Chatbots marketing

Hoe LinkedIn-evenementen te gebruiken om online of persoonlijke evenementen te promoten

9 min


144

Vraagt ​​u zich af hoe u op LinkedIn bekendheid krijgt over een evenement dat u organiseert? Heb je gehoord van LinkedIn-evenementen?

In dit artikel ontdek je hoe je LinkedIn kunt gebruiken om je volgende online workshop, productlancering of persoonlijk evenement te promoten.

Wat is de functie LinkedIn-evenementen?

Met deze functie kunt u een evenement op LinkedIn maken om te delen met uw netwerk en een breder publiek. U kunt LinkedIn-evenementen gebruiken voor zowel persoonlijke als online evenementen. LinkedIn stelt voor om uw netwerk op te bouwen door LinkedIn-evenementen te hosten of bij te wonen en uw connecties persoonlijk te ontmoeten.

Als je al professionele evenementen organiseert, moet je deze functie eens proberen. De mogelijkheid hebben om een ​​link naar een externe ticketingsite op te nemen en het evenement te delen met uw persoonlijke netwerk, zijn grote voordelen. Ik heb deze functie ook gebruikt om mijn netwerk aan te moedigen zich aan te melden voor betaalde online workshops.

Hier zijn enkele soorten LinkedIn-evenementen die u zou kunnen maken:

 • Netwerkevenementen om uw connecties persoonlijk te ontmoeten
 • Workshops – persoonlijk of online
 • Productlanceringen
 • Bijeenkomsten voor alumni
 • Conferenties of topbijeenkomsten

LinkedIn promoot evenementen als een professionele evenemententool, dus waarom zou u geen LinkedIn-evenement maken voor een offline bijeenkomst? Ik heb LinkedIn-evenementen gebruikt om regelmatig een persoonlijk ontbijt te organiseren en het zakelijke ontbijt van mijn school voor vroegere leerlingen.

voorbeeld van een LinkedIn-evenementenpagina voor een persoonlijk evenement

U kunt een LinkedIn-evenement maken vanaf uw persoonlijke profiel of bedrijfspagina. Hier zijn een paar punten om in gedachten te houden bij het maken van je evenement als je pagina:

 • Elke paginabeheerder kan het evenement als uw pagina maken.
 • Als paginabeheerder kun je alleen je eerstegraads connecties uitnodigen voor het evenement. Als u meerdere beheerders heeft, kan elke persoon zijn eigen connecties uitnodigen.
 • U kunt geen volgers van uw pagina uitnodigen, tenzij ze via hun persoonlijke profiel zijn verbonden met een van de paginabeheerders.

Een van de voordelen van het maken van het evenement op uw pagina is dat u een derde partij kunt inschakelen. U kunt iemand van buitenaf uitnodigen om paginabeheerder te worden, zodat zij uw evenement voor u kunnen beheren. Dit is een goede optie als je een groter evenement organiseert en samenwerkt met een extern team.

Wanneer u een evenement op uw bedrijfspagina maakt of een evenement deelt op uw bedrijfspagina dat u vanuit uw profiel heeft gemaakt, heeft u de mogelijkheid om dat bericht te sponsoren .

Nu u begrijpt hoe LinkedIn-evenementen werken, kunt u als volgt uw eigen LinkedIn-evenement opzetten.

# 1: Zet uw LinkedIn-evenement op

Op je startpagina vind je in de linkerkolom een ​​onderdeel Evenementen. Het bevat alle evenementen waarvoor u bent uitgenodigd, evenals evenementen die u organiseert of in het verleden heeft georganiseerd. Op het moment van schrijven worden al uw evenementen onder deze kop weergegeven. U kunt niet filteren op nieuwe, bestaande of eerdere evenementen.

Om een ​​LinkedIn-evenement van uw persoonlijke profiel te maken , klikt u op het + teken in het gedeelte Evenementen.

Evenementensectie op de startpagina van LinkedIn

Als u het evenement vanaf uw bedrijfspagina aanmaakt, klikt u op het tabblad Beheerder op uw pagina en selecteert u Een evenement maken.

Het vervolgkeuzemenu LinkedIn Admin Tools met de optie Create an Event

Pro-tip : er is geen conceptfunctie voor LinkedIn-evenementen. Als je eenmaal bent begonnen met het maken van je evenement, moet je het voltooien of stoppen. Zorg er dus voor dat u uw grafische, kopieer- en ticketlink bij de hand heeft voordat u begint.

Geef gebeurtenisdetails op

Typ in het venster Evenement maken de naam van je evenement en selecteer je evenementorganisator. Houd er rekening mee dat als het evenement eenmaal is gemaakt, u de rol van gastheer of organisator van het evenement niet meer kunt wijzigen.

Vul alle relevante details over uw evenement in, inclusief de locatie, locatie, datum en tijd. Het veld Locatie is verplicht, zelfs als uw evenement online wordt gehost. Toen ik een online workshop organiseerde, ging ik naar het VK als locatie.

U kunt ook een logo (400 x 400 px) en een bannerafbeelding (1776 x 444 px) uploaden. Het logo wordt echter niet weergegeven in de evenementenlijst op uw profiel.

LinkedIn Create Event dialoogvenster

Schrijf de evenementbeschrijving om uw doelgroep aan te spreken. Benadruk het hoofdonderwerp van uw evenement, noteer of u van plan bent sprekers te hebben en geef aan wat het schema is. Zorg ervoor dat u alle luidsprekers @vermeldt.

De beschrijving mag maximaal 5.000 tekens lang zijn, maar het beschrijvingsvak wordt niet automatisch uitgevouwen terwijl u typt. Sleep het pictogram in de rechterbenedenhoek om het handmatig uit te vouwen.

Beschrijving veld voor het instellen van LinkedIn-evenementen

Link naar een externe ticketingsite

Met LinkedIn kun je een link naar een externe website toevoegen voor ticketverkoop. Als je tickets voor je evenement verkoopt, voeg dan een link naar je betaalde tickets toe. In tegenstelling tot Facebook-evenementen is ticketing geen automatische integratie.

Ticketingwebsite-veld voor het opzetten van LinkedIn-evenementen

Als je iemand voor je evenement uitnodigt, maak dan duidelijk of er een ticket voor is. Uw genodigden kunnen een uitnodiging accepteren en zich er niet van bewust zijn dat ze een kaartje moeten kopen.

Je zult waarschijnlijk veel bezoekers zien die de uitnodiging hebben geaccepteerd, maar geen kaartje hebben gekocht. Als je als evenement een betaald webinar organiseert, neem dan contact op met bezoekers om hen te laten weten hoe ze hun plek kunnen kopen.

Stel privacyinstellingen voor LinkedIn-evenementen in

U kunt LinkedIn-evenementen instellen als openbaar of privé. Als uw evenement openbaar is, kan iedereen ervoor kiezen om deel te nemen. Als het privé is, kunnen alleen uitgenodigde gasten of mensen met de link naar het evenement het zien en bijwonen. Ongenode gasten moeten worden goedgekeurd voordat ze aanwezig kunnen zijn. Als je evenement privé is, krijg je een melding als iemand is gemarkeerd als ‘in behandeling’ om te worden toegelaten tot je evenement.

Houd er rekening mee dat de privacy van het evenement niet kan worden gewijzigd nadat u het heeft ingesteld.

Privacyopties voor evenementen voor LinkedIn-evenementen

Als je klaar bent met het invullen van de details van je evenement, klik je op de knop Maken om het te publiceren. Je evenementpagina ziet er ongeveer zo uit:

voorbeeld van een LinkedIn-evenementpagina nadat u op de knop Maken hebt geklikt

# 2: Promoot uw LinkedIn-evenement op uw LinkedIn-netwerk

Nu je je evenement hebt gemaakt, wat is het volgende? Evenementen zijn momenteel niet vindbaar op LinkedIn, dus je zult wat werk moeten verzetten om je evenement te promoten.

De posts die je in de evenementfeed publiceert, worden alleen gezien door bevestigde bezoekers, dus denk erover na om inhoud over het evenement op je persoonlijke profiel en bedrijfspagina te delen voor meer zichtbaarheid. En als u een bevestigingsmail stuurt naar mensen die zich aanmelden om deel te nemen, overweeg dan om hen te vragen het evenement met hun netwerk te delen.

Op je evenementpagina zie je nog twee manieren om mensen aan te moedigen je evenement bij te wonen:

 • Nodig uw connecties uit.
 • Breng uw netwerk op de hoogte van het evenement.
Stel uw evenement in voor een succesgedeelte van het LinkedIn-evenement

Nodig uw connecties uit voor het evenement

Als u op de knop Uitnodigen klikt, verschijnt een pop-upvenster met een lijst van al uw netwerkverbindingen . LinkedIn biedt geen optie “Allemaal uitnodigen”, dus u moet mensen afzonderlijk selecteren.

Als u een groot netwerk heeft, zijn er een aantal manieren om deze lijst te beperken:

 • Gebruik het zoekvak om specifieke leden van uw netwerk op naam te zoeken.
 • Filter uw connecties op locatie, bedrijf, school en branche.
Dialoogvenster Connecties uitnodigen voor LinkedIn-evenement

Als u een branchespecifieke groep maakt, kunt u een van de opties kiezen die worden vermeld onder Branches of uw eigen branche toevoegen.

sorteer verbindingen op branche in het dialoogvenster Verbindingen uitnodigen voor het LinkedIn-evenement

Zodra u de connecties heeft geselecteerd die u wilt uitnodigen, klikt u op Uitnodigen om de uitnodigingen te verzenden. Momenteel is er geen optie om een ​​notitie aan uw uitnodiging toe te voegen.

Zodra iemand je uitnodiging accepteert, kunnen ze alle andere aanwezigen zien. Deelnemers kunnen voor het evenement verbinding maken en met elkaar netwerken.

Deelnemersmeldingen voor LinkedIn-evenementen

Potentiële bezoekers krijgen een melding dat ze uw uitnodiging hebben ontvangen via het tabblad Mijn netwerk. Ze kunnen klikken om de uitnodiging te accepteren of te negeren. Als je evenement als openbaar wordt vermeld, kunnen bezoekers ook mensen in hun eigen netwerk uitnodigen om deel te nemen.

LinkedIn stuurt 7 dagen voor, 3 dagen voor en op de dag van je evenement herinneringen naar bezoekers via het tabblad Meldingen.

Evenementbezoekers hebben de mogelijkheid om meldingen van berichten in de evenementfeed uit te schakelen. Om dit te doen, klikken ze eenvoudig op het pictogram Meer (de drie stippen) rechtsboven in het bericht en selecteren ze Uitschakelen.

Schakel de optie uit voor LinkedIn-evenementmeldingen

Deel het evenement met uw netwerk

Om het evenement met je LinkedIn-connecties te delen, klik je op de knop Delen naast Laat je netwerk weten over dit evenement op je evenementpagina. Er verschijnt een pop-upvenster met een conceptbericht met de naam van uw evenement. Pas dit bericht aan voor uw publiek en stem.

Als je een ticket voor je evenement boekt, voeg dan wat informatie over de tickets toe. Voeg ook drie relevante hashtags toe die uw ideale publiek zal volgen op LinkedIn.

Dialoogvenster voor het delen van een LinkedIn-evenement met het netwerk

Pro-tip : klik op de knop Delen op je evenementpagina om je evenement te promoten buiten alleen een bericht. U vindt opties om een ​​evenementlink in een bericht naar mensen in uw netwerk te sturen, de link te kopiëren om deze in uw nieuwsbrief of elders online te delen, of om over het evenement te posten op Twitter of Facebook.

opties voor het delen van een LinkedIn-evenement buiten de feed

# 3: Betrek en kom in contact met uw deelnemers aan het LinkedIn-evenement

Om je LinkedIn-evenement in de gaten te houden en mensen aan te moedigen om eraan te komen, kun je contact opnemen met bezoekers in de evenementfeed.

Stuur verbindingsverzoeken naar bezoekers die geen deel uitmaken van uw LinkedIn-netwerk

Zodra mensen je uitnodigingen beginnen te accepteren, zie je een lijst met bezoekers op je evenementpagina. Deelnemers verschijnen aan de rechterkant van de pagina. Om deelnemers te beheren en met hen te communiceren, klikt u op Alles weergeven.

lijst met deelnemers voor LinkedIn-evenement

Het volgende scherm toont details over elk van de deelnemers aan je evenement. U kunt een bericht sturen naar deelnemers die persoonlijke connecties zijn. Als iemand zichzelf heeft gemarkeerd als aanwezig maar nog niet in uw netwerk is, stuur hem dan een verbindingsverzoek.

bericht deelnemer aan LinkedIn-evenement

Deel een bericht op de LinkedIn-evenementenfeed

Uw LinkedIn-evenement heeft een eigen feed, zodat uw algemene netwerk op LinkedIn geen gesprek binnen het evenement ziet. Alleen mensen die de uitnodiging om het evenement bij te wonen hebben geaccepteerd, zien berichten in de evenementfeed. Wanneer je een bericht plaatst in de evenementfeed, zal het LinkedIn-algoritme beslissen welke bezoekers je bericht ook in hun persoonlijke feed zullen zien.

Begin met het maken van inhoud binnen het evenement om interesse op te wekken. Leg uit wat er tijdens het evenement gaat gebeuren, tag sprekers die je hebt uitgenodigd en verwelkom bezoekers.

voorbeeld van een organisatorpost op LinkedIn-evenement

Moedig bezoekers aan om vragen te stellen of zichzelf voor te stellen in de evenementfeed. Net als bij de berichten die u deelt in uw persoonlijke LinkedIn-feed, kunt u afbeeldingen, video en documenten aan uw berichten binnen het evenement toevoegen.

Pro-tip : als je gastsprekers op je evenement hebt, moedig ze dan aan om in de evenementfeed te posten.

Als evenementorganisator ontvang je een melding wanneer iemand een bericht plaatst in je evenementfeed.

organisator notificaties voor LinkedIn-evenement

# 4: Bewerk of wijzig evenementdetails

Nadat u uw LinkedIn-evenement heeft gemaakt, kunt u het bewerken, annuleren of verwijderen. Om deze opties te zien, klikt u op de knop Bewerken onder uw bannerafbeelding.

Bewerk menu-opties voor LinkedIn-evenement

Als u Gebeurtenis bewerken selecteert in het vervolgkeuzemenu, kunt u de datum, tijd of locatie van de gebeurtenis bewerken.

Als je je evenement annuleert, blijft het vermeld op LinkedIn. Ik heb onlangs mijn bijeenkomst op LinkedIn Breakfast Belfast geannuleerd vanwege het uitbreken van COVID-19. Om de evenementruimte op mijn startpagina op te ruimen, heb ik het evenement verwijderd.

verwijder LinkedIn-evenement

Gevolgtrekking

LinkedIn Events werd voor het eerst gelanceerd in 2011 en vervolgens verwijderd door LinkedIn in 2012. LinkedIn begon eind 2019 met de uitrol van de nieuwe versie. Als je regelmatig evenementen organiseert, zowel on- als offline, zul je de functie Events een geweldige tool vinden om te gebruiken naast andere tools voor evenementbeheer.

Om mensen aan te moedigen zich aan te melden en bij te wonen, deelt u het evenement op LinkedIn en uw andere sociale platforms en nodigt u mensen uit uw persoonlijke LinkedIn-netwerk uit. En zorg ervoor dat je boeiende berichten binnen je evenement maakt om interesse op te wekken.

Wat denk je? Gaat u LinkedIn-evenementen proberen voor uw bedrijf? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *