Hoe LinkedIn Conversation Ads te gebruiken voor betere conversies - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

Hoe LinkedIn Conversation Ads te gebruiken voor betere conversies

7 min


122
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Vraagt ​​u zich af hoe u uw marketingresultaten op LinkedIn kunt verbeteren? Heb je gehoord van LinkedIn Conversation Ads?

In dit artikel leert u hoe u LinkedIn-conversatie-advertenties kunt gebruiken om berichtgesprekken te automatiseren die uw leads en prospects vooraf kwalificeren voor specifieke aanbiedingen.

Wat zijn LinkedIn-gespreksadvertenties?

Als je moeite hebt om betrokkenheid te krijgen op sociale media, is het tijd om je te concentreren op het creëren van gesprekken. Gesprekken zijn belangrijk bij het opbouwen van de ‘weten, vind ik leuk en vertrouwen’-factor die mensen ertoe aanzet om samen zaken te doen. Er is nog nooit een belangrijker moment geweest om te praten en de gespreksadvertenties van LinkedIn kunnen u daarbij helpen.

De advertentie-indeling voor conversaties is gebaseerd op de advertentie-indeling voor berichten (voorheen bekend als gesponsorde InMail), die wordt geleverd via LinkedIn Messenger. Ontworpen voor realtime betrokkenheid, worden gespreksadvertenties alleen verzonden wanneer een potentiële klant actief is op LinkedIn, wat betekent dat de kans op betrokkenheid aanzienlijk wordt vergroot.

Wat is de actieve status? U hebt misschien een groene statusstip opgemerkt naast de profielfoto van een contactpersoon wanneer u door LinkedIn bladert. Dit laat zien dat ze momenteel online zijn. Als de groene statusstip een witte cirkel in het midden heeft, betekent dit dat de verbinding beschikbaar is op mobiel.

Conversatie-advertenties op LinkedIn bevatten opties om u te helpen inhoud weer te geven op basis van waar uw potentiële klant zich bevindt tijdens zijn reis om zaken met u te doen. Hun informatiebehoeften zullen variëren afhankelijk van hun bekendheid met uw producten en diensten, en hun bereidheid om te kopen.

Dit is hoe deze advertenties eruit zien:

voorbeeld van een LinkedIn-conversatie-advertentie

Voor potentiële klanten in de vroege fase van een relatie met u en uw bedrijf, kunt u lichtere inhoud overwegen, zoals een blogpost of een gratis download.

Naarmate hun interesse in uw bedrijf, producten en services toeneemt, is er meer gedetailleerde inhoud nodig om interesse om te zetten in koopacties. Diepgaande inhoud, zoals casestudy’s en productdemo’s, is op zijn plaats. Dit kan ook een goed moment zijn om een ​​warm retargeting-publiek te selecteren voor uw LinkedIn-advertentiecampagne.

Laten we nu eens kijken hoe u LinkedIn-gespreksadvertenties voor uw bedrijf kunt instellen.

# 1: Deel inhoud op basis van de klantreis

Voordat u aan uw LinkedIn-campagne begint , moet u uw klanttraject en relevante inhoud voor elke fase in kaart brengen. Houd ook rekening met de inhoud die elke beslisser tijdens het proces nodig heeft, aangezien deze kan verschillen. Uw campagneplanning kan een aantal niveaus hebben op basis van de doelgroep die u target, de inhoud die u deelt en de call-to-action (CTA’s) die u aandrijft.

Gebruik enkele plaknotities om de stroom vragen van uw potentiële klanten te identificeren en zorg ervoor dat u inhoud hebt die elke vraag beantwoordt.

Om dit te visualiseren, wil een potentiële bezoeker voor een evenement weten:

 • Onderwerp (en)
 • Tijd en plaats van het evenement
 • Wat ze zullen winnen door aanwezig te zijn (belangrijkste afhaalrestaurants)
 • Wie organiseert het evenement – het bedrijf, sprekers, enz.
 • Hoe veel zal het kosten
 • Hoe te boeken

Rol uw gesprek uit

De inhoud van uw conversatieadvertenties moet zorgvuldig worden geschreven. Overweeg een rol te spelen in het gesprek dat u in het echte leven met een potentiële klant zou kunnen voeren. Als het helpt, neem dan uw woorden op en transcribeer ze.

Uw inhoud moet authentiek klinken om resultaten te krijgen, dus wees niet te formeel. Hoewel u het bericht naar veel mensen zult sturen, moet het aanvoelen alsof het echt voor een individu is geschreven.

Vragen stellen

Stel vragen in uw advertenties. Als je een vraag stelt, begin je een tweerichtingsgesprek. Pak uitdagingen en pijnpunten aan om de potentiële klant te laten zien hoe u en uw bedrijf kunnen helpen, en identificeer de beste CTA om uw publiek te betrekken.

Voorbeeld 1:

 • Vraag: Heeft u moeite om alle veranderingen op sociale media bij te houden?
 • Oplossing: ik heb een wekelijkse e-mailnieuwsbrief samengesteld die al deze informatie bevat.
 • CTA: abonneren

Voorbeeld 2:

 • Vraag: Bent u op zoek naar analyses om de prestaties van uw LinkedIn-profiel te beoordelen?
 • Oplossing: ik heb onlangs een blogpost over dit onderwerp gepubliceerd. Hierin kunt u ontdekken hoe u de dashboardgegevens op uw persoonlijke profiel kunt gebruiken om uw profielzichtbaarheid, prospecting en contentstrategie te analyseren en te verbeteren.
 • CTA: websitelink

Voorbeeld 3:

 • Vraag: U heeft onlangs een kopie van ons recente onderzoek gedownload. Vond u het nuttig?
 • Oplossing: ik organiseer een webinar dat dieper in de bevindingen duikt. Als je mee wilt doen …
 • Oproep tot actie: registratie van evenementen

Pro-tip : als je niet zeker weet welke vragen je je publiek moet stellen, kijk dan eens naar AnswerThePublic , een slimme tool voor inzichten die laat zien waar mensen online naar zoeken.

screenshot van de startpagina voor Ask the Public

# 2: Stel uw LinkedIn-campagne op

Bij het opzetten van een LinkedIn-conversatie-advertentie, zult u een ‘kies uw eigen pad’-ervaring vinden waarmee u trechtercampagnes kunt maken met meerdere CTA’s, waaronder Website bezoeken, registreren voor webinar, aanmelden voor nieuwsbrief, casestudy’s bekijken, aanmelden voor demo, meer informatie en vertel me meer.

Door verschillende optionele reacties aan te bieden, wordt het engagementpotentieel vergroot.

Open om te beginnen Campagnebeheer en maak een nieuwe LinkedIn-campagne.

Selecteer de doelstelling Websitebezoeken of Leadgeneratie . Kies Websitebezoeken als u verkeer naar uw website of een marketinglandingspagina wilt leiden. Selecteer Leadgeneratie als u leads op LinkedIn wilt vastleggen of gebruik een leadgeneratieformulier dat vooraf is ingevuld met LinkedIn-profielgegevens.

screenshot van campagnedoelstellingen voor LinkedIn-gespreksadvertenties

Zoals beschreven in dit artikel , zijn de volgende stappen om een ​​locatie voor uw doelgroep te selecteren en uw publiek op te bouwen door te zoeken naar relevante kenmerken zoals functietitel, branche of vaardigheden.

Als u klaar bent met het definiëren van uw doelgroep, selecteert u Conversation Ad als de indeling.

screenshot van LinkedIn Campaign Manager met de geselecteerde conversatie-advertentie-indeling

# 3: Conversies bijhouden toevoegen

U kunt LinkedIn-conversatie-advertenties gebruiken met conversietracking en leadgeneratieformulieren (besproken in de volgende stap) om conversaties om te zetten in conversies.

Conversies worden door LinkedIn gedefinieerd als de waardevolle acties die u wilt dat mensen op uw website ondernemen (zoals het downloaden van inhoud, registreren voor een evenement of het voltooien van een aankoop). U ziet het bijhouden van conversies als een optie in het laatste gedeelte van het configuratieproces voor de campagne.

optie voor het bijhouden van conversaties voor LinkedIn-advertentiecampagne voor conversaties

Als u op Conversies toevoegen klikt, ziet u het volgende scherm. Geef eerst uw conversie een naam en voer uw instellingen in.

'Voer uw instellingen in' van het instellingsproces voor het bijhouden van conversaties van LinkedIn

Ten tweede, definieer hoe u de conversie wilt volgen. U kunt kiezen tussen een Insight-tag voor de hele site of een gebeurtenis-specifieke pixel om bij te houden wanneer er geen unieke URL is (bijvoorbeeld een klik op een knop).

Bepaal hoe u uw conversie wilt bijhouden 'van het LinkedIn-configuratieproces voor het bijhouden van conversaties

# 4: Maak een LinkedIn-conversatie-advertentie

Nu is het tijd om een ​​nieuwe conversatie-advertentie te maken en de basisinformatie voor uw campagne in te voeren, inclusief afzendergegevens, banneradvertentie en een aangepaste voettekst voor algemene voorwaarden of disclaimers.

Maak een nieuwe advertentie-optie voor het instellen van LinkedIn-conversatie-advertenties

Geef basisgegevens over uw advertentie op

Begin door uw advertentie een naam te geven en de afzender te selecteren. Als u niet de afzender bent, moet u de afzender goedkeuring vragen aan een eerstegraads verbinding. Na goedkeuring verschijnen ze als afzenderoptie in Campagnebeheer.

Basisinformatie-gedeelte van het instellen van LinkedIn-conversatie-advertenties

Pro-tip : het profiel van de afzender speelt een belangrijke rol in conversatie-advertentiecampagnes. Selecteer de beste persoon om uw bedrijf te vertegenwoordigen en zorg ervoor dat hun LinkedIn-profiel compleet en volledig geoptimaliseerd is voor betere zichtbaarheid.

Vervolgens heeft u de mogelijkheid om banneradvertentie te uploaden. Let op: als u geen bannerafbeelding uploadt, kan de afbeelding van een ander merk worden weergegeven.

Als u de doelstelling voor het genereren van leads heeft geselecteerd, wordt u gevraagd om een ​​bestaand formulier voor het genereren van leads aan uw advertentie toe te voegen of om een ​​nieuw formulier te maken.

Lead Gen Form-optie in het gedeelte Basisinformatie van de instelling van de LinkedIn-conversatie-advertentie

Om een nieuw leadgener-formulier te maken , voert u een kop, aanbiedingsdetails en de URL en tekst van het privacybeleid in. Leadgeneratieformulieren zonder geldig privacybeleid worden afgewezen.

Selecteer de profielinformatie die u nodig heeft op het formulier uit de volgende beschikbare opties:

 • Contact: voornaam, achternaam, e-mailadres, LinkedIn-profiel-URL, telefoonnummer, stad, staat / provincie, land / regio, postcode, werk-e-mailadres, zakelijk telefoonnummer
 • Werk – functietitel, functie, anciënniteit
 • Bedrijf – bedrijfsnaam, bedrijfsgrootte, branche
 • Opleiding – graad, studierichting, universiteit / school, startdatum, afstudeerdatum
 • Demografisch: geslacht (dit wordt niet vooraf ingevuld vanuit het profiel van het lid)

Uw leadgeneratieformulier kan maximaal drie aangepaste vragen bevatten, in invoer met één regel of in meerkeuzevragen (10 opties).

lead gen-formulier voor LinkedIn-conversatie-advertentie

Pro-tip : hoe korter het formulier, hoe beter. Leg alleen de gegevens vast die u echt nodig hebt en bedenk waar u tijdens de reis van de koper meer gedetailleerde informatie nodig hebt.

Als u klaar bent met het gedeelte Basisinformatie van uw advertentie, klikt u op Volgende stap.

Bouw uw conversatie-advertentie

U kunt nu beginnen met het maken van uw advertentie met berichten, knoppen en afbeeldingen.

Het introductiebericht mag maximaal 500 tekens lang zijn. De eerste zin zal verschijnen als het onderwerp, dus zorg ervoor dat het telt. Stel uzelf en uw bedrijf voor zoals vereist voor de doelgroep die u target en hun fase in de kopersreis. U kunt LinkedIn-profielgegevens in uw exemplaar opnemen voor onmiddellijke personalisatie, inclusief voornaam, achternaam, functietitel, bedrijfsnaam en branchegegevens.

Ad Builder-gedeelte van LinkedIn-conversatie-advertentie-instellingen

Voeg vervolgens ten minste twee CTA-knoppen toe aan uw advertentie.

De knoptekst mag maximaal 25 tekens lang zijn. Uw actie-opties zijn Toon volgend bericht of Verzenden naar een website. Als u Toon volgend bericht selecteert, wordt u gevraagd om meer tekst toe te voegen, zoals een bedankbericht. Voor Verzenden naar website moet u een URL toevoegen.

Merk op dat u maximaal vijf CTA-knoppen kunt toevoegen.

Sectie Call-to-Action-knoppen voor het instellen van LinkedIn-conversatie-advertenties

Nadat u het stapsgewijze proces voor het maken van een advertentie heeft voltooid, bekijkt u uw campagne en start u deze.

# 5: Analyseer de campagneprestaties van LinkedIn

Campagneprestaties zijn rechtstreeks beschikbaar in Campaign Manager. Met de rapportageoptie Conversation Ads CTA Performance kunt u uw gegevens exporteren als een CSV-bestand en uw inzichten bekijken om erachter te komen hoe goed uw campagne werkt voor uw bedrijf.

Optie voor CTA-prestaties van LinkedIn-gespreksadvertenties in de vervolgkeuzelijst Rapporttype

U kunt zien hoeveel mensen op uw inhoud en elke aanbieding klikken en hoe betrokken ze bij het gesprek zijn.

Gevolgtrekking

Zonder twijfel wordt gepersonaliseerde berichten steeds populairder in marketing. LinkedIn zegt dat de berichten op het platform de afgelopen 5 jaar zijn verviervoudigd en dat het antwoordpercentage op berichten met 30% is gestegen. LinkedIn introduceerde het advertentieformaat voor conversaties als reactie op de positieve verschuiving naar persoonlijke, één-op-één berichten. Tijdens het testen zag één merk een 5x hogere klikfrequentie met gespreksadvertenties.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *