Hoe u een opgeschort Facebook-advertentie-account kunt herstellen - DeLaatbusiness
positionering bekende merken

Hoe u een opgeschort Facebook-advertentie-account kunt herstellen

8 min


122
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Heeft Facebook uw Facebook-advertentieaccount opgeschort? Vraagt ​​u zich af hoe u bezwaar kunt maken tegen de beslissing en uw advertenties weer kunt weergeven?

In dit artikel leest u hoe u bezwaar kunt maken om uw Facebook-advertentieaccount opnieuw te activeren.

Opschorting van Facebook Ads-account: twee rode vlaggen

Je gaat vrolijk verder, verplettert je Facebook-advertenties, begint je advertentie-uitgaven op te schalen … en op een dag log je in op je Facebook-advertentieaccount en krijg je de rode boodschap van ondergang:

Bericht op Facebook-advertenties op het scherm: uw account is gemarkeerd wegens beleidsschendingen

Je eerste reactie: pure paniek.

Nou, ik ben hier om je te vertellen dat alles goed komt. Met de eenvoudige actiestappen in dit artikel ben je binnen de kortste keren “alle systemen klaar”.

In deze situatie is het gemakkelijk om aan te nemen dat Facebook erop uit is om je te pakken te krijgen. Onthoud gewoon: het is geen wraakzuchtige mens die maniakaal achter het scherm zit te lachen om je ellende. Uw account is afgesloten omdat iets een rode vlag naar het algoritme heeft gestuurd en het is de verantwoordelijkheid van Facebook om bedreigingen op elk moment te beperken.

Het gedrag dat doorgaans deze rode vlaggen activeert, valt uiteen in twee categorieën:

 • Hoge percentages negatieve feedback
 • Het advertentiebeleid van Facebook niet volgen

Rode vlag: uw advertenties genereren veel negatieve feedback

Facebook-gebruikers die u target met advertenties, kunnen hun feedback met het platform delen. Ze kunnen ervoor kiezen om:

 • Verberg de enkele advertentie.
 • Verberg alle berichten van uw Facebook-pagina.
 • In tegenstelling tot je Facebook-pagina.
 • Rapporteer de advertentie-inhoud als spam.
gebruikersopties voor feedback op Facebook-advertenties

Wanneer een Facebook-gebruiker uw advertentie meldt voor een van de bovenstaande problemen, wordt deze gemarkeerd als negatieve feedback.

Als een of twee mensen een advertentie melden, in tegenstelling tot uw pagina, of uw inhoud verbergen, is dit niet het einde van de wereld. De uitdaging is wanneer het percentage negatieve feedback in vergelijking met het totale aantal advertentievertoningen begint te stijgen.

Om de negatieve feedbackscore voor elke advertentie te vinden, navigeert u naar het advertentieniveau in Facebook Ads Manager . Selecteer de afzonderlijke advertentie en klik op Voorbeeld. Kies Facebook-bericht met opmerkingen in de pop-up.

stap 1 van het beoordelen van negatieve feedback voor Facebook-advertenties

Scrol naar de onderkant van uw advertentiepost en klik in het gedeelte Prestatieresultaten. Hierdoor wordt een pop-upvenster geopend.

stap 2 van het beoordelen van negatieve feedback voor Facebook-advertenties

Kijk in het venster Details van bericht naar de sectie Negatieve feedback.

stap 3 van het beoordelen van negatieve feedback voor Facebook-advertenties

Hoewel we niet het exacte percentage weten dat een rode vlag veroorzaakt, moet u naar mijn ervaring, als u meer dan één spamrapport ontvangt voor elke 5.000 vertoningen (of 0,02%), die specifieke advertentie uitschakelen als een preventieve maatregel. .

Om uw negatieve feedbackpercentage te berekenen, gebruikt u dezelfde formule die u zou gebruiken om het betrokkenheidspercentage van een Facebook-bericht te berekenen  (dwz de hoeveelheid activiteit gedeeld door vertoningen).

Voeg de totalen in alle vier de categorieën toe onder Negatieve feedback:

 • Post verbergen
 • Verberg alle berichten
 • Rapporteren als spam
 • In tegenstelling tot Page

Deel dat aantal vervolgens door het totale aantal mensen dat is bereikt.

hoe u het negatieve feedbackpercentage voor Facebook-advertenties kunt berekenen

Nadat u uw percentage negatieve feedback heeft berekend, kunt u zien of er specifieke advertenties zijn waardoor uw account is afgesloten. Als geen enkele advertentie veel negatieve feedback heeft, is de reden dat uw account is afgesloten waarschijnlijk uw niet-naleving van het advertentiebeleid van Facebook.

Rode vlag: u hebt het advertentiebeleid van Facebook geschonden

Volgens Facebook “biedt ons advertentiebeleid richtlijnen over welke soorten advertentie-inhoud zijn toegestaan. Wanneer adverteerders een bestelling plaatsen, wordt elke advertentie beoordeeld aan de hand van dit beleid. “

Als u niet bekend bent met de advertentierichtlijnen van Facebook , begin dan nu met de slag. Het is het hele regelboek van Facebook-advertenties op één plek. Alles wat wel of niet is toegestaan. Alles dat een grijs gebied is of een grote rode vlag.

De meeste mensen denken dat ze het beleid kunnen omzeilen, en dan raken ze van streek als ze een directe overtreding zijn en verliezen ze hun account. Onthoud dat het niet Facebook is, maar jij . Zeer zelden worden advertentieaccounts uitgeschakeld zonder goede reden .

Hoe u uw Facebook-advertentieaccount kunt herstellen

Nu u weet wat er is gebeurd, is het tijd om te leren hoe u uw account kunt herstellen. Dit is gemakkelijk! Ik leid je door het hele proces in deze video.

Spring eerst naar  Advertentiebeheer . Meestal ziet u een rode balk die aangeeft dat het account is uitgeschakeld. Klik op Contact om uw bezwaar in te dienen en uw account weer aan de praat te krijgen.

stap 1 voor het indienen van een bezwaar om een ​​uitgeschakelde Facebook Ads-account te herstellen

Als je de rode balk niet ziet, heb je misschien een e-mail ontvangen waarin staat dat je account is uitgeschakeld. Volg de instructies in de e-mail om uw bezwaar in te dienen.

Aanvullende ondersteuningsopties

Nadat u uw bezwaar heeft ingediend in Advertentiebeheer, zijn er andere manieren waarop u contact kunt opnemen met Facebook-ondersteuning om uw kansen te vergroten dat uw advertentieaccount wordt hersteld.

Om dat te doen, klikt u op het vraagtekenpictogram in de rechterbovenhoek van uw advertentieaccount. Scrol vervolgens helemaal naar beneden naar de blauwe link die zegt: “Heb je nog steeds hulp nodig?” of ‘Helpcentrum’.

stap 2 voor het indienen van een bezwaar om een ​​uitgeschakelde Facebook Ads-account te herstellen

Het mooie van het klikken op deze link is dat de pagina die hij opent af en toe direct kan chatten met het Facebook-ondersteuningsteam. Wanneer instantchat beschikbaar is, kunt u rechtstreeks met een Facebook-vertegenwoordiger spreken, wat de beroepsprocedure kan versnellen.

stap 3 voor het indienen van een bezwaar om een ​​uitgeschakelde Facebook Ads-account te herstellen

Als instantchat niet beschikbaar is, kunt u een formulier indienen om een ​​klacht in te dienen  over het sluiten van uw account. Vertel Facebook op dit formulier over de situatie en bepaal uw argument.

stap 1 van het invullen van het accountformulier voor uitgeschakelde advertenties van Facebook

Als het verboden advertentieaccount niet wordt weergegeven in het vervolgkeuzemenu onder Advertentie-account-ID, voegt u uw ID toe aan het beschrijvingsvak hieronder, samen met andere relevante details om Facebook te helpen bij het onderzoek.

stap 2 van het invullen van het accountformulier voor uitgeschakelde advertenties van Facebook

Ga terug naar Advertentiebeheer om uw advertentieaccount-ID te vinden. Ga naar de URL in de adresbalk bovenaan de pagina en kopieer je accountnummer. Het is de lange reeks cijfers na “act =”.

stap 3 van het invullen van het accountformulier voor uitgeschakelde advertenties van Facebook

Geef Facebook dit accountnummer, niet uw Business Manager-ID.

Vanaf hier hoeft u alleen maar de details te verstrekken aan Facebook die ze nodig hebben om de naleving van uw advertentieaccount te bevestigen, als u denkt dat het u niet schuldig was dat het account werd uitgeschakeld.

Opmerking: Nadat u uw bezwaar heeft ingediend, kan het lijken alsof het een eeuwigheid duurt voordat Facebook contact met u opneemt. U kunt de status van uw bezwaar volgen op  facebook.com/support .

Postvak IN voor Facebook-ondersteuning

Bekijk in de ondersteuningsinbox de casestatus (dwz open of gesloten) en de resultaten van elke unieke casus. Als het beroep terugkomt en het is niet in jouw voordeel, kun je hier reageren als je het niet eens bent met de beslissing van Facebook.

In het beste geval: Facebook herstelt uw advertentieaccount. Dit zou een enorme overwinning zijn, omdat je al je harde werk in het account opslaat, net als de vorige  aangepaste doelgroepen die je hebt gemaakt met je Facebook-pixel  en al je advertentiecampagnes en resultaten.

6 stappen om te voorkomen dat uw account opnieuw wordt afgesloten

Zodra uw Facebook-advertentieaccount is hersteld, volgt u deze stappen om te voorkomen dat het in de toekomst opnieuw wordt opgeschort.

Volg het advertentiebeleid van Facebook

Dit is de belangrijkste stap: volg het advertentiebeleid van Facebook. Punt.

Ja, ik ben een regelvolger. En dat zou u ook moeten zijn als het gaat om uw Facebook-advertentieaccount. Zoals ik al zei, worden accounts meestal afgesloten omdat ze de eenvoudige regels die Facebook in hun advertentierichtlijnen heeft vastgelegd, niet volgen. Ik wil in het bijzonder uw aandacht vestigen op de secties Verboden inhoud en Beperkte inhoud.

Het gedeelte over verboden inhoud van het advertentiebeleid van Facebook

U heeft de volledige controle of u zich aan deze regels houdt.

Creëer uw eigen Facebook-advertentiestrategie

Ik raad een drieledige benadering aan voor uw  Facebook-advertentiestrategie :

 • Connect: Target nieuwe mensen om uw publiek te vergroten.
 • Commit: Genereer gekwalificeerde verkoopleads.
 • Sluiten: nieuwe klanten binnenhalen.

Ik heb gemerkt dat wanneer leden en klanten meerdere advertentietypen met verschillende resultaatdoelstellingen gebruiken, dit het percentage negatieve feedback helpt verminderen. Adverteerders die een strategie hebben voor hun resultaten, zijn beter voorbereid op de curveballs die Facebook gooit.

Als uw account niet is hersteld en u een nieuw advertentieaccount maakt, gebruikt u een nieuw creditcardnummer

De creditcard die aan uw vorige Facebook-advertentieaccount is gekoppeld, wordt nu een rode vlag in het systeem. Om te voorkomen dat een ander account wordt afgesloten, moet u ervoor zorgen dat de creditcard van het nieuwe account niet eerder is gebruikt op het advertentieplatform van Facebook.

Laat een advocaat uw privacybeleid en websitevoorwaarden opstellen

Deze stap maakt aan Facebook duidelijk dat u een gerenommeerde zakelijke entiteit bent. Het is ook geweldig voor uw gebruikerservaring.

Let op: ik ben geen advocaat en dit dient niet als juridisch advies.

Maak uw gebruikerservaring naadloos

Heb je ooit op een link op een webpagina geklikt en ineens word je gebombardeerd met een biljard verschillende pop-upberichten tegelijk? Als u dit doet, zullen gebruikers uw website zo snel mogelijk verlaten.

Facebook noemt die slechte gebruikerservaring “een niet-functionele bestemmingspagina” en u kunt al hun voorbeelden hiervan zien in het advertentiebeleid van Facebook onder Verboden inhoud.

Sectie Niet-functionele bestemmingspagina van het advertentiebeleid van Facebook

Zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor de gebruikerservaring. Gebruik grote, vetgedrukte, leesbare lettertypen en heldere, duidelijke afbeeldingen. Geef vervolgens alles op wat gebruikers moeten weten, precies zoals ze verwachten wanneer ze van uw advertenties naar uw website klikken.

Verantwoordelijkheid nemen

Negen van de tien keer worden onze Facebook-advertentieaccounts uitgeschakeld als een direct gevolg van onze acties. Als je dat kunt toegeven (en vervolgens het actieplan in dit artikel kunt volgen), is het gemakkelijker om ervoor te zorgen dat je in de toekomst geen rode vlaggen op je account krijgt.

Gevolgtrekking

Het afsluiten van uw Facebook-advertentieaccount kan ontmoedigend zijn; Als u echter de bovenstaande eenvoudige stappen volgt, bent u binnen de kortste keren weer in het reclamespel.

Houd er rekening mee dat het algoritme van Facebook – hetzelfde algoritme dat uw advertentieaccount tijdelijk afsluit – u ook beschermt tegen consumentenfraude. Als Facebook-gebruiker zou je geen advertentie willen ontvangen van een bedrijf met een trackrecord van duister gedrag, zoals het frauduleus opladen van je creditcard na een eerste aankoop, je automatisch inschrijven voor een abonnementsprogramma zonder je toestemming, of zelfs niet leveren wat je hebt gekocht. De realiteit is dat deze situaties elke dag gebeuren.

In plaats van Facebook de schuld te geven van dit kleine ongemak, kunt u dit als een kans gebruiken om te bepalen waar u in uw hele bedrijf meer gezond zou kunnen zijn in uw zakelijke praktijken.

 • Moet u een nieuw privacybeleid maken of de algemene voorwaarden voor uw site bijwerken?
 • Kunt u de instapvolgorde van uw klant bijwerken om teruggaven of terugboekingen te verminderen?
 • Zou het toevoegen van meer informatie of context aan uw verkoopproces een betere klantervaring opleveren?

Als u nadenkt over uw antwoorden op deze vragen, wordt uw advertentieaccount niet direct weer actief, maar wordt uw risico in de toekomst wel kleiner.

Wat denk je? Hebben deze stappen je geholpen om je Facebook-advertentieaccount te herstellen? Laat het me weten in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *