Hoe u uw YouTube-videoweergaven kunt verbeteren

16 min


104

Wilt u meer weergaven van uw YouTube-video’s? Vraagt ​​u zich af hoe u meer mensen op uw door YouTube voorgestelde video’s kunt laten klikken?

In dit artikel ontdekt u hoe uw YouTube-klikfrequentie (CTR) van invloed is op videoweergaven en vindt u zes stappen om uw YouTube-klikfrequentie te verbeteren.

Waarom de klikfrequentie van YouTube belangrijk is

Elke minuut wordt er vijfhonderd uur aan video geüpload naar YouTube, wat betekent dat het platform zeer selectief moet zijn in de inhoud die ze promoten. Als u uw YouTube-kanaal wilt laten groeien en de zichtbaarheid wilt verbeteren, is CTR een van de belangrijkste statistieken waarop u zich moet concentreren. Het is het aantal mensen dat op je video klikt wanneer ze deze op YouTube zien verschijnen. Ter illustratie: als uw video 1000 vertoningen krijgt en 100 mensen erop klikken, heeft u een CTR van 10%.

Als je CTR erg laag is, stopt YouTube met het voorstellen van je video aan mensen. Als het hoog is, geeft het platform het meer bereik. Hier leest u hoe de CTR wordt gerapporteerd in YouTube Analytics.

ALT

U kunt de CTR op YouTube alleen opbouwen op basis van vertoningen op:

 • Zoeken
 • Voorgestelde weergaven
 • Het startscherm
 • De zijbalk

YouTube registreert uw CTR niet wanneer een video wordt bekeken:

 • Op een website
 • Via een eindscherm
 • Indien ingebed in een sociale tijdlijn
 • Via pushmeldingen

Elke keer dat u een nieuwe YouTube-video publiceert, moet uw doel zijn om in de eerste 48 uur zo veel mogelijk klikken per vertoning te ontvangen. Hierdoor weet YouTube dat mensen om je inhoud geven. Op de onderstaande afbeelding ziet u een eerste promotie-burst van 48 uur.

ALT

Om te begrijpen waarom CTR zo’n cruciale statistiek is, moet u weten hoe YouTube werkt. Om het platform te laten groeien en de wereld van online video te domineren, moet het gebruikers een geweldige ervaring bieden. Dat betekent dat u eerst de beste inhoud laat zien. Het platform bepaalt wat goed is en wat niet door twee extra statistieken te gebruiken: kijktijd en kijkersloyaliteit.

YouTube-kijktijd en kijkersloyaliteit

De kijktijd wordt bijna altijd aangeprezen als de belangrijkste statistiek om op YouTube te meten, en terecht. YouTube gebruikt het om de kwaliteit van je inhoud en kanaal te beoordelen.

ALT

Stel dat iemand 10 minuten besteedt aan het bekijken van uw video over “Hoe u een bedrijf opbouwt”, maar een andere video over hetzelfde onderwerp zorgt ervoor dat mensen slechts 3 minuten kijken. Deze gegevens geven het algoritme aan dat de video met de hogere kijktijd omhoog moet worden verplaatst in de zoekrangschikking of aan meer mensen moet worden voorgesteld.

Langere weergavetijden duiden op betere inhoud. Als iemand vervolgens meteen een andere van je video’s bekijkt, geeft dat je hele kanaal meer kijktijd, wat aan het algoritme aangeeft dat de inhoud van je kanaal ook van hoge kwaliteit is.

Laten we, om meer inzicht te krijgen in kijkersloyaliteit, het videovoorbeeld ‘Hoe een bedrijf opbouwen’ opnieuw bekijken. Hoewel de kijktijd een signaal is dat de langere video van hogere kwaliteit was, is de kortere video misschien zelfs beter. Om ervoor te zorgen dat YouTube geen lange video van lage kwaliteit promoot boven een korte video van hogere kwaliteit, alleen omdat deze een langere weergavetijd krijgt, wordt de meting gebruikt die kijkersloyaliteit wordt genoemd.

ALT

Kijkersloyaliteit is het percentage van een video dat wordt bekeken. Dus als mensen gemiddeld 20% van een video van 19 minuten en 90% van een kortere video van 3 minuten bekijken, is dat een teken dat de kortere video een betere ervaring was voor kijkers.

YouTube gebruikt kijktijd en kijkersloyaliteit samen om te bepalen wat het promoot.

Waar CTR in past

Je kunt nu zien waarom kijktijd en kijkersloyaliteit essentieel zijn op YouTube. Maar hoe geweldig uw video-inhoud ook is, zonder dat mensen erop willen klikken, kunt u geen kijktijd of kijkersloyaliteit opbouwen. Dit betekent dat je moet opvallen op het platform, zodat mensen op je inhoud zullen klikken. Dan zullen kijktijd en publieksretentie een rol gaan spelen.

Hoewel YouTube stelt: “De helft van alle kanalen en video’s op YouTube heeft een vertonings-CTR die kan variëren tussen 2% en 10%”, is het niet erg nuttig. Er is geen exact percentage dat als een goede CTR wordt beschouwd. Je kunt beter je gemiddelde kanaal-CTR in de gaten houden en altijd proberen deze te verslaan. Zodra YouTube de juiste signalen van je inhoud heeft opgepikt, zullen ze je naar een hoger niveau tillen.

De CTR is vaak het hoogst direct na het uploaden, wanneer je meest gepassioneerde fans en abonnees erin duiken om de nieuwe video te zien. Deze afbeelding laat daardoor een significant hogere CTR zien op de eerste dag van uitgave.

ALT

Als je content rockt en een goede kijktijd, kijkersloyaliteit en CTR heeft, laat YouTube deze aan een breder publiek zien, wat betekent dat je meer vertoningen krijgt.

Als je op de een of andere manier viraal gaat, wordt je inhoud naar een groot aantal mensen over het hele platform gepusht. Maar dit nieuwe, bredere publiek heeft misschien niet dezelfde interesse in uw niche, dus hoewel u misschien meer vertoningen en weergaven krijgt, zult u waarschijnlijk een afname van uw CTR zien. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken over lagere CTR’s voor populaire video’s. Als ze de weergaven binnenhalen, hebben je CTR, kijktijd en kijkersloyaliteit al gewerkt zoals gepland.

# 1: Vind uw YouTube-kanaal en individuele video-CTR

Laten we eerst eens kijken hoe u de CTR voor uw YouTube-kanaal en afzonderlijke video’s kunt controleren.

Ga naar YouTube Studio en selecteer Analytics in de linkernavigatiebalk om je algehele gemiddelde kanaal-CTR te vinden.

ALT

Klik vervolgens op het tabblad Bereik en kies het tijdsbestek waarop u zich wilt concentreren in de rechterbovenhoek.

ALT

Om de CTR van een individuele video te vinden, open je YouTube Studio en selecteer je de video waarover je meer wilt weten.

ALT

Klik op Analytics in de linkernavigatiebalk en kies Bereik om het bereik van die individuele video te zien.

ALT

Pro-tip : houd je best presterende YouTube-video’s in de gaten. Controleer uw CTR als de weergaven beginnen te dalen. Misschien ontdek je dat er nieuwe concurrentie op de markt is gekomen en je naar beneden heeft geslagen, waardoor de CTR afneemt.

Nu u weet hoe u uw CTR in YouTube Analytics kunt vinden, gaan we eens kijken naar enkele manieren om de CTR van uw YouTube-video’s te verhogen.

# 2: Richt u op uw niche en YouTube-doelgroep

Om uw CTR te verhogen en uw video op YouTube te projecteren, heeft u een trouwe aanhang nodig. Door ervoor te zorgen dat uw kanaal een duidelijke niche en doelgroep heeft, bouwt u er een op.

Als je op een dag YouTube-video’s maakt over auto’s en het volgende breiwerk, zullen je abonnees – de mensen die het meest waarschijnlijk in die cruciale eerste 48 uur op een nieuwe video klikken – je gaan negeren. Waarom? Omdat de kans groot is dat de breiers niet om auto’s geven en de autoliefhebbers niet om het breien van truien.

Concentreer u op één specifiek onderwerp en u krijgt een aanzienlijk hogere CTR. Om dit te illustreren, als u in marketing werkt, kunt u een gebied zoals Facebook-advertenties kiezen om te beginnen. Beperk dat vervolgens tot het gebruik van video in Facebook-advertenties.

Na verloop van tijd zou je bekend kunnen worden als de Facebook-videoprof. Als je kanaal eenmaal is gevestigd en je een aanhang hebt opgebouwd, heb je het juiste publiek binnen handbereik om meer algemene Facebook-inhoud te promoten.

Door je te richten op je niche, krijg je minder weergaven om te beginnen, maar ze zullen meer gefocust zijn, waardoor je een betere CTR en hogere rangschikking in YouTube-zoekresultatenkunt behalen . Je bouwt ook het fundament waarop je kanaal kan groeien.

# 3: Gebruik tools om YouTube-videotitels te onderzoeken

Het volgende gebied dat we willen bekijken, zijn YouTube-videotitels. Om uw titels zo te presenteren dat mensen erop willen klikken, moet u de termen onderzoeken die mensen al gebruiken om naar inhoud zoals die van u te zoeken.

Ubersuggest is een gratis tool die zoektermen op Google bijhoudt, maar het kan ook handig zijn voor YouTube. De twee platforms maken deel uit van hetzelfde bedrijf en worden op dezelfde manier gebruikt.

Ubersuggest is gemakkelijk te gebruiken. Typ het onderwerp of de titel die u als startpunt overweegt, en het zal het volgende tonen:

 • Het aantal maandelijkse zoekopdrachten
 • Andere zoekwoordideeën
ALT
 • Hoe concurrerend uw zoekwoorden zijn
 • De best beoordeelde artikelen voor die term
ALT

TubeBuddy  (gratis en betaalde abonnementen, vanaf $ 9 / maand) is een andere onmisbare gratis tool voor iedereen die YouTube gebruikt. Het is een browserplug-in die toegang heeft tot het platform en u een hele reeks krachtige functies biedt. Degene waarop ik me nu wil concentreren, is hun trefwoordplanner.

Net als Ubersuggest typ je de zoekwoordideeën in en TubeBuddy toont:

 • Zoek volumes
 • Hoe competitief de term is
 • Hoe goed geoptimaliseerde concurrerende video’s zijn
 • Andere gerelateerde zoekwoordideeën

De gerelateerde zoekwoorden zijn waar de echte waarde ligt.

ALT

Om de zoekwoordverkenner van TubeBuddy te gebruiken, moet u eerst de extensie in uw browser installeren. Klik vervolgens op het werkbalkpictogram, dat hieronder wordt weergegeven.

ALT

Ga vanaf hier naar Extensie-tools en selecteer Zoekwoordplanner.

ALT

Typ nu uw trefwoord in en klik op Verkennen.

ALT

U ziet uw score, scoreanalyse en gerelateerde zoekwoorden. De gerelateerde zoekwoorden geven u stof tot nadenken. Idealiter zoek je een trefwoord met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie met slecht geoptimaliseerde video’s, maar deze zijn zeldzaam. Als je een nieuw of klein kanaal bent, raad ik je aan om zoekwoorden te benaderen met weinig concurrentie en een gematigd zoekvolume om de zaken in beweging te krijgen.

Noteer de beste zoekwoorden; u gaat ze gebruiken als onderdeel van uw zoekwoordstrategie op meerdere niveaus die later in dit artikel wordt besproken.

Quora is een vraag-en-antwoordwebsite. Mensen typen hun vragen in en andere mensen beantwoorden ze. Voer je videotitel in op het platform en bekijk de resultaten. Hoewel Quora u niet zal vertellen hoe competitief de zoekterm is, kunt u wel een idee krijgen van hoeveel interesse er is voor uw titel.

Worden er veel vragen over gesteld? Hoe worden ze geformuleerd? Bieden mensen veel antwoorden?

ALT

TubeBuddy en Ubersuggest missen het enige dat Quora aan zijn kant heeft: de menselijke connectie. Soms gooit Quora een paar verrassingen weg over hoe je je titel zou kunnen structureren. Het geeft je op zijn minst een idee van wat het publiek in verwarring brengt over je onderwerp, wat de andere tools niet zo duidelijk zullen maken.

Pro-tip : nadat je je video hebt gepubliceerd, ga je terug en post je hem als antwoord op Quora in je eerste 48 uur om die YouTube-kijktijd te verhogen.

# 4: Structureer uw YouTube-videotitels om een ​​beroep te doen op uw niche-kijkers

Om uw YouTube-kanaal te laten groeien, moet u de kans vergroten dat iemand die uw inhoud ziet terwijl hij in uw niche zoekt, erop klikt.

Om dit te doen, moet u uw videotitels zo structureren dat ze aantrekkelijk zijn voor zoekopdrachten. Hoe nauwkeuriger de titel, hoe relevanter deze is voor de kijker en hoe relevanter deze is, hoe meer klikken je video per vertoning krijgt.

Laten we eens kijken naar twee verschillende videotitels: ‘Hoe u een geautomatiseerde e-mailondersteuningscampagne opzet met HubSpot’ en ‘Een geautomatiseerde e-mailondersteuningscampagne opzetten’. De eerste titel is heel specifiek en vertelt de potentiële kijker een paar dingen over de video:

 • Het gaat om het opzetten van e-mailopvoedingscampagnes.
 • Het is voor mensen die HubSpot gebruiken.

Als HubSpot in de titel staat, is de kans groter dat het wordt weergegeven in zoekopdrachten en naast andere video’s over dezelfde software en hetzelfde onderwerp. Dit resulteert in een hoger percentage klikken van een kouder publiek omdat het relevant is. Zolang je de juiste ervaring biedt nadat de kijker op Play klikt, moeten de kijkersloyaliteit en kijktijd ook hoog zijn, omdat de inhoud in overeenstemming is met de titel.

De tweede titel, “Een geautomatiseerde e-mailondersteuningscampagne opzetten”, is veel te algemeen om een ​​solide CTR op te bouwen. Het zal niet alleen een stuk moeilijker zijn om te rangschikken in de zoekresultaten, maar ook als iemand die een ander systeem dan HubSpot gebruikt op Play klikt, zal de kijktijd eronder lijden omdat de inhoud niet relevant voor hen is.

Uw CTR kan nog steeds hoog zijn, maar het werkt niet hand in hand met uw inhoud. In dit geval kan een hoge CTR dus schadelijk zijn als mensen op Back klikken en zoeken naar een video die bij hun platform past. Dit heeft invloed op je kijktijd en kijkersloyaliteit.

Dit is meestal wat er gebeurt wanneer een video zijn hoogtepunt bereikt en YouTube besluit deze onder een breder publiek te promoten. Het zou niet uw doel moeten zijn om vanaf het begin te rangschikken voor meer algemene onderwerpen.

# 5: Bedenk een trefwoordstrategie op meerdere niveaus om YouTube-video’s te helpen rangschikken in de zoekresultaten

Nadat u potentiële zoekwoorden voor uw videotitel heeft onderzocht, wilt u er zeker van zijn dat u een zoekwoordstrategie op meerdere niveaus in uw titel gebruikt. Dit zal u helpen een hogere CTR te krijgen en uw inhoud in de zoekresultaten te rangschikken.

Laten we als voorbeeld eens kijken naar de video “Hoe u uw bedrijf kunt pitchen in 60 seconden”. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, gaat het om het geven van een elevator pitch van 60 seconden.

De videotitel heeft een zoekwoordstrategie met drie niveaus.

Niveau 1: “Hoe u uw bedrijf in 60 seconden kunt pitchen.” Dit had zeer weinig maar zeer relevante zoekopdrachten. Er was minder concurrentie voor de term, wat betekende dat hij gerangschikt was, en omdat hij zo relevant was voor de onderzochte zoektermen, kreeg hij ook een hoge CTR.

ALT

In de kinderschoenen had deze specifieke video ook een hoge kijktijd en kijkersloyaliteit, wat betekende dat YouTube de video op de ranglijst bracht naar onze gewenste zoekterm op niveau 2. Het is vermeldenswaard dat dit bijna 9 maanden heeft geduurd, dus het gebeurt niet van de ene op de andere dag voor zeer concurrerende voorwaarden.

Niveau 2: “Hoe u uw bedrijf kunt pitchen.” Dit was erg concurrerend met veel maandelijkse zoekopdrachten. De titel bleef relevant voor de inhoud van de video, dus de CTR bleef hoog, net als de kijktijd. Uiteindelijk heeft dit de video naar de bovenste plek op YouTube en Google Zoeken verplaatst boven video’s met aanzienlijk meer weergaven.

ALT

Niveau 3: “Hoe te pitchen.” Dit was de meest competitieve term, maar het was ook te algemeen. Mensen die op zoek waren naar video’s over het opzetten van tenten of het gooien van een bal, konden het zien, wat de CTR had kunnen beschadigen. In dit geval hebben we geluk gehad, want er wordt veel meer gezocht over het opzetten van een bedrijf dan over een tent of honkbal, dus de CTR bleef boven de 11%.

Uiteindelijk verscheen de video op pagina één voor “How to Pitch” en was het de enige video met minder dan 100.000 views die dat deed. Het daalt langzaam in de gelederen naarmate er meer concurrentie uit verschillende niches komt, maar het is geen probleem.

ALT

Om je video’s onder de aandacht te brengen van de juiste mensen die op Afspelen klikken, moet je deze niveaus in je titel inbouwen. Zodra uw eerste abonnees uw video hebben gezien en YouTube deze aan anderen begint te laten zien, betekent het trefwoord niveau 1 dat u kans maakt op een paar zeer gerichte weergaven en klikken.

Het resultaat hiervan is wat het naar uw meer competitieve niveau 2-zoekwoord drijft – het zoekwoord dat u echt wilt. U kunt aan de onderstaande afbeelding zien hoe lang het kan duren om van niveau 1 naar niveau 2 te gaan en uw weergaven op te bouwen.

ALT

U heeft geen miljoenen indrukken nodig om te beginnen. CTR is een percentage, dus als 100 mensen je video voor zich hebben en 30 mensen op Play klikken, geeft dit aan YouTube een signaal dat mensen tot nu toe geïnteresseerd zijn in het onderwerp en dat ze de video aan nog een paar mensen moeten laten zien.

Zolang de kijktijd en kijkersloyaliteit hoog blijven na de klik, schuift de video omhoog en kun je verschijnen voor je zoekwoord van niveau 2.

Vergeet niet om uw videotitels zo doelgericht mogelijk te houden, zodat ze superrelevant zijn voor een kleiner aantal mensen. Maar ontwerp ook uw titels zodat ze kunnen opschalen en kunnen concurreren om meer verkeer met meer gezochte zoekwoorden die uw CTR behouden.

# 6: Maak opvallende YouTube-miniatuurafbeeldingen

Stel je voor dat Hollywood alleen films zou kunnen adverteren met één enkele poster – niets anders. Hoe serieus zouden ze dat beeld nemen? In YouTube-land zou je videominiatuur evenveel aandacht moeten krijgen. Het is de krachtigste manier om iemands aandacht te vestigen op de titel en uw CTR te verhogen.

ALT

Om het belang van thumbnails te begrijpen, moet je je realiseren dat je video niet alleen concurreert met andere video’s over hetzelfde onderwerp; het concurreert met elke andere video op YouTube. U weet niet waar uw inhoud terecht kan komen.

Om dit te visualiseren, kan het eindigen in voorgestelde weergaven die vechten tegen video’s uit alle andere niches. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, zijn voorgestelde weergaven een zeer competitieve plek.

ALT

Je video kan in de zoekresultaten terechtkomen, wat betekent dat je een manier nodig hebt om hem te onderscheiden van de honderden andere video’s over het onderwerp, of hij kan op het startscherm terechtkomen, wat een heel ander niveau is.

Ontwerp je YouTube-miniaturen om op te vallen

De thumbnail van je video is de sleutel tot het verhogen van de CTR. Het is jouw kans om in contact te komen met kijkers op een visueel en emotioneel niveau dat het YouTube-algoritme nooit zal begrijpen. Het is je filmposter. Omdat 90% van de best presterende video’s op YouTube aangepaste thumbnails gebruiken, moet je leren hoe je ze moet ontwerpen, want de automatische standaardminiatuur die YouTube geeft, zal je alleen maar pijn doen.

YouTube biedt een gids voor miniaturen waarop wordt geklikt. Ze stellen voor om een ​​mens (meestal de presentator), wat tekst en een emotionele uitdrukking op te nemen. De onderstaande pijlen geven elk van deze criteria aan om u te laten zien hoe vaak deze aanpak voorkomt.

ALT

Het probleem hiermee is dat zodra YouTube deze gids had gedeeld, iedereen deze volgde, zoals Brian G. Johnson onlangs opmerkte . Brian schrapte deze formule en gebruikte zojuist een rode afbeelding met vetgedrukte tekst in de video met een tegenstrijdige verklaring erop. Het resultaat van de rode afbeelding en tekst was een enorme boost voor zijn weergaven omdat de miniatuur verscheen.

ALT

Je thumbnail moet opvallen en dat betekent niet dat je moet kopiëren wat iedereen doet.

Voeg een persoon toe

Het probleem met het niet opnemen van een mens is de amygdala – het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor gezichtsherkenning. Dat klopt, ons brein heeft een speciaal gebied dat specifiek bedoeld is om gezichten te onthouden, niet om branding, tekst of kleur.

Als gevolg hiervan bouwen veel kanalen herkenning op met een gezicht op hun thumbnails. Ik zou deze methode nog steeds aanbevelen, vooral voor kleinere kanalen. U kunt stijl van iemand en branding te kopiëren, maar je kunt niet klonen hen . Nadat mensen een paar video’s hebben bekeken en ervan hebben genoten, zal het zien van een bekend gezicht ongetwijfeld uw CTR verhogen de volgende keer dat ze uw inhoud zien.

Miniatuurtekst toevoegen

Als het gaat om miniatuurtekst, heb je een paar opties. Optie één is om nuchter te zijn en precies te zeggen waar de video over gaat, of om deze in te korten met minder woorden die de titel aanvullen.

Optie twee is het provoceren of intrigeren met de headline-architectuur. Neem de volgende miniatuur als voorbeeld. Het komt uit een video over hoe YouTube nu langere video’s promoot.

ALT

De feitelijke optie zou zijn om de titel te spiegelen: ‘De nieuwe regels voor videolengte’. De provocerende optie zou zijn: “Korte video’s zijn dood?” die vervolgens enkele hiaten heeft die worden ingevuld door de teksttitel. Je moet voorzichtig zijn om geen clickbait te creëren, maar de kijker zal dat beslissen zodra ze op Play klikken.

Selecteer afbeeldingen die emotie oproepen

Er zijn verschillende manieren om emotie uit te drukken via een miniatuur. De meest voorkomende is met een over-the-top uitdrukking. Natuurlijk wil je jezelf als merk niet op deze manier vertegenwoordigen. Een andere optie is om een ​​afbeelding te vinden die relevant is voor de inhoud en die een emotionele reactie kan veroorzaken, meestal een verhaal.

ALT

Vertel een verhaal met uw miniatuur

Overweeg een verhaal te vertellen met uw miniatuurafbeelding. Geef mensen een kijkje in waar uw video over gaat of gebruik een van de meer intrigerende en creatieve scènes uit de video.

Je zult merken dat de beste YouTube-kanalen nu hun thumbnails specifiek opnemen om een ​​verhaal te vertellen, omdat het trekken van een stilstaand beeld uit een video misschien niet altijd voor dat doel werkt.

Het draait allemaal om opvallen om meer klikken te krijgen, dus soms moet u creatieve risico’s nemen. Hier is een voorbeeld van een miniatuurverhaal dat in een video wordt gebruikt over betalen om YouTube-video’s te promoten.

ALT

Thumbnail branding en lay-out

Als iemand een van je YouTube-video’s leuk vindt, wil je dat ze meer van je inhoud ontdekken. Door een consistente, merkachtige look in je thumbnails te gebruiken, kunnen mensen je inhoud herkennen in een competitieve zee van video’s van andere videomakers.

Ontwerp een sjabloon met dezelfde lettertypen en kleuren, houd deze consistent en voeg daar uw verhaalafbeeldingen aan toe.

Pro-tip : in de rechterbenedenhoek van de miniatuur wordt de videolengte op mobiele telefoons weergegeven en wordt een deel van de miniatuur weergegeven. Zorg ervoor dat u belangrijke tekst of afbeeldingen buiten dat gebied houdt.

ALT

U kunt uit veel verschillende tools kiezen om uw miniatuur te maken. Photoshop is een voor de hand liggende optie. Maak uw afbeelding formaat 1920 x 1080 en begin met creëren.

Een gratis optie is  Canva . Ze hebben een reeks nogal gelikte miniatuursjablonen die u naar uw eigen stijl kunt bewerken. U kunt hieronder enkele van hun sjablonen bekijken.

ALT

TubeBuddy heeft ook een miniatuurbouwer. Hoewel het je geen ontwerpprijzen zal opleveren, heb je, als je slim bent over de hoofdafbeelding die je gebruikt, geen diploma grafisch ontwerp nodig om indruk te maken.

Gevolgtrekking

Het is je misschien opgevallen dat dit artikel veel aandacht besteedt aan de eerste 48 uur van de levensduur van een video – op dat moment wordt YouTube veel getest. Helaas voor kleinere kanalen kun je er niet op vertrouwen dat YouTube genoeg mensen je laatste release laat zien, zodat de statistieken kloppen en een verschil maken, vooral als je een klein abonneebestand hebt.

Hopelijk heb je ergens anders een volgeling ontwikkeld, zoals een e-maillijst. U zult merken dat uw meest betrokken publiek – of het nu op Facebook, Twitter, e-mail, enzovoort is – op uw video zal klikken en de CTR bij release zal verhogen en deze langer zal bekijken.

Maak een pagina op uw site of blog die u aan uw nieuwste video wijdt en promoot die vervolgens zo veel mogelijk in de eerste 48 uur. Het insluiten van een YouTube-video op uw site telt niet als een klik, maar als u mensen naar een toegewijde blog of bestemmingspagina stuurt zonder andere afleidingen, krijgt u een aanzienlijk hogere kijktijd dan op YouTube.

Deze kijktijd stuurt de juiste signalen naar YouTube om je video naar meer mensen te pushen. Uw abonnees zullen de CTR op YouTube verhogen en uw andere volgers zullen helpen met de kijktijd op uw website. Als je alles hebt gedaan wat in dit artikel wordt besproken, zou je CTR moeten toenemen en het aantal weergaven moeten binnenkomen. En zolang je inhoud boeiend is, zal je kanaal groeien.

Hoewel de eerste 48 uur van de levensduur van je video het belangrijkst zijn, test YouTube je inhoud iets verderop (naar verluidt na zes maanden) om het een tweede kans te geven. Bekijk je oude video’s en vind video’s met een hoge kijktijd en kijkersloyaliteit, maar een lage CTR. Verbeter de miniaturen, zorg ervoor dat uw titels doorzoekbaar zijn en volg het trefwoordsysteem met meerdere niveaus. Het kan zijn dat uw best bewaarde geheimen eindelijk de erkenning krijgen die ze verdienen.

Wat denk je? Ga je deze aanpak proberen bij het benoemen van je YouTube-video’s en het ontwerpen van je thumbnails? Deel uw mening in de reacties hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format