Hoe YouTube en Instagram te gebruiken om autoriteit te vergaren - DeLaatbusiness

Hoe YouTube en Instagram te gebruiken om autoriteit te vergaren

7 min


120
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je bekend staan ​​als dé expert in jouw vakgebied? Vraagt ​​u zich af hoe video op Instagram en YouTube kan helpen?

Werken met Tim Ferriss

Amanda studeerde film en werkte in LA voordat ze terugkeerde naar haar geboorteplaats Austin, Texas. Al snel bracht een reeks toevallige gebeurtenissen haar in contact met Tim Ferriss, de invloedrijke auteur van The 4-Hour Workweek . Tim huurde haar in om promotievideo’s te maken voor zijn boek, Tribe of Mentors .

Tims freewheelen, in-the-moment benadering van video was anders dan de meer gestructureerde technieken die Amanda had geleerd op de filmschool. Gelukkig had Amanda als student met verschillende bedrijven gewerkt en kon ze Tims meer ontspannen stijl omarmen vanwege de gevarieerde reeks promotievideo’s die ze maakten in hun batchgewijze shoots.

Met name de relatieve nieuwheid van online videoplatforms zoals YouTube, de snelle technologische vooruitgang en de grotere toegankelijkheid van videogereedschappen op een hoger niveau lieten Amanda en Tim vrij om nieuwe en andere manieren te verkennen om verhalen met video te vertellen.

De ervaring bood Amanda ook de mogelijkheid om zich helemaal opnieuw te vestigen in een online ruimte waar de beste praktijken nog moesten worden bepaald en experimenteren cruciaal was.

Haar eigen YouTube-kanaal beginnen

Amanda begon haar eigen YouTube-kanaal omdat ze zich realiseerde dat hoewel veel mensen video’s maakten, velen niet zeker wisten hoe ze deze strategisch moesten gebruiken. Mensen zouden haar inhuren om video’s te maken, en ze daarna nooit bewerken of gebruiken. Als ze de video’s wel plaatsten, investeerden ze soms niet in een strategie om weergaven te krijgen, laat staan ​​in daadwerkelijke bedrijfsresultaten.

De allereerste video die ze maakte voor haar YouTube-kanaal, How to Write a Promotional Video Script, stond op de eerste pagina van Google en levert nog steeds Amanda-bezoekers en klanten op.

ALT

Amanda begon met het testen van verschillende benaderingen voor het maken en vermarkten van haar video’s en deelde wat ze had geleerd met haar publiek. Ze studeerde experts, waaronder Sunny Lenarduzzi’s YouTube for Bosses-programma, om elementen als scripting en grafische stijl te leren. Sindsdien heeft ze haar eigen systeem ontwikkeld – dat ze deelt in haar aanstaande eCourse, The DIY Video Roadmap – zodat andere mensen hun berichten efficiënter kunnen verspreiden.

Hoe YouTube-video Amanda hielp haar bedrijf te laten groeien

Aanvankelijk had Amanda het moeilijk om potentiële klanten van haar expertise te overtuigen. Ze gingen er vaak van uit dat ze jong was en geen zakelijke ervaring had, en negeerden haar suggesties. Ze besloot video’s te maken op basis van vragen en bezwaren die vaak naar voren kwamen in haar werk, waarbij ze potentiële klanten voorlichtte en tegelijkertijd haar eigen geloofwaardigheid vestigde.

Ze maakte ook van de gelegenheid gebruik om de strijd aan te gaan die veel van haar collega-videomakers hadden, maar die ze niet in het openbaar bespraken. Het beantwoorden van veelgestelde vragen als: “Hoeveel kosten videografen?”, “Hoe schrijf ik een promotiescript?” En “Hoe huur ik een videograaf in?” was een toegankelijke manier voor Amanda om de broodnodige kennis onder de aandacht te brengen en zichzelf als expert te profileren.

ALT

Om aan de slag te gaan, raadt Amanda aan om jezelf af te vragen: “Met welke kennis zouden mijn klanten gemakkelijker kunnen werken?” Dit heeft Amanda beter geïnformeerde klanten opgeleverd die een beter begrip hebben van waar ze om vragen. Hierdoor kan Amanda opdrachten nauwkeuriger citeren, wat tijd en frustratie bespaart voor alle betrokkenen.

Het duurde een paar weken voordat Amanda een verschuiving opmerkte in de manier waarop mensen haar autoriteit zagen. In plaats van haar in dienst te nemen en vervolgens te weigeren haar geïnformeerde aanbevelingen op te volgen, gingen mensen actief op zoek naar haar begeleiding. Dit voegde nog een dimensie toe aan haar doelgerichtheid: andere mensen inspireren om de controle over hun professionele beelden over te nemen door video te gebruiken om hun expertise vast te stellen.

Amanda’s reputatie als vertrouwde hulpbron heeft niet alleen geleid tot directe zaken, maar ook tot verwijzingen naarmate haar video’s circuleerden en mensen haar begonnen te taggen in verzoeken op sociale media. Amanda raadt met name servicebedrijven met lokale markten aan om video’s te maken en te promoten om zichzelf op de eerste plaats te houden als mensen doorverwezen worden.

Tips voor het maken van films

Visuele consistentie

Het eerste dat Amanda aanbeveelt bij het lanceren van een videokanaal, is om een ​​consistent visueel pakket voor video’s te maken, inclusief merkkleuren, afbeeldingen en overgangen. Amanda gebruikt ook graag een MOGRT (motion graphic-sjabloon), een eenvoudig te gebruiken sjabloon met slepen en neerzetten in Adobe Premiere. Deze consistentie zorgt voor een sterk merkgevoel en de indruk van een hogere productiewaarde.

Amanda raadt aan om door verschillende sites te bladeren – ze geeft de voorkeur aan Motion Array en Videohive.net – om te zien wat je aanspreekt. Besteed vervolgens het maken van uw grafische pakket uit aan een freelancer op een site als Fiverr of Upwork.

ALT

Opening

Een consistente videostructuur is cruciaal. Amanda raadt in het begin een “haak” aan, gevolgd door een consistente, groenblijvende oneliner die aangeeft wie je bent, wat je doet en waarom mensen naar je moeten luisteren.

Bewerken

De belangrijkste statistiek die YouTube bijhoudt, is de kijktijd, zodat video’s niet kort hoeven te zijn, maar ze mogen toch niet vol staan ​​met onnodige inhoud. Na het opnemen van een video, probeert Amanda zoveel mogelijk te schrappen om overtolligheden weg te laten en de zaken in beweging te houden.

Het is ook belangrijk om kleine hiaten weg te werken, zoals verbale vullers, visuele tics en ademhalingen. Deze bewerkingen kunnen een video verkleinen tot bijna de helft van de oorspronkelijke lengte. “Mensen kunnen veel sneller luisteren dan wij kunnen praten, dus we willen proberen er zoveel mogelijk uit te halen om het echt bam, bam, bam te maken “, zegt Amanda.

Ze betrokken houden

Om de aandacht van de kijker vast te houden, is het simpelweg wegnemen van verbale pluisjes niet voldoende – je moet ze ook visueel gestimuleerd houden. Amanda raadt aan om elke 5-10 seconden iets op het scherm te laten gebeuren.

De eenvoudigste manier om dit te doen, is door regelmatig af te wisselen tussen bijgesneden en bredere opnamen, wat ook kan helpen bij het gladmaken van bewerkingen. Visuele overgangen kunnen er ook voor zorgen dat de scène boeiend blijft. Amanda heeft een merkbaar verschil in haar videostatistieken opgemerkt wanneer ze het extra productiewerk erin steekt.

De video beëindigen

Onder verwijzing naar de uiterst belangrijke Total Viewing-statistiek van YouTube, raadt Amanda aan om video’s zo abrupt mogelijk te beëindigen. Elke vorm van aanwijzing dat de video op het punt staat te eindigen – lange afrondingen, samenvattingen, promoties – kan ertoe leiden dat gebruikers afhaken.

Wat je wilt, zegt Amanda, is dat ze meer willen en ze dan meteen een manier geeft om dat te verkrijgen in de vorm van je volgende video. Het algoritme van YouTube houdt hier ook van, omdat het hun doel is om mensen op het platform te houden.

“Zet hieronder een reactie neer, en ik zie je in de volgende video”, is de langste afzender die Amanda aanbeveelt. Elk aanvullend materiaal, hoofdmagneten of promoties kunnen worden gecommuniceerd via een eindkaart (die kan worden gewijzigd), door kijkers naar uw shownotities te verwijzen, of zelfs door een opmerking vast te zetten, wat Amanda’s voorkeurmethode is.

ALT

Vastgezette reacties zijn een door YouTube aanbevolen best practice, waardoor je video’s door het algoritme hoger worden gerangschikt.

Verkeer naar YouTube trekken vanaf andere platforms

Hoewel YouTube Amanda’s belangrijkste strategische knooppunt blijft, wilde ze ook verkeer van Facebook, Instagram en LinkedIn naar haar YouTube- en Twitter-kanalen leiden. Ze plaatste over haar YouTube-video’s op die andere platforms en redeneerde dat, ongeacht of mensen haar videocontent daadwerkelijk bekeken, ze nog steeds haar consistentie van output en onderwerpen van expertise zouden opmerken.

ALT

Mensen denken niet altijd om vanuit hun persoonlijke profielen naar YouTube op Facebook te linken, maar dat slaagt er niet in om een ​​bestaand publiek te mobiliseren. Bij Social Media Examiner hebben we gemerkt dat links naar YouTube op Facebook nu de zogenaamde “Open Graph” vullen en een grote voorbeeldafbeelding bieden in plaats van een gewone link, wat nog een geweldige kans is om aandacht te trekken voor je video’s.

YouTube is nog steeds een vrij nieuwe omgeving en maar heel weinig mensen gebruiken het als hun primaire platform voor sociale media. Het promoten van uw video’s op Facebook en Instagram is belangrijk, want als u alleen op YouTube post, loopt u een groot deel van uw online demografie mis. Het YouTube-algoritme betekent ook dat zelfs abonnees mogelijk niet elke video die je plaatst, zien, dus het is belangrijk om deze waar mogelijk te delen.

Instagram-video

Ongeveer 6 maanden geleden zette Amanda zich in om een ​​sterkere Instagram-aanwezigheid te ontwikkelen. Ze zag de toenemende dominantie van Stories ten opzichte van feedposts als een kans. Verhalen zijn zo nieuw dat maar heel weinig mensen ze goed doen; dus er is een goede kans om een ​​leider te worden in het formaat.

Maar wat maakt een goed Instagram-verhaal ? Amanda zegt dat ze zich geen zorgen hoeft te maken dat ze ‘oninteressant’ zou zijn, en ze moedigt het spelen met het format aan. Een kijkje achter de schermen in je ochtendroutine, dagelijkse hondenwandeling of andere alledaagse details kan interessanter zijn voor anderen dan je zou denken, wat leidt tot vragen, gesprekken en betrokkenheid.

Vindt u het niet prettig om uw persoonlijke leven op Instagramverhalen te delen? Deel een beeld van uw kantoor, uw videostudio-opstelling of maak zelfs een kort verhaal met een van uw klanten.

ALT

“Als je authentiek deelt, beginnen mensen verbinding te maken met wie je bent. Als ze contact maken met wie je bent, dan willen ze echt met je samenwerken ”, legt Amanda uit.

Amanda wijst ook op de voordelen van Verhalen Hoogtepunten , die uw diensten, getuigenissen en veelgestelde vragen kunnen laten zien. De directheid en privacy van de directe gesprekken die volgen, kunnen vaak een kortere reis naar het sluiten van een verkoop betekenen.

Hoewel veel YouTubers hun video’s opnieuw posten op het langere IGTV-tabblad, heeft Amanda ervoor gekozen om deze strategie op haar eigen kanaal niet te volgen en geeft ze er de voorkeur aan verkeer naar YouTube te leiden voor haar video’s met veel inhoud.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format