Instagram Live for Business: 4 tips om uw ervaring te verbeteren - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

Instagram Live for Business: 4 tips om uw ervaring te verbeteren

8 min


121

Overweeg je om live te gaan op Instagram? Vraagt ​​u zich af hoe u meer kijkers kunt trekken of welke technologie u moet gebruiken?

In dit artikel ontdek je vier tips om je volgende Instagram live te plannen, promoten en uit te zenden.

Waarom Instagram Live gebruiken?

Een van de snelste manieren om een ​​band op te bouwen met je Instagram-volgers is door middel van live video. Live-ervaringen bieden kijkers de mogelijkheid om met je in contact te komen, hun vragen in realtime te beantwoorden en af ​​te stemmen op ervaringen terwijl ze zich ontvouwen. Uit een onderzoek  van New York Magazine en Livestream (een softwarebedrijf dat eigendom is van Vimeo) bleek dat 80% van de respondenten liever een livevideo van een merk bekijkt dan een blog leest.

Instagram heeft een van de meest waardevolle en betrokken doelgroepen online, en hier zijn een paar redenen waarom:

Wanneer je live gaat op Instagram, blijft je stream vooraan in de Stories-wachtrij staan ​​zolang je live bent, waardoor je waardevolle zichtbaarheid en prioriteit krijgt bij je volgers.

Instagram Live-video's bovenaan de homefeed

Herhalingen van Instagram-livestreams worden gescheiden van herhalingen van verhalen gesegmenteerd, dus wanneer een gebruiker je verhaal gaat bekijken, kunnen ze je eerdere livevideo’s gemakkelijker terugvinden. Deze functionaliteit is ook van toepassing op hoogtepunten van Instagram-verhalen.

hoe je Instagram Live-herhaling van je profiel kunt bekijken

In de nasleep van sociale afstand, kiezen zelfs toppersoonlijkheden uit de uitzending Instagram Live om inhoud te maken. Hier is een voorbeeld van Oprah die de functie voor een interview voor twee personen gebruikt om een ​​kooksegment te doen met de beroemde chef-kok Jamie Oliver:

voorbeeld van een Instagram Live-video voor twee personen

De kans is groot dat uw publiek kleiner is dan dat van Oprah, dus u heeft een plan nodig om de betrokkenheid te maximaliseren. Hoewel de magie van Instagram Live is dat je overal live kunt gaan met een druk op de knop, moet je er rekening mee houden dat een aanzienlijk percentage van je totale kijkers de herhaling zal bekijken in plaats van de daadwerkelijke live-uitzending. Structureer uw live video-uitzending dus net als een stukje video-inhoud.

Laten we nu eens kijken hoe we een succesvolle live-uitzending kunnen plannen en uitvoeren.

# 1: Tips om een ​​Instagram Live Video-uitzending te verbeteren

Door te plannen, kunt u tijdens uw Instagram Live-uitzending meer mogelijkheden voor betrokkenheid opnemen. Probeer deze tips om uw live video te verbeteren.

Maak een oefenaccount aan

Als Instagram Live-video nieuw voor je is, voel je je misschien als een hert in de koplampen zodra je op de knop Live gaan hebt getikt.

Als jij dit bent, is een goede oplossing het maken van een dummy Instagram-account. Met dit alternatieve account kun je zoveel oefenen als je wilt en je verlichtings- of audio-instellingen aanpassen totdat je tevreden bent met je eindproduct. Sla je oefenuitzendingen op door op de downloadknop in de linkerbovenhoek te tikken wanneer een video eindigt.

optie om Instagram Live-video te downloaden nadat de uitzending is beëindigd

Bereid uw telefoon voor op de uitzendsessie

Vergeet niet om uw telefoon in de modus Niet storen te zetten voor elke livestream die u vanaf uw telefoon uitvoert. Als er een telefoontje binnenkomt tijdens je live video, wordt je uitzending onderbroken en verlies je waarschijnlijk volgers.

Niet storen-instelling op iPhone

Overweeg om uw telefoon op een stabiel oppervlak te monteren, of als u zich tijdens uw livestream met uw telefoon verplaatst, overweeg dan om een ​​eenvoudig telefoonstatief te kopen. Als u opneemt met uw telefoon, vermindert een statief trillingen met 50% of meer. Een instapstatief kan de klus klaren.

Breng uw presentatieactiva op orde

Als je eenmaal live bent op Instagram, is het laatste dat je wilt doen, omgaan met technische snafus of rommelen met onbekende knoppen. Maak kennis met de verschillende componenten van de Instagram Live-interface.

U wilt bijvoorbeeld een diavoorstelling of presentatie voorbereiden en heen en weer schakelen tussen het filmen van de presentatie en uw eigen gezicht met de draaiknop van de camera terwijl u presenteert. Je zult vloeiender zijn naarmate je overstapt en faciliteert.

Als je je live video gaat gebruiken om ergens verkeer te genereren, houd je link dan klaar voor gebruik in je profiel, zodat gebruikers ernaar kunnen navigeren en op het Instagram-platform kunnen blijven.

Instagram live voor twee personen is steeds populairder geworden. Als je besluit om deze route te gaan, onthoud dan dat je eerst live moet gaan en dan je gast als kijker van je live video moet vragen. Van daaruit kun je ze uitnodigen om met je mee te doen op camera.

hoe je een gast toevoegt aan Instagram Live-video

Verbeter uw technologie

Hier zijn een paar manieren om je technologie te upgraden om je Instagram Live-uitzending te verbeteren.

Versterk uw internetverbinding

Als je binnenshuis bent en je hebt fragmentarische wifi, wil je misschien je apparaat rechtstreeks met je router verbinden en een Ethernet-verbinding tot stand brengen. Hiervoor heb je een adapter nodig. iOS-apparaten zullen een Lightning-naar-Ethernet-adapter gebruiken; Android-apparaten gebruiken een USB Micro B-naar-Ethernet-adapter.

Een ding om in gedachten te houden is dat live video uw apparaat belast en uw batterij snel leeg kan laten lopen. Als je van plan bent een langere livestream te doen, overweeg dan om een ​​dongle aan te schaffen die een Lightning-naar-Ethernet-verbinding en verbinding met een stroombron mogelijk maakt. Voor mijn iOS-apparaten gebruik ik een instapmodel dat ook een USB-poort heeft.

Bevrijd jezelf met een lavalier-microfoon

Normaal gesproken fungeert uw apparaat tijdens een live-video op Instagram als uw microfoon. Maar wat als u zich tijdens uw uitzending wilt verplaatsen of iets op afstand of in een lawaaierige omgeving wilt demonstreren?

Misschien ben je een yogaleraar die kijkers door een les wil leiden, maar je demonstreert ook de les. Omdat u fysiek enkele meters van uw apparaat verwijderd moet zijn, kan een draadloze lavalier-microfoon een geweldige oplossing zijn.

Lavalier-microfoons zijn een investering. Als u van plan bent om regelmatig live video’s, videocontent of interviews te houden, zal een draadloze microfoon van hoge kwaliteit uw audio naar een hoger niveau tillen. Ik gebruik de draadloze RØDE filmmaker-kit ( Amazon, $ 399 ) en een SC7-adapterkabel ( Amazon, $ 25 ). Samson heeft ook een meer kostenbewuste optie ( Amazon, $ 199 ).

Als u deze audio-optie of een andere externe microfoon kiest voor uw uitzending, onthoud dan dat uw adapter ook een poort nodig heeft voor geluidsuitvoer. Ik heb geïnvesteerd in een Belkin-adapter ( Amazon, $ 39 ) omdat ik merkte dat de goedkopere snel tekortschiet.

Deze opzet kan even duren, maar als je op Instagram leunt om interesse en verkoop in je bedrijf te stimuleren, zul je het snel onder de knie krijgen met herhaling. U zult ook genieten van de vrijheid die een lavalier-microfoon u geeft.

# 2: Creëer een stimulans om mensen aan te moedigen op te komen voor je Instagram Live Video

Een knagend bezwaar dat elke marketeer moet overwinnen, is uitstel. Waarom zouden mensen nu opdagen en kijken in plaats van later? Dit principe is ook van toepassing op live videocampagnes. Gamification en live-interactie kunnen kijkers helpen te blijven kijken en betrokken te blijven in plaats van af te stemmen.

Hier zijn een paar manieren om de urgentie van uw uitzending te versterken:

  • Live Q&A . Als u een materiedeskundige bent en kijkers u vrijelijk vragen kunnen stellen, kan dit reden genoeg zijn om live deel te nemen in plaats van alleen opgenomen inhoud te gebruiken die geen dialoog toestaat.
  • Schaarste . Overweeg een aanbieding of uitnodiging te maken met een beperkt aantal plaatsen. U kunt aanbieden om de eerste vijf mensen die u een direct bericht sturen te helpen, of u kunt een couponcode maken met een beperkt aantal beschikbare toepassingen of inwisselingen.
  • Verdwijnende prikkels . Schaarste kan ook worden bereikt via een tijdvenster. Bied mensen een incentive aan met een deadline voor inwisseling. Met deze optie is de kans groter dat conversies worden geregistreerd van kijkers die een herhaling bekijken.

Wanneer je voor het eerst live gaat, zie je een bericht dat Instagram je volgers vertelt dat je een live video bent begonnen. Onthoud dat u in deze tijd nog steeds live bent en wordt opgenomen.

schermbericht dat Instagram mensen op de hoogte stelt dat je live gaat

In plaats van op kijkers te wachten voordat u met uw presentatie begint, gaat u verder zoals gepland en reageert u indien nodig op opmerkingen van kijkers. Zorg ervoor dat je een aantal basisprincipes onder de knie hebt, zodat je publiek niet wordt afgeleid.

Nodig mensen uit om commentaar te geven of hun niveau van comfort, interesse of ervaring met bepaalde onderwerpen aan te geven. Hierdoor kunnen live-kijkers je feedback geven en de ervaring daadwerkelijk samen met jou creëren.

Plan om tijdens uw live video met tussenpozen op opmerkingen te reageren. Als je eenmaal aan kijkers hebt laten zien dat hun mening de richting van de uitzending kan beïnvloeden, zijn ze verslaafd. Laat de tijd om te reageren op vragen die kunnen rijzen, maar ben van plan door te gaan als u de eerste betrokkenheid of kijkers niet ziet.

Onthoud dat veel mensen zullen kijken en waarde zullen halen uit uw herhaling, dus laat een lage opkomst u niet ontmoedigen.

# 3: Promoot je Instagram live vóór de uitzending

Als je de bekendheid en het aantal kijkers van een Instagram Live-video wilt maximaliseren, overweeg dan om pre-broadcast-items en materiaal te maken om het woord bekend te maken.

Canva  is gratis en heeft een verscheidenheid aan formaten die zijn geoptimaliseerd voor de grootte die u kunt gebruiken. Ik gebruik graag de post- en verhaalsjablonen van Canva om snel duidelijke, informatieve afbeeldingen te maken.

ALT

Gebruik uw berichten om het wie / wat / waar / wanneer / waarom / hoe van uw aanstaande live video-uitzending te communiceren, evenals de resultaten en voordelen van het afstemmen.

promopost voor Instagram Live

Indien nodig kunt u dit promotiemateriaal als advertenties weergeven. Houd er echter rekening mee dat advertentieafbeeldingen en video op Facebook minder dan 20% tekst moeten bevatten voor volledige verspreiding. Ik bewaar de tekst-overlay-tool van Facebook als  bladwijzer om snel afbeeldingen met wat tekst te uploaden om te zien of ze worden goedgekeurd.

# 4: Gebruik je Instagram Live-video opnieuw in berichten en hoogtepunten van volgende verhalen

Als je eenmaal je Instagram Live-video hebt voltooid, overweeg dan om toekomstig verkeer naar je uitzending te leiden. Als de uitzending materiaal bevat waar toekomstige gebruikers baat bij hebben na de 24-uurs herhaling in Verhalen, overweeg dan om je live video toe te voegen aan een nieuw of bestaand verhaal .

Je kunt de link van elk verhaal ophalen door op de drie stippen in de rechterbenedenhoek van het scherm te tikken en Markeerlink kopiëren te selecteren. Leg de highlight-link vast en gebruik deze voor andere marketingmiddelen zoals uw e-maillijst of andere platforms.

kopieer link van Instagram Stories hoogtepunt

Gevolgtrekking

Instagram Live wordt steeds populairder, maar veel uitzendingen zijn reactief of missen kansen om effectief volgers te betrekken. Organiseer een plan voor je livevideo, kom van een plek van kwaliteit, en je zult in staat zijn om door te snijden en effectiever te communiceren met je volgers.

Wat denk je? Probeer je een van deze tips bij je volgende Instagram Live-uitzending? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format