeld Instagramverhalen in Advertentiebeheer

Het is belangrijk om na te denken over wat uw achtergrond zal zijn. Hoewel u het uiterlijk van de tekst niet kunt wijzigen, kunt u wel bepalen welke afbeelding van de advertentie op de achtergrond wordt weergegeven.

Pro-tip : een manier om de beperking van de tekstopmaak te omzeilen, is door het veld Enquêtevraag leeg te laten en de tekst op uw advertentieafbeelding te gebruiken om uw vraag te stellen. Met Ads Manager kun je de positionering van de sticker aanpassen (zoals ik zo dadelijk bespreek) zodat deze op de juiste plek in je afbeelding staat.

voorbeeld van Instagram Stories-advertentie met poll

U moet ook de twee opties voor uw peiling selecteren, die u invoert in de vakken Peilingoptie 1 en 2.

Selecteer Positie-instellingen voor uw peiling

Het lastige bij het ontwerpen van je poll is het aanpassen van de breedte (grootte), rotatie (hoek) en horizontale en verticale positionering van de sticker. Het zou geweldig zijn als u gewoon op de afbeelding zou kunnen klikken om aan te geven waar u de peiling wilt hebben, maar het installatieproces werkt niet op die manier.

En het begint raar te worden als je te veel met deze instellingen knoeit, omdat Ads Manager gewoon weigert je afbeelding weer te geven en te zeggen dat je buiten het showbare gebied bent. Dus misschien wil je gewoon met één instelling tegelijk rommelen totdat je weet hoe je ze moet gebruiken.

Ik raad je aan om het simpel te houden wanneer je voor het eerst peilingen uitvoert in je Instagram Stories-advertenties. U zult waarschijnlijk willen aannemen dat uw instellingen ergens rond de 50% vallen voor horizontaal en 50% -60% voor verticaal.

Houd er rekening mee dat u de sticker ook kunt draaien, waardoor de hoek verandert. Als u niet wilt dat de sticker alleen in de traditionele horizontale richting wordt weergegeven, kunt u deze bijvoorbeeld met 25% kantelen, waarna hij opnieuw wordt weergegeven. Gekantelde tekst valt op omdat het iets anders is.

voorbeeld van schuine tekst in Instagram Stories-advertentie met poll

Als u klaar bent met het instellen van uw advertentiemateriaal, bent u klaar om uw verhaaladvertentie weer te geven.

# 3: Bekijk de resultaten van uw interactieve peiling

Om de resultaten van de poll in je Instagram Stories-advertentie te zien, ga je naar het creatieve paneel in Advertentiebeheer en zoek je je advertentie. Plaats de muisaanwijzer erop en klik op de optie Grafieken weergeven.

Bekijk de optie Grafieken in Advertentiebeheer

Wanneer het paneel aan de rechterkant wordt geopend, scrolt u omlaag langs het advertentievoorbeeld en zoekt u de interactiviteitsresultaten. Hier zie je de reacties op je peiling.

Interactiviteitsresultaten voor Instagram Stories-advertentie met poll

Advertentiebeheer toont u het bereik van de advertentie (dit is het totale aantal mensen dat is bereikt), hoeveel opiniepeilingen u daaruit heeft gekregen en hoeveel reacties elke optie heeft ontvangen. U kunt ook het percentage van het totaal zien dat elke reactie heeft ontvangen.

Bonustip: maak aangepaste doelgroepen van opiniepeilers

Met Facebook kun je aangepaste doelgroepen maken van mensen die interactie hebben gehad met je Instagram-berichten of -advertenties , en iedereen die interactie heeft gehad met je Instagram Stories-advertentie, valt in dat publiek. Dus in plaats van alleen een persoon te zijn die een poll heeft beantwoord, maakt de poll-nemer nu deel uit van een remarketingpubliek op basis van het feit dat ze contact met u hebben gehad. Ze zijn duidelijk geïnteresseerd in uw merk.

Ga naar het Audiences-dashboard in Advertentiebeheer om deze doelgroep te maken. Klik vervolgens op Doelgroep maken en kies Aangepaste doelgroep in het vervolgkeuzemenu.

Maak het vervolgkeuzemenu Doelgroep aan in het gedeelte Doelgroepen van Advertentiebeheer

In het venster Create a Custom Audience zie je een heleboel verschillende opties waaruit je kunt kiezen als bron voor deze doelgroep. U wilt Instagram Bedrijfsprofiel kiezen.

Optie Instagram-bedrijfsprofiel geselecteerd in dialoogvenster Een aangepast publiek maken

Nu kun je dit publiek een beetje beperken door een optie te selecteren in het vervolgkeuzemenu onder je Instagram-accountnaam. Kies Iedereen die iets heeft gedaan met een bericht of advertentie om een ​​publiek te maken van mensen die interactie hebben gehad met uw advertentie.

Maak een Instagram Business Profile Custom Audience-dialoogvenster

Facebook laat je ook het aantal dagen specificeren dat mensen in deze doelgroep blijven nadat ze je berichten of advertenties hebben bekeken. Misschien wilt u verschillende segmenten maken van hoe recent mensen met u in contact zijn geweest, omdat dat publiek in de loop van de tijd kan veranderen.

Nadat u een naam voor deze doelgroep heeft ingevoerd, klikt u op Doelgroep maken.

Op dit punt wordt elke keer dat iemand op een of andere manier interactie heeft met uw Instagram-advertenties, of ze nu een peiling houden of niet, ze worden toegevoegd aan dit publiek. Ze hebben zichzelf geselecteerd als iemand die bereid is om met uw merk te communiceren. Er is een enorme kans om engagement-advertenties weer te geven, meer mensen bij uw merk te betrekken en ze vervolgens in een remarketingpubliek te krijgen.

Gevolgtrekking

Het uitvoeren van interactieve peilingen in Instagram Stories-advertenties is een geweldige manier om met je volgers en klanten te communiceren en feedback te verzamelen. U nodigt hen niet alleen uit om deel uit te maken van uw merkverhaal en de groei ervan, maar krijgt ook waardevol inzicht in hun interesses en voorkeuren.

Volg de bovenstaande stappen om uw poll aan te passen voor een optimale betrokkenheid. Zorg ervoor dat u uw enquêteresultaten bekijkt en aangepaste doelgroepen maakt om de mensen die bij uw enquête betrokken waren opnieuw te betrekken.

Wat denk je? Overweeg je om een ​​Instagram Stories-advertentie met een poll te plaatsen? Wat voor soort vragen zou je kunnen stellen? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *