Hoe te Adverteren op TikTok - DeLaatbusiness

Hoe te Adverteren op TikTok

8 min


84
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Gebruikt uw bedrijf TikTok? Vraagt ​​u zich af hoe u op TikTok kunt adverteren?

Zijn TikTok-advertenties geschikt voor uw bedrijf?

Met meer dan 500 miljoen actieve gebruikers wereldwijd biedt TikTok een enorme kans aan adverteerders. TikTok heeft niet alleen Twitter en Snapchat in populariteit overtroffen, maar het is ook minder verzadigd met advertenties dan zijn oudere tegenhangers. De visuele app – waarmee gebruikers video’s van 15 seconden kunnen bewerken en delen met ingebouwde filters, effecten en muziek – heeft de marketingwereld echt wakker geschud met zijn ongekende viraliteit.

Begin 2019 lanceerde de app een bètaversie van zijn advertentie-aanbod. Sindsdien hebben grote namen als Grubhub, Nike, Fenty Beauty en Apple Music TikTok-advertenties gebruikt om producten te promoten in unieke, visueel aantrekkelijke campagnes. Met geavanceerde targeting en unieke functies voor het maken van advertenties, is het TikTok Ads-platform anders dan veel van zijn voorgangers. Als het effectief wordt gebruikt, kan het u helpen een van de meest lucratieve gebruikerspools aan te boren.

Niet elk bedrijf is echter gepositioneerd om te profiteren van het unieke aanbod van TikTok. Voordat u uw tijd en moeite in TikTok-advertenties investeert, zijn hier twee vragen die u uzelf moet stellen om te bepalen of dit advertentieplatform geschikt is voor uw bedrijf.

Wat is de doelgroep voor uw bedrijf?

Als jongere mensen een van de belangrijkste doelgroepen van uw bedrijf zijn, kunnen TikTok-advertenties een waardevolle investering voor u zijn. Met 66% van de TikTok-gebruikers jonger dan 30 (41% is 16–24 jaar), is dit niet het juiste platform voor bedrijven die zich richten op een ouder publiek.

Om dit te visualiseren, heeft een aanzienlijk aantal trending video’s op TikTok betrekking op op jongeren gerichte onderwerpen, zoals school en huiswerk.

ALT

Het is echter vermeldenswaard dat hoewel het huidige publiek van TikTok overwegend jong is, sociale netwerken de neiging hebben om eerst door een jonger publiek te worden geadopteerd en vervolgens hun stempel te drukken op oudere demografieën . Het kan dus nog steeds de moeite waard zijn om meer te weten te komen over het platform om voorop te blijven lopen, zelfs als TikTok in dit stadium niet geschikt is voor uw bedrijf.

Heeft u het budget om op TikTok te adverteren?

Terwijl grotere bedrijven zoals Nike, Disney en Grubhub snel adverteren op TikTok om enorme vertoningen te genereren, zijn TikTok-advertenties mogelijk minder betaalbaar voor kleinere bedrijven.

Omdat advertenties op het platform nieuw en zeldzaam zijn, hebben ze premium kosten die beginnen bij gemiddeld $ 10 per CPM en kunnen oplopen tot $ 300.000 totaal budget voor grotere campagnes. Bovendien vereisen TikTok-campagnes een minimale investering van $ 500, dus ze passen misschien niet goed bij uw bedrijf als u op zoek bent naar meer betaalbare en voorspelbare advertentie-opties.

Als u besluit dat TikTok-advertenties een waardevolle investering zijn voor uw bedrijf, kunt u als volgt aan de slag.

# 1: Maak een TikTok Ads-account aan

Om uw eerste advertentiecampagne te maken, gaat u naar de  startpagina van TikTok Ads  en klikt u op de knop Advertentie maken.

ALT

Omdat TikTok Ads nog in de bètafase is, is het instellen van advertenties nog niet helemaal online. Wanneer u op de knop klikt, verschijnt er een formulier waarin u om details wordt gevraagd om uw account in te stellen. Nadat u deze informatie heeft ingediend, neemt een vertegenwoordiger contact met u op om uw TikTok Ads-account in te stellen.

Het kan tot 48 uur duren voordat uw account wordt ontvangen. Als u dat eenmaal doet, is het proces voor het maken van advertenties relatief eenvoudig.

# 2: Maak een TikTok-advertentiecampagne

Klik in het TikTok Ads-dashboard op het tabblad Campagne bovenaan de pagina en klik vervolgens op de knop Maken.

ALT

Kies vervolgens een campagnedoelstelling. Dit is het primaire doel van uw advertentie. Vanaf dit moment kunt u kiezen uit drie opties: Verkeer, Conversies en App-installatie.

ALT

Om uw budget op campagneniveau in te stellen, selecteert u de optie Dagbudget of Totaal budget onder Instellingen. Houd er rekening mee dat zowel het dagbudget als het totale budget minimaal € 500 moeten zijn.

ALT

# 3: Stel uw TikTok-advertentieplaatsingen, details en targeting in

De volgende stap is om een ​​advertentiegroep voor uw campagne te maken en uw plaatsingen en targeting te kiezen.

Een van de handigste functies van het TikTok Ads-dashboard is dat u de exacte platforms kunt selecteren waarop u uw advertenties wilt weergeven. Deze omvatten niet alleen TikTok, maar ook de hele reeks apps, zoals Vigo Video (alleen India), BuzzVideo, News Republic en anderen.

Er is ook een optie voor automatische plaatsingen, waarbij TikTok bepaalt waar uw advertentie het beste presteert en deze daar plaatst.

ALT

Nadat u uw favoriete plaatsingen heeft geselecteerd, volgt u de instructies om alle details in te voeren die nodig zijn om uw advertentie weer te geven, inclusief relevante URL’s, weergavenamen, afbeeldingen en categorieën. U kunt ook maximaal 20 zoekwoorden selecteren om uw website of app te beschrijven, die vervolgens worden gebruikt om uw producten aan de juiste doelgroep te koppelen.

In het gedeelte Targeting kunt u de doelgroep voor uw advertenties definiëren. Stel parameters in voor locatie, leeftijd, geslacht, talen, interesses, apparaten en meer om de juiste doelgroep voor uw advertenties aan te trekken.

ALT

Als je een specifieke groep mensen in gedachten hebt om je op TikTok te richten, kun je een aangepast publiek maken door de ID’s van bestaande TikTok-gebruikers te uploaden. Upload de ID’s gewoon als CSV-, TXT- of ZIP-bestand.

# 4: Beheer uw TikTok-advertentie-uitgaven, duur en doelen

Nu bent u klaar om een ​​budget, planning en doel te kiezen voor uw TikTok-advertenties.

Stel een budget en planning op

Stel in het gedeelte Budget en planning het budget voor de advertentiegroep in. U kunt een dagbudget kiezen (het bedrag dat u bereid bent elke dag te besteden) of een totaalbudget (het totale bedrag dat u bereid bent te besteden tijdens de duur van het schema). Houd er rekening mee dat er een minimum van $ 50 is voor het dagbudget en het totale budget op advertentiegroepniveau. Noot van de redacteur: op het moment van schrijven was het minimum dagbudget op advertentiegroepniveau $ 50 USD (zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding). Huidige helpbestanden voor TikTok-advertenties vermelden nu het minimum dagbudget op advertentiegroepniveau van $ 20 USD.

Kies ook de geplande duur voor uw advertenties. Met Dayparting kunt u specifieke tijden van de dag of week selecteren waarop uw advertentie moet worden weergegeven.

ALT

Kies een stimulatie-optie

Stel vervolgens het tempo van uw budget in, dat de snelheid bepaalt waarmee uw budget wordt besteed. De standaardweergave-optie verdeelt uw budget gelijkmatig over de duur van de campagne, terwijl de optie Versnellen het budget zo snel mogelijk besteedt tijdens de geplande tijd.

Selecteer uw optimalisatiedoel

Uw optimalisatiedoel weerspiegelt de belangrijkste statistiek die u met uw campagne hoopt te bereiken. U kunt ervoor kiezen om uw advertentiegroep te optimaliseren voor conversie, klik of vertoning en uw biedingen worden geoptimaliseerd op basis van het doel dat u selecteert.

Als u Conversie als uw doel kiest, wordt uw advertentie weergegeven aan de mensen die het meest waarschijnlijk zullen converteren voor uw product of service. Om alle acties bij te houden die duiden op een conversie (bijvoorbeeld app-downloads of formulierinzendingen), maakt u conversiegebeurtenissen door op Bibliotheek te klikken en Conversies te selecteren.

Bepaal van hieruit of u het bijhouden van conversies wilt instellen voor  app-installaties  of bepaalde  elementen van uw bestemmingspagina  via pixel.

Als u een conversie voor app-installatie wilt maken, typt u een naam voor uw conversiegebeurtenis, voert u de link naar uw app in Google Play of de App Store in en selecteert u een trackingpartner om de conversies van uw advertentie te meten.

ALT

Conversiedoelen worden geprijsd op basis van de biedmethode oCPC (optimalisatie kosten per klik), die ervoor zorgt dat uw advertenties worden weergegeven aan de gebruikers die het meest waarschijnlijk uw verwachte acties zullen uitvoeren. Met oCPC biedt u op de individuele conversiekosten die u verwacht, maar betaalt u vervolgens op basis van CPC (kosten per klik). TikTok Ads past automatisch biedingen aan op basis van uw biedingsinstellingen, waardoor de kosten van uw campagne dicht bij uw richtprijs liggen.

Als u Klik als het overkoepelende doel voor uw advertentiegroep selecteert, wordt u gefactureerd op basis van CPC, waarbij uw advertentie wordt geoptimaliseerd om zo veel mogelijk klikken te genereren.

Als u ten slotte Vertoning als uw doel instelt, wordt uw advertentie gefactureerd op basis van CPM (kosten per mille), wat de prijs van duizend vertoningen aangeeft.

Schakel Slimme optimalisatie in of uit

TikTok biedt een optie genaamd Slimme optimalisatie , en als deze is ingeschakeld, worden uw biedingen voortdurend aangepast en geoptimaliseerd om het aantal conversies te verhogen. Als u Klik of Vertoning als uw doel kiest, kunt u Slimme optimalisatie het beste uitschakelen.

# 5: Ontwerp uw advertentie met behulp van TikTok’s Video Creation Kit

Als het gaat om het ontwerpen van de creatieve middelen voor uw advertentie, is het proces redelijk eenvoudig. TikTok-advertenties kunnen horizontale, verticale of vierkante video’s en afbeeldingen zijn. Het beste van het advertentieplatform is een tool genaamd de Video Creation Kit, die video- en afbeeldingsjablonen biedt die u kunt aanpassen met uw bestaande afbeeldingen. Het wordt ook geleverd met meer dan 300 opties voor gratis achtergrondmuziek.

TikTok staat momenteel de volgende advertentietypen toe: merkovernames, in-feed-advertenties en hashtag-uitdagingen.

Merkovernames

Een advertentie voor merkovername wordt onmiddellijk weergegeven wanneer een gebruiker TikTok opent. De advertentie kan vervolgens worden omgeleid naar een interne of externe link: een andere video op TikTok of een externe website of app. Momenteel is dit advertentietype beperkt tot één adverteerder per dag.

De app Grubhub voor voedselbezorging had eerder dit jaar een advertentie voor de overname van een videomerk:

In-Feed-advertenties

InFeed-advertenties zijn native-advertenties die onder aan organische TikTok-video’s of in de feed worden geplaatst als onderdeel van de videowachtrij, afhankelijk van het type product. Deze advertenties verwijzen ook door naar uw website of app. Ze kosten gemiddeld $ 10 per CPM, waardoor ze een meer betaalbare optie zijn dan merkovernames.

Hier is een advertentie voor een app die verscheen bij het scrollen door video’s op het platform:

ALT

Hashtag-uitdagingen

U kunt samenwerken met het marketingteam van TikTok om een ​​gesponsorde hashtag-uitdaging te creëren die gebruikers aanmoedigt om namens uw merk inhoud op TikTok te delen. Uitdagingen duren over het algemeen 6 dagen.

# 6: Optimaliseer uw TikTok-advertentie

Zorg er bij het maken van een merkovername of in-app-display-advertentie voor dat u afbeeldingen met een hoge resolutie gebruikt, omdat de afbeeldingen van de advertentie het volledige scherm van de gebruiker overnemen en goed zichtbaar zijn.

Concentreer u op slechts één call-to-action (CTA) om het meeste uit uw omleidingslink te halen. Ter illustratie: als u gebruikers vraagt ​​uw app te downloaden en via uw website toegang te krijgen tot een kortingscode, kunt u sommige kijkers in verwarring brengen door ze om te leiden naar het downloadscherm van uw app.

Houd er voor de advertentietekst rekening mee dat TikTok-advertenties heel weinig ruimte bieden om iets met woorden uit te leggen. Advertentiebeschrijvingen zijn beperkt tot 80 Engelse tekens, dus als u een complexer product of service verkoopt, kunt u woorden opnemen in uw display-advertentie met behulp van de Video Creation Kit.

Omdat alle advertentiebeschrijvingen onder aan het scherm worden weergegeven, moet u de belangrijkste creatieve elementen in het midden van het scherm plaatsen om opstoppingen te voorkomen.

Zoals met de meeste advertentie-indelingen, kunt u het beste experimenteren met een reeks targetingopties en creatieve elementen voordat u uw advertentie verfijnt tot de meest succesvolle combinaties van elementen.

Pro-tip : profiteer naast de Video Creation Kit van de andere ingebouwde advertentietools. Op advertentiegroepniveau kunt u met het hulpprogramma voor geautomatiseerde optimalisatie vanadvertenties (hieronder in actie weergegeven) tot 10 afbeeldingen of 5 video’s, 5 advertentieteksten en 1 CTA uploaden, waarna uw creatieve items worden gecombineerd tot meerdere advertenties. Het test verschillende van deze advertenties tijdens uw campagne en presenteert uiteindelijk de best mogelijke combinatie aan uw doelgroep.

ALT

De Landing Page to Video-tool legt hoogwaardig beeldmateriaal vast van elke bestemmingspagina-URL die u erin invoert en combineert deze afbeeldingen vervolgens met muziek om automatisch videoadvertenties te genereren.

Gevolgtrekking

Dankzij een uitgebreid aanbod aan ontwerp- en automatiseringstools, zijn TikTok-advertenties eenvoudig in te stellen en onder de knie te krijgen. Zoals het er nu uitziet, lijkt het meest uitdagende aspect van adverteren op het platform het gebrek aan beschikbare begeleiding vanwege hoe nieuw het platform is. De stapsgewijze handleiding hierboven helpt u door de interface te navigeren en binnen de kortste keren aan de slag te gaan.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *