Hoe u advertenties opnieuw kunt targeten op betrokken Instagram- en Facebook-fans - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Hoe u advertenties opnieuw kunt targeten op betrokken Instagram- en Facebook-fans

9 min


138
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u meer verkopen via uw Facebook- en Instagram-marketing? Heb je overwogen om mensen die al contact met je hebben, opnieuw te targeten?

In dit artikel leert u hoe u een advertentiecampagne op Facebook en Instagram kunt maken om mensen te targeten die zich met uw Facebook- en Instagram-inhoud hebben beziggehouden.

Waarom engagement-remarketingadvertentiecampagnes werken

Voordat u zich verdiept in het maken van dit type campagne, moet u weten waar dit campagnetype zich in uw advertentietrechter bevindt.

Er zijn drie fasen voor een succesvolle Facebook-advertentietrechter: bekendheid (niveau 1), engagement-remarketing (niveau 2) en website-remarketing (niveau 3). Met dit raamwerk kunt u iemand van een vreemde naar een betalende klant verplaatsen door de juiste advertenties op het juiste moment aan de juiste mensen te laten zien.

ALT

Het campagnetype dat u instelt, maakt deel uit van de betrokkenheidsremarketingfase en vormt een aanvulling op een videoremarketingcampagne die mensen target die de video-inhoud hebben bekeken die u in de bewustwordingsfase van de advertentietrechter plaatst.

Deze engagement-remarketingcampagne (niveau 2) is gericht op ‘warme’ doelgroepen van mensen die zich met uw bedrijf hebben beziggehouden op Facebook of Instagram en omvat het maken van aangepaste doelgroepen voor pagina’s en profielen.

Door je te richten op warme engagement-doelgroepen, zie je hogere engagement- en conversieratio’s. U profiteert van het feit dat uw publiek uw bedrijf al kent, omdat ze interactie hebben gehad met uw organische berichten of andere advertenties.

# 1: Maak aangepaste doelgroepen vanuit betrokkenheid met uw Facebook-pagina en Instagram-bedrijfsprofiel

Voordat u uw engagement-remarketingcampagne maakt, begint u met het maken van uw aangepaste doelgroepen . Om dit te doen, klikt u op het hoofdmenu in Advertentiebeheer en selecteert u Doelgroepen in het pop-outmenu.

ALT

Wanneer het Audiences-dashboard verschijnt, klikt u op Create Audience en selecteert u Custom Audience in het vervolgkeuzemenu.

Hiermee wordt het venster Een aangepaste doelgroep maken geopend, waarin u opties ziet die u kunt gebruiken om advertenties te targeten op mensen die zich met uw bedrijf hebben beziggehouden, hetzij op eigendommen van Facebook of op uw website.

Selecteer onder Facebook-bronnen gebruiken de optie Facebook-pagina.

ALT

Het venster voor het maken van Facebook-pagina-engagement wordt geopend.

Selecteer uw Facebook-pagina in het gedeelte Mensen aan uw publiek toevoegen. Ga vervolgens naar het veld engagementvoorwaarde waar u zes opties vindt:

  • Iedereen die zich bezighoudt met uw pagina
  • Mensen die uw pagina hebben bezocht
  • Mensen die zich bezighielden met een bericht of advertentie
  • Mensen die op een call-to-action-knop op uw pagina hebben geklikt
  • Mensen die een bericht naar uw pagina hebben gestuurd
  • Mensen die uw pagina of een bericht hebben opgeslagen

Selecteer mensen die interactie hebben gehad met een bericht of advertentie. Met deze voorwaarde omvat het publiek mensen die zich bezighouden met een Facebook-paginapost of -advertentie. Dit omvat reacties (Like, Love, Haha, Wow, Sad, Angry), shares, opmerkingen, klikken op links en carrouselveegbewegingen.

ALT

Stel vervolgens de duur van uw doelgroep in. Dit is het aantal dagen dat mensen in uw doelgroep blijven nadat ze uw advertentie of post hebben bekeken. Mensen worden na de ingestelde tijd uit deze doelgroep verwijderd, tenzij ze weer reageren op uw advertenties of organische berichten. Je kunt een maximale duur van 365 dagen instellen, maar hier wil je beginnen met 180 dagen.

U zult meerdere aangepaste doelgroepen voor engagement maken, dus het gebruik van een vaste naamgevingsconventie maakt het gemakkelijker om ze te beheren. Om dit te visualiseren, kunt u een naam gebruiken als ‘PEA – Facebook Ad Engagement – Last 180 Days’. In dit geval staat “PEA” voor pagina-engagement-doelgroep, “Facebook-advertentie-engagement” vertelt u het platform en de betrokkenheidsvoorwaarde en “Last 180 Days” toont de duur van het publiek.

ALT

Herhaal dit proces en maak vier extra doelgroepen voor paginabetrokkenheid met dezelfde betrokkenheidsvoorwaarde, maar met deze doelgroepduur: 90, 60, 30 en 14 dagen.

Door meerdere doelgroepen te maken, kunt u testen om te bepalen welke het meest effectief is. Elke doelgroep heeft een ander formaat en een ander reactieniveau op basis van de tijd dat mensen voor het eerst interactie hebben gehad met uw advertentie of berichten.

Nadat je deze doelgroepen hebt gemaakt, herhaal je dit proces voor de aangepaste doelgroepvoor Instagram-profielbetrokkenheid . Selecteer deze keer Instagram-bedrijfsprofiel als de bron.

ALT

Kies in het venster voor het maken van aangepaste doelgroepen uw Instagram-bedrijfsprofiel en selecteer de voorwaarde voor advertentie- / profielbetrokkenheid. Stel vervolgens uw eerste doelgroepduur in op 180 dagen.

Geef uw doelgroep een naam met behulp van vergelijkbare best practices voor naamgeving (zoals ‘PEA – IG Ad Engagement – Last 180 Days’) en klik op Maken.

Volg hetzelfde proces om de resterende aangepaste doelgroepen voor Instagram-profielbetrokkenheid te maken met een duur van 90, 60, 30 en 14 dagen.

ALT

# 2: Maak uw engagement-remarketingcampagne in Facebook Ads Manager

Met uw aangepaste doelgroepen gemaakt, bent u klaar om verder te gaan met het maken van de campagne, te beginnen met het doel.

Gebruik de doelstelling Conversies bij grotere aangepaste doelgroepen voor engagement. Gebruik voor kleinere eerst de verkeersdoelstelling en wissel vervolgens van doelstelling zodra u het aantal conversies begint te verhogen.

Pro-tip : als u meer dan 50.000 mensen in uw betrokken publiek heeft, begin dan met de conversiedoelstelling en optimaliseer voor de laagste actie in uw trechter, zoals aankoop. Als u minder dan 50K heeft, begint u met het gebruik van de verkeersdoelstelling en optimaliseert u voor weergaven van bestemmingspagina’s.

In dit voorbeeld gebruiken we de doelstelling Conversies. Klik op Maken in uw Ads Manager-dashboard. Geef vervolgens in de werkstroom Snel maken uw campagne een naam en selecteer Conversies in de vervolgkeuzelijst Campagnedoelstelling.

ALT

Geef ten slotte uw advertentieset en advertentie een naam en klik op Opslaan in concept.

# 3: Bewerk uw advertentieset

Zodra het bewerkingsvenster is geopend, navigeert u naar het niveau van de advertentieset van uw campagne door de navigatie bovenaan in het bewerkingsvenster of de navigatie aan de zijkant aan de linkerkant te gebruiken, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

ALT

Kies in de advertentieset de conversiegebeurtenis waarvoor u wilt optimaliseren. U wilt het evenement selecteren dat het laagst in uw verkooptrechter is (zoals Aankoop of Contact), afhankelijk van uw bedrijfstype.

Blader langs Dynamische advertentie en aanbieding naar het gedeelte Budget en planning. Stel nu uw budget in. Het belangrijkste dat u moet weten over advertentiebudgetten, is dat uw budget het bereik van uw doelgroep bepaalt. Als u het te hoog instelt voor uw doelgroep, zult u snel te maken krijgen met problemen met  advertentie-vermoeidheid . Als u deze te laag instelt, duurt het langer om resultaten te zien.

Er is geen vaste manier om het optimale budget te bepalen. U moet gegevens verzamelen zodra de campagne loopt en vervolgens aanpassingen aanbrengen. Als u niet zeker weet welk budget u moet instellen, begin dan met $ 15 – $ 20 per dag als uw doelgroep kleiner is dan 50.000. Als het meer is dan 50K, begin dan hoger door te gaan met $ 20- $ 40 per dag.

ALT

Ga naar de sectie Doelgroep en selecteer in het veld Aangepaste doelgroepen de grootste van uw aangepaste doelgroepen voor Facebook-engagement, de doelgroepduur van 180 dagen.

Houd leeftijd, geslacht, talen en gedetailleerde targeting open, tenzij u een zeer gedefinieerde leeftijds- of geslachtsdemografie van uw klanten heeft. De reden hiervoor is dat deze doelgroepen al zijn verkleind vanwege de verlovingsconditie.

Stel vervolgens uw plaatsing in. Als u de doelstelling Conversies gebruikt met de laagste gebeurtenisactie in uw trechter, zoals Aankopen, begint u met Automatische plaatsingen. De reden hiervoor is dat Facebook uw optimalisatie naar de meest effectieve plaatsing zal pushen met converters van de hoogste kwaliteit, meestal feeds op Facebook en Instagram.

Als u echter begint met de verkeersdoelstelling met optimalisatie van de weergave van de bestemmingspagina (omdat u een kleinere doelgroep heeft), gebruik dan geen automatische plaatsingen. U zult eindigen met goedkope bezoekers van lage kwaliteit terwijl Facebook uw bereik naar het Audience Network duwt.

ALT

Als we doorgaan met het voorbeeld, laten we automatische plaatsingen geselecteerd. Voor een volledig overzicht van de opties voor het plaatsen en de beste tijd om een ieder te gebruiken,  klik hier .

Ga naar het gedeelte Optimalisatie en levering van uw advertentieset, ga voor de standaardinstelling en optimaliseer voor conversies met de geselecteerde periode voor 7 dagen klikken en 1 dag weergave.

# 4: Maak een advertentie voor uw product- of serviceaanbieding

De laatste stap bij het opzetten van deze campagne is het maken van uw advertentie. Om dit te doen, navigeert u naar het advertentieniveau van uw campagne door op de advertentielink bovenaan het bewerkingsvenster of in de hoofdnavigatie aan de linkerkant van het scherm te klikken.

ALT

Eenmaal op advertentieniveau zie je vier secties: identiteit, advertentie maken, talen en tracking.

Selecteer in het gedeelte Identiteit uw Facebook-pagina en Instagram-profiel in de vervolgkeuzelijsten.

ALT

Begin in het gedeelte Advertentie maken met het maken van uw advertentie zoals u dat bij elke andere campagne zou doen. Er is geen goede of verkeerde advertentie-indeling om te gebruiken. Het belangrijkste is wat u in uw advertentie plaatst.

In deze fase van uw advertentietrechter, waarin u zich richt op warme doelgroepen die uw bedrijf al kennen, wilt u een product- of serviceaanbod positioneren.

Gebruik voor de advertentiekopie van uw op aanbiedingen gebaseerde advertentie wat ik de SBA-kopieermethode noem, die bestaat uit Snap, Benefit en Action.

De Snap is de eerste regel die de aandacht trekt. Wat deze eerste regel zegt, hangt af van het product of de dienst die u in deze campagne aanbiedt. Stel dat u een e-commercebedrijf bent dat productkorting aanbiedt. In dit geval is de Snap de korting en de specifieke code die moet worden gebruikt bij het afrekenen, zoals “Ontvang 10% KORTING wanneer je meer dan $ 50 uitgeeft met de kortingscode FB10.”

De Snap wordt dan gevolgd door het voordeel. Hier wilt u de kernfuncties van uw product of dienst en de voordelen van elk ervan opsommen. Als het om effectief kopiëren gaat, is het simpelweg vermelden van functies niet voldoende; mensen willen weten hoe deze functies hen ten goede komen.

Het derde deel van de SBA-kopieermethode is de Action. Hier geeft u expliciet aan welke actie uw doelgroep moet uitvoeren om te profiteren van het aanbod dat u in uw advertentie heeft geplaatst.

In overeenstemming met het eCommerce-voorbeeld, zou de actie een zin aan het einde van uw advertentietekst zijn, zoals ‘Klik op de onderstaande link om nu te winkelen’ of ‘Tik op de knop Nu winkelen om te beginnen’.

ALT

Zorg ervoor dat u naar de specifieke product- of servicepagina linkt, niet naar uw homepage. Gebruik ook relevante advertenties, afbeeldingen of video’s van het product of de service die u aanbiedt.

Nadat u uw advertentie heeft gemaakt, zorgt u ervoor dat uw Facebook-pixel is ingeschakeld in het gedeelte Tracking en publiceert u uw campagne. Besteed bijzondere aandacht aan tracking, want vaak is de Facebook-pixel standaard uitgeschakeld wanneer u advertenties dupliceert (die we hierna zullen bespreken).

Laten we het snel samenvatten. U hebt uw aangepaste doelgroepen voor engagement voor Facebook en Instagram gemaakt, uw campagnedoelstelling gekozen, targeting van advertentieset ingesteld voor de grootste doelgroep voor Facebook-engagement, uw advertentie voor uw aanbieding gemaakt en vervolgens de campagne gepubliceerd.

# 5: Maak een nieuwe advertentieset in uw campagne om uw grootste publiek op Instagram te bereiken

De volgende stap bij het maken van uw campagne is door de advertentieset die u zojuist live heeft gemaakt, te dupliceren en de aangepaste doelgroep te wijzigen in uw grootste aangepaste doelgroep voor Instagram-engagement.

Ga hiervoor naar het niveau van de advertentieset van de campagne die u zojuist heeft gemaakt. Selecteer uw advertentieset en klik op de knop Dupliceren.

Laat in het duplicatievenster de originele campagne geselecteerd en klik op Dupliceren. Facebook maakt vervolgens een identieke advertentieset en advertentie in conceptvorm onder uw bestaande.

ALT

Bewerk uw advertentieset en verander de naam om aan te geven dat het publiek voor Instagram-engagement is.

In het gedeelte Doelgroepen van uw nieuwe conceptadvertentieset verwijdert u de doelgroep van de Facebook-pagina voor engagement uit het veld Aangepaste doelgroep en selecteert u uw grootste publiek voor Instagram-engagement, het publiek van 180 dagen (net zoals u deed voor de set voor Facebook-engagement-advertenties).

ALT

# 6: Gebruik de Post ID-methode om de originele advertentie te selecteren

Navigeer nu naar het advertentieniveau van uw nieuwe advertentieset en gebruik de Post ID-methode om de originele versie van de advertentie te selecteren die u in de eerste Facebook-engagement-advertentieset heeft gepubliceerd.

Wanneer u de advertentie in uw nieuwe advertentieset voor het eerst bekijkt, is deze identiek aan uw oorspronkelijke. Als u deze advertentie echter zou publiceren, zou Facebook deze als een afzonderlijke, nieuwe advertentie behandelen en deze een unieke advertentie-ID geven. In dit geval bewaar je geen sociaal bewijs dat is gebaseerd op de originele advertentie.

In plaats van die nieuwe advertentie te gebruiken, klikt u op Bestaande post gebruiken. Klik vervolgens op Post selecteren.

ALT

Dit opent de postmatrix. Filter op advertentieposts en selecteer vervolgens de originele advertentie die u voor deze campagne heeft gemaakt.

ALT

Ten slotte, met de originele advertentie die wordt gebruikt in deze nieuwe conceptadvertentieset die is gericht op uw aangepaste publiek op Instagram-engagement, controleert u of uw Facebook-pixel is ingeschakeld in het gedeelte Tracking en klikt u op Controleren en publiceren om deze live in te stellen.

Gevolgtrekking

Genereer nieuwe leads of verkopen voor uw bedrijf met engagement-remarketingcampagnes die zijn gericht op mensen die al interactie hebben gehad met uw bedrijf op Facebook en Instagram.

Als ze correct worden geïmplementeerd, kunnen deze campagnes een geweldige bron van hoogwaardig verkeer zijn dat niet alleen converteert op het moment dat er op een advertentie wordt geklikt, maar ook de aangepaste doelgroepen van uw website vult. Deze mensen gaan vervolgens kopen wanneer ze uw website-remarketingcampagnes laten zien.

Wat denk je? Gaat u een campagne opzetten om mensen te targeten die zich bezighouden met uw Facebook- en Instagram-inhoud? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format