Instagram-strategie: uw volgers en bedrijf laten groeien - DeLaatbusiness
e-commerce chatbots

Instagram-strategie: uw volgers en bedrijf laten groeien

11 min


113
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Op zoek naar een strategische benadering van organische Instagram-groei? Vraagt ​​u zich af hoe u inhoud kunt ontwikkelen die uw bedrijf en uw Instagram-volgers zal laten groeien?

Een bedrijf laten groeien op Instagram

Vanessa werkte als merkmanager bij een Fortune 500- cosmeticabedrijf als een jonge afgestudeerde marketing, en lanceerde producten voor merken van meerdere miljoenen dollars. Ze realiseerde zich al snel dat het bedrijfstraject niets voor haar was en stopte medio 2018 met haar baan.

Vanessa wist dat ze niet terug wilde naar het bedrijfsleven, dus begon ze een YouTube-kanaal dat andere mensen leerde hoe ze de wereld van 9 tot 5 konden verlaten, met name vanuit het perspectief van een millennium. Haar account begon een publiek aan te trekken dat echt meer van haar wilde leren. In januari 2019 is ze officieel gestart met haar coachingbedrijf.

Vanessa realiseerde zich dat ze ook veel wist van sociale media, vooral Instagram, en besloot om gebruik te maken van wat ze wist om mensen te helpen hun merk online op te bouwen. Omdat ze een YouTuber was, was Vanessa’s eerste stap om video’s over Instagram te maken. Dit liep echt niet in de pas met de andere video’s die ze op dat moment deed, die allemaal gingen over het stoppen met de 9 tegen 5.

Maar toen een video van haar vijf beste hacks over hoe je biologisch kunt groeien op Instagram viraal ging (het heeft nu ongeveer 3,5 miljoen views), ging Vanessa snel van een paar honderd volgers naar het uitbreiden van haar e-maillijst naar meer dan 20.000 mensen die Instagram-advies wilden , dankzij die ene video.

Vanessa Lau YouTube-video over organische hacks op Instagram

Ze besloot haar zakelijke niche te verleggen door mensen te helpen stoppen met de 9 tot 5, maar door mensen te helpen hun sociale mediaplatforms op te bouwen om meer klanten te krijgen. Ze koos ervoor om op Instagram in te zoomen omdat er zoveel mensen naar haar toe kwamen die die specifieke hulp wilden.

In april 2019 lanceerde Vanessa The BOSSGRAM Academy, een cursus die nieuwe coaches helpt om van hun volgers klanten te maken. Haar bedrijf is in het eerste jaar gegroeid tot een half miljoen dollar. Haar sociale volgers zijn ook gegroeid. Ze heeft nu 200.000 volgers op YouTube, 65.000 op Instagram en 13.000 leden in haar Facebook-groep.

Vanessa dacht 6 jaar aan YouTube voordat ze haar eerste video op het platform plaatste. Ze herinnert zich dat ze naar YouTubers keek die net begonnen waren en het gevoel had dat ze niet klaar was om te doen wat ze aan het doen waren. Nu zijn veel van die videomakers die zes jaar geleden begonnen zijn enorm op YouTube en Vanessa schopt zichzelf, wensend dat ze terug was begonnen toen ze dat voor het eerst wilde.

Ze zegt dat gisteren de beste tijd was om te starten, maar de op een na beste tijd om te starten is vandaag. Hoe eerder u begint, hoe eerder u dat publiek kunt opbouwen en er in de toekomst mogelijk geld mee kunt verdienen.

3 fouten die marketeers maken met Instagram

Vanessa ziet drie dingen die veel marketeers fout doen met Instagram.

De verkeerde verwachtingen stellen

Veel mensen geven op Instagram op omdat ze het gevoel hebben dat ze niet snel genoeg groeien op het platform. Dit komt omdat veel marketeers verwachten dat hun Instagram-accounts veel verkeer voor hen genereren, terwijl Instagram misschien niet echt het beste platform voor verkeer is.

Instagram is niet zo SEO-geoptimaliseerd als platforms zoals YouTube of LinkedIn. Als u op die platforms iets zoekt, kunt u het in de zoekopdracht typen en worden video’s weergegeven. Je kunt niet hetzelfde doen met Instagram, en daarom is het moeilijker om dat verkeer te krijgen. Instagram is echter een geweldige plek om hoogwaardige leads te genereren. Het is een kwestie van kwaliteit versus kwantiteit.

Instagram heeft zoveel tools die u kunnen helpen contact te maken met uw publiek, zoals spraaknotities, spraakoproepen, GIF’s, opiniepeilingen, live streaming, dual live streaming en IGTV. Er zijn zoveel manieren om intieme contactpunten met uw publiek te creëren. Als meer marketeers deze tools in hun voordeel zouden kunnen gebruiken, zouden er warmere leads in hun bedrijf komen. De mensen die uiteindelijk verbinding maken op Instagram, worden een stuk warmer en veel meer gevoed wanneer je de tools tot je beschikking gebruikt om op een dieper niveau met hen in contact te komen.

Content posten in plaats van daadwerkelijk verbinding te maken

Veel marketeers hebben mooie trechters. Er is een link in hun bio die naar een landingspagina leidt, die naar een hoofdmagneet leidt, wat leidt tot een reeks van 5 dagen. Ze nemen hun publiek mee op deze lange reis voordat ze zelfs maar het definitieve bod kunnen vinden.

De bedoeling daar is geweldig. De trechter is bedoeld om het publiek op te warmen. Maar veel marketeers laten zoveel geld op tafel liggen door niet rechtstreeks via DM’s met hun een-op-een prospects te praten. In plaats van te wachten op deze trechters om magie te laten gebeuren, zouden veel marketeers die klantreis kunnen versnellen door simpelweg via DM met hun prospects te praten, want dat is de perfecte plek om de beste klantervaring voor die prospects te bieden.

Als je met iemand een DM hebt, kun je hem vragen stellen als: “Hé, vertel me meer over je bedrijf. Waar heb je het meeste moeite mee? … Wauw, worstelen met het niet krijgen van klanten is echt waardeloos. Weet je dat ik een hulpmiddel heb dat je zou kunnen helpen? ” Door die dialoog met uw potentiële klant te voeren en ze vervolgens naar uw webinar, uw bestemmingspagina of waar dan ook te sturen, is de kans groter dat die persoon op die link klikt met de intentie om te kopen.

Veel marketeers concentreren zich te veel op het plaatsen van elke dag inhoud en negeren alle DM’s in hun inbox. Die DM’s kunnen afkomstig zijn van mensen die gewoon een beetje moeten worden opgewarmd. Bovendien kunnen die mensen die trechter binnengaan met de volle verwachting dat ze waarschijnlijk zullen kopen.

Er zijn veel manieren om die DM-gesprekken op gang te brengen. Iets wat Vanessa vaak ziet, en dat ze haar eigen studenten lesgeeft in The BOSSGRAM Academy, is om een ​​poll in je verhalen te plaatsen met de vraag: “Hé, wil je leren hoe je klanten op Instagram kunt krijgen? Ja of nee?” Later kun je al die mensen die op Ja hebben getikt in de peiling een DM sturen en zeggen: ‘Hé, Mike, ik heb gemerkt dat je op mijn peiling hebt gestemd en je zei dat je moeite hebt om klanten te krijgen. Kun je me daar meer over vertellen? “

In plaats van ze gewoon rechtstreeks naar een link te sturen, kunt u eerst dat een-op-een-gesprek voeren. Begrijp waarom deze persoon mogelijk geen klanten krijgt en wat ze doen dat niet werkt, dus u beschikt over alle informatie die u nodig hebt om uw aanbieding te pitchen of ze naar uw webinar te sturen. Wanneer ze uiteindelijk naar uw webinar of uw belangrijkste hoofdmagneet gaan, is de kans veel groter dat ze zich bekeren dan iemand die het koud heeft gekregen.

Focussen op likes in plaats van op deelbaarheid

Instagram heeft al van veel accounts zichtbare vind-ik-leuks verwijderd. Vanessa ziet dit als een geweldige kans voor marketeers om zich te concentreren op een geheel andere belangrijke prestatie-indicator: deelbaarheid.

Vind-ik-leuks en opmerkingen zijn natuurlijk geweldige manieren om te peilen of mensen van inhoud houden, maar Vanessa concentreert zich liever op het maken van inhoud, zodat mensen hun eigen verhalen willen delen. Iemand die je bericht zo leuk vindt dat ze bereid zijn om op die pijlknop te tikken en het rechtstreeks met hun eigen verhalen te delen, zal veel meer aandacht krijgen voor je inhoud.

Vanessa Lau Instagram-bericht

Nu kunnen de volgers van die volger je inhoud zien en op dat bericht klikken, waardoor je meer profielbezoeken op je account krijgt.

Als iemand het gewoon leuk vindt of commentaar geeft, scrollen ze vaak gedachteloos door de feed en gaan dan verder met hun leven. Maar als iemand echt de extra stap doet om uw stukje inhoud te delen of zelfs op te slaan – omdat u nu berichten in collecties kunt opslaan – dan gaat dat de levensduur van de inhoud verlengen.

Dat bericht staat nu niet alleen alleen op de feed van die persoon, maar het staat ook op het 24-uursverhaal van die persoon en mogelijk voortleven in hun collecties waarnaar ze kunnen verwijzen.

Vanessa’s 3-stappenstrategie voor waardevolle, organische Instagram-groei

Stuur verkeer naar Instagram vanaf andere platforms

Vanessa zegt dat er een platform nodig is om een ​​platform te laten groeien. Veel van haar traffic komt via YouTube en ze zorgt ervoor dat ze dit ook naar haar Instagram stuurt.

Zoals eerder vermeld, is Instagram niet het beste platform om native traffic te krijgen. De sleutel is om te meeliften op andere platforms die echt geweldige SEO-mogelijkheden hebben, zoals YouTube, LinkedIn of zelfs een blog. Vermeld op die platforms dat je ook een Instagram-account hebt en welke extra’s je publiek zou kunnen krijgen als ze je daar volgen.

Vanessa zal regelmatig screenshotvragen stellen die haar Instagram-publiek haar heeft gesteld en deze laten zien in haar YouTube-video’s. Dit laat haar publiek zien dat ze echt naar hen luistert en haar video’s maakt op basis van DM’s die ze haar sturen. Dit moedigt mensen aan om ook op Instagram met haar in contact te komen, omdat ze zeker willen weten dat ze hun vragen krijgt en ze misschien zelfs in een toekomstige YouTube-video opnemen.

Vanessa heeft in haar beschrijving een link naar haar Instagram-profiel, maar aan het begin van elke video heeft ze ook een watermerk met haar Instagram-handle. Ze laat ook schermopnames van haar Instagram-verhalen zien in haar YouTube-video’s.

Vanessa Lau YouTube-video delen Instagram-handvat

Als ze bijvoorbeeld een YouTube-video maakt over verhuizen naar een nieuw kantoor, gooit ze beelden van haar Instagram-verhaal erin waar ze mensen rondleidde. Dan kunnen mensen die op YouTube kijken, zien dat als ze haar volgen op Instagram, ze meer zullen zien achter de schermen van de verhuizing naar haar nieuwe kantoor.

Ze zal ook in de video zeggen: “Trouwens, volg me op Instagram als je een kijkje achter de schermen wilt nemen van hoe mijn nieuwe kantoor eruitziet.” Dat geeft haar YouTube-abonnees meer een stimulans om haar te volgen op Instagram, omdat ze meer backstage toegang krijgen tot haar leven en bedrijf.

Betrek het publiek erbij

Zodra Vanessa dat verkeer naar haar Instagram stuurt, begint ze echt haar publiek erbij te betrekken. Ze kwamen met een reden naar haar Instagram. Ze willen echt betrokken zijn bij haar en haar bedrijf en haar beter leren kennen.

Vanessa betrekt haar publiek graag bij haar zakelijke beslissingen. Dat is wat haar Instagram onderscheidt van al haar andere platforms. Zodra je haar Instagram volgt, kun je haar een DM sturen en haar verhalen bekijken. Ze luistert echt naar wat je te zeggen hebt over zaken als inhoudsideeën voor de toekomst. Soms plaatst ze zelfs een Instagram-verhaal en zegt ze: “Hé jongens, ik ben mijn website aan het herontwerpen. Welke kleuren vind je het mooist? Hou je van roze of paars? Stem nu.”

Door dat te doen, wordt veel loyaliteit van haar publiek opgewekt, omdat ze oprecht het gevoel hebben dat ze plaatsvervangend door haar leven en dat ze belanghebbenden in haar bedrijf zijn. Er is geen ander platform dat zo’n diepe verbinding met het publiek mogelijk maakt.

Een andere manier waarop Vanessa haar Instagram-publiek inzet, is door marktonderzoek te doen. Instagram voegt altijd nieuwe functies toe, vooral in Verhalen. De quiz-, poll-, vraag- en chatfuncties zijn echt geweldige manieren om uw publiek te vragen wat ze meer willen zien in uw bedrijf of wat hun grootste problemen zijn als het gaat om het werven van klanten.

Vanessa inventariseert de reacties die via DM’s op die vragen en peilingen binnenkomen. Ze gebruikt die niet alleen voor toekomstige inhoudsstukken, maar ze bewaart ze ook om naar te verwijzen elke keer dat ze webinars of verkooppagina’s doet, zodat ze de exacte taal kan gebruiken die haar publiek met haar op Instagram heeft gebruikt om haar marketingmateriaal te maken.

Als iemand haar verkooppagina, haar webinar of wat voor marketingmateriaal ze ook heeft, ziet, denken ze: “Oh mijn god, Vanessa, je leest mijn gedachten. Hoe wist je dat ik deze problemen doormaakte? ” Het antwoord is simpel: ze vertelden het haar op Instagram.

Vanessa houdt er ook van om waardering te tonen door haar toehoorders uit te schreeuwen. Als ze iemand ziet die haar volgt en die echt geweldige inhoud heeft, neemt ze even de tijd om ze op haar verhalen te wijzen, en dat geeft haar publiek het gevoel gezien te worden. Het is zo’n leuk klein touchpoint en het kost maar 5 seconden om te doen.

voorbeeld van Vanessa Lau Instagram Stories shoutout

Ze deelt ook hun inhoud met haar eigen verhalen. Ze hoeft ze niet eens te volgen om hun inhoud te delen; ze neemt even de tijd om te zien wie haar onlangs heeft gevolgd op Instagram en bekijkt hun profielen. Als ze het leuk vindt wat ze ziet, zal ze er wat van delen. Ze heeft gemerkt dat wanneer ze inhoud deelt, ze ook daadwerkelijk delen dat ze hun inhoud heeft gedeeld op hun eigen Instagram-verhaal, wat een overwinning is voor beide partijen.

Maak deelbare inhoud

Vanessa houdt ervan om inhoud te maken die mensen graag delen in hun verhalen en met hun eigen publiek. Op het moment dat ze het delen, krijgt hun publiek toegang tot haar inhoud en klikken ze door naar haar profiel. Dat vergroot de kans dat iemand met haar in contact komt zonder dat ze echt veel hoeft te doen.

Instagram is Vanessa’s favoriete plek om hergebruikte inhoud te plaatsen, omdat ze dit het meest veelzijdig vindt voor verschillende soorten inhoud. Ze houdt ervan om rijke, lange inhoudsartikelen boordevol waardevolle inhoud te maken op YouTube, Facebook Live en haar blog; controleren welke inhoud het beste presteert op deze andere platforms; en vervolgens die grotere inhoud opsplitsen in microdeeltjes inhoud.

Als Vanessa een reeks Facebook-levens doet, zal ze kijken welke livestream het beste presteerde, die video naar een editor sturen, er ondertitels aan toevoegen, er een titel aan toevoegen en er een IGTV-stuk van maken. Ze hoeft geen nieuwe video te maken; ze hergebruikt gewoon een oud stuk inhoud dat heel goed presteerde, optimaliseerde het een beetje voor Instagram en post het vervolgens rechtstreeks op IGTV. Veel mensen bewaren en delen dat soort inhoud van haar Instagram.

Vanessa Lau IGTV Instagram-video

Als Vanessa vijf tips geeft in een video en die video het goed doet op YouTube, neemt ze de vijf tips, zet ze om in afbeeldingen met tekst en maakt ze een carrousel op haar feed. Afbeelding één zou Vanessa kunnen zijn die zegt: “Vijf tips om te groeien op YouTube”, en de volgende afbeelding is: “Tip nummer één: …” enzovoort. Hierdoor kunnen mensen de inhoud op een meer visueel aantrekkelijke manier lezen, in plaats van een heel lang bijschrift te lezen.

Het beste is dat ze haar werk niet hoeft te verdubbelen om na te denken over een nieuw inhoudsstuk. In plaats daarvan neemt ze een bewezen contentstuk dat goed presteerde op een ander platform en optimaliseerde het gewoon voor Instagram, zodat meer mensen het kunnen delen en ervan kunnen genieten.

Het idee is om inhoudsstukken te maken die visueel aantrekkelijk zijn en die mensen willen delen. Veel mensen zetten de echte waarde in een lang bijschrift, vergezeld van een foto van zichzelf. Het probleem is dat mensen niet echt een foto van jou willen delen.

Als Vanessa een foto van zichzelf plaatst en het bijschrift heeft alle waarde en iemand deelt dat vervolgens op hun verhalen, dan delen ze in wezen gewoon een foto van haar – en dat is niet zo aantrekkelijk. Hun toehoorders vragen zich af: ‘Wie is in hemelsnaam dit meisje? Waarom deel je dat in je verhaal? “

In plaats van al die waarde in de bijschriften te stoppen, verandert Vanessa ze in afbeeldingen, wat voor iemand meer aansporing is om het in zijn eigen verhaal te delen. Niemand wil een foto van jou op een bank in het park op je laptop delen, zelfs niet als je veel waarde hebt geleverd in het bijschrift. Ze willen een visueel stukje content delen waar hun volgers meteen veel waarde uit halen.

Je kunt zien hoeveel mensen een bericht hebben opgeslagen of gedeeld. Dat stelt u ook in staat uw strategieën te optimaliseren. Vanessa begon dit pas echt toen ze naar haar analyses keek en zich realiseerde dat posts waarin ze zoiets als een infographic deelde niet per se veel likes kregen, maar wel veel shares.

Ze heeft liever aandelen dan likes, want dat trekt meer bezoekers naar haar bedrijf. Het vergroot ook de kans dat andere mensen die haar inhoud via iemand anders hebben gevonden, haar een bericht sturen, wat weer leidt tot het voeren van die een-op-een-gesprekken.

Als je iemand je inhoud ziet delen, kun je hem ook gemakkelijk een DM sturen en zeggen: ‘Hé, Mike. Ik heb gemerkt dat je mijn bericht hebt gedeeld. Wat vond je er leuk aan? … Ik ben zo blij dat je mijn inhoudsstuk leuk vond. Weet je, ik heb gemerkt dat je eigenlijk een socialemediamarketingbedrijf hebt. Vertel me meer over dat bedrijf. … Oké, geweldig, dat is een geweldig bedrijf dat je hebt. Wat zijn uw huidige problemen als het gaat om het laten groeien van dat bedrijf? “

Dat gesprek opent meer dialoog met je publiek, zodat je ze kunt opwarmen voordat ze je trechter binnenkomen.

Vanessa ziet Instagram ook als een geweldige manier om haar eigen merkpromotors te creëren en te koesteren. Omdat ze inhoud maakt met de bedoeling dat andere mensen het delen in plaats van constant gemeenschapsbetrokkenheid te doen – wat ze ook doet – en al haar tijd te besteden aan het aantrekken van nieuwe mensen, zorgt ze ervoor dat haar volgers haar dingen met hun publiek delen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format