Hoe je Instagram-volgers van hoge kwaliteit kunt aantrekken en koesteren - DeLaatbusiness

Hoe je Instagram-volgers van hoge kwaliteit kunt aantrekken en koesteren

9 min


129
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u meer zaken van Instagram? Op zoek naar een bewezen proces om te volgen?

In dit artikel leer je drie stappen om je Instagram-publiek aan te trekken en te betrekken, en om te zetten in leads en klanten.

# 1: het juiste publiek aantrekken op Instagram

Bovenaan de trechter is uw taak eenvoudig: u moet uw aantal Instagram-volgers laten groeien en ervoor zorgen dat ze betrokken zijn bij uw inhoud . Het is belangrijk om alleen volgers van hoge kwaliteit te hebben; Als u uw cijfers opblaast door volgers te kopen, worden uw gegevens verder in de trechter scheefgetrokken, wat resulteert in lagere klikken op links en conversiepercentages.

Dus hoe zorg je ervoor dat je betrokken volgers krijgt? Je kunt duizenden Instagram-volgers hebben, maar als ze geen interactie hebben met je account, doen ze je niets goed. Doe je best om echte volgers te krijgen, zodat je gegevens niet scheef worden als je leads verder in de trechter verplaatst.

Merken krijgen echte Instagram-volgers via methoden zoals:

Dit zijn slechts een paar effectieve manieren om ervoor te zorgen dat u echte volgers krijgt. De groei van uw account is in het begin misschien traag, maar als u eraan blijft werken, zult u een gestage groei gaan zien. Door deze tactieken te gebruiken, kun je aanhoudende groei in je Instagram-account zien, waardoor je meer leads krijgt die je naar je Instagram-verkooptrechter kunt verplaatsen.

Organische tactieken om merkbekendheid te vestigen en op te bouwen

In digitale marketing is growth hacking een term die verwijst naar het experimenteren met verschillende marketingtactieken om te zien wat werkt – en nog belangrijker: snel uitzoeken. U probeert een marketingmethode, besluit snel of het werkt, en houdt het of schrapt het en gaat naar de volgende strategie. De focus van je experimenten ligt op groei en het proberen om de beste manieren te vinden om snel je Instagram-volgers en je bedrijf te laten groeien.

Dus welke methoden voor growth hacking kun je gebruiken om je Instagram-account te laten groeien ter voorbereiding op het verplaatsen van mensen door je verkooptrechter? Laten we een paar ideeën opsplitsen om te proberen.

Merkbekendheid verwijst naar hoe gemakkelijk mensen uw merk herkennen. Om dit te visualiseren, herkent zowat iedereen de kleine blauwe vogel van Twitter. Een ander goed voorbeeld zijn de gouden bogen van McDonald’s. Maar dit zijn gevestigde bedrijven die zichzelf al jaren op de markt brengen. Kleine bedrijven hebben nog wat meer werk te doen voordat hun merk gemakkelijk te herkennen is.

U kunt merkbekendheid opbouwen door uw Instagram-bedrijfsprofiel te optimaliseren om mensen te helpen begrijpen wat u doet. Voeg in uw bio uw bedrijfsnaam, een korte beschrijving van wat u doet en uw website toe. Overweeg ook om uw logo als profielfoto te gebruiken.

De Instagram-bio voor kledingbedrijf Posh Peanut legt uit wat ze verkopen en deelt hun waarden, locatie en een on-brand profielfoto. Door uw profiel op deze manier te optimaliseren, zal iedereen die uw account tegenkomt, onmiddellijk begrijpen wie u bent.

voorbeeld van Instagram-bio geoptimaliseerd voor bedrijven

U kunt ook uw merkbekendheid vergroten door uw posts op sociale media zorgvuldig te maken. Plaats consequent foto’s en bijschriften die een goede weergave zijn van uw merk en die getuigenissen en merkafbeeldingen bevatten. Wees echter niet te verkoopachtig. Gebruik in plaats daarvan gewoon een consistente poststrategie en uw merkbekendheid zal geleidelijk groeien.

Hashtags zijn nog een andere manier om de naamsbekendheid te vergroten. Wat voor soort hashtags moet je op Instagram gebruiken? Begin met na te denken over wat iemand in de zoekbalk zou typen om uw profiel te vinden. Als je een kledingverkoper bent, kunnen beschrijvende hashtags zoals #fashioncompany (die slechts 19K gebruikt wordt) of #teenstyle (die 219K heeft) helpen om je account te vinden. Het is het beste om bij hashtags te blijven met minder dan 300.000 berichten, anders wordt uw inhoud niet gezien.

Zoek in de hashtags die uw concurrenten gebruiken om inspiratie op te doen. Experimenteer ook met verschillende soorten tags, inclusief uw eigen merk-hashtags.

Gebruik influencercampagnes om meer volgers te krijgen

Bovenaan de verkooptrechter van Instagram probeer je nog steeds je account te laten groeien, en influencer marketing is een uitstekende methode om merkbekendheid en je volgers te vergroten. Als je een influencer vraagt ​​om iets over je bedrijf te posten, stel je je bedrijf bloot aan een groot aantal mensen die er misschien niet eerder van wisten.

Aan de slag gaan met influencer marketing is vrij eenvoudig. Bepaal eerst of je met macro- of micro-influencers wilt werken.

Macro-influencers hebben doorgaans tussen de 10.000 en 1 miljoen volgers. Micro-influencers hebben daarentegen minder dan 10.000 volgers. Hoewel macro-influencers op het eerste gezicht misschien de betere optie lijken, hebben micro-influencers ook veel voordelen. Ze zijn minder duur en krijgen vaak meer betrokkenheid bij hun berichten.

Als je eenmaal hebt besloten op welk type influencer je je wilt richten, begin dan met het identificeren van specifieke influencers die mogelijk goed bij je merk passen. Je kunt influencers vinden in de Instagram-app door naar specifieke hashtags te zoeken of door het tabblad Ontdekken te scrollen. Zoek naar influencers in uw niche die inhoud van hoge kwaliteit plaatsen die een behoorlijke betrokkenheid krijgt.

Instagram-hashtag zoeken naar potentiële beïnvloeders om mee samen te werken

Naast het gebruik van Instagram kun je ook naar influencers zoeken met een  tool van derden , waardoor je je zoekcriteria gemakkelijk kunt verfijnen.

Nadat u een lijst met potentiële beïnvloeders heeft gemaakt, kunt u contact met hen opnemen via e-mail of direct bericht om te zien of ze geïnteresseerd zijn in samenwerking. Stel een korte, gemoedelijke e-mail op waarin je aangeeft wat je leuk vindt aan het account van de influencer, wat je merk doet en vraagt ​​of ze interesse hebben om een ​​samenwerking te bespreken.

Als compensatie kun je de influencer een gratis product sturen in ruil voor een post, of voor een meer langdurige samenwerking, de influencer contant betalen in ruil voor consistente promotie. Wat voor soort samenwerking je ook besluit te doen, zorg ervoor dat je de influencer vooraf een lijst stuurt met de deliverables die je nodig hebt. Op die manier kunnen ze inschatten hoeveel tijd het project zal kosten en beslissen of ze het willen aannemen.

Influencer-marketing is een krachtige tool die bekendheid biedt en meer Instagram-volgers op jouw manier brengt. Als je account eenmaal is gegroeid, is het tijd om naar het midden van de trechter te gaan: die volgers in de buurt houden.

# 2: Interactie met je Instagram-volgers

De volgende stap is om uw nieuwe volgers zeer betrokken te houden, wat het midden van uw trechter is.

Betrokkenheid via sociale media heeft veel voordelen, van het leveren van sociaal bewijs tot het vergroten van de naamsbekendheid en het vergroten van uw bereik. In de context van je Instagram-verkooptrechter is engagement een manier om te meten of je publiek is afgestemd op wat je te zeggen hebt. Vind-ik-leuks, opmerkingen en gedeelde items op uw berichten zijn de voorloper van wat de toekomst biedt – hopelijk verkopen.

Dus hoe houd je je volgers betrokken? Hier zijn enkele tactieken om uit te proberen.

Vertel uw merkverhaal

Ten eerste moet u een verhaal voor uw merk creëren dat mensen verleidt. Wees authentiek en vertel het ware achtergrondverhaal van hoe uw bedrijf is begonnen. En wees niet bang om een ​​emotionele haak toe te voegen en dingen een draai te geven. Uw merkverhaal moet ook uw bedrijfsdoelen omvatten.

Het merkverhaal van SoulCycle gaat over het herdefiniëren van de trainingservaring om fitness leuk en inspirerend te maken. Evenzo kan uw merkverhaal de visie achter uw bedrijf en de doelen die u heeft, uitleggen. Als je het goed doet, zullen mensen met dezelfde doelen en waarden als motten naar een vlam naar je bedrijf worden getrokken.

ALT

Voeg CTA’s toe aan uw Instagram-berichten

Zorg ervoor dat je sterke call-to-action (CTA’s) toevoegt wanneer je je Instagram-berichten maakt. U kunt CTA’s toevoegen die uw volgers vragen verschillende dingen te doen, zoals:

 • Zoals de foto.
 • Tag een vriend.
 • Laat een reactie achter.
 • Bezoek de link in je bio.
 • Bekijk een product.

PBH Foods moedigt volgers aan om op de producttag in hun afbeeldingen te tikken. Een goede CTA gebruikt bruikbare taal die een gevoel van urgentie creëert, zoals ‘Koop nu’, ‘Tik hier’ of ‘Abonneer je vandaag nog’. Het is ook effectief om het voordeel op te nemen dat iemand ontvangt door de CTA te volgen, zoals: “Schrijf u nu in om een ​​expert te worden in alles wat met digitale marketing te maken heeft.”

voorbeeld van zakelijke Instagram-post met een sterke oproep tot actie

Gebruik vragen, opiniepeilingen en wedstrijden

Bovendien kun je de betrokkenheid van Instagram vergroten door vragen, peilingen en wedstrijden te gebruiken.

Vragen zijn een functie voor Instagramverhalen waarmee je directe feedback van je publiek kunt horen. Polls zijn ook populair op Instagram Stories, waardoor je ideeën kunt crowdsourcen en een beetje plezier kunt hebben.

voorbeeld van Instagram-verhaalpost met vragensticker

Instagram-wedstrijden zijn ook een uitstekende manier om betrokkenheid te krijgen. Uit een onderzoek van Tailwind bleek dat posts die betrekking hebben op wedstrijden 64x meer reacties en 3,5x meer likes krijgen dan traditionele inhoud. Dit soort berichten kan je Instagram-betrokkenheid vergroten.

# 3: Je Instagram-volgers converteren met een hoofdmagneet

De volgende stap in het midden van je Instagram-verkooptrechter is het creëren van een verleidelijke leadmagneet. Het moet gated content zijn, wat betekent dat gebruikers een formulier moeten invullen, of op zijn minst hun e-mailadres moeten invoeren om de content te ontvangen. Gated content is een uitstekende manier om leads te genereren, omdat het je waardevolle informatie geeft over iemand – in dit geval je Instagram-volgers – terwijl je hen aanmoedigt om de content te downloaden.

Wanneer u uw hoofdmagneet maakt, moet u eerst beslissen welk type inhoud u wilt aanbieden, zoals:

 • White papers of casestudy’s
 • eBooks of pdf’s
 • Videos
 • Korte e-mailcursussen
 • Kortingen
 • Gratis proefversies
 • Assessments of tests

White papers en casestudy’s zijn populaire hoofdmagneten voor B2B-bedrijven. Als uw doelgroep uit consumenten bestaat, kunt u kiezen voor een eBook of video. De inhoud van de hoofdmagneet moet waardevol zijn voor uw volgers.

Denk klein om iets echt waardevols te produceren. Kies een van de meest voorkomende pijnpunten van uw doelgroep en los het vervolgens op. Je hoofdmagneet moet ook goed geschreven en goed ontworpen zijn. Huur freelancers in als u niet de middelen in huis heeft.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe u inhoud kunt aanbieden die op maat is gemaakt voor uw Instagram-volgers. Lindsey Roman is een vluchtfotograaf met meer dan 35.000 Instagram-volgers. Ze runt een bedrijf dat creatieve ondernemers opleidt, dus de overgrote meerderheid van haar volgers zijn ook fotografen. Onlangs deelde Lindsey een link in haar Instagramverhalen naar een ‘Instagram Master Guide’, waarmee ze haar volgers aanmoedigde omhoog te vegen om hun exemplaar te krijgen.

voorbeeld van Instagram-verhaal met loden magneet

Toen gebruikers de instructies volgden om omhoog te vegen, werden ze naar een bestemmingspagina geleid waar ze hun naam en e-mailadres konden invoeren om de gratis gids te ontvangen, die Lindsey’s persoonlijke ervaring deelde met het laten groeien van haar Instagram-account. De informatie was zeer waardevol voor haar volgers.

Overweeg niet alleen om een ​​e-mailadres te vragen, maar ook om een ​​formulier te hebben dat gebruikers kunnen invullen om toegang te krijgen tot de inhoud. Bedenk welke informatie relevant zou zijn om u te helpen deze potentiële klant te bereiken. Misschien wil je weten in welk land ze wonen, welke functie ze hebben of wat hun leeftijdscategorie is. Voeg die ook toe aan de pagina.

voorbeeld van een bestemmingspagina voor hoofdmagneet gepromoot in Instagram-verhaal

Zodra u een lijst met e-mailadressen heeft verzameld van de mensen die de inhoud hebben gedownload, koestert u die volgers via e-mailmarketing. Stuur regelmatig verkoop-e-mails en nieuwsbrieven om uw leads verder in de trechter te verplaatsen om uiteindelijk een aankoop te doen. Gated content is een zeer effectieve methode voor het genereren van leads en kan zeer nuttig zijn voor uw bedrijf.

Maak een Instagram-specifieke bestemmingspagina

Wanneer je Instagram-volgers op je hoofdmagneet klikken, moeten ze naar een bestemmingspagina worden geleid die specifiek voor Instagram is bedoeld. Deze bestemmingspagina bevindt zich onderaan je Instagram-verkooptrechter en de visuals en berichten op de pagina moeten worden afgestemd op je Instagram-volgers. Voeg een niet-gekoppelde pagina aan uw website toe om deze bestemmingspagina te maken. Dit is een pagina die alleen kan worden gevonden als iemand de directe link heeft.

Je kunt mensen naar deze landingspagina sturen via een link in je bio of door de veegfunctie in Instagram Stories te gebruiken . Zakelijke accounts met meer dan 10.000 volgers komen in aanmerking voor gebruik van de veegfunctie, en het is een gemakkelijke manier om mensen direct naar hun bestemming te brengen. Deze functie maakt het ook gemakkelijk om bij te houden hoeveel mensen de bestemmingspagina bezoeken. Op deze manier weet u of u de CTA die u in uw Instagram-verhalen gebruikt, moet wijzigen.

U hoeft deze bestemmingspagina echter niet alleen voor uw hoofdmagneet te gebruiken. Je kunt een Instagram-bestemmingspagina ook voor andere dingen gebruiken. Stel dat je een vakantiekorting wilt geven die alleen voor je Instagram-volgers is. Maak in dat geval de korting alleen op Instagram bekend en stuur je volgers naar een landingspagina waar de korting van toepassing is. Dat is wat Discount Dance hier deed om reclame te maken voor een speciale kerstuitverkoop:

voorbeeld van kortingscode voor het delen van Instagram-verhalen

Gevolgtrekking

Het proces van het vastleggen en converteren van leads op Instagram lijkt misschien raadselachtig, maar in werkelijkheid kan het vrij eenvoudig zijn, zolang je de juiste stappen in de juiste volgorde volgt. Krijg meer Instagram-volgers, zorg ervoor dat ze betrokken zijn bij je account en bied vervolgens een hoofdmagneet aan om ze door de trechter te leiden.

Instagram is een lucratief platform voor bedrijven en door uw verkooptrechter toe te passen op dit sociale mediaplatform, kunt u meer leads en meer conversies krijgen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format