Instagram verhalen (stories) advertenties: wat marketeers moeten weten - DeLaatbusiness
Knowledge graph (kennisgrafiek)

Instagram verhalen (stories) advertenties: wat marketeers moeten weten

10 min


127

Wilt u meer leads en klanten van Instagram? Heb je Instagram Stories-advertenties overwogen?

Waarom marketeers Instagram Stories-advertenties zouden moeten overwegen

Instagram Stories is de snelst groeiende advertentieplaatsing op Instagram , zowel wat betreft dagelijkse gebruikersinteracties als groei van de advertentievoorraad. Er staat veel organische inhoud op Instagramverhalen, maar niet zo veel advertenties. Daarom is er voor het eerst sinds een tijdje een beschikbare advertentievoorraad die nog niet de koorts heeft bereikt.

U ziet doorgaans lagere kosten voor verhaaladvertenties en als u het goed doet, presteren verhaaladvertenties ook veel beter dan feedadvertenties. De plaatsing biedt een dubbel voordeel: er is meer voorraad dan vraag en de voorraad werkt erg goed.

In augustus of september 2019 hebben Instagram bètatests uitgevoerd waarbij meer dan één advertentie achter elkaar werd weergegeven, wat een teken is dat ze meer voorraad willen openen voor deze plaatsing. Advertenties worden niet elke keer achter elkaar afgespeeld en de meeste gebruikers merken niet dat ze meer dan één advertentie tegelijk zien. Dit spreekt goed van de ervaring; het voelt niet overdreven storend voor gebruikers.

Omdat een Instagram-verhaal het hele scherm beslaat, concurreert het niet met iets erboven of eronder. Het is een meeslepende ervaring.

Wanneer verhaaladvertenties op de juiste manier worden weergegeven, passen ze precies in de organische inhoud en voelen ze niet zo voor de hand liggend of schokkend als andere soorten advertenties.

voorbeeld van Instagram Stories-advertentie

Om dit te visualiseren: wanneer je door de Instagram-feed scrolt, is het vaak heel duidelijk wanneer iets een advertentie is. Gebruikers scrollen vaak rechts langs feedadvertenties omdat ze de advertentie meteen herkennen voor wat deze is. Wanneer u echter naar een stroom verhalen kijkt, worden verhaaladvertenties ingeklemd tussen organische verhalen en het kost u een paar seconden om erachter te komen waar u naar kijkt.

Dat is waar het voordeel zit voor marketeers.

Wat is er anders aan Instagram-verhalenadvertenties versus feedadvertenties?

De ervaring van verhalen en verhalenadvertenties is volledig scherm zonder afleiding, wat heel anders is dan de feedervaring; je hebt een vaster publiek.

Beeldverhouding en creatief

De meeste social media-video’s zijn landschapsvideo’s van 16 x 9. Op Stories strekt de media zich uit om het hele scherm te vullen en is de oriëntatie 9 x 16 verticaal in plaats van 16 x 9 horizontaal / liggend.

Deze ervaring met Instagram-verhaaladvertenties op volledig scherm vereist een andere benadering van de advertentie. Marketeers moeten niet simpelweg op Instagram Stories klikken als extra plaatsing voor hun advertenties; de plaatsing vertaalt de feedadvertentie niet erg goed, dus verhaaladvertenties moeten specifiek worden ontworpen voor de plaatsing op Instagram Stories.

Denk bijvoorbeeld aan de implicaties van het weergeven van uw feedadvertentie als een verhaal. Hoe wordt de afbeelding vertaald in een volledige schermervaring? Als u de zijkanten van de afbeelding afsnijdt, hoe ziet deze er dan uit? Hoe ga je er tekst mee integreren?

In een feedadvertentie heeft u meestal twee afzonderlijke elementen: een visual en tekst die de kijker kan uitvouwen om deze vollediger te lezen. Verhalenadvertenties bieden een beperkte hoeveelheid onroerend goed waarin die hoofdtekst niet is opgenomen; het beeld en de kopie moeten als een samenhangende creatieve eenheid functioneren.

voorbeeld van Instagram Stories-advertentie

Berichtlengte

Verhaaladvertenties kunnen wel 15 seconden duren, wat langer is dan de gemiddelde kijktijd van 8 seconden voor een advertentie in de feed. Susan heeft opgemerkt dat mensen vrijwel de hele 15 seconden naar verhaalvideo’s kijken, wat aangeeft dat het een aantrekkelijkere plaatsing is. . De kijktijd kan korter worden naarmate er meer advertenties worden weergegeven in Stories, maar voor nu lijken mensen redelijk betrokken in vergelijking met wat we zien met advertenties die in de feed worden weergegeven.

voorbeeld van een Instagram Stories-videoadvertentie

Audio en ondertitels

Een ander voordeel van verhaaladvertenties is dat de audio van Verhalen doorgaans standaard niet wordt gedempt, wat betekent dat uw advertentie wordt afgespeeld met de audio niet gedempt. Dat is niet per se het geval in de Instagram-feed. Als iemand een video in de feed heeft gedempt, worden videoadvertenties ook gedempt, tenzij de gebruiker klikt om te luisteren.

voorbeeld van Instagram Stories-advertentie met ondertiteling

Omdat het geluid van verhalen meestal standaard is ingeschakeld, hoef je dat creatieve onroerend goed niet te gebruiken voor ondertitels . Dat betekent echter dat de dingen die mensen zeggen en de muziek in uw advertentie veel belangrijker zijn; het is waarschijnlijker om gehoord te worden.

Oproep tot actie

In een feedadvertentie wordt de klikbare call-to-action weergegeven als een knop onder aan de advertentie; gebruikers tikken of klikken op de knop om meer te weten te komen, te kopen, enz. In een Instagram-verhaal is de oproep tot actie omhoog te vegen. De veegfunctie fungeert in wezen als de URL-doorklikknop en wordt standaard meegeleverd, of u deze nu aan uw advertentie toevoegt of niet.

voorbeeld van Instagram Stories-advertentie met interactieve poll en swipe-link

Dit is waardevol omdat je account minimaal 10.000 volgers nodig heeft om de Swipe Up-functie in een organisch Instagram-verhaal te gebruiken. Het maken van een Instagram Stories-advertentie omzeilt die drempel.

Een belangrijke aanbeveling voor het instellen van Instagram-verhaaladvertenties

Hoewel Instagram-verhaaladvertenties dezelfde doelgroeptargetingopties kunnen gebruiken als advertenties die worden weergegeven via Facebook Ads Manager, is retargeting voor Instagram niet zo robuust als het zou kunnen zijn. Instagram Stories is nog geen op zichzelf staande activaplaatsing. Retargeting op Instagram omvat mensen die interactie hebben gehad met uw feedposts en uw verhalen, gecombineerd.

Susan zegt dat Facebook Campaign Budget Optimization (CBO) dit problematisch maakt omdat het budget niet altijd betrouwbaar wordt toegewezen aan de plaatsing van de verhalen; het wordt vaak naar de feedadvertenties gestuurd. Om dit te omzeilen, plaatst Susan haar verhalenadvertenties in hun eigen advertentieset. Als ze vervolgens heeft geïdentificeerd welke advertentie werkt, kan ze het succes en de prestaties ervan opschalen.

Een Instagram Stories-advertentie maken

Verhaaladvertenties worden ook op dezelfde manier weergegeven als organische verhalen; de voortgangsbalken bovenaan de advertentie geven de kijker een idee van hoeveel verschillende segmenten de advertentie zal doorlopen. Je kunt een lang verhaal van 15 seconden maken of een aantal video’s aan elkaar rijgen, zodat er meerdere segmenten zijn die binnen 15 seconden worden afgespeeld. Merk op dat Instagram Story-advertenties momenteel beperkt zijn tot 15 seconden; u kunt geen drie video’s van 15 seconden aan elkaar rijgen om een ​​videoadvertentie van 45 seconden te maken. Het resultaat van dit type advertentie is dat mensen door kunnen vegen om bepaalde delen van uw verhaaladvertentie over te slaan zonder deze volledig te verlaten.

Het is een uitdaging om uw boodschap in slechts 8 tot 15 seconden over te brengen. Je moet erachter komen hoe je je verkoopargument kunt verdichten in misschien twee regels tekst, want niemand wil een alinea lezen tijdens een ervaring van 15 seconden. Als marketeer word je gedwongen om echt eerlijk tegen jezelf te zijn: als mensen maar twee of drie punten gaan scannen, wat worden die punten dan? Hoe ga je iets creëren dat visueel aantrekkelijk is, zodat mensen het willen zien?

voorbeeld van Instagram Stories-advertentie

Advertenties voor Instagramverhalen maken met sjablonen in Facebook Ads Manager

Advertentiesjablonen voor Instagram-verhalen die een paar maanden geleden in Ad Manager zijn uitgerold en Susan zegt dat ze verrassend goed zijn.

Het dialoogvenster Instagramverhalen-advertentiesjablonen met bewerkingsopties

Als u advertenties weergeeft waarin de plaatsing van Instagram Stories Ads wordt gebundeld met andere plaatsingen, is er een vervolgkeuzemenu waarmee u verschillende advertenties voor specifieke plaatsingen kunt specificeren; dat is waar die sjablonen als een optie verschijnen.

De grootste uitdaging is dat je de sjablonen niet kunt gebruiken als je een aparte advertentieset maakt die alleen via de plaatsing van Instagram-verhaaladvertenties wordt weergegeven.

Omdat Susan meer controle wil over haar Instagram Stories-advertenties, gebruikt ze een proces om een ​​organisch verhaal te maken en er vervolgens een advertentie van te maken: maak de verhaaladvertentie in de app, sla deze op en e-mail het bestand naar jezelf als videobestand om te uploaden naar Advertentiebeheer.

Advertenties voor Instagramverhalen maken met Hyperlapse en Boomerang

Er zijn twee Instagram-apps die Susan aanbeveelt voor het maken van interessante en opvallende verhalenadvertenties:

  • Met Hyperlapse kun je iets in realtime opnemen en de snelheidsbalk heen en weer schakelen om een ​​time-lapse-video te maken door het beeldmateriaal te versnellen.
  • Met Boomerang kun je een snelle video van 5 seconden maken die achterwaarts en voorwaarts wordt afgespeeld in een lus; net als een GIF.

Er zijn veel apps die je kunt gebruiken om vergelijkbare video te maken, maar Hyperlapse en Boomerang zijn eigendom van Instagram, dus ze werken heel goed op het platform.

Nadat je een Hyperlapse- of Boomerang-bestand hebt gemaakt, e-mail het dan naar jezelf en gebruik dat bestand om een ​​verhaal op je telefoon te maken. Dit proces geeft je toegang tot dezelfde tekstopties , statische stickers en andere functies die je normaal gesproken zou krijgen als je een normaal verhaal zou maken.

Onthoud dat het onderste gedeelte van de video of afbeelding wordt gedekt door de oproep tot actie omhoog vegen; de kleine blauwe lijn onder aan het scherm geeft dat gebied aan wanneer je een organisch verhaal maakt. Het maakt niet echt uit of er een afbeelding of video onder die lijn staat, maar je wilt er zeker van zijn dat er niets belangrijks wordt weergegeven of afgespeeld onder die lijn.

Op het moment dat u het verhaal normaal in uw verhaalfeed zou plaatsen of het naar iemand zou sturen, downloadt u het naar uw telefoon als een video of een stilstaand beeld. Upload vervolgens dat videobestand als het advertentiemateriaal voor uw verhaaladvertentie; het verhaal wordt nooit echt weergegeven op de Instagram van uw merk.

Interactieve peilingen toevoegen aan Instagram-verhaaladvertenties

Wanneer u uw verhaaladvertentie creatief maakt, kunt u een vakje aanvinken dat zegt: “Ik wil een interactieve peiling houden”. Voer de tekst in die u wilt weergeven en Ads Manager zal deze automatisch voor u over uw advertentie plaatsen.

optie om interactieve peiling toe te voegen aan Instagram Stories-advertentie in Facebook Ads Manager

Als u een interactieve peiling in uw advertentie wilt opnemen, moet u voldoende ruimte overlaten om rekening te houden met de invoeging van de peilingoverlay tijdens het maken van de advertentie. Dat betekent dat er voldoende strategische ruimte overblijft voor de overlay.

Luister naar de show om te horen waarom Susan liever advertenties maakt met native Instagram-functies in plaats van met tools van derden.

Hashtags, tags en andere tekst gebruiken in Instagram-verhaaladvertenties

Advertentiebeheer geeft prioriteit aan de visual in een advertentie. Als uw advertentie een video of afbeelding bevat die speciaal is ontworpen om het hele scherm in beslag te nemen, ziet u nog steeds een spatie om een ​​body-copy toe te voegen tijdens het maken van de advertentie, maar de kopie wordt niet weergegeven omdat uw afbeelding vol is de weergaveruimte.

U kunt een hoofdtekst / tekst aan uw advertentie toevoegen (inclusief hashtags en tags) wanneer u de uiteindelijke advertentie voorbereidt, maar u moet de afmetingen van de afbeelding verkleinen. Om een ​​kopie aan een afbeelding te koppelen, gebruikt u zoiets als een 1 x 1-afbeelding die niet het hele scherm beslaat. Vervolgens heeft uw exemplaar ruimte om te laten zien in de lege ruimte onder de visual.

Het aantal beschikbare tekens in die ruimte is beperkt (ongeveer 25 tot 30 tekens in combinatie met een 1 x 1 visual) en uw tekst kan worden afgekapt. Als u besluit om de methode te gebruiken om tekst aan uw advertenties toe te voegen, houdt u het advertentievoorbeeld goed in de gaten om te zien hoeveel van uw tekst daadwerkelijk wordt weergegeven.

Het is de moeite waard om op te merken dat Susan die ruimte hieronder niet graag gebruikt voor tekst. Ze vindt dat het beter is om tekst organisch samen te stellen met de tekstfunctionaliteit voor native stories en je afbeelding bij te snijden in Ads Manager.

Dat gezegd hebbende, er zijn momenten waarop het bijsnijden van een visual kan werken, afhankelijk van welke middelen je hebt gekregen. Als je een video hebt die niet specifiek voor Stories is gemaakt, kan bijsnijden soms in je voordeel werken. Als de opname bijvoorbeeld van ver is verwijderd, wordt bij het bijsnijden alle ruis verwijderd, zodat u de gebruiker kunt laten focussen op wat belangrijk is. Maar als je de optie hebt om alleen een video te gebruiken die op de juiste manier is opgenomen en bijgesneden voor die plaatsing, wordt dat altijd beter.

Afbeeldingen en video gebruiken voor succesvolle Instagram-verhaaladvertenties

Er zijn een paar verschillende soorten creatieve video’s die iemands aandacht kunnen stoppen in verhaaladvertenties, zoals de eerder genoemde Hyperlapse- en Boomerang-apps. Vanuit het perspectief van een koud publiek is het meestal het beste voor de creatieveling om het volledige verticale scherm te vullen, omdat het zo meeslepend is. Meestal houdt Susan vast aan statische afbeeldingen in een carrouseladvertentie en gebruikt ze video vervolgens als een zelfstandige advertentie.

Het duurt vaak een paar seconden voordat gebruikers begrijpen waar ze naar kijken in verhalen. Het begint automatisch te spelen, dus er is een aanpassing van een paar seconden zodat mensen erachter kunnen komen waar ze zelfs naar kijken. Susan probeert dat zo ononderbroken mogelijk te houden, want als het 3-5 seconden speelt en dan overschakelt naar het volgende, geeft het de gebruiker niet genoeg tijd om te begrijpen waar ze naar kijken.

Susan zegt dat ze alles heeft geprobeerd – video’s, muziek en tekst, pratende hoofden – en zegt dat succesvolle indelingen in Instagram-verhaaladvertenties echt afhangen van de producten die worden verkocht. Als het visueel verbluffend is, dan gaat het minder om pratende hoofden en meer over het product en muziek en misschien om het te overlappen met enkele geschreven recensies. Als het meer een commodity-product is waarvan mensen weten wat het is, maar de onderscheidende factor gelukkige gebruikers is, dan richt ze zich meer op pratende hoofden.

Instagram-verhaaladvertenties gebruiken voor getuigenissen

Getuigenissen doen het goed, vooral als je een video samenstelt die snel door veel ervan heen schiet. Je kunt een recensie van de volledige 15 seconden uitvoeren als je wilt, maar Susan zegt dat het niet zo boeiend is als het bladeren door 10 shots van 1,5 seconde van mensen die alleen maar glimlachen of een duim omhoog steken en het product vasthouden.

voorbeeld van Instagram Stories-advertentie met getuigenis

Je kunt er doorheen bladeren en dan gewoon een tekst-overlay van vijf sterren maken of de dingen noemen waar mensen van hielden, en het hoeft niet zo snel te wisselen als de afbeeldingen. Dat is waar de tijd nemen om te bewerken een groot verschil kan maken.

Polls gebruiken in Instagram-verhaaladvertenties voor marktonderzoek

Susan heeft ook gezien dat mensen heel goed gebruik maken van peilingen. Ze heeft gezien dat modemerken peilingen gebruiken om gebruikers te betrekken bij de merkbeslissingen die worden genomen. Ze kunnen een split-screen laten zien van twee overhemden die ze willen maken of dragen, en hun gebruikers vragen welke ze zouden kopen als ze morgen op de markt zouden komen.

Als adverteerder kunt u de resultaten van die onderzoeken zien. U beschikt niet alleen over het marktonderzoek dat u wilde, maar de resultaten van de peiling kunnen ook een interessante follow-up opleveren, waarbij u kunt remarketen naar iedereen die zich met uw advertenties heeft beziggehouden zodra het winnende shirt te koop is. Het is behoorlijk boeiend om te zeggen: “Jullie hebben gestemd en we hebben geluisterd. Hier is het winnende shirt, en het is nu te koop. “

IGTV-video’s promoten via Instagram-verhaaladvertenties

Laten we zeggen dat je een van je IGTV-video’s wilde promoten, die toevallig ook verticaal is. U kunt een verhaaladvertentie maken en vervolgens de veeg omhoog laten gaan naar de hele IGTV-video, zolang u die externe URL opgeeft. U kunt inloggen op het bureaublad, op uw profiel klikken, op IGTV klikken, de URL voor de video ophalen en deze gebruiken als uw Swipe Up call-to-action-link in de verhaaladvertentie.

Er is iets om mensen ertoe te brengen de video in langere vorm al op het platform te bekijken. Susan weet niet zeker of u zich al kunt richten op mensen die IGTV als plaatsing bekijken. Ze vermoedt dat als het nog geen optie is, het snel zal zijn; vooral omdat ze dat onlangs zijn begonnen voor Facebook Watch. Over het algemeen voorspelt Susan dat IGTV en Stories de volgende grote plaatsen zullen worden voor het plaatsen van Facebook-advertenties.

Verhalen herbestemmen voor Instagram-verhaaladvertenties

Houd er rekening mee dat u een verhaal dat u al heeft gepubliceerd, alleen in een advertentie kunt omzetten als u het eerst downloadt. De uitdaging is dat organische verhalen na 24 uur verdwijnen, dus het is een goed idee om sleutelverhalen als hoogtepunt op te slaan. Vervolgens kun je het verhaal downloaden als een apart videobestand en het uploaden om eraan te werken. Onthoud dat de download wordt verwerkt als een afbeelding, zodat getagde inhoud en andere functies niet meer werken en de links niet live zijn.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format