Instagram verhalen (stories) Branding: marketing die uw bedrijf ten goede komt - DeLaatbusiness

Instagram verhalen (stories) Branding: marketing die uw bedrijf ten goede komt

14 min


135
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Benut je Instagram Stories optimaal? Wilt u uw verhalen consistenter en boeiender maken?

Instagramverhalen zijn een groeiende kans voor bedrijven

Begin met het doen van verhalen …

Sue ziet Instagram graag als een dorp met verschillende buurten: de feed, Stories, IGTV en Instagram Live.

Meer dan een half miljard mensen consumeren elke dag Instagram-verhalen. Dat is een enorm publiek en het groeit nog steeds.

Instagram zet Verhalen helemaal bovenaan als je Instagram opent. Wanneer een account dat u volgt, een verhaal maakt, wordt dit voor in uw verhalen weergegeven, net als de verhalen die u het vaakst bekijkt. Veel gebruikers hangen gewoon rond in Verhalen en laten de feed helemaal achterwege. Het feit dat uw verhaal bovenaan de feed staat terwijl mensen scrollen, zelfs als ze er niet naar kijken, is een geweldige kans voor uw merk om bovenaan de lijst te staan.

Toch maken veel bedrijven en marketeers nog geen Verhalen en moeten ze beginnen. Mensen consumeren verhalen omdat daar het echte, rauwe, authentieke visuele verhaal is. De feed is zo sterk samengesteld dat mensen het leuk vinden om door te tikken en via verhalen intiem contact te maken met makers van inhoud.

Op dezelfde manier kunnen verhalen ook verkeer terugleiden naar de feed, zodat u het algoritme kunt verslaan, of in ieder geval uw betrokkenheid kunt vergroten wanneer u in Verhalen verschijnt. Verhalen geven je ook meer kans om gevonden te worden op het tabblad Ontdekken. Dus als je er nog niet bent, zou je dat moeten zijn.

… maar doe niet alleen ‘verhalen’

Sue ziet te veel mensen die alleen maar ‘verhalen doen’ omdat het de juiste keuze is, en Instagram heeft het zo gemakkelijk gemaakt om ze in een oogwenk te maken. Dit resulteert vaak in verhalen met willekeurige inhoud die niet kloppen met de belofte die ze in hun biografie hebben gedaan.

Wanneer je een Instagram-account aanmaakt, creëer je deze met de bedoeling. Als u hier voor zaken bent en u vermeldt wie u bent, wat u doet en waarom u het doet in uw biografie, besluiten mensen u te volgen op basis van die belofte, de beelden die u deelt en de inhoud die u creëren om bij die beelden te passen.

Als er veel willekeurige inhoud in je verhaal zit en de verbinding verbroken is, verlies je het vertrouwen van je publiek. Ze volgden je met een reden en je verhaal moet overeenstemmen met wat je in je feed deelt.

Voordat je een verhaalclip plaatst, daagt Sue je uit om na te denken over wat er voor je publiek in zit. Wat levert het op voor de persoon die u probeert te bedienen, de klant die u probeert aan te trekken? Als je hen niet iets waardevols opdient – als het alleen maar je ego dient – deel het dan gewoon niet.

Sue raadt aan om een ​​checklist te maken van wat je in elke clip moet doen om er zeker van te zijn dat je serveert wat je publiek van je wil leren. Het is oké als het vermakelijk is, zegt Sue; je hoeft niet saai te zijn. Wees gewoon on-brand, wat dat ook voor uw bedrijf betekent. Er zijn zoveel functies waarmee u dat kunt doen.

Indelingen voor Instagramverhalen

Veel makers van verhalen maken niet optimaal gebruik van de verschillende soorten inhoud die ze op het platform kunnen delen. Wanneer je een foto uploadt, is deze daar gedurende 4 seconden en gaat dan naar de volgende clip. Je kunt ook afbeeldingen maken in apps buiten Instagram , ze downloaden naar je filmrol en ze uploaden naar je verhalen.

Een video kan een video van 15 seconden zijn of een opeenvolgende video die u uploadt. Mensen maken zelfs video’s in TikTok , downloaden ze en delen ze in hun verhalen.

U kunt ook ingebouwde filters (inclusief gezichtsfilters) gebruiken, muziek toevoegen en uw merkkleuren vinden met de kleurendruppelaar.

Tekststijlen

Er zijn momenteel vijf verschillende tekststijlen op Instagram . Sue voorspelt dat Instagram binnenkort veel meer tekststijlen zal toevoegen, “maar voor nu hebben we wat we hebben.”

Zorg er bij het kiezen van een tekststijl voor dat de tekst overeenkomt met de inhoud. Sue wordt graag creatief door tijdens het typen spaties tussen letters toe te voegen, waardoor het er helemaal als een andere tekststijl uitziet.

ALT

Sommige tekststijlen (Typewriter, Strong en Classic) hebben een achtergrond; je ziet linksboven een A met een vakje als je je tekststijl kiest en je kunt erop tikken om een ​​achtergrondkleur te kiezen.

Sue plaatst bijna altijd een achtergrond in haar tekst en raadt aan ervoor te zorgen dat uw tekst niet alleen leesbaar is, maar ook dat er niet te veel van is. Als er te veel tekst is (of te veel geanimeerde GIF’s), kan het voor uw publiek moeilijk zijn om te weten waar ze hun aandacht op moeten vestigen.

Er zijn 21 kleuren die automatisch worden ingevuld voor Instagram-verhaaltekst, maar je hebt toegang tot het volledige kleurenspectrum door op een van de kleuren te tikken en je vinger naar elke gewenste kleur te bewegen. Sue voorspelt dat we binnenkort de hex-kleuren van ons merk kunnen opslaan.

ALT

Sue’s richtlijnen voor tekst: “Clean, on-brand en leesbaar. Wat wil je dat ik doe, wat leer ik, ga ik doorschakelen, is er een oproep tot actie? ” Het tekstvak helpt alleen om het punt te benadrukken dat u met de tekst maakt.

Tekstplaatsing

De ideale plaatsing van de tekst is afhankelijk van de oproep tot actie. Om dit te visualiseren: als Sue wil dat iemand omhoog veegt en zich abonneert op haar YouTube-kanaal, plaatst ze de tekst onderaan.

Als de focus op de video ligt en je maakt een klein punt met de tekst, raadt Sue aan om de tekst kleiner en de video groter te maken. Als je video uploadt vanaf je filmrol, kun je de video daadwerkelijk samenknijpen zodat deze niet het hele scherm beslaat, zodat er ruimte overblijft voor tekst als je niet wilt dat deze de video overlapt.

ALT

Betrokkenheidsstickers

Met Instagram Stories-verlovingsstickers kun je dieper gaan en één-op-één-gesprekken voeren met iedereen die besluit te stoppen en actie te ondernemen. Opties zijn onder meer de schuifregelaar, aftellende sticker, quiz, peiling en vraagsticker.

Als iemand stopt en actie onderneemt, zijn dat warme aanwijzingen. Ze vinden het leuk wat je doet en beantwoorden je vraag of je peiling. Instagram laat je zien wie er actie heeft ondernomen en hoe ze hebben geantwoord, en je kunt ze een direct bericht sturen om ze te bedanken voor hun betrokkenheid of om ze meer informatie te geven.

ALT

Het maakt niet uit hoeveel volgers je hebt, je kunt een link naar iemand sturen met een direct bericht op Instagram . Dus als iemand op zoek is naar een bron voor een YouTube-video die Sue heeft gemaakt, of als ze Sue een vraag stellen over hashtags, kan ze hem gemakkelijk een directe link naar haar YouTube-kanaal sturen om die relatie te versterken.

“Dat geeft ze het gevoel, ‘Wow. Dat was zo fijn. Ze heeft me dat gestuurd. Nu begrijp ik hoe ik dit probleem dat ik ondervond, moet oplossen ”, zegt Sue. “Het verstevigt gewoon deze relaties.”

Concepten

Soms zijn we op een live-evenement (zoals Social Media Marketing World) en willen we iets vastleggen, maar hebben we geen tijd om er creatief mee om te gaan. We willen aanwezig zijn in het moment, maar we willen later ook inhoud over ons verhaal delen. Sue zegt dat je op de pijl omlaag kunt tikken, de inhoud kunt opslaan in je filmrol en deze later kunt delen wanneer je klaar bent om opzettelijk met je verhaal om te gaan.

ALT

Als je een Instagram-mindset hebt, zegt Sue, denk je altijd aan je omgeving en kijk je met een scherp oog om foto’s en video’s te maken om op te slaan. Sue stelt voor om fotoalbums op je telefoon te maken, zodat je die inhoud gemakkelijk kunt vinden om later in verhalen te veranderen als het zinvol is om deze in een specifiek inhoudsstuk te verwerken.

Instagramverhalen Creëermodus

Vanaf deze opname, die plaatsvond op 10 oktober, had Instagram zojuist een nieuw tabblad uitgebracht in Instagram Stories, links van de knop wanneer je verhaalinhoud in de app maakt. Het heet Create.

ALT

‘Het maakt het gemakkelijk voor mensen die niet supercreatief zijn om te zeggen:’ Oké. Nu kan ik een Instagram-verhaal doen ”, zegt Sue.

Create biedt meer mogelijkheden om alleen tekstverhaalclips aan te passen. Wanneer u zich in de functie Maken bevindt en naar de bovenkant kijkt, zijn er meer opties waarop u kunt tikken om het uiterlijk van uw verhaal verder aan te passen. Ter illustratie is er een punt waarmee u de achtergrond van de tekst kunt wijzigen.

Rechts daarvan heeft Instagram enkele nieuwe inhoudssjablonen geïntroduceerd. Veel mensen worstelen met het organiseren van hun content binnen de grenzen van een Instagram-verhaal. De blauwe lijn geeft de grens aan die u niet wilt overschrijden, omdat sommige mensen op verschillende apparaten mogelijk niet kunnen lezen wat u hebt gedaan. Deze sjablonen passen binnen die grenzen.

Ze hebben elementen zoals kaders met woorden erop en vierkanten waaraan u uw eigen aangepaste inhoud kunt toevoegen.

ALT

Instagram heeft al hun verlovingsstickers ook in Create geplaatst. De functies Poll, Vraag en Quiz zijn er allemaal. Ze zijn een geweldige manier om echte één-op-één-gesprekken te voeren met mensen die met hen in contact komen. Je kunt nu ook GIPHY zoeken naar GIF’s om in je verhalen te plaatsen.

Een van de gloednieuwe features is de Archive-knop. Net als Facebook kan Instagram je nu verhalen en feedposts laten zien die je een jaar geleden hebt gemaakt en die je kunt delen. Zolang je alles hebt gearchiveerd, kun je het weer tot leven brengen, en het kan leuk zijn om te zien waar je een jaar geleden was en hoeveel vooruitgang je hebt geboekt in je bedrijf.

Geotags en hashtags

Een andere belangrijke strategie om meer aandacht te krijgen voor uw inhoud, is het consequent gebruik van geotags en hashtags in uw Instagram-verhaal . U kunt één geotag per verhaalclip en maximaal 11 hashtags gebruiken. Met de kleurendruppelaar kun je een achtergrondkleur matchen en die hashtags in je afbeelding laten overvloeien – als je niet wilt dat ze te voor de hand liggend zijn – en toch in Stories verschijnen voor die hashtags.

Je moet de hashtags echter niet zo klein maken dat ze niet identificeerbaar zijn; ze moeten zo groot zijn dat als iemand erop tikt, het in een hashtag-hub terechtkomt. Veel mensen verkleinen ze en laten ze verdwijnen, en vragen zich dan af waarom ze geen views krijgen van hun hashtags.

Instagramverhalen Branding

Sue raadt aan altijd de tijd te nemen om na te denken: “Komt dit overeen met de look en feel van mijn merk en de emotie die ik wil opwekken als iemand naar mijn verhaal kijkt?”

Als we nadenken over de website van ons bedrijf of het gedrukte materiaal, is er een bepaalde look, stijl en kleurenpalet dat bekend wordt telkens wanneer iemand zich met ons merk bezighoudt. Maar daar denken we niet altijd aan als we verhalen doen, omdat verhalen zo gemakkelijk te maken zijn.

Je drukt op de knop, je maakt een foto, je drukt op de knop, je filmt een video en je publiceert deze. Sue zegt dat we ons moeten concentreren op het binnenhalen van een beetje meer van ons merk in verhalen, zodat ze gedenkwaardiger worden en het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van iets groters.

Als je regelmatig opduikt met dezelfde lettertypestijl, kleuren of plaatsingen, zegt Sue, beginnen mensen ze te associëren met jou, je bedrijf en je merk. Het is een kans om je te onderscheiden van al het lawaai in Instagram Stories.

Sue wijst naar Amy Landino als iemand die dit buitengewoon goed doet. Amy is consequent merkwaardig met haar roze tinten, de tekststijl die ze gebruikt en de aangepaste geanimeerde GIF’s die ze heeft gemaakt. Elke keer dat iemand haar verhaal ziet, weten ze meteen dat het van haar is, omdat het altijd altijd Amy is.

ALT

Sue gebruikt vier merkkleuren om een ​​consistente look te creëren tussen haar YouTube-video’s, haar website en al het andere dat ze op internet doet. Ze heeft haar grafisch ontwerper kleurgecoördineerde achtergronden laten maken voor haar Instagram-verhalen om die consistentie te behouden. Sue bewaart deze in een map op haar telefoon, zodat ze ze heel snel kan terugvinden wanneer ze een Instagram-verhaal uploadt.

Soms plakt Sue een verlovingssticker, zoals een vraag, op die achtergrond, omdat ze niet wil dat mensen zich alleen op de mooie foto concentreren, maar wil dat ze zich concentreren op de actie die ze wil dat ze ondernemen. U kunt ook een afbeelding bovenop deze achtergronden toevoegen (echter geen video).

Sue’s grafisch ontwerper werkte nauw samen met GIPHY aan aangepaste GIF’s, die je kunt vinden als je SBZ of Sue B doorzoekt. Houd er echter rekening mee dat GIPHY een soms langdurig goedkeuringsproces heeft om je aangepaste GIF’s te laten zoeken. Sue’s team deed dit voor haar verjaardag.

ALT

Een andere manier om uw verhalen te brandmerken, is door uw merkkleur te vinden met de kleurendruppelaar en deze in te stellen als de kleur van uw tekst of de achtergrond achter een foto.

Je kunt ook consistentie toevoegen door regelmatig dezelfde emoji’s te gebruiken. Sue gebruikt altijd de bij en het dubbele roze hart in haar opmerkingen en handtekeningen, en dat neemt ze over in haar verhalen. Mensen sturen haar bijen-GIF’s de hele tijd vanwege haar “Sue B.” De bijenemoji is wat mensen met haar identificeren en nu denken ze aan Sue B. wanneer ze er een zien.

ALT

Merkvideo voor Instagramverhalen

On-brand zijn betekent denken met intentie. Kijk achter je als je een video opneemt. Wat is er op de achtergrond? Is het het bord naar de badkamer? Vertegenwoordigt dat uw merk? Of sta je voor een mooie berg en je merk is kampeeruitrusting voor buiten?

Hier zijn enkele aanvullende tips voor het maken van Instagram Stories-video van hoge kwaliteit.

Verlichting

Net zoals we zo intens zijn over de kwaliteit van de audio op onze podcasts, is belichting in verhalen alles voor Sue. Als je nauwelijks zichtbaar bent, verlaten mensen je verhaal gewoon. Maar naast dat je er beter uitziet, zorgt goede verlichting ook voor een diepere band met jou persoonlijk.

Er zijn veel toegankelijke oplossingen voor dit veel voorkomende probleem. Je kunt nu enkele telefoonhoesjes kopen, zoals de LuMee-hoes, waar de hele hoes oplicht. Sue geeft de voorkeur aan een clip die over je telefoon gaat. Ze zijn betaalbaar op Amazon, ze zijn oplaadbaar en de meeste hebben verschillende niveaus van lichtintensiteit. Sue heeft onlangs een IGTV-video gemaakt met een heel eenvoudige opstelling van een groot selfielicht met een klem.

Overdag raadt Sue natuurlijk licht aan. “Windows, ramen, ramen”, zegt Sue. “Daglichtramen zijn de beste.” Als je een foto of video maakt, houd je telefoon dan tegen het natuurlijke licht, in feite op armlengte of iets verder van het raam (als het een heel heldere dag is, wil je misschien wat verder naar achteren gaan).

Hoeken

Sue heeft een Pop-aansluiting op haar telefoon, die ze gebruikt om verschillende hoeken in haar video’s te krijgen (en het voorkomt dat ze haar telefoon laat vallen). Ze wisselt graag tussen hoge en lage hoeken in haar video’s om dingen te veranderen en visuele interesse te behouden.

Sue houdt ervan haar telefoon omhoog te houden en hem in haar gezicht te brengen als ze echt probeert iets duidelijk te maken; Ze zegt dat het je het gevoel geeft dat ze dichter bij je komt, zodat je je meer met haar verbonden voelt. Of ze houdt haar telefoon tegen de grond en praat in de telefoon zodat ze eruitziet “als een reus”.

ALT

Een van Sue’s favoriete opnamehoeken houdt haar telefoon voor zich terwijl ze met haar AirPods praat. Ze loopt langs de telefoon en steekt dan haar hoofd weer in de telefoon, alsof ze zomaar langsloopt om te zeggen: ‘O, hoi. Ik zie je daar.”

Sue raadt aan om niet alleen maar een pratende kop te zijn in je verhaalvideo’s. “Je hebt echt interessante, intrigerende achtergronden nodig die on-brand zijn. Je hebt goede verlichting nodig en je moet erover nadenken om de boel een beetje op te schudden. “

Geluidskwaliteit

Sue heeft meestal geen probleem met audio in haar verhalen; of haar AirPods zijn binnen of ze is aan het bellen. Soms horen mensen een bel gaan op de achtergrond of een trein voorbij rijden, maar Sue denkt dat dit je publiek alleen maar helpt om zich een beetje meer verbonden te voelen met je echte omgeving.

Als het geluid gek is, maar de clip is goed, dan is hier een “ninja-tip” van Sue: je kunt het geluid uitzetten en gewoon tekst over die clip plaatsen van wat je zei.

Een van de grootste fouten die Sue mensen ziet maken, is dat ze geen tekst op video’s plaatsen. “Je moet ervan uitgaan dat mensen je verhalen in een openbare ruimte bekijken en dat ze het volume niet kunnen aanzetten”, benadrukt Sue. Er zijn geanimeerde GIF’s en stickers met Sound On die Sue aanbeveelt te gebruiken als je een heel sterk punt maakt (ze houdt van de geluidsgolf-GIF). Zorg ervoor dat u de tekst binnen de blauwe randen plaatst, zodat mensen context hebben voor wat u zegt.

ALT

Wanneer u die tekst schrijft, hoeft deze niet het volledige, exacte bijschrift te zijn. Het kan een ander punt zijn, of een samenvatting, dus je hebt nog een kans om meer waarde uit die clip te halen. Sue transcribeert ook al haar IGTV-video’s.

Wanneer je deze tekst maakt, raadt Sue je aan om je voor te stellen dat je met een 10-jarige praat. Welke informatie hebben ze nodig om precies te begrijpen wat u probeert te zeggen? Je kunt er niet van uitgaan dat iemand de context van je clip kent, omdat ze de vorige clip van je verhaal misschien niet hebben gezien.

Je moet ervan uitgaan dat elke clip hun eerste contactpunt met jou is. Maakt u een geweldige eerste indruk die on-brand is? Is het een weergave van uw bedrijf van de hoogste kwaliteit?

Ga live op Instagram

Sue houdt van Instagram Live en gebruikt het wekelijks. Je kunt maximaal een uur live gaan op Instagram . Je kunt zelfs een gast meenemen, en als je dat doet, krijgt het publiek van je gast een melding dat ze aan je livestream hebben deelgenomen. Als je moeite hebt om je publiek te laten groeien, is een strategie om consequent een Instagram Live-show te houden en gasten binnen te halen die waarde toevoegen om meer kijkers van hun publiek naar je eigen profiel te halen.

Sue gaat elke maandag om 15:00 uur EST live, wanneer ze een nieuwe YouTube-video heeft neergezet. Ze maakt van de gelegenheid gebruik om over die video te praten om verkeer terug naar YouTube te leiden. Ze brengt doorgaans drie tot vijf vooraf geplande gasten mee die kunnen helpen meer inzicht te krijgen in de inhoud die ze heeft geleerd. Sue doet dit nu al bijna een jaar consequent, en ze zegt dat het echt helpt om een ​​publiek te laten groeien.

Meng het met verschillende indelingen voor Instagramverhalen

Sue wisselt graag tussen verschillende formaten voor haar verhalen, dus ze gebruikt meestal zowel video als stilstaande beelden.

Mensen hebben vaak niet de tijd om je volledige verhaal te bekijken en luisteren door. Sue raadt aan om naar je Instagram Insights te kijken om te zien waar mensen tikken en waar ze naar voren tikken. Besteed tijd aan het bekijken van die inzichten om te zien wat mensen leuk vinden en om erachter te komen hoe lang uw verhalen op basis van deze analyses moeten zijn.

Denk na over de reis die je met iemand wilt maken en verbind die punten. Of ze snappen het, en ze willen vooruit, of ze zijn het niet. Sue’s favoriete ding is wanneer ze terugtikken. Het is als: “Wacht. Oh, Sue heeft net iets geleerd. Ik tik terug. “

Opmerking: je moet trouwens een Instagram-zakelijk account hebben om alle analyses op Instagram te krijgen. Overstappen naar een zakelijk account heeft geen nadeel. Als je hier voor zaken bent, zegt Sue, dan wil je absoluut een zakelijk account hebben.

Als er veel tekst of video is en je wilt zeker weten dat je iets vangt, kun je een verhaal op elk moment pauzeren door er je vinger op te houden.

Sue zet haar videofilters graag in zwart-wit als ze een heel sterk punt maakt waar ze wil dat mensen naar luisteren. Ze heeft haar publiek geconditioneerd om op te letten wanneer ze zwart en wit zien, omdat ze normaal van kleur is, met kleurrijke kleding en achtergronden. “Het is als: ‘Luister naar me. Dit is zwart en wit. Ik vertel je iets waar je naar wilt luisteren ”, legt ze uit.

ALT

Het belangrijkste creatieve element: JIJ

Wat je ook creatief doet – GIF’s, afbeeldingen of citaten delen – mensen willen contact met je leggen. Sue zegt dat ze haar klanten altijd pusht om op video te komen.

“Het publiek wil je stem horen, je ogen zien, je glimlach zien en contact met je maken. Als ze de persoon achter het bureau, het bedrijf, het merk, de beweging niet kennen, is er gewoon niet die diepere verbinding. Het is belangrijk om buiten je comfortzone te treden, voor goede verlichting te zorgen en wat video te maken ”, legt ze uit.

Ontdekking van de week

We hebben iets gevonden dat zo veel socialemediamanagers zal plezieren. Het beantwoordt de eeuwige vraag: “Welke tool voor het beheer van sociale media moet ik gebruiken?” Het is een vergelijkingssite voor sociale media: socialmediatoolscomparison.com .

ALT

Schakel zoekelementen in, zoals het aantal sociale profielen dat u wilt verbinden; het aantal teamleden; hoeveel profielen van concurrenten u kunt toevoegen; en de mogelijkheid om te publiceren, betrokken te zijn, te rapporteren of sociaal te luisteren. Vergelijking van tools voor sociale media vergelijkt alle verschillende tools voor het beheer van sociale media die aan uw exacte behoeften voldoen.

Het laat ook zien welke abonnementen beschikbaar zijn en de maandelijkse en jaarlijkse prijzen. De site geeft de datum aan waarop deze voor het laatst is bijgewerkt, zodat u weet hoe vers de resultaten zijn.

Deze tool is eigenlijk uitgebracht door Sociality.io, een van de sites die deel uitmaakt van de vergelijking. Het lijkt echter een objectieve analyse te bieden van alle beschikbare concurrerende instrumenten.

Bekijk het gratis op socialmediatoolscomparison.com.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format