Hoe te adverteren op Quora

10 min


83

Op zoek naar een nieuwe online bron van leads en klanten? Heeft u overwogen om op Quora te adverteren?

In dit artikel leert u hoe u kunt ontdekken of uw doelgroep Quora gebruikt en hoe u Quora-advertenties kunt weergeven om ze te bereiken.

Waarom marketeers Quora-advertenties zouden moeten overwegen

Afhankelijk van de verkoopcyclus van uw bedrijf, moet u mogelijk verschillende contactpunten omarmen om op de hoogte te blijven van potentiële klanten. En je kunt er niet van uitgaan dat je doelgroep alleen Google of Facebook gebruikt.

Het is de moeite waard om de tijd te nemen om te onderzoeken of uw publiek te vinden is op andere kanalen, die misschien zelfs goedkoper zijn dan de kanalen die u al target. Quora is een van die kanalen. De meest voorkomende reactie die ik krijg als ik Quora-advertenties voorstel, is: “We denken niet dat onze doelgroep op Quora zit.”

Het toevoegen van de Quora-pixel aan uw site is een gemakkelijke manier om te bepalen of u op het platform moet zijn. Voor een van mijn klanten die niet geloofden dat hun publiek Quora gebruikte, heb ik de pixel zelf geïnstalleerd en een publiek gemaakt van alleen paginabezoekers. Vervolgens liet ik de klant de onderstaande gegevens zien en zei: “Denk je nog steeds dat je publiek niet op Quora zit?”

websiteverkeergegevens van Quora-pixel

De klant was verrast, maar dit was de informatie die ze nodig hadden om advertenties op Quora te testen. En omdat ik eerder de doelgroepen voor paginabezoeken had gemaakt, konden we het platform gaan uitproberen met remarketingcampagnes om gebruikers door de trechter naar de uiteindelijke conversie te leiden. Naast remarketingcampagnes kunt u hetzelfde doen met klantenlijsten.

Het maakt niet uit in welke branche u zich bevindt of hoe niche uw bedrijf is, u kunt uw publiek snel op Quora vinden. Hier leest u hoe u de juiste gebruikers kunt vinden om te targeten met advertenties op Quora.

# 1: Bevestig dat uw publiek op Quora zit

Het goede nieuws is dat u kunt zien of uw publiek al op Quora zit zonder dat u een advertentie hoeft te plaatsen. Dat klopt – u kunt zich aanmelden voor een Quora for Business-account, beginnen met het verzamelen van doelgroepen en kijken of Quora-advertenties geschikt voor u zijn zonder dat u uw creditcardgegevens hoeft op te geven.

Gebruik de Quora-pixel om een ​​websiteverkeer van Quora-gebruikers te creëren

Ga naar  Quora for Business  en meld u aan voor een account. Zodra u zich heeft aangemeld, begint u niet meteen met het maken van een campagne. Klik in plaats daarvan op het tabblad Pixels en conversies in de navigatie bovenaan. Klik vervolgens op de knop Pixel instellen aan de rechterkant van de pagina.

stap 1 van hoe u Quora pixel installeert met Google Tag Manager

In het pop-upvenster heb je de mogelijkheid om de pixel handmatig of met een partner te installeren. Het installeren van de Quora-pixel via Google Tag Manager is de gemakkelijkere route, dus selecteer Installeren met een partner.

stap 2 van het installeren van Quora Pixel met Google Tag Manager

Kopieer de pixel-ID die u op het scherm ziet.

stap 3 van hoe u Quora Pixel installeert met Google Tag Manager

Navigeer nu naar Google Tag Manager om de pixelinstallatie te starten. Selecteer in de navigatiebalk aan de linkerkant Tags en klik vervolgens rechts op Nieuw.

stap 4 van het installeren van Quora Pixel met Google Tag Manager

Bij het maken van uw nieuwe tag , kiest u de Quora Pixel tag type en plak de pixel ID je gewoon gekopieerd van de Quora interface. Kies Alle pagina’s als trigger. Voeg vervolgens een naam toe voor de tag en klik op Opslaan.

Nadat je de tag hebt gepubliceerd, kun je beginnen met het verzamelen van doelgroepen binnen Quora.

stap 5 van het installeren van Quora Pixel met Google Tag Manager

Upload een klantenlijst om een ​​doelgroep van Quora-gebruikers te genereren

Om te zien of uw huidige klanten het platform al gebruiken, kunt u een CSV-bestand met al uw e-mailadressen naar Quora uploaden. Klik hiervoor op het tabblad Doelgroepen boven aan de pagina en klik vervolgens op Doelgroep maken.

stap 1 van het maken van een doelgroep voor een Quora-lijst

Selecteer Lijstovereenkomst in het venster Doelgroep maken.

stap 2 van hoe u een Quora-lijstmatchpubliek maakt

Vul vervolgens de details over uw publiek in en upload uw klantenbestand.

stap 3 van hoe u een Quora-lijstmatchpubliek maakt

Als u erachter komt dat het matchpercentage hoog is, kunt u beginnen met het uitvoeren van campagnes die zijn getarget op lijstmatches of een lookalike-doelgroep samenstellen op basis van uw huidige klantenlijsten om top-of-funnel lookalike campagnes uit te voeren. Merk op dat uw basispubliek minimaal 3.000 gebruikers moet zijn voordat u een lookalike in Quora kunt maken.

# 2: Onderzoeksvragen en onderwerpen om gebruikers te targeten met Quora-advertenties

Als u eenmaal weet dat u een publiek heeft op Quora, is de volgende stap het onderzoeken van vragen en onderwerpen die u kunt targeten met uw advertentiecampagnes.

Als ik Quora aan iemand zou moeten uitleggen, zou ik zeggen dat het een vraag-en-antwoordsite is. Alle vragen die mensen hebben gesteld, zijn onderverdeeld in onderwerpen. Dus als u bent aangemeld bij Quora, kunt u de zoekfunctie in de navigatie bovenaan gebruiken om uw onderzoek te starten. Een mogelijkheid is om op specifieke vragen te zoeken.

zoek naar vraag op Quora

Of u kunt op specifieke onderwerpen zoeken.

zoek naar onderwerp op Quora

Handmatig zoeken naar vragen en onderwerpen is een manier voor adverteerders om het publieksvolume te onderzoeken, maar het is niet de enige optie. In de volgende twee secties zal ik specifieker worden over hoe u de zoekfunctie beter kunt gebruiken om targetingopties voor toekomstige advertentiecampagnes te onderzoeken.

# 3: voer een Quora-advertentie uit om een ​​specifieke vraag van Quora-gebruikers te beantwoorden

Vraagtargeting is slechts een van de manieren waarop u uw advertenties kunt targeten. U kunt niet specifieker worden dan dit. Als u ziet dat Quora-gebruikers specifieke vragen stellen en uw bedrijf heeft de perfecte oplossing voor die vragen, dan kunt u advertenties weergeven voor die specifieke vragen. En omdat u met Quora een afbeelding van 1200 x 628 aan uw advertentie kunt toevoegen, bent u misschien wel de enige in het oog springende afbeelding op de pagina.

Hoewel de specificiteit van vraaggerichtheid verbazingwekkend is, kan het soms moeilijk zijn om te schalen. Voordat u een campagne start met een reeks advertentiesets met vraagtargeting, moet u eerst het aantal gewenste vragen onderzoeken.

Stel dat u advertenties weergeeft voor een CRM-bedrijf dat zich richt op kleine bedrijven of solo-ondernemers. Misschien wilt u zich als volgt richten op vragen:

stap 1 van het evalueren van de vraag voor targeting op Quora-advertenties

Voordat u besluit of u zich op deze vraag wilt richten, bekijkt u enkele gebieden op de vragenpagina. Kijk eerst hoeveel mensen de vraag volgen.

stap 2 van het evalueren van de vraag voor targeting op Quora-advertenties

Relevante vragen met veel volgers zijn een indicatie van hoe populair die vraag is en hoe vaak gebruikers naar die specifieke vragenpagina gaan om hun gevraagde oplossing te krijgen. Hoe meer volgers u bij een vraag ziet, hoe groter de kans dat u zich erop wilt richten.

Als je vragen ziet met weinig of geen volgers, ben je misschien geneigd om je op die specifieke vraag te richten. Maar voordat u het opgeeft, moet u nog een gebied controleren. Klik direct onder de vraag op het beletselteken en selecteer de optie Statistieken en logboek weergeven in het vervolgkeuzemenu.

stap 3 van het evalueren van de vraag voor targeting op Quora-advertenties

Je ziet nu de volledige antwoordgeschiedenis / log voor de vraag. Focus op de vraagstatistieken aan de rechterkant van de pagina. Let in het bijzonder op het totale aantal weergaven van deze vraag en de datum van de laatste keer dat iemand de vraag heeft gevolgd.

stap 4 van het evalueren van de vraag voor targeting op Quora-advertenties

U wilt vragen met een groot aantal volgers kiezen voor uw vraaggerichte campagnes en waarschijnlijk wilt u ook kiezen voor vragen met veel views. Soms vind je vragen met slechts een paar levensbeschouwingen.

Het duurt slechts een paar seconden om de statistieken van elke potentiële vraag te evalueren. Doe extra moeite om ervoor te zorgen dat u zich richt op vragen die gebruikers te zien zullen krijgen. Als je vragen vindt die je leuk vindt, maar die je nu nog niet kunt richten, ga dan terug naar het ellipsmenu en kies ervoor om de vraag privé te volgen.

stap 5 van het evalueren van de vraag voor targeting op Quora-advertenties

Elke Quora-gebruiker heeft een gedeelte in zijn profiel waar hij alle vragen kan bekijken die hij heeft gevolgd. U kunt deze functie op verschillende manieren gebruiken:

  • Bewaar relevante maar kleine vragen. Hierdoor kunt u later nog eens kijken of het volume is toegenomen.
  • Zoek proactief naar vragen met betrekking tot een aanstaande productrelease en bewaar ze ter referentie. Wanneer het tijd is om uw advertentiecampagnes te lanceren, heeft u al een lijst met vragen die u kunt richten.
  • Volg privé vragen over uw concurrenten. Bekijk wat gebruikers vragen en antwoorden over uw concurrenten. U kunt deze informatie vervolgens gebruiken om een ​​advertentietekst voor Quora te bedenken die perfect past bij de vragen van uw concurrenten.

# 4: Onderzoeksonderwerpen om gebruikers te targeten met Quora-advertenties

Als u merkt dat het targeten van vragen niet het bereik heeft waarnaar u op zoek bent, of als u een groter budget heeft, kunt u uitbreiden naar targeting op onderwerp. U kunt gemakkelijk zoeken naar onderwerpen die voor vrijwel elke branche relevant zijn.

Ik zei eerder dat alle vragen over Quora in onderwerpen zijn onderverdeeld. Met onderwerpen kunnen adverteerders zich richten op de hele reeks vragen in plaats van één voor één naar vragen te zoeken.

Hoewel u de zoekfunctie kunt gebruiken om onderwerpen te vinden die u wilt targeten, is de eenvoudigste manier om naar veel onderwerpen tegelijk te zoeken, het maken van een Quora-advertentiecampagne. Maak je geen zorgen; je hoeft nog geen geld uit te geven om dit onderzoek te doen. U begint gewoon met het opzetten van een campagne en het onderzoeken van uw targetingopties. Op dit moment besteed je geen cent aan het platform, net als wanneer je doelgroepen creëert.

Klik op Nieuwe campagne om uw onderzoek te starten. Op de volgende pagina moet u een campagnenaam en budget toevoegen voordat u verder kunt gaan. U kunt voor al het andere de standaardinstellingen gebruiken.

Nadat u uw campagne-instellingen heeft ingevoerd, kiest u onderwerpen om op advertentiesetniveau te targeten. Selecteer onder de kop Contexttargeting Onderwerpen als het targetingtype. Begin vervolgens in het vak Gerichte onderwerpen aan de rechterkant trefwoorden in te typen om naar verwante onderwerpen te zoeken. Quora stelt vervolgens onderwerpen voor die verband houden met uw zoekterm. U kiest een van de onderwerpen die Quora voorstelt, zoals in de onderstaande afbeelding.

stap 1 van het onderzoeken van vragen voor targeting op Quora-advertenties

Om het proces gemakkelijker te maken, klikt u op de link Bulk toevoegen. Gebruik in het pop-upvenster opnieuw trefwoorden om naar onderwerpen te zoeken en vink vervolgens de vakjes aan voor elke toepasselijke onderwerpoptie die Quora aanbeveelt.

stap 2 van het onderzoeken van vragen voor Quora-advertentietargeting

Nadat u alle onderwerpen heeft onderzocht die u wilt targeten, bekijkt u de targetingcriteria voor wat u momenteel heeft. Bekijk meer specifiek de mogelijke vertoningen die uw huidige targetingopties kunnen ontvangen.

Net zoals u doelgroepen heeft gebruikt om te zien hoeveel van uw huidige klanten of sitebezoekers Quora gebruiken, kunt u de targetingcriteria gebruiken om te zien hoe vaak gebruikers in een gewenste doelgroep uw advertenties te zien krijgen. Dit is nog meer een bewijs dat uw doelgroep Quora gebruikt.

stap 3 van het onderzoeken van vragen voor targeting op Quora-advertenties

Overweeg naast het bekijken van zoekwoorden die betrekking hebben op uw producten of services, onderzoek te doen naar deze targetingthema’s op onderwerp voor gebruik in uw Quora-advertentiecampagnes:

  • Onderwerpen van concurrenten: deze benadering kan veel goedkoper zijn dan het proberen om zoekwoorden van concurrenten op Google te targeten. Het kan ook zijn dat concurrenten die u wilt targeten, niet verschijnen als interesses om op Facebook te targeten. Zoek en kijk of deze concurrenten op Quora verschijnen. Vervolgens kunt u schattingen krijgen van wat het aanbevolen CPC-bod op Quora zou zijn om te vergelijken met de andere sociale kanalen.
  • Gebruikersgedrag: het is gebruikelijk om te zoeken naar onderwerpen die betrekking hebben op uw product of dienst; Overweeg echter om te zoeken naar onderwerpen over  hoe gebruikers uw product of service kunnen gebruiken. Als u bijvoorbeeld kunstmest verkoopt, probeer dan advertentiesets te targeten die buiten het bereik van de meststofonderwerpen vallen. Overweeg in plaats daarvan onderwerpen over gebruikersgedrag, zoals tuinieren, gazononderhoud en dergelijke. Zoek naar onderwerpen waar gebruikers behoefte hebben aan wat u probeert te verkopen.

Als u merkt dat zowel vraag- als onderwerptargetingopties u niet het gewenste volume geven, overweeg dan om op interesses te targeten. Met targeting op onderwerp wordt uw advertentie aan gebruikers getoond wanneer ze zich momenteel op een vragenpagina binnen uw onderwerpcategorieën bevinden. Met targeting op interesse kunt u nog steeds zoeken en dezelfde onderwerpcategorieën targeten.

Het belangrijkste verschil is dat targeting op interesse gebruikmaakt van historische gedragsgerichte targeting. Gebruikers hebben in het verleden vragen over uw getargete onderwerpen bezocht of beantwoord, maar ze kunnen uw advertenties op elke pagina zien, tenzij u uitsluitingen heeft gebruikt.

# 5: Stel uw Quora-advertentiecampagne op

Nadat u uw onderzoek naar de targeting van vragen en onderwerpen heeft voltooid, bent u klaar om uw Quora-advertentiecampagne op te zetten.

Klik in uw Quora Ads-dashboard op Campagne maken. Typ vervolgens uw campagnenaam en selecteer uw campagnedoelstelling. Momenteel kunt u kiezen uit vier doelstellingen: Conversies, App-installaties, Verkeer en Bewustwording.

U moet ook uw campagnebudget en planning instellen. Klik op Doorgaan als u klaar bent.

Quora-advertentiecampagne-instellingen

Ga nu verder naar het niveau van de advertentieset. Begin met het toevoegen van een naam voor deze advertentieset en het selecteren van uw primaire targeting.

primaire targeting voor Quora-advertentiecampagne

Voer daaronder een stad, staat, land of postcode in als u een specifieke locatie wilt targeten (of uitsluiten). U kunt uw targeting ook verfijnen op apparaattypen (desktop en mobiel), mobiele platforms (iOS en Android) en desktopbrowsers (Chrome, Firefox en Safari).

locatie- en platformtargetingopties voor Quora-advertentiecampagnes

Bovendien heeft u de mogelijkheid om met deze advertentieset specifieke vragen en doelgroepen uit te sluiten van targeting.

Om het instellen van uw advertentieset te voltooien, besluit u of u de advertentieweergave wilt optimaliseren voor klikken of vertoningen, en stelt u vervolgens een bod in. Klik op Doorgaan om naar het advertentieniveau te gaan.

biedingsinstellingen voor Quora-advertentiecampagne

Om uw advertentie in te stellen, typt u de advertentienaam en kiest u uw advertentie-indeling (beeldadvertentie, tekstadvertentie of Promoot een antwoord).

advertentienaam en -indeling voor Quora-advertentiecampagne

Geef vervolgens de details over uw advertentie op, inclusief de kop, hoofdtekst, call-to-action (CTA), afbeelding en URL van de bestemmingspagina.

opties voor Quora-advertentiemateriaal

Nadat u klaar bent met het opzetten van uw Quora-campagne, voegt u indien nodig een betaalmethode toe en klikt u op Bestelling voltooien.

Gevolgtrekking

In de wereld van PPC kan het aanbevelen van nieuwe kanalen om te testen soms een niet zo leuke hindernisbaan zijn om te navigeren. Vaak denken bedrijven dat ze Google en Facebook maximaal moeten benutten voordat ze uitbreiden naar andere kanalen. Maar het uitbreiden en testen van andere kanalen is belangrijker dan je denkt.

Gebruik de aanbevelingen in dit artikel om te zien of uw doelgroep op Quora zit. Aangezien u al dit onderzoek gratis kunt doen, is er geen excuus om Quora-advertenties niet eens te proberen.

Wat denk je? Overweeg je om op Quora te adverteren? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format