Hoe u meer organisch Facebook-verkeer naar uw site kunt leiden - DeLaatbusiness

Hoe u meer organisch Facebook-verkeer naar uw site kunt leiden

10 min


119
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u meer verkeer van uw Facebook-berichten? Heeft u algoritmevriendelijke ideeën nodig om uw inhoud te laten zien?

In dit artikel leer je wat je moet vermijden en ontdek je ideeën waarmee je meer Facebook-bezoekers kunt trekken.

# 1: Vermijd posts die niet aansluiten bij het Facebook-algoritme

Facebook-marketing is nog nooit zo moeilijk geweest. Wat vroeger een belangrijke verkeersbron was, is veranderd in een plek waar het een uitdaging is om klikken te krijgen. Tactieken die een jaar of twee geleden hebben gewerkt, kunnen er nu toe leiden dat u minder bereik krijgt, niet alleen op afzonderlijke berichten, maar ook op uw pagina als geheel.

Als u meer verkeer naar uw website wilt leiden vanaf Facebook, is een van uw grootste belemmeringen het steeds veranderende algoritme van het platform .

Hier zijn drie soorten Facebook-berichten die negatieve effecten hebben van het Facebook-algoritme en snelle oplossingen om uw berichten beter af te stemmen op de voorkeuren van het algoritme.

Snijd de Clickbait Posts

In 2014 begon Facebook te kraken tegen wat ze clickbait noemden . Wat kwalificeert als clickbait? Berichten die sensationeel zijn en belangrijke informatie achterhouden of de lezer misleiden met als doel meer bezoekers naar een website te leiden.

Hier zijn twee voorbeelden:

 • “Deze Love Island-ster is door de beveiliging uit een nachtclub in Hollywood geëscorteerd.” Dit bericht bevat informatie – welke ster was het?
 • “Deze ene truc zorgt ervoor dat je in een week 20 pond verliest.” Dit bericht is misleidend en ik weet niet zeker of er een manier is om het te repareren.

Dit soort berichten kregen vroeger veel klikken, wat betekende dat ze hoger in de nieuwsfeed kwamen te staan. Het probleem voor Facebook was dat deze tactiek vaak leidde tot inhoud van slechte kwaliteit. Facebook ontdekte dat “80% van de tijd mensen de voorkeur gaven aan koppen die hen hielpen beslissen of ze het volledige artikel wilden lezen voordat ze moesten doorklikken.”

De eerste methode van Facebook om clickbait te bestrijden, was door te meten hoe lang mensen op een site doorbrachten voordat ze terugklikten naar Facebook – hoe langer, hoe beter. Dit betekent dat u manieren moet vinden om uw bezoekers langer op uw site te houden.

In 2016 bracht Facebook nog een update uit om het probleem aan te pakken. Deze keer identificeerden ze zinnen die veel voorkwamen in clickbait-koppen en gebruikten deze om inhoud van slechte kwaliteit te bepalen. Ze waarschuwden: “Links die zijn gepost vanaf of gedeeld vanaf pagina’s of domeinen die consequent clickbait-koppen posten, zullen lager in de nieuwsfeed verschijnen.”

Dus als u consequent clickbait op uw pagina plaatst, of als andere gebruikers clickbait-links van uw website publiceren, ziet u een afname van het bereik op uw berichten, uw pagina en alle links die vanaf uw site op Facebook zijn geplaatst.

Wat te doen

Zorg er bij het maken van inhoud voor uw website voor dat de koppen door Facebook niet als clickbait worden beschouwd. Gebruik geen sensationeel, overdreven of misleidend taalgebruik.

Geef lezers bij het delen op Facebook een goed idee van wat er in de gelinkte inhoud staat. Op die manier weten ze of de inhoud waardevol is voordat ze klikken.

ALT

Om lezers langer op uw site te houden, moet u ervoor zorgen dat uw webpagina’s zijn geoptimaliseerd voor mobiel en onderkoppen opnemen om mensen naar de informatie te leiden die ze zoeken. Controleer ook uw sitesnelheid; als het niet snel genoeg is, zullen gebruikers uw website verlaten voordat deze wordt geladen.

Laat de verlovingsaaspalen vallen

Meer betrokkenheid betekent meer bereik en uiteindelijk meer klikken op links. Maar je kunt aan de verkeerde kant van het Facebook-algoritme komen als je je betrokkenheid kunstmatig probeert op te drijven.

Eind 2017 bracht Facebook een update van het algoritme uit om hard te werken aan wat ze ‘verlovingsaas’ noemden. Facebook kondigde aan dat ze machine learning zouden gebruiken om berichten te identificeren die mensen aanmoedigen om te reageren, leuk te vinden, commentaar te geven, te taggen of te delen, en beloofden berichten in de nieuwsfeed te degraderen die gebruik maken van engagement aas.

Als uw pagina herhaaldelijk deze tactieken gebruikt, zou u een algehele daling van het bereik kunnen zien.

Wat te doen

Gebruik de woorden “vind ik leuk”, “stemmen”, “commentaar” en “tag” niet in uw berichten.

Elimineer beeld- of videoposts met links in beschrijvingen

Ook in 2014 benadrukte een update van Facebook het delen van links als linkposts. Sommige marketeers delen een link in het bijschrift van een foto of video in plaats van het plaatsen van native links op Facebook.

Facebook geeft er de voorkeur aan dat u uw link plaatst als een linkpost, zodat ze een voorbeeld kunnen voorbereiden met de kop, een grote foto en een beschrijving. Deze informatie voegt context toe aan uw bericht en stelt mensen in staat een beter besluit te nemen over het al dan niet klikken. Facebook zegt dat het berichten met links in fotobijschriften zal degraderen.

ALT

Een experiment uit 2018 van Agorapulse’s Social Media Lab bevestigde dat linkposts meer klikken krijgen dan afbeeldingen met links in de bijschriften.

Wat te doen

Plaats uw links altijd als linkposts op Facebook.

# 2: Analyseer Facebook-verkeer om links te identificeren die veel klikverkeer genereren

Nu u klaar bent met het Facebook-algoritme, moet u beslissen wat voor soort links u met Facebook moet delen. Welke inhoud heb je op je website die je Facebook-publiek genoeg zal aanspreken om door te klikken? Welke inhoud zal je meer bezoekers opleveren?

Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop u de soorten berichten kunt identificeren die de aandacht van uw publiek trekken.

Gebruik Facebook Insights om de prestaties van uw Facebook-pagina te beoordelen

Wat post je op Facebook dat klikken op links van je publiek zal aantrekken? Ik raad aan om een ​​test te doen.

Begin met het plaatsen van links naar uw Facebook-pagina gedurende 28 dagen, minstens drie keer per week. Deze links moeten verwijzen naar uw website en artikelen van derden die uw Facebook-publiek zullen aanspreken.

Download aan het einde van de 28 dagen uw Insights-gegevens op paginaniveau. Open hiervoor het tabblad Inzichten op uw pagina en klik op Gegevens exporteren.

ALT

Selecteer in het pop-upvenster het rapport Gegevens boeken en kies het tijdsbestek dat u wilt analyseren (in dit geval 28 dagen). Bepaal vervolgens of u een CSV- of XLS-bestand wilt downloaden.

ALT

Nadat u het bestand heeft gedownload, opent u het in Excel en sorteert u uw gegevens op type, zodat u al uw linkberichten bij elkaar kunt zien.

Hoewel de enorme hoeveelheid gegevens in dit rapport ontmoedigend is, zoekt u de kolom met de kop ‘Lifetime Post Audience Targeting Unique Consumptions by Type – Link Clicks’. Deze kolom toont het aantal linkklikken per bericht.

ALT

Als u eenmaal weet welke links het meeste verkeer hebben gegenereerd, moet u weten waarom.

Analyseer uw best presterende berichten. Waarom denk je dat ze de meeste klikken op links krijgen? Hier zijn enkele vragen die u kunt stellen:

 • Is het het onderwerp van de post?
 • Is het het bijschrift dat je hebt toegevoegd?
 • Wekt het emotie op?
 • Is het de tijd dat je het post?
 • Heb je emoji’s gebruikt in de updates?

Door deze test uit te voeren, weet u wat er op uw pagina werkt. Maar u krijgt ook klikken van andere bronnen die van Facebook naar uw inhoud linken.

Voer Google Analytics-acquisitierapporten uit om de beste bestemmingspagina’s van Facebook-verkeer te onthullen

Duik in uw Google Analytics om al het verkeer te zien dat van Facebook naar uw site komt .

Navigeer naar Acquisitie> Sociaal> Netwerkverwijzingen om te zien hoeveel websitebezoeken u van elk sociaal netwerk hebt ontvangen.

Klik vervolgens op Facebook om de berichten en pagina’s op uw site te vinden die het meeste verkeer van Facebook ontvangen.

ALT

U weet dat het Facebook-algoritme het leuk vindt als mensen langer op uw site blijven, dus onderzoek de bestede tijd en het aantal bezochte pagina’s in elke sessie die afkomstig is van Facebook. Kijk in de kolommen Gemiddelde sessieduur en Pagina’s / sessie om te zien welke berichten gebruikers het langst op de site hebben gehouden.

ALT

Zodra u uw beste webpagina’s voor Facebook-verkeer heeft geïdentificeerd, analyseert u ze om erachter te komen wat ze populair maakt:

 • Is het het onderwerp van de post?
 • Is het de kop?
 • Blijven bezoekers langer op uw site omdat het een langer bericht is?
 • Blijven ze langer op uw site omdat er een ingesloten video of podcast is?
 • Bekijken ze meer pagina’s omdat je linkt naar relevante berichten op je pagina?

# 3: Onderzoek aanvullende Facebook-kanalen om populaire onderwerpen te ontdekken om uw aanmaakbare inhoud te informeren

De volgende stap is het onderzoeken van onderwerpen die al populair zijn bij uw ideale klanten op Facebook.

Verken Facebook-groepen om populaire discussiethema’s te vinden

Om Facebook-groepen te vinden waartoe uw ideale klanten behoren, zoekt u in de zoekbalk van Facebook naar een trefwoord dat betrekking heeft op uw bedrijf of klant.

Om dit te illustreren: als u actief bent in de huwelijksbranche, zoek dan op “bruid” om huwelijksgerelateerde groepen te vinden. U kunt ook zoeken op ‘bruiloft’, ‘huwelijk’ of ‘bruidegom’. Klik op de resultatenpagina op het tabblad Groepen in de bovenste menubalk.

ALT

Word lid van de meest relevante groepen en zoek naar onderwerpen die regelmatig worden besproken. Dit kunnen vragen zijn die leden regelmatig stellen of posts die veel betrokkenheid opleveren. Maak een lijst van de onderwerpen waarover u voor uw website zou kunnen schrijven.

Crowdsource-ideeën voor inhoud van uw Facebook-doelgroepen

Facebook is een fantastische bron voor crowdsourcing. U kunt het gebruiken om nieuwe ideeën op te doen en de inhoud die u maakt aan te scherpen.

Gebruik je Facebook-pagina en groep (als je die hebt) en nieuw ontdekte klantgroepen om ideeën te crowdsourcen. Vertel uw publiek dat u een bericht schrijft, maak een lijst van de onderwerpen die u wilt behandelen en vraag om hun input.

ALT

Wanneer u de inhoud publiceert, deelt u de link naar de discussiethread en vermeldt u de mensen die u hebben bijgestaan. Ze willen de inhoud zien die ze hebben helpen maken, zodat u direct op de website kunt klikken.

# 4: Ontwikkel 4 soorten inhoud die doorklikverkeer van Facebook genereren

Als u mensen in uw inhoud plaatst, wordt deze beter deelbaar. De mensen die u in de schijnwerpers plaatst, delen uw bericht met hun publiek, waardoor u meer bereik en meer klikken krijgt.

Welke soorten inhoud moet u maken?

Interviews met experts en persoonlijkheden uit de branche

Ontdek tegen wie uw publiek opkijkt en wie hen beïnvloedt. U kunt uw eigen onderzoek doen om deze mensen te vinden en uw Facebook-groep of paginavolgers om aanbevelingen vragen. Dit zijn de mensen die u nodig heeft om te interviewen en in uw inhoud te plaatsen.

Pro-tip : leer ze online kennen voordat u ze benadert. Dit geeft je een grotere kans om een ​​”ja” te krijgen als je om het interview vraagt.

Verzamelingen met inzichten van meerdere mensen

In plaats van slechts één persoon in uw artikel te vermelden, kunt u een groep mensen vragen om een ​​bijdrage te leveren. Zoek een onderwerp dat populair is bij uw publiek en benader experts voor hun tips of meningen. Verzamel al hun input om een ​​artikel op uw site te maken. U krijgt meer aandelen van meerdere bijdragers, wat tot meer klikken zal leiden.

Als je je inhoud aan een evenement of feestdag koppelt, zal je bericht waarschijnlijk nog succesvoller zijn.

ALT

Listicles die waardevolle bronnen verzamelen per onderwerp

Roundup-berichten vergen tijd en moeite van uw belangrijkste beïnvloeders. Een lijstpost daarentegen vermeldt en crediteert ze zonder hun tijd op te leggen. Maak een post met aanbevelingen zoals ‘De beste Ierse foodie Facebook-accounts’ of ’25 Ierse foodie Facebook-pagina’s die je vandaag zou moeten volgen’.

Als je mensen in een lijstje plaatst, zullen veel van die mensen dit met hun eigen volgers delen, zoals Klaw deed met dit artikel van Condé Nast Traveler .

ALT

De magie van posts van mensen is wanneer de mensen die je hebt gekenmerkt, je artikel daadwerkelijk delen. Hier zijn enkele manieren om het ze gemakkelijk te maken om te delen:

 • Tag ze in je Facebook-bericht.
 • Geef ze een vermelding in het artikel.
 • Stuur ze een e-mail met een link naar je Facebook-bericht.

Freebies en leadincentives

Leadprikkels zijn geweldig voor het samenstellen van uw e-maillijst, en als u deze tactiek combineert met een Facebook-bericht, kunt u veel websiteklikken krijgen.

Wanneer u een bestemmingspagina maakt voor uw lead-incentive, krijgt u meer downloads en houdt u mensen langer op de site, wat zoals u weet, het Facebook-algoritme leuk vindt.

ALT

Wat moet uw stimulans zijn? Misschien heb je al een eBook, checklist, spiekbriefje of minicursus om je lijst samen te stellen, maar heb je je Facebook-publiek ooit gevraagd wat ze leuk zouden vinden?

Vraag ze om een ​​freebie te kiezen en geef ze genummerde opties om uit te kiezen. Omdat er heel weinig typen bij komt kijken, is het gemakkelijk voor uw publiek om te reageren.

U kunt doorgaan met het opbouwen van buzz over uw freebie terwijl u deze maakt door om meningen te vragen over titels en covers.

ALT

Als je een duidelijke winnaar hebt, maak je de freebie en laat je je volgers weten dat je het hebt gepubliceerd in de reactiethread. Omdat uw Facebook-publiek heeft bijgedragen aan het opbouwen van uw incentive, is de kans groter dat ze klikken wanneer u het eindproduct deelt.

Als mensen je freebie downloaden, stuur ze dan naar een bedankpagina. Het doel van deze pagina is echter niet alleen om je te bedanken en je succes te meten. U kunt de ruimte gebruiken om uw publiek verder te betrekken en ze dieper op uw site te sturen. Beveel aanvullende lectuur aan of verwijs ze naar een dienst die u aanbiedt en die hen kan helpen.

ALT

Gevolgtrekking

Facebook wil dat gebruikers zo lang mogelijk op het platform blijven, wat betekent dat u inhoud moet delen die uw publiek interesseert en de beloofde waarde levert.

In dit artikel hebben we gedeeld hoe u kunt ontdekken op welke inhoudsonderwerpen uw publiek het meest waarschijnlijk zal klikken. In het artikel van morgen zullen we delen hoe u uw Facebook-linkposts kunt structureren en naar uw website-inhoud kunt sturen, zodat ze zijn geoptimaliseerd om klikken en betrokkenheid te genereren.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *