Knowledge graph (kennisgrafiek)

Hoe YouTube-kijkers om te zetten in abonnees en leads

9 min


110

Levert uw YouTube-marketing resultaten op? Vraagt ​​u zich af hoe u meer abonnees en potentiële klanten van YouTube kunt krijgen?

In dit artikel vind je tips om YouTube-inhoud te ontwikkelen en te optimaliseren die van kijkers abonnees en leads maakt.

# 1: Trek koude leads op YouTube aan met actuele inhoud

Het totale aantal videoweergaven is een van de factoren waarmee het algoritme van YouTube rekening houdt bij het rangschikken van video’s . Hoe meer je video’s op YouTube worden bekeken, hoe beter je inhoud wordt gerangschikt, waardoor je nog meer weergaven kunt verzamelen.

Je doel zou echter niet moeten zijn om zomaar een mening te krijgen. U wilt meningen krijgen van uw doelgroep – mensen die in de toekomst waarschijnlijk bij u zullen kopen. Om dit publiek aan te trekken en ervoor te zorgen dat ze je video’s bekijken, moet je video’s maken die ze willen bekijken.

Begin met het  creëren van een persona dat uw ideale publiek vertegenwoordigt  en verplaats uzelf in hun schoenen. Brainstorm over trefwoorden waarnaar ze hoogstwaarschijnlijk zullen zoeken op YouTube en begin er zelf naar te zoeken.

Stel dat ‘gezonde recepten’ een onderwerp is dat relevant is voor uw publiek. Als je op deze term zoekt, laat YouTube je resultaten zien op basis van verschillende factoren.

Zoek op YouTube naar onderwerpideeën voor video's

Voor je onderzoek wil je echter zien welke soorten video’s de meeste weergaven krijgen voor de zoekterm ‘gezonde recepten’. Om uw zoekresultaten te filteren op basis van het aantal weergaven, klikt u op Filter en vervolgens op Aantal bekijken.

filter YouTube-zoekresultaten op aantal weergaven

Als je nu naar de resultaten kijkt, kun je zien dat de meest bekeken inhoud voor je zoekterm lijstachtige video’s lijkt te zijn, waarbij meerdere ideeën en recepten worden gedeeld in één video. Om meer weergaven voor dit zoekwoord te krijgen, kunt u instructievideo’s maken waarin u in elke video meerdere ideeën en recepten deelt.

YouTube-zoekresultaten gefilterd op aantal weergaven

Houd er rekening mee dat video’s die veel worden gedeeld, beter scoren op YouTube . U wilt dus inhoud maken die ook op andere platforms goed presteert.

Je kunt controleren welke soorten YouTube-video’s het goed doen op sociale media door een tool zoals BuzzSumo te gebruiken (plannen beginnen bij $ 99 / maand , met een gratis proefperiode van 7 dagen beschikbaar). Kopieer de URL’s van de best presterende YouTube-video’s en plak ze in het zoekvak op de startpagina van BuzzSumo.

analyseer YouTube-video met BuzzSumo

Hieronder kun je zien dat een van de video’s uit de eerdere zoekopdracht een behoorlijk aantal keer gedeeld is op sociale media. Dit suggereert dat het maken van een video over een soortgelijk onderwerp mogelijk meer kijkers zou kunnen genereren via gratis methoden zoals outreach.

analyseer YouTube-video met BuzzSumo

Optimaliseer uw video’s voor weergave op YouTube

Door uw video op YouTube te publiceren en outreach te gebruiken, kunt u de eerste weergaven verhogen. Als u echter op de lange termijn weergaven wilt blijven ontvangen, heeft uw video meer aandacht nodig.

Onthoud dat YouTube niet alleen een sociaal netwerk is; het is ook de op een na grootste zoekmachine ter wereld. Om uw video’s te optimaliseren voor zoeken op YouTube, moet u relevante trefwoorden opnemen in uw titel, beschrijving en tags.

Als u zoekwoorden wilt onderzoeken, begint u met het bekijken van de autosuggesties van YouTube. Typ gewoon een trefwoord in dat verband houdt met uw niche en YouTube stelt een lijst met mogelijke zoekwoorden voor. U kunt vervolgens in de suggesties zoeken om nog meer trefwoorden te vinden.

voorbeeld van autosuggesties voor zoeken op YouTube

Zodra je het hoofdzoekwoord voor je video hebt gekozen, gebruik je het in de titel en neem je de rest van je sleutelwoorden op in de videobeschrijving en tags.

Probeer de  Chrome-extensie Keywords Everywhere om nog meer tags en zoekwoordideeën te vinden . Hoewel er een beperkte gratis versie beschikbaar is, is deze ontworpen als een “pay as you go” -tool, dus in plaats van een maandelijks bedrag te betalen, koopt u naar behoefte credits. Voor $ 10 krijg je 100.000 credits.

Nadat u de extensie heeft geïnstalleerd, toont Keywords Anywhere elke keer dat u een YouTube-video bekijkt, trefwoorden en tags die verband houden met de video die u bekijkt. U kunt deze trefwoorden kopiëren en plakken als tags of ze in uw YouTube-videotitels en beschrijvingen weven.

tags voor YouTube-video via trefwoorden overal

U kunt ook meer weergaven genereren door uw andere video’s te promoten op uw YouTube-eindschermen . Het eindscherm is een onderdeel dat u aan het einde van uw video’s toevoegt en die 5 tot 20 seconden kan duren.

Hier is een eindscherm van een  video van Dave Ramsey :

ALT

Met YouTube kun je meerdere elementen aan je eindscherm toevoegen, inclusief het abonneerelement en het linkelement. Om meer weergaven te genereren, concentreer je je voornamelijk op elementen zoals video- en afspeellijstsuggesties (dwz afspeellijsten van je video’s).

dialoogvenster om een ​​eindscherm toe te voegen aan YouTube-video

Pro-tip : stel alleen je meest relevante video’s voor om ervoor te zorgen dat mensen continu meer van je video’s bekijken.

# 2: Maak oproepen om u te abonneren op uw YouTube-kanaal

Het maken van de juiste YouTube-inhoud en het maken van een goede indruk is een goed begin. Nu wil je van die kijkers abonnees maken die je kunt koesteren met meer inhoud en uiteindelijk kunt converteren.

Hier zijn enkele manieren om de kans te vergroten dat uw kijkers abonnees worden.

Gebruik het abonneerelement in eindschermen

Een manier om kijkers ertoe te brengen zich op uw kanaal te abonneren, is door het abonneerelement op te nemen in uw video-eindschermen. Deze video van BBC Sport bevat een abonneerelement, twee suggesties voor afspeellijsten en een linkelement.

voorbeeld van een YouTube-video-eindscherm met de abonneerknop

Voeg aan het einde van de video’s een oproep toe om u te abonneren

Je kunt ook een call-to-action (CTA) toevoegen aan het einde van je video’s en mensen vragen zich te abonneren op je YouTube-kanaal. In de Dave Ramsey-video hierboven gebruikt hij geen abonneerelement, maar voegt hij de abonneer-CTA direct aan het einde toe.

In  deze video van Athlean-X toont Jeff Cavaliere een visuele weergave op het scherm en vraagt ​​hij kijkers zich te abonneren en meldingen in te schakelen.

voorbeeld van YouTube-video met CTA voor abonneren

Hack het merkwatermerk

Met YouTube kun je een brandingwatermerk (meestal je logo) aan je video’s toevoegen. Maar in plaats van je logo te gebruiken, gebruik je een afbeelding met het woord Abonneren erop, zoals in deze  video van Munchies . Zodra het watermerk op het scherm verschijnt, kunnen kijkers er met hun cursor overheen bewegen. Hierdoor wordt een knop Abonneren weergegeven waarop ze kunnen klikken om zich op het kanaal te abonneren.

ALT

Om een ​​watermerk aan je video’s toe te voegen, open je YouTube Studio en selecteer je Instellingen aan de linkerkant. Klik in het pop-upvenster aan de linkerkant op Kanaal en aan de rechterkant op het tabblad Branding. Selecteer de afbeelding die u als uw watermerk wilt gebruiken en stel de tijd in waarop u deze in uw video’s wilt laten verschijnen. Uw opties voor weergavetijd zijn Einde video, Aangepaste starttijd en Gehele video.

dialoogvenster voor het toevoegen van een watermerk aan YouTube-video

Werk samen met beïnvloeders

Samenwerken met influencers is een andere effectieve manier om abonnees voor je YouTube-kanaal te krijgen. Zoek naar influencers met een groot aantal abonnees en betrokkenheid en laat ze hun volgers uitnodigen om zich op je kanaal te abonneren.

Reis- / eetvloggers The Endless Adventure en Cup of TJ werkten samen om hun respectievelijke kanalen te promoten. Ze bezochten samen de Borough Market in Londen en elk kanaal nam zijn eigen video van de excursie op.

The Endless Adventure publiceerde  hun versie van de video  op hun kanaal en TJ publiceerde  haar versie van de video op haar kanaal. En ze promootten elkaar in hun video’s.

De Endless Adventure-video introduceert TJ en voegt later een kanaalelement toe (om haar kanaal te promoten) in het eindscherm.

Voorbeeld van partnerschap met YouTube-videokanalen

Ze hebben ook een link naar haar kanaal toegevoegd in de beschrijving.

Voorbeeld van partnerschap met YouTube-videokanalen

In haar video promootte TJ The Endless Adventure en voegde een kanaalelement (het promoten van hun kanaal) toe aan het eindscherm.

Voorbeeld van partnerschap met YouTube-videokanalen

Deze samenwerking zou beide kanalen moeten helpen nieuwe en relevante abonnees aan te trekken.

# 3: YouTube-kijkers omzetten in leads en klanten

De volgende stap is om al die views en abonnees om te zetten in traffic en leads. Hier zijn een paar manieren om dit te doen.

Vraag mensen om zich op uw lijst aan te melden voor meer inhoud

De eenvoudigste manier om YouTube-weergaven om te zetten in verkeer en leads, is door mensen te vragen uw website te bezoeken en zich aan te melden voor uw nieuwsbrief of aanbieding.

In  deze video van Backlinko deelt Brian Dean enkele SEO-tips en aan het einde van de video vraagt ​​hij mensen om zijn website te bezoeken en zich aan te melden voor zijn nieuwsbrief.

voorbeeld van een YouTube-video waarin kijkers worden gevraagd zich aan te melden voor de nieuwsbrief

Deze tactiek zou hem moeten helpen leads te genereren, omdat hij waardevolle tips in de video deelt en de mensen die helemaal tot het einde kijken, zullen waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in meer van zijn inhoud. Bovendien is zijn startpagina geoptimaliseerd voor conversies, omdat het opt-in-vak zich bovenaan de pagina bevindt.

Een andere manier om die weergaven om te zetten in leads, is door een leadmagneet te maken, zoals een e-book, checklist of whitepaper, die relevant is voor de inhoud die je in je video deelt, en kijkers vervolgens te vragen zich aan te melden om deze gratis te krijgen.

Aan het einde van haar video over  het schrijven van copy , vraagt ​​Marie Forleo kijkers om zich in te schrijven voor haar gratis schrijfles, The Copy Cure.

voorbeeld van YouTube-video waarin kijkers worden gevraagd zich aan te melden voor leadmagneet

Promoot een hoofdmagneet in het eindscherm

Als je een hoofdmagneet hebt gemaakt, plaats dan een linkelement in het eindscherm dat kijkers naar de hoofdmagneet leidt. Het linkelement in deze video  over de grootste misvattingen over geheugen neemt kijkers mee naar een landingspagina voor een gratis masterclass waar Jim Kwik hacks deelt om een ​​beter geheugen op te bouwen.

voorbeeld van YouTube-eindscherm met link naar leadmagneet

Er is ook een link naar de landingspagina van de hoofdmagneet in de videobeschrijving voor mensen die het eindscherm missen.

voorbeeld van YouTube-videobeschrijving met link naar hoofdmagneet

Pro-tip : gebruik links in eindschermen en kaarten spaarzaam. Als je kijkers te vaak van YouTube wegjaagt, geeft dit aan het algoritme een signaal dat de inhoud verantwoordelijk is voor het beëindigen van de kijksessie van de gebruiker en zal YouTube dit niet meer voorstellen.

Gebruik video-inhoud om een ​​aankoop te plaatsen

Niet iedereen die zich op uw YouTube-kanaal abonneert, hoeft op de traditionele manier te worden gevoed met leadmagneten en e-mailmarketing. Sommigen van hen zijn klaar om onmiddellijk een aankoop te doen.

Om deze mensen te laten kopen, moet je verschillende soorten video’s maken. Hier zijn er een paar die voor u kunnen werken.

Een indirecte manier om uw product te verkopen, is door casestudy’s te delen. Maak een video-casestudy die laat zien hoe een klant betere resultaten zag na gebruik van uw product. Deel vervolgens een link naar het product aan het einde van de video en / of in de beschrijving waarin je kijkers aanspoort om zich aan te melden of te kopen.

Deze video van Dropbox laat zien hoe Dropbox Business Westchester Publishing Services heeft geholpen hun workflow te verbeteren. Ze namen een link naar het product op in de videobeschrijving, zodat kijkers gemakkelijk met een vertegenwoordiger kunnen praten en een demo kunnen plannen.

voorbeeld van een YouTube-video-casestudy om het product te promoten

Een directere manier om mensen te bekeren die klaar zijn om een ​​aankoop te doen, is door een verkoopvideo te maken waarin het product in actie wordt getoond. Om dit te visualiseren, worden in deze video de belangrijkste kenmerken van de eerste Sonos-luidspreker met ingebouwde Alexa-functionaliteit besproken.

voorbeeld van een YouTube-video over productverkoop

Ze bevatten een link naar de productpagina in de videobeschrijving, zodat geïnteresseerde kijkers gewoon op de link kunnen klikken om de winkel te bezoeken en een aankoop te doen.

Gevolgtrekking

Door de stappen in dit artikel te volgen, kunt u de eerste weergaven en abonnees verzamelen die uw YouTube-kanaal nodig heeft en deze vervolgens omzetten in verkeer en verkopen. Hoewel het veel werk lijkt, is het een effectieve manier om een ​​duurzame aanwezigheid op YouTube op te bouwen.

Wat denk je? Hoe genereer je meer views en abonnees op YouTube? En hoe converteer je ze naar traffic en sales? Zou u stappen toevoegen aan de bovenstaande strategie? Laat hieronder uw opmerkingen achter.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format