Hoe je een unieke Instagram-marketingstijl ontwikkelt - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Hoe je een unieke Instagram-marketingstijl ontwikkelt

8 min


110
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gaan uw berichten verloren in de Instagram-feed? Vraagt ​​u zich af hoe u uw Instagram-berichten herkenbaarder kunt maken voor uw volgers?

In dit artikel ontdek je hoe je een Instagram-stijl kunt creëren die fans gemakkelijk kunnen herkennen.

Waarom een ​​sterke en samenhangende Instagram-feed belangrijk is

Een Instagram-gebruiker scrolt door zijn feed en komt een gesponsorde post tegen voor een van je producten. Geïntrigeerd tikken ze op je Instagram-bedrijfsprofiel om te zien waar het allemaal om draait. Als ze door uw feed scrollen, nemen ze een fractie van een seconde de beslissing om u te volgen of terug te gaan naar hun hoofdfeed.

Je hebt maar een paar kostbare seconden om ze te overtuigen om je profiel te bekijken en je te volgen. Dus hoe doe je dat? Door een feed te maken die direct uw doelgroep aantrekt en hen overtuigt om op de knop Volgen te klikken.

Als gebruikers bijvoorbeeld op zoek zijn naar producten voor hun huis, welke feed zou hen meer interesseren: een met foto’s die een lust voor het oog zijn en die in één oogopslag laten zien waar het merk over gaat, of een feed zonder samenhangend thema, kleuren of foto’s? Wayfair’sInstagram-profiel bevat foto’s en video’s die licht, helder en luchtig zijn, en dat is precies hoe ik wil dat mijn huis is.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Wayfair

De  Instagram-feed van Tiffany & Co. is een combinatie van ouderwetse charme en eigentijdse luxe, met veel van het legendarische Tiffany-blauw dat er doorheen gluurt.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Tiffany and Co

Beyond Clothing , een merk voor outdoorkleding, maakt de avonturier van binnen wakker via hun Instagram-feed met grungy visuals en aardetinten.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Beyond Clothing

Of je bedrijf nu nieuw is op Instagram of je bent al een tijdje op Instagram maar geen grip krijgt, je moet werken aan het ontwikkelen van een stijl voor je feed. Je aanwezigheid op Instagram moet emoties oproepen bij je publiek en hen een reden geven om te blijven hangen.

Hier leest u hoe u een herkenbare Instagram-feed voor uw bedrijf ontwikkelt.

# 1: Vestig je op je Instagram-esthetiek

Een esthetiek creëren voor uw Instagram-feed is absoluut noodzakelijk. Het is vergelijkbaar met een blogoverzicht of een blauwdruk: een visuele weergave van hoe u uw feed wilt hebben.

Dit zijn de elementen die u voor uw merk moet ontwikkelen:

Visuals

Omdat Instagram een ​​visueel platform is, wil je sterke afbeeldingen en video’s op je feed plaatsen. Om te beslissen wat u wilt delen, doet u wat onderzoek naar het soort visuals in uw branche dat er het beste uitziet. Maak screenshots van alle afbeeldingen die je leuk vindt op Instagram, of ze nu van een rivaliserend merk zijn of de feed van een influencer. Zoek ook naar je niche op Pinterest en bewaar de foto’s die je absoluut leuk vindt.

Als u zich bijvoorbeeld bezighoudt met natuurlijke huidverzorging, zijn dit enkele van de foto’s die u zult vinden bij een Pinterest-zoekopdracht naar ‘fotografie van natuurlijke huidverzorging’. Merk op dat de meeste van deze foto’s hetzelfde heldere, minimalistische thema volgen, dat gebruikelijk is in de natuurlijke huidverzorging en haarverzorging.

Pinterest zoekt ter inspiratie naar productafbeeldingen voor een specifieke branche

Als je eenmaal relevante afbeeldingen hebt verzameld, heb je een veegbestand met ongelooflijke voorbeelden ter inspiratie.

Lettertypen

Als u een gevestigd merk bent, is de kans groot dat u al uw merklettertypen heeft gekozen. Om een ​​samenhangende Instagram-feed te maken, moet je dezelfde lettertypen consequent in je afbeeldingen gebruiken. Gebruik twee tot drie lettertypen in alle video’s, afbeeldingen en illustraties die u voor Instagram maakt. Gebruik hetzelfde lettertype ook in je Instagram-verhalen.

Als u de lettertypen van uw merk nog niet heeft gekozen, vindt u hier een  uitstekende gids .

Kleurenpalet

De mooiste, meest succesvolle accounts op Instagram volgen een specifiek kleurenpalet.

Warby Parker gebruikt bijvoorbeeld een fris kleurenpalet met hier en daar veel blauw (hun merkkleur). Ze begonnen zelfs een hashtag-campagne om volgers aan te moedigen foto’s te maken van dingen met #warbyblue erin.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Warby Parker

Gewoonlijk draait uw kleurenpalet om uw merkkleuren en leidt het de meeste foto’s, video’s en illustraties in uw feed.

Jemilah Basson  heeft haar voer in meerdere secties verdeeld, die elk op een andere kleur zijn gericht.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Jemilah Basson

REI  gebruikt een natuurlijk kleurenpalet met diepe, prachtige blauwtinten, warme oker, levendige sinaasappels en hier en daar een vleugje zwart.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Rei

Thema

Merken gebruiken verschillende thema’s voor hun feeds. Sommigen hebben een monotone Instagram-feed met een enkele kleur die de hele feed domineert, terwijl anderen kleuraccenten toevoegen aan hun feed.

Bedrijfsprofiel Instagram voor Riski Novianti

Brilliant Earth roept een gevoel van ingetogen elegantie op met hun minimalistische feed. Je zult merken dat veel luxe sieradenmerken deze benadering volgen op sociale media.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Brilliant Earth

Als je meer negatieve of witruimte in je berichten wilt gebruiken, voeg dan een witte of zwarte rand toe aan je berichten of snijd je berichten bij tot verschillende vormen. Andrew T. Kearns voegt een speels tintje toe aan zijn feed door elk van zijn berichten horizontaal en verticaal bij te snijden.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Andrew T. Kearns

Een ander cool thema dat populair is op Instagram, is het puzzelthema. Hoewel het een beetje moeilijk te spijkeren is, kan het veel interesse toevoegen aan uw feed. Het  Instagram-account van Juniper Oats is een goed voorbeeld.

Instagram-bedrijfsprofiel voor Juniper Oats

Maak screenshots van de Instagram-feeds die je leuk vindt en waarvan je denkt dat ze goed passen bij je merkimago.

# 2: Stel een stemmingsbord samen om je Instagram-stijl te visualiseren

Nu het leuke gedeelte: maak een collage van alle foto’s die je hebt verzameld. Je kunt voor dit doel een app als Canva gebruiken, Photoshop als je goed met design bezig bent, of gewoon een goede oude Microsoft Paint. Als je er een teamactiviteit van wilt maken, print dan alle plaatjes uit, plak ze op een groot kaartvel en plaats het op een bord waar je socialemediateam werkt.

Dit is je moodboard. Je raadpleegt je moodboard wanneer je beslissingen neemt over Instagram-posts (wat voor soort foto’s je moet maken, welke kleuren je moet gebruiken, wat voor soort video’s je moet maken), zodat je een samenhangende, consistente Instagram-feed kunt creëren.

# 3: Maak en bewerk visuals om ze af te stemmen op je Instagram-stijl

Om een ​​sterke aanwezigheid op Instagram te ontwikkelen, heb je prachtige visuals nodig: hoogwaardige foto’s en video’s met de juiste belichting en achtergrond en een prachtige lay-out. Houd er rekening mee dat al uw visuals hetzelfde thema moeten volgen en gesynchroniseerd moeten zijn wanneer ze samen in de feed worden geplaatst.

Opmerking: korrelige foto’s van lage kwaliteit die doen denken aan de jaren 80 werken niet op Instagram, en hoeveel je ze ook bewerkt, ze zullen nog steeds van mindere kwaliteit zijn.

U hebt geen chique ontwerpsoftware zoals Photoshop of Illustrator nodig om hoogwaardige afbeeldingen te maken. Mobiele foto-apps kunnen professioneel ogende beelden produceren. Voor video is Mojo ( iOS en Android ) een gratis app die een heleboel opties biedt voor het maken van interessante beelden.

Het maken van aantrekkelijke foto’s kan voor sommige marketeers een beetje een leercurve hebben. Maar er zijn YouTube-tutorials die je leren om uitstekende foto’s te maken met je mobiele telefoon. Lees ook dit artikel voor tips om betere foto’s te maken voor Instagram.

Gebruik je moodboard voor inspiratie voor je foto’s. Om dit te visualiseren, werken flat-lays met een witte achtergrond voor natuurlijke huidverzorgingsmerken heel goed. Hier is mijn poging om die foto’s na te bootsen voor een natuurlijk haarverzorgingsmerk:

Voorbeeld van een Instagram-productfoto

Als u eenmaal uw foto’s heeft, neem dan de tijd om ze te bewerken, waardoor uw foto’s en de algehele feed kunnen worden gemaakt of gebroken. U moet uw foto’s niet alleen bewerken om ze er mooier uit te laten zien, maar ook om ervoor te zorgen dat ze passen bij de sfeer van uw feed. Gebruik vergelijkbare filters, tonen, achtergronden, helderheidsniveaus, enzovoort.

De gratis mobiele apps Lightroom ( iOS en Android ) en Snapseed ( iOS en Android ) zijn uitstekend geschikt om onderweg Instagram-foto’s te bewerken. Ze hebben robuuste bewerkingsfuncties en er is nauwelijks leercurve om ze te gebruiken. U kunt eenvoudig de helderheid, tinten en details in uw afbeeldingen aanpassen. Met Lightroom kunt u ook uw favoriete voorinstellingen synchroniseren, zodat uw foto’s binnen enkele seconden klaar zijn.

Als al het andere faalt, is de ingebouwde bewerkingstool van Instagram niet al te armoedig. Het heeft alle basishulpmiddelen en een heleboel filters die u kunt bedienen.

Of je nu de doe-het-zelf-route gaat of een bureau inhuurt, vergeet niet om je moodboard in gedachten te houden bij het nemen van ontwerpbeslissingen.

# 4: Bekijk en plan je Instagram-berichten

Uw foto’s zijn klaar om te worden geüpload. Wat nu? Plan uw feed en kijk welke lay-out er het beste uitziet .

De Instagram planner-app Preview  (beschikbaar in gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 6,67 / maand, jaarlijks gefactureerd) werkt daar goed voor. Je kunt je afbeeldingen in de app bewerken en je hele feed plannen, zodat je zeker weet dat deze er perfect uitziet voordat je begint met het uploaden van berichten.

Om afbeeldingen uit uw fotobibliotheek toe te voegen, tikt u op de knop + in Voorbeeld en vervolgens op Foto’s / video’s in het pop-upvenster. Wanneer je filmrol wordt geopend, selecteer je alle afbeeldingen die je wilt posten en tik je op Gereed.

stap 1 van het gebruik van de Preview-app om Instagram-feed te plannen

Verplaats nu de foto’s totdat je Instagram-feed er perfect uitziet.

stap 2 van het gebruik van de Preview-app om Instagram-feed te plannen

Hoewel je de foto’s die je al op Instagram hebt gepost niet opnieuw kunt rangschikken, helpt deze tactiek je bij het plannen van toekomstige feeds. Je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid om oudere berichten te verwijderen als je wilt dat je feed er meer synchroon uitziet.

Als u tevreden bent met hoe uw feed eruitziet, kunt u afzonderlijke afbeeldingen bewerken, bijschriften schrijven, hashtags toevoegen en posts plannen via de Preview-app. Als u uw berichten in batches plaatst en ze van tevoren plant, bespaart u tijd en krijgt u een betere feed. Plan berichten voor de komende week of maand.

stap 3 van het gebruik van de Preview-app om Instagram-feed te plannen

Later  (gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 9 / maand) is een andere geweldige app om te gebruiken om met je feedlay-out te spelen en je berichten te plannen.

Gevolgtrekking

Als je door succesvolle merkaccounts op Instagram kijkt, zie je prachtige feeds die meteen hun merkverhaal vertellen. Dit is het verschil tussen een sterk, volgwaardig Instagram-profiel en een profiel dat geen indruk maakt op je publiek.

Om een ​​samenhangend Instagram-profiel voor uw bedrijf te maken, moet u beslissen hoe uw feed eruit zal zien, deze zorgvuldig plannen en hoogwaardige beelden ontwikkelen. Als je je aan deze aanpak houdt, ontwikkel je al snel een Instagram-stijl die je fans gemakkelijk kunnen herkennen.

Wat denk je? Heeft u een Instagram-stijl ontwikkeld voor uw bedrijf? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format