Hoe u uw eerste Instagram Stories-advertentie maakt: een volledige uitleg - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

Hoe u uw eerste Instagram Stories-advertentie maakt: een volledige uitleg

9 min


130
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u Instagram Stories-advertenties maken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Vraagt ​​u zich af hoe u aantrekkelijke Stories-advertenties kunt maken zonder een ontwerpachtergrond?

In dit artikel ontdek je hoe je een Instagram Stories-advertentie maakt, instelt en uitvoert in Advertentiebeheer.

Wat maakt een effectieve Instagram Stories-advertentie

Laten we het eerst hebben over de verschillen tussen een gebruiker zijn die een Instagram-verhaal ziet en een gebruiker die gewoon rondhangt in de Instagram-feed. Verhalen zullen automatisch doorlopen zonder uw inbreng, maar de feed beweegt niet totdat u er iets mee doet.

Verhalen zijn een ervaring op volledig scherm; als je naar een verhaal kijkt, is dat alles wat je ziet. Met de feed kun je scrollen, zodat er meer afleidingen zijn.

Houd bij het maken van Instagram Stories-advertenties rekening met het medium waarin u zich bevindt. Verhalen worden snel verplaatst, dus uw advertenties moeten eruitzien alsof ze daar thuishoren. Als mensen een reeks korrelige, meer amateuristische verhalen bekijken en er ineens een prachtig beeld is met hoogwaardige graphics, zal het er als een pijnlijke duim uitspringen – het is duidelijk een advertentie. Mensen zullen het dus vaak gewoon negeren en onmiddellijk hun interesse verliezen.

Om uw advertentie het gevoel te geven dat deze deel uitmaakt van Stories, zijn er enkele praktische tips waarmee u rekening moet houden.

Ten eerste is de vervelende regel van 20 procent over tekst in Facebook-advertenties niet van toepassing op Instagram Stories. U kunt de tekst in uw advertentie laden. De advertentie zal echter vrij snel bewegen, dus zorg ervoor dat mensen de tijd hebben om de advertentie te lezen en gebruik een lettertype dat groot genoeg is om te zien.

ALT

Wanneer je het verhaal met tekst vertelt, doe dat dan zo min mogelijk en zorg ervoor dat de tekst die je gebruikt de meeste impact heeft.

Met creatieve verhalen duurt het slechts 15 seconden. Velen van ons zijn voorgeconditioneerd aan de klassieke manier van vertellen: een mooie grote intro-opwinding, het crescendo in het midden en de uitbetaling aan het einde. Sociaal creatief is het tegenovergestelde. Je laat eerst de haak zien; vertel hen waarom het hen zou moeten schelen

Ten slotte, hoe meer native je je video kunt laten lijken op Instagram Stories, hoe beter hij presteert, zelfs als de beelden niet per se iets zijn dat je als merk zou kiezen.

ALT

# 1: Maak een nieuwe advertentiecampagne

Om een ​​Instagram Stories-advertentie in te stellen, gaat u naar Facebook Ads Manager en klikt u op Maken. Geef uw campagne een naam die u maar wilt. Laat het onder Aankooptype staan ​​op Veiling.

Het campagnedoel is dat u verschillende opties heeft. De meeste, maar niet alle, van deze doelstellingen (zoals Verkeer en Conversies) zullen compatibel zijn met Instagram Stories. Selecteer voor dit voorbeeld Verkeer.

ALT

Nadat u uw doel heeft gekozen, voert u een advertentieset en een advertentienaam in en klikt u op Opslaan in concept.

# 2: Stel uw advertentieset in

Wanneer u uw advertentieset instelt, begint u door te kiezen waar u het verkeer naartoe wilt leiden. Omdat u zich in Stories bevindt, wilt u bezoekers naar uw website leiden. Dat is de standaardinstelling, dus u kunt het daar gewoon laten staan.

ALT

Budget & Planning is waar u uw dagbudget kunt bepalen. Dit gaat veranderen in 2020. Historisch gezien heb je je budget ingesteld op het niveau van de advertentieset, maar Facebook verandert naar iets dat Campaign Budget Optimization (CBO) wordt genoemd. Als u niet bekend bent met deze functie, legt dit artikel uit wat CBO is , hoe het werkt en wat het voor u betekent.

Kortom, uw dagbudget begint op campagneniveau te trekken. Dus als u niet ziet wat hieronder wordt weergegeven, raak dan niet in paniek. Het betekent gewoon dat je al in de volgende iteratie van Facebook zit.

ALT

De volgende stap is richten. Als u in het veld Aangepaste doelgroepen klikt, ziet u een vervolgkeuzelijst waaruit u een lookalike of aangepaste doelgroep kunt selecteren die u eerder heeft gemaakt.

U kunt ook uitgesloten doelgroepen instellen. Als er mensen zijn die al een conversie hebben uitgevoerd, heeft het niet veel zin om hen advertenties te laten zien voor dingen die bovenaan de trechter moeten staan. Als u op Uitsluiten klikt, krijgt u een ander veld met dezelfde opties als het bovenste. Het enige verschil is dat u zegt dat u niet wilt dat deze mensen uw advertentie te zien krijgen.

ALT

Kies vervolgens waar uw gebruikers zich bevinden. De standaardinstelling is Iedereen op deze locatie. Dit betekent dat of mensen daar wonen, op doorreis zijn of op reis zijn, u zult ze allemaal targeten op de locatie die u opgeeft.

Maar misschien is niet iedereen op elke locatie degene die u wilt targeten. Als iemand gewoon een dag naar uw stad reist en uw bedrijf HVAC-werk doet, wilt u uw advertentie voor airconditioning niet aan hen laten zien omdat ze daar niet wonen. Of als je een toerismebureau bent, wil je je eigenlijk richten op mensen die er niet wonen. Kies dus de juiste optie uit het vervolgkeuzemenu.

ALT

Voor locatie kunt u een land, postcode, straal rond bepaalde gebieden en DMA-niveaus (aangewezen marketinggebied) kiezen.

Om uw targeting verder te verfijnen, kunt u ook specifieke leeftijdscategorieën, geslachten en talen kiezen.

Gedetailleerde targeting is waar u in de eigen targeting van Facebook terechtkomt. Dit zijn voorgedefinieerde gebruikerstypen, zoals mensen die net van baan zijn veranderd of ouders met een peuter. Op basis van de targeting die u invoert, geeft Facebook u ook suggesties. Als u bijvoorbeeld “nieuwe baan” typt en op Suggesties klikt, ziet u een heleboel andere dingen onder Interesses, Werkgevers en Functietitels die u ook kunt kiezen.

ALT

Het volgende gedeelte is Plaatsingen. Facebook schakelt Automatische plaatsingen automatisch uit. Als u op Plaatsingen bewerken klikt, ziet u al uw plaatsingsopties .

Als je net begint met Instagram-verhaaladvertenties, is mijn advies om Verhalen en feeds aangevinkt te laten. Dit zorgt voor een beetje meer efficiëntie wanneer u voor het eerst begint. Houd er echter rekening mee dat Ads Manager zal proberen uw Facebook-advertentie in de verhaaladvertentie weer te geven.

ALT

Het laatste gedeelte van uw advertentieset is Optimalisatie en levering. Om het simpel te houden, laat u deze instelling staan ​​om Facebook automatisch te laten bieden op basis van de waarde van het verkeer.

ALT

# 3: Pas uw advertentie aan voor de plaatsing van Instagram Stories

Als u klaar bent met het instellen van uw advertentieset, gaat u verder met uw advertentiemateriaal.

In dit voorbeeld kreeg ik een advertentie die begon met een gewone oude afbeelding, een standaardkop en wat primaire tekst. Het standaardvoorbeeld dat u ziet, is hoe de advertentie eruit zal zien in de Facebook-feed.

ALT

Laten we nu eens kijken wat er gebeurt als u een voorbeeld van deze advertentie op andere plaatsingen bekijkt. Klik in de marge aan de linkerkant van het voorbeeld op de knop voor Instagram en selecteer vervolgens Instagramverhalen.

ALT

Je kunt zien dat de advertentie er heel anders uitziet voor Instagram Stories. Kijk naar alle ruimte die u niet gebruikt; het is een gemiste kans. Dit is een deel van de reden waarom u ander advertentiemateriaal voor Stories-advertenties wilt specificeren.

ALT

Links van het voorbeeld bevindt zich een handig informatievenster dat aangeeft dat vier plaatsingen deze afbeelding gebruiken. Als u klikt op Selecteer een plaatsing om aan te passen, krijgt u de mogelijkheid om andere advertenties te gebruiken. Op deze manier hoef je niet een hele aparte advertentieset op te zetten en al je instellingen opnieuw te kiezen.

Opmerking: als u deze optie niet ziet, kijk dan naar het doel dat u voor uw campagne heeft gekozen. Hoewel Instagram-verhaaladvertenties en plaatsingsaanpassing beide beschikbaar zijn in de meeste advertentietypen, ondersteunen sommige campagnedoelstellingen, zoals merkbekendheid, deze niet.

ALT

Kies nu Instagramverhalen in het vervolgkeuzemenu om een ​​aanmaakvenster te openen.

Een handige functie die Facebook vorig jaar heeft toegevoegd, zijn sjablonen. Als u in de linkerbovenhoek van dit venster op Sjabloon wijzigen klikt, ziet u een verscheidenheid aan sjablonen (inclusief sjablonen op volledig scherm) die u kunt gebruiken voor uw Verhalen-advertentie.

ALT

Binnen elke sjabloon zijn nog meer opties. Hoewel de sjabloon die u selecteert standaard specifieke kleuren gebruikt en de afbeelding op een bepaalde manier bijsnijdt, kunt u aanpassingen maken.

Selecteer een achtergrondkleur

Scroll aan de linkerkant van het venster onder Creatieve tools naar beneden en kies een andere achtergrondkleur. Of voer een hex-code in die overeenkomt met uw merkkleuren. Met deze aanpassingsopties kunt u ervoor zorgen dat deze sjabloon een beetje minder voorraad en een beetje meer op u lijkt.

ALT

Voeg muziek en call-to-action-effecten toe

U kunt ook royaltyvrije muziek en call-to-action (CTA) -effecten toevoegen. Ik vind deze effecten leuk omdat ze veel interessanter zijn dan de standaard ‘Meer informatie’. U kunt afbeeldingen kiezen die zowel animeren als verschillende kleuren kiezen. Deze effecten kunnen de CTA interactiever maken en beter opvallen om de aandacht van de kijker te trekken.

ALT

Snijd uw afbeelding of video bij

Als de afbeelding of video die u gebruikt in de liggende stand staat, wilt u wellicht verschillende opties voor bijsnijden in het gedeelte Media bekijken. Misschien wilt u zich op deze foto bijvoorbeeld meer op de trein concentreren.

ALT

Bijsnijden naar een vierkant van 1 op 1 kan u daarbij helpen. Het trekt de aandacht van de gebruiker naar het belangrijkste brandpunt en gebruikt meer van het schermvastgoed.

ALT

Voeg meerdere tekstopties toe

Met Facebook kun je ook meerdere tekstopties toevoegen . Klik op de knop Nog een optie toevoegen en voeg uw tekst toe in het veld dat verschijnt.

ALT

U kunt verschillende soorten sjablonen, advertentieteksten, koppen en CTA’s testen zonder dat u een heleboel verschillende advertentie-uitingen hoeft te ontwerpen of deze zelf moet maken en uploaden.

Pro-tip : als u een sjabloon kiest en besluit dat u niet echt enthousiast bent over de afbeelding die u gebruikt, kunt u deze eenvoudig wijzigen. Klik eenvoudig op Wijzigen aan de linkerkant om toegang te krijgen tot uw volledige afbeeldingenbibliotheek. Klik in het midden van het scherm op het tabblad Afbeeldingen of Video’s om door uw media te bladeren en maak vervolgens uw selectie.

ALT

Als u klaar bent met het opzetten van uw campagne, klikt u op Publiceren.

2 in-app-tools om advertenties voor Instagramverhalen te maken

Hier zijn twee tools gemaakt door Instagram waarmee je je Instagram Stories-video’s een beetje minder als advertenties en een beetje meer organisch kunt laten aanvoelen.

Hyperlapse

Hyperlapse is een gratis iOS-app waarmee je time-lapse-video kunt maken. Het scherm lijkt op uw camera-app en u drukt gewoon op de opnameknop om uw video op te nemen. Als je klaar bent, heb je de mogelijkheid om snel door de video te spoelen met een door jou gekozen snelheid. Merk op dat wanneer u de video opslaat, Hyperlapse deze opslaat in uw filmrol in plaats van in de app zelf.

Een time-lapse-video is een geweldige optie als je iets verkoopt dat in de loop van de tijd gebeurt, om te illustreren hoe snel en gemakkelijk iets is, of als je een unboxing-video laat zien. Hyperlapse-video’s worden naadloos geïntegreerd in de advertenties die u weergeeft en zien er heel natuurlijk uit voor kijkers terwijl ze door de verhalenfeed scrollen.

Boemerang

Net als Hyperlapse is Boomerang ( iOS en Google Play ) een gratis zelfstandige app van Instagram. Misschien heb je boemerangs in je feed gezien. Ze zien eruit als geanimeerde GIF’s die steeds opnieuw worden geladen en ongeveer 3 seconden duren.

Het is gemakkelijk om een ​​boemerang op je telefoon te maken. Zoek gewoon iets dat beweegt en tik op de witte knop om je paar seconden aan beeldmateriaal op te nemen. De app speelt de clip dan automatisch steeds opnieuw af.

Een van de vreemde eigenaardigheden van Hyperlapse en Boomerang is dat hoewel deze apps door Instagram zijn gemaakt, ze niet naadloos integreren met Ads Manager. Je moet ze als aparte videobestanden behandelen. Zodra u uw bestand heeft, e-mail het naar uzelf of download het naar uw computer. En als u naar Advertentiebeheer gaat, uploadt u deze alsof het een afzonderlijke advertentie is die u zelf hebt gemaakt.

Gevolgtrekking

Wist je dat indelingen voor verhaaladvertenties een van de snelstgroeiende plaatsingen voor advertentievoorraad op Facebook en Instagram zijn? Als u deze plaatsingen niet maximaliseert, is het tijd om te beginnen.

Houd er rekening mee dat Facebook niet altijd de beste manier is om uw uitgaven voor Verhalen-advertenties toe te wijzen. Ze zullen je vertellen dat ze dat wel doen, maar Verhalen is een beetje lastig voor hen omdat het niet het grootste deel van hun inventaris is. Er is een reden om Stories op te splitsen in een eigen advertentieset waar deze niet is gebundeld.

Hierdoor heeft u maximale controle over hoe uw budget wordt verdeeld. Dus als de advertentie het goed doet, kunt u al dat geld gewoon in die plaatsing steken en het maximaliseren. En als het niet goed gaat, kan het u misschien helpen om het een beetje verder af te stemmen. Het geeft je ook een beetje meer flexibiliteit dan alleen alles automatisch toepassen voor alle plaatsingen op de Verhalen-advertentie als je merkt dat deze zich anders gedraagt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format