Hoe overtuigende Instagram-advertenties, bijschriften en bios te schrijven - DeLaatbusiness

Hoe overtuigende Instagram-advertenties, bijschriften en bios te schrijven

9 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u meer klikken en betrokkenheid op Instagram? Op zoek naar tips over schrijven dat converteert?

In dit artikel vind je technieken voor het maken van aantrekkelijke Instagram-advertenties, bijschriften en biografieën die resultaten opleveren.

# 1: Hoe Instagram-advertentietekst te schrijven die converteert

Instagram-advertenties zijn een krachtige manier om uw producten te promoten, de verkoop te stimuleren en uw bedrijf te laten groeien. Als uw advertentietekst echter niet scherp is, snijden uw advertenties niet door de ruis. Probeer deze tips voor het schrijven van geweldige Instagram-advertentieteksten.

Stel een vraag waar de gebruiker aan denkt

Joseph Sugarman, een van ‘s werelds beste copywriters, zei ooit dat je wilt dat de klant zoveel mogelijk’ ja ‘zegt, want dan zullen ze eerder ja zeggen tegen de verkoop.

Dat is precies waarom je zou moeten overwegen om in je Instagram-advertentie een vraag te stellen die betrekking heeft op de klantervaring. De advertentie zal niet alleen beter resoneren en een band met consumenten creëren, maar het stellen van een vraag zal ook de kans vergroten dat ze actie ondernemen.

WP Engine gebruikt deze aanpak in dit gesponsorde bericht over WordPress. De vraag “Op zoek naar een nieuwe WordPress-site?” zal iedereen die heeft overwogen om onlangs een website te maken aan de haak slaan. Het leidt vervolgens tot een oproep tot actie (CTA) om hun leidende magneet te downloaden.

voorbeeld van Instagram met vraag

Bied duidelijk een korting of leadmagneet aan

Wie wil er niet veel of zoiets gratis? Niemand! Dat is ook de reden waarom  92% van de consumenten op zoek is naar een deal wanneer ze winkelen  en het aanbieden van korting helpt hen om te zetten.

Overweeg een kleine korting aan te bieden, zoals 5% of 10%, die niet in uw marges snijdt, maar meer klanten genereert. Nadat u een kortingscode heeft gemaakt, neemt u deze op in uw Instagram-advertentie met een duidelijke CTA.

voorbeeld van Instagram-advertentie met kortingsboncode

Gebruik citaten of getuigenissen

Sociaal bewijs is alles. Daarom kan het gebruik van getuigenissen en recensies van klanten in uw Instagram-advertenties het aantal conversies stimuleren. Wanneer klanten uitleggen hoe uw producten en services hen ten goede komen, kunnen mensen die de advertentie bekijken op persoonlijk niveau een relatie hebben met die verhalen. Het keurmerk van een klant laat ook zien dat u een betrouwbaar merk bent.

De eerste stap is het genereren van getuigenissen. Stuur een e-mail naar klanten met de vraag of ze zo vriendelijk willen zijn om een ​​korte verklaring af te leggen over hun ervaring.

Als u voldoende getuigenissen heeft verzameld, vraagt ​​u uw klanten of ze u deze voor een advertentie willen laten gebruiken.

Een andere optie is om interne offertes van uw bedrijf in uw advertenties te delen. Ze kunnen net zo effectief zijn als getuigenissen van klanten. Kijk hoe Ford een citaat van hun hoofdingenieur gebruikt om reclame te maken voor het infotainmentsysteem dat voor hun voertuigen wordt ontwikkeld.

voorbeeld van Instagram-advertentie met citaat van een werknemer

Mensen willen met mensen werken, dus het heeft alleen maar zin om de menselijke kant van je bedrijf te laten zien .

Praat over de voordelen, niet alleen over de functies

Productdetails zijn feitelijke stukjes informatie. Denk aan materialen, kleur en maat. Ja, de klant moet deze informatie weten, maar is het echt waarom mensen iets kopen? Niet noodzakelijk.

Over het algemeen zijn wat aankopen triggert emotionele en ervaringsredenen. Denk aan de diepere voordelen van uw product om daar te komen.

In het geval van SmileDirectClub weten ze dat twee voordelen van hun service een mooie glimlach en kostenbesparingen zijn, en daarom hebben ze deze punten benadrukt in hun Instagram-advertentietekst.

voorbeeld van een Instagram-advertentie die de voordelen van een product of dienst benadrukt

Creëer een gevoel van urgentie om gebruikers actie te laten ondernemen

Als er een beperkte tijd is om een ​​aanbieding, product of korting te claimen, wat denkt u dan dat ons natuurlijke menselijke instinct ons zegt te doen? Actie ondernemen!

Niemand wil een geweldige kans missen, en daarom is de angst om iets te missen, of kortweg FOMO, zo’n ongelooflijk hulpmiddel bij het schrijven van advertentieteksten. Door een gevoel van urgentie te creëren, is de kans groter dat gebruikers op uw advertentie klikken en uiteindelijk het doel van uw Instagram-campagne bereiken.

Het ketenrestaurant Quesada heeft het voor elkaar gekregen in deze advertentie voor pulled pork carnitas door de vermelding “voordat het weg is!”

voorbeeld van een Instagram-advertentie die een gevoel van urgentie creëert

Maak en gebruik een Instagram-hashtag met een merk

Natuurlijk kun je dezelfde Instagram-hashtags gebruiken die iedereen gebruikt, maar waarom zou je niet je eigen merk-hashtags maken? Op die manier is er geen concurrentie en help je mee aan de bekendheid van je merk.

Kijk wat Audi deed in deze Instagram-advertentie voor een erfenis van een ouder model. Ze gebruikten de hashtag #quattro, omdat dat het vierwielaandrijvingssysteem is dat in hun voertuigen wordt gebruikt. Elke keer dat een gebruiker op Instagram naar deze merktag zoekt, ziet hij deze advertentie.

voorbeeld van Instagram-advertentie met hashtag van het merk

Beantwoord bezwaren van tevoren

Zelden stromen klanten zonder vragen of bezwaren door een verkooptrechter. Het is jouw taak als tekstschrijver om je klanten te begrijpen en dat geldt ook voor hun bezwaren. Door deze bezwaren in uw Instagram-advertenties te beantwoorden, wordt de weerstand verminderd en worden gebruikers aangemoedigd om actie te ondernemen.

Brainstorm over antwoorden op deze vragen:

 • Wat wil een klant weten over uw product of dienst? Denk aan prijs, betrouwbaarheid, kwaliteit etc.
 • Wat zou een klant ertoe brengen  niet bij u te kopen of op een advertentie te klikken?
 • Wat weerhoudt iemand ervan uw klant te worden?

Nadat u deze vragen heeft beantwoord, kunt u deze informatie in uw advertenties opnemen om bezwaren uit het verleden weg te nemen. Als er minder bezwaren zijn, is er minder tijd voor mensen om na te denken of vast te houden aan de details en meer tijd om tot het eindresultaat te komen.

Maak een duidelijke unieke waardepropositie

Wat maakt uw bedrijf of product anders? Dit is een van de eerste vragen die door de klant gaan als hij je Instagram-advertentie ziet.

Een unieke waardepropositie, of kortweg UVP, is een zin of twee waarin staat wat uw bedrijf onderscheidt van uw concurrenten. Het kan een functie, materiaal of iets unieks zijn aan uw bedrijf.

Luxe autobedrijf BMW wist dat ze een UVP moesten identificeren bij het introduceren van een nieuw automodel in deze Instagram-advertentie. De advertentie-kopie, “Maak kennis met de allereerste BMW M2 CS”, geeft aan dat deze auto uniek is. Emotioneel geladen krachtwoorden in de aanloop naar deze uitspraak zorgen voor verdere anticipatie.

voorbeeld van een Instagram-advertentie die een unieke waardepropositie (UVP) benadrukt

# 2: Instagram-ondertitels schrijven die de betrokkenheid vergroten

Je Instagram-bio is een one-and-done-scenario. Hoewel u het voortdurend kunt bijwerken om verschillende diensten en producten te promoten, kan het meeste worden gebeeldhouwd als marmer en onaangeroerd gelaten.

Maar bijschriften zijn anders. Als je regelmatig inhoud op Instagram plaatst, moet je weten hoe je bijschriften schrijft die werken.

Bent u een bedrijf dat bijschriften leeg laat of een vage uitspraak doet? Vermijd dat; het is voorspelbaar, verleidt niet tot betrokkenheid en verveelt gebruikers. Gebruik in plaats daarvan deze strategieën om uw Instagram-bijschriften onvergetelijk te maken.

Leg emoties vast met verhalen

Een ding waar elk mens zich mee kan identificeren, is een goed verhaal. Daarom is het zo effectief om het bijschrift te gebruiken om een ​​verhaal te vertellen over de afbeelding die je plaatst. Vertel hoe de foto tot stand is gekomen. Was er een interessante gebeurtenis die ertoe leidde dat de foto werd gemaakt? Heeft er iets spannends naar de foto geleid?

Public sprekende organisatie TED gebruikt de grote bijschriftruimte om boeiende verhalen te vertellen in veel van hun Instagram-foto’s en -video’s. Met deze aanpak kunnen ze gedetailleerde informatie presenteren, emoties naar boven halen en hun berichten persoonlijker maken.

voorbeeld van een Instagram-bijschrift voor zakelijke berichten met behulp van de verteltechniek

Long-form inhoud is binnen

Instagram-ondertitels mogen maximaal 2200 tekens lang zijn. Hoeveel gebruik je er? U gebruikt waarschijnlijk meestal maar een fractie van de limiet. Waarom zou je er niet meer van gebruiken?

Lange inhoud is niet alleen populair voor blogposts en YouTube-video’s. Zie het schrijven van je Instagram-bijschrift als het schrijven van een miniblogpost.

Heroic Public Speaking gebruikt deze benadering in veel van hun bijschriften.

voorbeeld van een lange Instagram-post bijschrift

Je kunt soortgelijke lange ondertitels op Instagram maken door:

 • Het uitwerken van eventuele tips of adviezen die uw foto raakt
 • Informatie achter de schermen delen over hoe de foto is gemaakt
 • Inclusief citaten van teamleden of klanten die betrekking hebben op de afbeelding

Creëer een viraal effect met taggen en delen

Stel je voor dat je Instagram-betrokkenheid en volgers kunt genereren zonder een cent uit te geven. Dat kan door een viraal effect te bereiken. Hoe vergroot u uw kansen daarop? Door gebruikers te vragen een vriend te taggen.

Sociale media moeten tenslotte sociaal zijn. Veel mensen taggen hun vrienden graag voor de lol als de inhoud relevant en van hoge kwaliteit is.

Toeristisch account Visit Switzerland deelt adembenemende beelden van hun land op Instagram. In dit bericht gebruiken ze de hashtag #tagafriend om gebruikers te verleiden vrienden te taggen waarvan ze denken dat ze de inhoud leuk zullen vinden.

voorbeeld van een Instagram-zakelijk bericht met tagafriend-hashtag

Beter nog, je kunt dit een tandje hoger zetten door CTA’s toe te voegen, zoals:

 • “Tag een vriend die dit leuk zou vinden.”
 • “Tag iemand die relateert.”
 • ‘Kent u zo iemand? Tag ze! “

# 3: Hoe maak je een sterke Instagram-bio samen

Wat is het eerste dat gebruikers zien als ze op je Instagram-pagina terechtkomen? Jouw bio! Het is de perfecte plek om uit te leggen hoe uw bedrijf anders is en opvalt op het platform.

Hier zijn enkele bio- copywriting-technieken op Instagram die je vandaag kunt proberen.

Voeg een CTA toe

CTA’s zijn zinnen en woorden die – u raadt het al – de gebruiker vertellen om een ​​specifieke actie te ondernemen. Ze zijn handig om op te nemen in je Instagram-bio omdat gebruikers een reden nodig hebben om iets te doen. Natuurlijk kun je zeggen dat je je account moet volgen of op een website-URL moet klikken, maar wat levert het hen op?

In de biografie van Walmart gebruiken ze de snelle en directe CTA ‘Shop it’, die gebruikers naar hun website pusht.

voorbeeld van Instagram-bedrijfsbio met een oproep tot actie (CTA)

Bij het maken van een CTA is de eerste stap om te bepalen wat u wilt bereiken, zoals:

 • Promoot een hoofdmagneet om gebruikers op uw e-maillijst te krijgen.
 • Leid verkeer naar een landing, product of webpagina.
 • Vraag gebruikers om u door gebruikers gegenereerde inhoud te sturen om te plaatsen.
 • Promoot een merk-hashtag die gebruikers kunnen plaatsen.

Zodra u een duidelijk doel heeft, voegt u een CTA-zin toe aan uw biografie, zoals:

 • Bezoek onze website.
 • Schrijf je in voor deze weggeefactie.
 • Download uw gratis eBook.
 • Winkel nu.

Je kunt een CTA verder benadrukken met emoji’s, wat ons bij ons volgende punt brengt.

Gebruik emoji’s om uw bio-kopie te verbeteren

Emoji’s zijn een taal. Als je een enkele emoji ziet, kan deze een idee, zin of emotie vastleggen. Daarom werken ze uitzonderlijk goed wanneer ze in de bio van je Instagram-account worden geplaatst.

Zie ontwerper en illustrator Joanne Hawker als inspiratie. Ze gebruikt emoji’s die bij elke uitspraak passen, waardoor de punten gedenkwaardiger worden.

voorbeeld van Instagram-bio met zakelijke accounts met emoji's

Naamsverliesprestaties en grote klanten voor sociaal bewijs

Wees niet bang om op te scheppen over de prestaties van uw bedrijf. Evenzo zal het laten vallen van grote merken en bedrijven waarmee u heeft samengewerkt, u helpen uw merk en vertrouwen te verbeteren.

Dit wordt in de psychologie associatie genoemd  . Als iemand jouw merk samen met andere bekende namen ziet, associeer je hun kwaliteit en normen onmiddellijk met die van jou.

FreshBooks beweert de # 1 cloud-boekhoudsoftware voor zelfstandigen te zijn. Gebruikers die deze verklaring zien, zullen nieuwsgierig zijn naar waarom FreshBooks zoveel vertrouwen heeft in hun software, waardoor ze het mogelijk zelf gaan proberen.

voorbeeld van Instagram-bedrijfsbio met een prestatie

Gevolgtrekking

Instagram is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven om een ​​breder publiek te bereiken en betrokkenheid te stimuleren. Hoewel het een visueel platform is, vormt een schone kopie de ruggengraat van het succes van uw bedrijf.

Beschouw je Instagram-bio als een eerste indruk. Wat zegt het over uw merk en wat u aanbiedt? Voeg CTA’s, hashtags en sociaal bewijs toe om uw bio uniek te maken.

Op dezelfde manier kun je je Instagram-ondertiteling verbeteren door het gebruik van verhalen, lange inhoud en merk-hashtags.

Als je Instagram-advertentiecampagnes voert, kun je verschillende tactieken gebruiken om beter in contact te komen met je publiek, zoals vragen stellen, citaten of getuigenissen gebruiken, de voordelen van je product of dienst benadrukken en duidelijk aangeven wat jou anders maakt als een UVP.

Al deze tactieken helpen je de betrokkenheid te verbeteren, je bedrijf te promoten en een breder publiek te bereiken op Instagram.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *