Hoe u goedgekeurd kunt worden voor Instagram-shopping en producttags - DeLaatbusiness
leads chatbot

Hoe u goedgekeurd kunt worden voor Instagram-shopping en producttags

10 min


125
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Is uw aanvraag voor Instagram Shopping en producttags geweigerd? Vraagt ​​u zich af waar u heen moet?

In dit artikel vind je stapsgewijze instructies om je opnieuw aan te melden voor Instagram Shopping, zodat je producttagging kunt inschakelen.

Bent u geweigerd voor Instagram-shopping en producttags?

Instagram-producttagging is een zakelijke Instagram-accountfunctie waarmee u producten in berichten kunt taggen en deze aan uw website kunt linken, zodat gebruikers met slechts een paar klikken aankopen kunnen doen.

Ongeveer 2 jaar geleden introduceerde Instagram producttags exclusief voor Shopify-platformgebruikers in bèta om het idee te testen en knikken in de technologie weg te werken. Tegenwoordig kan vrijwel iedereen die producten op hun website verkoopt, zich aanmelden voor producttagging met Instagram. Gebruikers kunnen door producten bladeren, items opslaan die ze later willen kopen en items kopen, allemaal in de app.

voorbeeld van Instagram-producttag

Instagram heeft een lange weg afgelegd op het gebied van e-commerce, en voor veel bedrijven blijft de ontkenning van Instagram Shopping en producttags maandenlang over hen hangen zonder dat er een oplossing in zicht is. Het probleem met geweigerd worden is dat je nergens kunt beoordelen waarom je werd geweigerd of dat je hulp kunt zoeken. Alles wat je krijgt is een standaard bericht van Instagram u vertellen dat u geweigerd en “van de Instagram  Koophandel Policy  of  Contact Instagram  om meer te leren.”

Als je producttagging is geweigerd, is het belangrijk om het Instagram-beleid te lezen en ervoor te zorgen dat je voldoet aan wat ze doen en dat je producttagging niet toestaat, want dat is de eerste plaats om inzicht te krijgen in waarom je werden geweigerd.

Je account is niet goedgekeurd voor Instagram Shopping-bericht

Instagram heeft uitgebreid hulpmateriaal voor de meeste situaties waarmee gebruikers worden geconfronteerd; Maar als het gaat om het opzetten van Instagram Shopping, het taggen van je producten en het verkopen van je items op het platform, zijn de antwoorden niet altijd duidelijk of gemakkelijk te vinden, waardoor veel mensen gefrustreerd raken.

Als je uren of dagen hebt geworsteld om je account opnieuw ter goedkeuring in te dienen en nog steeds problemen ondervindt, volgt hier een stapsgewijze oplossing om goedkeuring te krijgen voor producttags op Instagram. Houd er rekening mee dat u een website moet hebben waarop u uw producten verkoopt om te worden goedgekeurd voor productlabels.

Waarschuwing : houd er rekening mee dat je, voordat je deze stappen volgt, tijdelijk je zakelijke Instagram-account overzet naar een persoonlijk profiel. Wanneer u dit doet, merkt Instagram op dat “inhoud en inzichten uit uw promoties verloren gaan. Je hebt ook geen toegang tot inzichten voor huidige en toekomstige berichten en verhalen. U kunt op elk moment weer terugschakelen naar een zakelijk account. U moet afwegen of het verkrijgen van goedkeuring voor Instagram Shopping de moeite waard is om deze gegevens te verliezen.

Terugschakelen naar persoonlijk account? waarschuwingsbericht voor Instagram

# 1: Koppel je Instagram-account los van je Facebook-pagina en Business Manager

De eerste stap is om opnieuw te beginnen door je Instagram-account los te koppelen van je Facebook-pagina en Business Manager en je zakelijke Instagram-account te wijzigen in een persoonlijk profiel. Hier is hoe.

Ontkoppel je Facebook-pagina van je Instagram-account

Om je Facebook-pagina los te koppelen van je Instagram-account, tik je op het hamburgermenu rechtsboven in je profiel en ga je naar Instellingen> Account> Gelinkte accounts> Facebook. Tik op Account ontkoppelen om uw Facebook-pagina los te koppelen.

stappen voor het loskoppelen van de Facebook-pagina van het Instagram-account

Ontkoppel je Instagram-account in de instellingen van je Facebook-pagina

Je moet ook je Instagram-profiel loskoppelen van de instellingen voor je Facebook-pagina.

Open hiervoor uw Facebook-pagina in uw webbrowser en klik op Instellingen bovenaan het scherm. Selecteer vervolgens Instagram in het linkermenu.

stap 1 voor het loskoppelen van Instagram-account in de instellingen van de Facebook-pagina

Scroll naar beneden op de pagina en klik op de knop Verbinding verbreken aan de rechterkant.

stap 2 voor het loskoppelen van het Instagram-account in de instellingen van de Facebook-pagina

Schakel uw Instagram-bedrijfsprofiel over naar een persoonlijk account

Nu moet je je Instagram-account omzetten naar een persoonlijk profiel in de Instagram-app. Zoals eerder vermeld, verliest u enkele gegevens wanneer u deze stap voltooit.

Om van accounttype in de Instagram-app te wisselen, tik je op het hamburgersymbool in je bedrijfsprofiel, selecteer je Account en tik je op Overschakelen naar persoonlijk account. Als je helemaal opnieuw begint, wordt alles gereset alsof je dit nog nooit eerder hebt ingesteld en wordt alles gewist wat je eerder hebt gedaan.

stappen om over te schakelen van Instagram-zakelijk profiel naar persoonlijk profiel

Verwijder je Instagram-account van Facebook Business Manager

Je moet ook je Instagram-account verwijderen uit Business Manager . Open hiervoor Business Manager en ga naar Bedrijfsinstellingen. Ga aan de linkerkant van het scherm naar Accounts> Instagram-accounts. Klik vervolgens op je Instagram-accountnaam en klik op Verwijderen in de rechterbovenhoek van het scherm.

hoe je Instagram-account verwijdert uit Facebook Business Manager

# 2: Stel je Facebook-paginasjabloon in op Winkelen

Zorg er nu voor dat uw Facebook-bedrijfspagina is ingesteld op de juiste sjabloon. Veel eigenaren van Facebook-pagina’s hebben hun Facebook-bedrijfspagina ingesteld als een algemene bedrijfspagina. Als je echter goedkeuring wilt krijgen voor het taggen van Instagram-producten, moet je de Shopping-sjabloon op je bedrijfspagina gebruiken.

Ga hiervoor naar Instellingen voor uw Facebook-pagina. Selecteer Sjablonen en tabbladen in het linkermenu. Selecteer rechts onder Sjablonen Winkelen. Als u een andere sjabloon heeft geselecteerd, klikt u op de knop Bewerken onder de sectie Sjablonen om deze over te schakelen naar Winkelen.

hoe je de Facebook-pagina verandert in Shopping-sjabloon in Instellingen

# 3: Stel je Instagram-profiel weer in op een zakelijk account

Open na een paar dagen je Instagram-profiel en zet het weer over naar een zakelijk account. Verbind uw Facebook-pagina echter nog niet; je maakt opnieuw verbinding met Facebook in een latere stap.

hoe je overschakelt van Instagram persoonlijk profiel naar zakelijk profiel

Opmerking: wanneer u uw Instagram-profiel terugzet naar een zakelijk account, trekt Facebook het vaak automatisch terug naar uw Business Manager. Als dit gebeurt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het belet niet dat je wordt goedgekeurd voor Instagram Shopping, zolang je je Facebook-account nog niet aan je Instagram-account koppelt.

# 4: handmatig uw productcatalogus instellen in Facebook Business Manager

De volgende stap is om Business Manager te openen en handmatig uw productcatalogus te maken.

Er zijn veel verschillende manieren om catalogi aan uw Business Manager te koppelen, afhankelijk van het platform dat u gebruikt. Terug in stap # 1 toen je alles loskoppelde (Instagram van Business Manager en Facebook, en Facebook van Instagram), geldt hetzelfde voor alle apps die je hebt om je producten op je website te verbinden met je Facebook-catalogi.

Als u bijvoorbeeld Shopify gebruikt om uw producten te verkopen , ontkoppel en verwijder dan uw Facebook Shop-app en Instagram Shopping-app, en er is niets met uw producten verbonden waardoor automatisch een catalogus in uw Business Manager op Facebook zou worden bijgewerkt.

De reden dat je het op deze manier wilt doen, is dat Instagram het leuk vindt dat gegevens en informatie op een specifieke manier worden weergegeven als het gaat om producttags. Ter illustratie: Instagram houdt er niet van dat titels van producten in hoofdletters worden weergegeven. Instagram zal je weigeren om producten te taggen als je je items op deze manier vermeldt.

Instagram houdt ook niet van links naar andere producten in de productbeschrijving en vereist dat items worden vermeld en beschreven zoals weergegeven in de productafbeelding. Als je verschillende maten of kleurvariaties van je producten hebt die niet correct zijn ingevuld of leeg zijn gelaten op je website, kan Instagram je bestraffen en je weigeren voor productlabels.

Alles van de manier waarop u uw producten vermeldt; naamgevingsconventies; problemen met prijsstelling; en ontbrekende prijzen, productvariaties, maten en kleuren kunnen ervoor zorgen dat u steeds weer productlabels wordt geweigerd.

Opmerking: als u uw productcatalogus heeft geïmporteerd met een app die verbinding maakt met uw Facebook-catalogi in Business Manager en u weet niet zeker of er problemen zijn met uw code, productvermeldingen of andere dingen die moeten worden opgelost, kunt u kijken in Catalog Manager onder Diagnostics.

stap 1 van het bekijken van diagnostische fouten in de Facebook-catalogus

Daar vindt u problemen die kunnen verhinderen dat uw catalogus correct wordt weergegeven en mogelijke redenen waarom Instagram u blijft weigeren om producttags te gebruiken.

stap 2 voor het bekijken van diagnostische fouten in de Facebook-catalogus

Daarom is het in het begin het beste om gewoon een handmatige catalogus van uw beste producten te maken, zodat u zeker weet dat alle informatie in uw catalogus correct en correct is ingevuld voordat u zich aanmeldt voor productlabels op Instagram en mogelijk opnieuw wordt geweigerd.

Maak een Facebook-catalogus

Om handmatig een catalogus te maken, opent u Business Manager, navigeert u naar Catalogusbeheer en klikt u op Catalogus maken. Dit artikel leidt u stap voor stap door het installatieproces .

stap 1 van het maken van een Facebook-catalogus voor Instagram Shopping

Zorg ervoor dat u E-commerce selecteert als uw bedrijfscategorie.

stap 2 van het maken van een Facebook-catalogus voor Instagram Shopping

En kies de optie om uw producten handmatig toe te voegen.

stap 3 van het maken van een Facebook-catalogus voor Instagram Shopping

Houd er rekening mee dat u minimaal negen producten in uw Facebook-winkel (uw productcatalogus) moet hebben om goedgekeurd te worden voor het taggen van Instagram-producten. Maat- en kleurvariaties gelden als één product. Dus als je vier bestverkochte overhemden in verschillende maten (small, medium, large) en twee van elke maat hebt, zou je 24 producten hebben.

Als uw online winkel te veel producten heeft om handmatig te uploaden, denk dan strategisch na over wat u wilt in uw Facebook- en Instagram-winkel en upload alleen items waarmee u wilt beginnen. Efficiëntie is de sleutel.

# 5: Commerce Manager instellen in Facebook Business Manager

Om je Facebook-winkel te laten werken en goedgekeurd te worden voor het taggen van producten op Instagram, moet je Commerce Manager instellen. Ga gewoon naar uw Business Manager en klik op Commerce Manager onder de sectie Aanmaken en beheren.

stap 1 van hoe u Commerce Manager instelt in Facebook Business Manager

Volg vanaf daar de instructies. Zorg ervoor dat u uw bedrijf valideert wanneer u dit opzet. Facebook vraagt ​​om uw bankgegevens, EIN, bedrijfsadres en andere belangrijke bedrijfsgegevens, zodat Facebook weet dat uw winkel en producten echt zijn en dat u een legitiem e-commercebedrijf bent.

stap 2 van hoe u Commerce Manager instelt in Facebook Business Manager

# 6: Verbind uw Facebook-catalogus met uw Facebook-winkel

Nadat u uw Facebook-catalogus handmatig heeft gemaakt, moet u die catalogus verbinden met uw Facebook-winkel. Om dit te doen, gaat u terug naar uw catalogus in Business Manager.

Wanneer u op de catalogus klikt die u wilt gebruiken, wordt u naar het gebied Use Cases van die specifieke catalogus geleid. Hier verbind je je Facebook-pagina met je nieuwe catalogus. Volg gewoon de instructies onder het gedeelte Facebook-paginawinkel.

hoe Facebook-catalogus te verbinden met Facebook-winkel

Geef het ongeveer 5–15 minuten voordat uw catalogus wordt weergegeven op het tabblad Facebook-winkel op uw bedrijfspagina. Als u niet zeker weet of u deze stap correct heeft uitgevoerd, kunt u uw werk controleren door op het tabblad Winkel op uw bedrijfspagina te klikken. Daar zou u alle producten uit uw catalogus moeten zien.

# 7: Stel een knop Nu winkelen in op uw Facebook-bedrijfspagina

Veel mensen missen deze stap omdat er nergens op internet staat dat je deze knop moet hebben voordat je een Instagram-producttagging aanvraagt. Het enige dat u hoeft te doen, is een knop om te winkelen op uw Facebook-pagina toevoegen onder uw koptekstafbeelding. Voltooi deze stap zodra uw catalogus wordt weergegeven op uw Facebook-pagina.

voorbeeld van Facebook-pagina met knop Nu winkelen

Om deze knop toe te voegen, opent u uw Facebook-pagina en klikt u op Een knop toevoegen of klikt u op uw bestaande knop. Selecteer in het pop-upvenster Shop with You en vervolgens Shop Now.

stap 1 van het toevoegen van de knop Nu winkelen aan de Facebook-pagina voor Instagram Shopping

Wanneer daarom wordt gevraagd, zal Facebook u vragen of u met de knop gebruikers wilt laten winkelen op uw website of winkelen via Facebook. Het is belangrijk om de optie Winkelen op uw pagina te selecteren en niet uw website.

stap 2 van het toevoegen van de knop Nu winkelen aan de Facebook-pagina voor Instagram Shopping

# 8: Verbind je Facebook-pagina opnieuw met je Instagram-bedrijfsprofiel en Facebook-pagina-instellingen

Nu ben je klaar om je Facebook-pagina opnieuw te verbinden met je Instagram-account. Voordat je dit doet, moet je ervoor zorgen dat je de meest recente versie van de Instagram-app op je mobiele apparaat hebt geïnstalleerd. Als u dat niet doet, kunt u opnieuw worden geweigerd voor het taggen van producten.

Je moet ervoor zorgen dat je account op twee plaatsen in de Instagram-app opnieuw is verbonden met je Facebook-pagina:

  • In Instellingen> Account> Gekoppelde accounts> Facebook
  • In het gedeelte Profiel bewerken op je Instagram-accountprofielscherm
hoe Instagram zakelijk account te verbinden met Facebook-pagina in Instagram-app

Verbind vervolgens uw Instagram-account opnieuw met uw Facebook-pagina via Facebook. Open hiervoor uw Facebook-pagina in uw webbrowser en klik op Instellingen. Selecteer Instagram in de linkernavigatiebalk en klik rechts op Account verbinden.

hoe je Facebook-pagina verbindt met Instagram-bedrijfsaccount in Facebook-pagina-instellingen

Hoe u weet wanneer u bent goedgekeurd voor Instagram-winkelen

Het opnieuw verbinden van je Instagram-account is de laatste stap in het proces om je opnieuw aan te melden voor Instagram Shopping. Nu begint het wachtspel. Het kan een paar uur tot een paar dagen duren, en in sommige gevallen tot twee weken voordat Instagram je account heeft beoordeeld en goedgekeurd voor producttags. Als je na een paar weken niets meer van Instagram hebt gehoord, zou ik contact opnemen met Facebook om te zien wat de vertraging is.

Een ander ding dat ik heb gezien na het voltooien van de bovenstaande stappen, is dat sommige mensen nog steeds het scherm Niet goedgekeurd zullen zien wanneer ze een aanvraag indienen om te winkelen. Als dit voor jou het geval is, moet je voor hulp rechtstreeks contact opnemen met Facebook. Soms wordt Instagram niet correct gereset en blijft het op dit scherm staan, zelfs nadat je alle benodigde stappen hebt voltooid om goedkeuring te krijgen.

Facebook heeft geweldige klantenondersteuning. Ik raad aan om contact op te nemen met de ondersteuning via hun Messenger-chatservice. Ze reageren snel en hebben op dezelfde dag veel van mijn winkelaccounts goedgekeurd die met dit probleem zijn geconfronteerd. U kunt hier via Messenger contact opnemen met Facebook-ondersteuning . Scroll gewoon naar het midden van de pagina en je zult Chat-ondersteuning vinden. Ze zouden uw account moeten kunnen bekijken en alles dezelfde dag kunnen verzenden.

optie om hulp van Facebook te krijgen via livechat

Je weet dat je bent goedgekeurd voor Instagram Shopping als je bovenaan het bedrijfsprofiel een melding ziet met de tekst ‘Begin nu met taggen’.

Als je dit bericht niet ziet, ga dan naar Instellingen> Zakelijk> Winkelen en selecteer de catalogus waaraan je producten hebt toegevoegd en verbind deze met je Instagram-account. Nu kunt u berichten maken om uw producten te taggen.

hoe u een catalogus selecteert voor Instagram Shopping

Pro-tip : zodra Instagram je goedkeurt voor het taggen van producten, moet je eerst de handmatige catalogus aansluiten (voor het geval je bestaande catalogi in je Business Manager hebt bewaard). Ik heb gevallen gezien waarin accounts waren verbonden met een eerder gemaakte catalogus en de accounteigenaar tussen catalogi kon schakelen. Ik zou dit echter niet doen direct nadat u bent goedgekeurd en eerst uw handmatige catalogus gebruiken.

Gevolgtrekking

Het is een gedoe om door Instagram te worden geweigerd bij het opzetten van je Instagram-storefront. Meer dan 70% van de shoppers wendt zich nu tot Instagram voor productontdekking, om meer te weten te komen over het merk dat de producten die ze kopen draagt, en om te volgen om hun favoriete merken te ondersteunen.

Als je aanvraag voor Instagram Shopping is geweigerd en je weet niet zeker waar je moet afslaan, volg dan de stapsgewijze instructies hierboven om je opnieuw aan te melden, zodat je producttagging op je account kunt inschakelen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *