Hoe u Instagram-verhalen in uw verkooptrechter kunt gebruiken - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

Hoe u Instagram-verhalen in uw verkooptrechter kunt gebruiken

10 min


118

Wil je Instagram-volgers in klanten veranderen? Vraagt ​​u zich af hoe u Instagram-verhalen kunt gebruiken om warme leads te koesteren?

In dit artikel leer je hoe je Instagram-verhalen kunt gebruiken om mensen te betrekken en door je verkooptrechter te leiden.

# 1: Koester warme Instagram-leads in het midden van de trechter

Instagram-verhalen kunnen het beste worden gebruikt om volgers te targeten die zich midden in uw verkooptrechter bevinden, in plaats van nieuwe gebruikers die niet bekend zijn met uw merk. Verhalen nodigen gebruikers die u al volgen uit om uw inhoud consistenter te bekijken en ermee om te gaan. Degenen die al geïnteresseerd zijn in uw merk, kunnen van het midden helemaal naar de bodem van uw trechter worden geleid via consistente en boeiende verhaalinhoud.

Je kunt dagelijks of zelfs meerdere keren per dag nieuwe verhalen posten. Omdat ze binnen 24 uur verdwijnen, worden verhalen de feeds van je volgers niet op dezelfde manier opgeslorpt als meerdere standaard posts op sociale media die op dezelfde dag worden gedeeld. Het is over het algemeen een acceptabele marketingstrategie voor merken om consistente en frequente verhalen te posten die hun volgers de hele dag door kunnen zien, waardoor hun bekendheid met uw merk toeneemt en geïnteresseerde prospects worden aangemoedigd om omhoog te vegen en meer te leren.

Wanneer u uw verhalen op sociale media maakt, moet uw inhoud zo overtuigend zijn dat volgers tot het einde zullen kijken . Uw publiek herinnert zich verhalen die emotie oproepen of belangrijke, gemakkelijk verteerbare informatie delen.

Je moet ook tactieken overwegen die korte verhaalsegmenten waardevol en gedenkwaardig maken voor je volgers. Hier zijn een paar concrete manieren om dit te bereiken.

Tips en trucs Verhalen

Snelle, gemakkelijk te volgen tips en trucs vormen geweldige Instagram-verhaalcontent omdat ze waarde bieden aan je volgers. Ze zijn ook een naadloze, natuurlijke mogelijkheid voor productplaatsing en ze spreken volgers aan die zich tussen het midden en de onderkant van uw verkooptrechter bevinden. Klanten kunnen nieuwe manieren ontdekken om uw producten of diensten te gebruiken, terwijl potentiële klanten aanvullende of meer specifieke redenen krijgen om de volgende stap te zetten of de aankoop te doen.

Dit soort verhalen is het meest effectief als u duidelijke, eenvoudige berichten en voorbeelden gebruikt. Je volgers zullen eerder blijven voor snelle en gemakkelijk te verteren informatie, in tegenstelling tot tekstrijke of overdreven gedetailleerde verhaalinhoud. Het begrijpen van de concepten die in het verhaal worden gedeeld, vereist niet dat volgers aantekeningen maken of veel externe kennis inbrengen.

Lowe’s Home Improvement  biedt handige tips voor hun Instagram-volgers over veel huis- en tuinonderwerpen. Het onderstaande verhaal introduceert een nieuwe tool die mensen kunnen gebruiken om onder- of overbewatering van kamerplanten te voorkomen. In plaats van te veel aandacht te besteden aan technische informatie, sluit het verhaal aan bij de beelden en houdt het de boodschap kort en krachtig. Het gaat er nu niet om alles uit te leggen, maar om gebruikers gewoon een voorproefje te geven van informatie, zodat ze uiteindelijk kunnen beslissen of ze meer willen weten.

zakelijk voorbeeld van tips gedeeld in Instagram Stories

Verhalen als deze bieden een kans om een ​​relatie te koesteren en vertrouwen op te bouwen met je volgers, want als ze correct worden uitgevoerd, komen ze eerlijk en behulpzaam over.

Educatieve verhalen

Door educatieve Instagram-verhalen te delen, kun je consumenten blijven belonen met geweldige inhoud, terwijl je ze ook de mogelijkheid biedt om door de trechter te blijven gaan.

Met een educatief verhaal kunt u iets basaals en breeds leren over uw branche of over een branche waarin uw klanten of klanten werken. Ter illustratie kunt u een verhaal van 15 seconden maken waarin u mensen nieuwe branchespecifieke software laat zien die hun werk of een alledaagse taak gemakkelijker. Een educatief verhaal kan ook een verrassende statistiek over uw branche bieden, gevolgd door een korte uitleg of oproep tot actie.

Educatieve verhalen geven u ook de ruimte om how-to’s met uw producten te delen of om de kennis van uw merk of beheersing van uw branche te demonstreren. De introductie van een nieuw concept of het bespreken van een nieuwe trend in de branche kan volgers opleiden en uw geloofwaardigheid versterken.

Net als bij verhalen die tips en trucs delen, moet de inhoud van educatieve verhalen snel, duidelijk en nuttig zijn. Onthoud dat mensen geen lezing willen bijwonen! Houd uw educatieve inhoud interessant, toepasbaar en merkwaardig, zoals Drybar doet in dit verhaal over het stylen van vakantiehaar.

zakelijk voorbeeld van educatieve inhoud die wordt gedeeld in Instagramverhalen

Diervoederbedrijf Royal Canin maakte gebruik van de National Take Your Dog to Work Day om educatieve en leuke inhoud te bieden over honden op de werkplek.

In het onderstaande verhaal schuiven ze hun product niet in de gezichten van mensen, maar praten ze eerder over gerelateerde inhoud die interessant is voor hun doelgroep.

De marketing van Royal Canin is meestal verfijnd met een witte achtergrond en het gebruik van vet rood. In dit verhaal bieden ze echter een veel authentiekere ervaring met hun merk (hoewel ze overal rood en wit gebruiken).

zakelijk voorbeeld van educatieve inhoud die wordt gedeeld in Instagramverhalen

Levensstijl- of merkverhalen

Instagram-verhalen zijn ook een geweldige plek om algemenere lifestyle- en merkcontent voor je volgers te delen. U kunt verhalen posten met beelden van achter de schermen van uw bedrijf of fotoshoots, of inhoud met lifestyle-modellen of influencers die uw producten in hun dagelijks leven gebruiken.

De sleutel tot een effectieve levensstijl of merkverhalen is het vermaken van kijkers. Terwijl tips en trucs en educatieve video’s waardevolle informatie bieden, kan lifestyle-inhoud amusementswaarde bieden. U hoeft zich niet altijd gedwongen te voelen om les te geven. Lifestyle-inhoud biedt dit alternatief.

Overweeg om technieken te gebruiken als humor, ambitieuze aantrekkingskracht, fictieve personages of persoonlijke verhalen. Je kunt je volgers verrassen met relevante memes of grappen waarover ze hun vrienden willen vertellen. Geef kijkers een voorproefje van wat uw team doet om zich voor te bereiden op de komende feestdagen, uitverkoop of lancering. Afhankelijk van de reis van uw merk, willen uw volgers misschien zelfs een verhaal zien over uw oprichter of de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Door lifestyle-verhalen te creëren die uw volgers aan het lachen, nostalgisch maken of een band met uw merk en zijn waarden maken, zullen ze naar de bodem van uw verkooptrechter worden geleid.

Schoenenbedrijf Allbirds  heeft altijd een sterk merkimago behouden. Ze delen verhalencontent die eenvoudig de look, feel en connectie van het merk met hun consumenten versterkt.

zakelijk voorbeeld van lifestyle-inhoud die wordt gedeeld in Instagramverhalen

Specificaties en afmetingen voor Instagramverhalen

Met Instagram kun je verhalen plaatsen in brokken van 15 seconden die na 24 uur verdwijnen. Gebruikers tikken door de wachtrij met verhalen van accounts die ze volgen in plaats van door typische berichten in analoge stijl te bladeren. Dit verschil in formaat is vaak voordelig voor merken omdat gebruikers een reeks van alleen uw verhalen zullen zien in plaats van een enkelvoudig bericht terwijl ze snel door hun tijdlijn scrollen.

De afmetingen van Instagram-verhalen verschillen van traditionele posts of advertenties. In plaats van het klassieke Instagram-vierkant beslaan verhalen meestal het hele smartphonescherm. Dit betekent dat de inhoud van uw verhalen 1080 pixels breed en 1920 pixels hoog moet zijn, een beeldverhouding van 9:16. Houd rekening met deze dimensies bij het maken van uw inhoud, zodat uw verhalen naadloos opgaan in de verhaalfeed van uw publiek.

Verhalen hebben een ander doel dan traditionele Instagram-berichten, dus je kunt je standaard Instagram-berichten niet zomaar recyclen als verhalen. Vanwege het tijdelijke, informele karakter van verhalen, verwachten volgers over het algemeen verhaalinhoud die onbewerkt, spontaan of intiem aanvoelt. Concentreer u bij het maken van uw verhalen op het maken van video’s met een natuurlijkere esthetiek, in tegenstelling tot video’s die zwaar bewerkt en gestileerd lijken. Bewaar die inhoud voor uw berichten!

Dit exemplaar van Buffy, een bedrijf voor natuurlijke huishoudelijke artikelen,  is niet overdreven bewerkt of geproduceerd. Het is gewoon een grappig verhaal dat kijkers misschien van een van hun vrienden krijgen.

zakelijk voorbeeld van Instagram-verhalen met informele esthetiek

# 2: converteer je populaire Instagram-leads via verhalen

Houd rekening met het grote plaatje terwijl u uw geweldige verhalen maakt en de betrokkenheid van uw volgers bij uw inhoud bijhoudt. Controleer af en toe of u degenen die naar uw verhalen kijken door de verkooptrechter leidt. Er zijn een paar manieren om dit te bereiken.

Als u over de middelen beschikt, overweeg dan om een ​​live webinar te hosten om de lancering van een nieuw product of nieuwe dienst te starten. Maak reclame voor dit webinar in uw verhalen en houd bij hoeveel volgers en kijkers de extra stap zetten en het webinar bijwonen.

Je kunt ook een speciale bestemmingspagina of video maken waar je volgers naartoe worden geleid als ze omhoog vegen over je verhalen voor meer informatie. U kunt deze webinhoud ontwerpen met dat publiek in gedachten, met behulp van taal en functies waarvan is bewezen dat ze de kijkers aanspreken.

Terugkomend op het voorbeeld van Royal Canin, als je het verhaal zou blijven bekijken, zou je uiteindelijk naar de onderstaande afbeelding worden geleid die je uitnodigt om meer te lezen over het brengen van honden naar de werkplek.

voorbeeld van een kat gedeeld in Instagramverhalen

# 3: Opwarmen van nieuwe Instagram-volgers of koude Instagram-leads via albums met Verhalen Hoogtepunten

Dus je hebt een verscheidenheid aan boeiende verhalen gemaakt en gedeeld met je volgers op je sociale mediaplatforms. Maar wat doe je als de 24 uur van je verhaal voorbij zijn? Hoe kunnen verhalen uw merk op de lange termijn marketingwaarde bieden?

Terwijl verhalen na 24 uur uit de feeds van je volgers verdwijnen, kun je verhalen opslaan in hoogtepuntenalbums waartoe gebruikers altijd toegang hebben vanaf je Instagram-profiel. Hiermee kunt u uw beste verhaalinhoud bewaren en ordenen voor huidige volgers om naar terug te gaan en voor toekomstige volgers om later te ontdekken.

Groepeer je Instagram-hoogtepunten in interessante onderwerpen

Terwijl ik eerder al zei dat Instagram-verhalen het beste zijn voor kijkers in het midden van de trechter, kun je met hoogtepunten van het verhaal content onder de aandacht brengen die aantrekkelijk is voor degenen aan de boven- en onderkant van de trechter.

Voor consumenten die Buffy niet kennen, is er een interessant verhaal over het merk in het album Meet Buffy met hoogtepunten. En consumenten die zich midden in de trechter bevinden, kunnen meer genuanceerde informatie krijgen van de andere albums met hoogtepunten van verhalen. Het Buffy IRL-album met hoogtepunten belicht inhoud van klanten die op Instagram over Buffy-dekbedden hebben gepost. Het helpt mensen die op het hek staan ​​te beïnvloeden over het doen van een aankoop.

Instagram markeert albums op Buffy-profiel

Voordat u uw albums met hoogtepunten een naam geeft, moet u natuurlijk een organisatiesysteem ontwikkelen dat logisch is voor uw inhoud en volgers. Een makelaar kan zijn hoogtepunten organiseren op basis van de behoeften van de klant, zoals kopen en verkopen, of op interesses, zoals besparingstips voor aanbetalingen of huisontwerpinspectie.

Pro-tip : maak plannen voor de toekomst als u uw hoogtepunten groepeert. Vraag uzelf af wat voor soort verhalen u in uw profiel wilt opslaan en voor wat voor soort inhoud uw volgers zullen terugkomen.

HubSpot  segmenteert hun verhalen in logische hoogtepunten die overeenkomen met wat de gebruikers misschien willen weten. De hoogtepunten zijn onderverdeeld in tips, groei, marketing, technologie, verkoop, enzovoort. Deze aanpak helpt HubSpot om een ​​beter marketingcommunicatiekanaal te creëren voor al hun gebruikers.

Instagram markeert albums op HubSpot-profiel

U kunt ook hoogtepunten uit verhalen gebruiken om uw volgers te helpen zelf te identificeren waar ze zich in uw trechter bevinden en de informatie te vinden die voor hen het meest relevant is in uw profiel.

Een familiefotograaf kan een album met hoogtepunten maken voor potentiële klanten met informatie over planning, prijzen en andere algemene informatie die potentiële klanten verzamelen. Dezelfde fotograaf kan ook een album met hoogtepunten maken voor klanten die wachten op ontvangst van hun foto’s, inclusief informatie over tijdlijnen, bewerking en sneak peeks.

Als alternatief kan de fotograaf hoogtepuntenalbums maken die zijn geordend op categorie, zoals pasgeborenen of familie-kerstkaarten, en prijzen, planningsinformatie en voorbeelden van hun werk in die specifieke categorieën opnemen.

Kies bij het kiezen van namen voor uw albums met hoogtepunten, voor korte, gemakkelijk te begrijpen titels die op elkaar zijn afgestemd. Zorg ervoor dat de titels kort genoeg zijn om volledig op uw profiel te worden weergegeven. Overweeg ook om emoji’s of enkele trefwoorden te gebruiken in de titels van uw album met hoogtepunten voor de duidelijkheid en beknoptheid.

Hoe u ook besluit om de hoogtepunten van uw verhalen te organiseren, zorg ervoor dat u rekening houdt met een duidelijke organisatie, toekomstige inhoud en de chronologie van de reizen en verkooptrechter van uw klanten.

Ontwerp op maat gemaakte covers voor Instagram-hoogtepunten

Zorg er bij het maken van uw albums met hoogtepunten voor dat u omslagen met hoogtepunten op maat maakt . Je omslagafbeeldingen moeten schoon en eenvoudig zijn, terwijl ze ofwel het doel van het hoogtepunt duidelijk aangeven of passen bij de branding van de rest van je Instagram-aanwezigheid. U kunt dit bereiken door middel van eenvoudige pictogrammen of opzettelijke kleurenpaletten, of door te coördineren met de andere verhaalalbums.

Om dit te visualiseren, kunt u een effen achtergrondkleur kiezen die uw merknaam behoudt of een eenvoudig, gemakkelijk herkenbaar pictogram dat betrekking heeft op de albuminhoud, zoals een huis, een hamer, een dollarteken of een kat.

Instagram markeert albums op HubSpot-profiel

Net als elke andere Instagram-inhoud kunt u indien nodig hoogtepunten archiveren of verwijderen. Overweeg deze functie te gebruiken wanneer het tijd is om uw online branding een opfrisbeurt te geven, of wanneer een kortetermijnverkoop of programma is beëindigd of gewijzigd. Uw hoogtepunten moeten altijd relevant en up-to-date zijn.

# 4: Gebruik Analytics om de inhoud van uw Instagramverhalen te optimaliseren voor weergaven

Zijn je Instagram-verhalen te lang? Plaats je statische foto’s in je verhalen in plaats van dynamische video’s? Lijken volgers meer geïnteresseerd in uw educatieve inhoud dan in uw humoristische levensstijl? Trends in het vasthouden van volgers en het aantal kijkers helpen u te bepalen hoe u uw verhalen het beste kunt gebruiken als krachtige marketingtools voor sociale media.

Instagram biedt inzichten voor bedrijfsprofielen om u te helpen de betrokkenheid bij te houden. Hoewel de statistieken dubbelzinnig kunnen zijn, zijn ze een manier om de betrokkenheid te meten. Aan het eind van de dag zijn ze de enige manier om te bepalen welke soorten verhalen het goed of slecht doen bij je publiek.

Bij het controleren van uw Instagram Insights for verhalen , bijzondere aandacht schenken aan wanneer en waar de kijkers inleveren. En vergeet niet dat betrokkenheid bij verhalen niet op dezelfde manier moet worden geïnterpreteerd als andere webmarketinganalyses.

Taps back zijn bijvoorbeeld geen negatieve meetwaarden; ze betekenen dat gebruikers geïntrigeerd zijn en de inhoud opnieuw willen zien. En tikken naar voren kan worden gezien als inhoud die niet resoneert. Dit is het omgekeerde van website-analyse: hoe sneller en verder een gebruiker webpagina’s bezoekt, hoe beter.

Gevolgtrekking

Als Instagram-verhalen correct worden uitgevoerd, kunnen ze een uitstekende tool zijn om uw merk bij uw volgers voorop te houden. Beschouw uw verhalen als microgesprekken die u helpen om constant zichtbaar aanwezig te blijven in het dagelijkse leven van uw volgers.

Verhalen geven je de mogelijkheid om creatieve en leuke, boeiende inhoud te maken om te delen met je volgers. Door ten volle te profiteren van verhalen, kunt u uw merk laten groeien en uw volgers van het midden naar de onderkant van de verkooptrechter leiden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format