Instagram verhalen (stories) voor bedrijven: hoe u boeiende verhalen maakt - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Instagram verhalen (stories) voor bedrijven: hoe u boeiende verhalen maakt

13 min


131
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je meer doen met Instagram Stories? Vraagt ​​u zich af hoe u Instagramverhalen kunt maken die kijkers aanspreken?

Aan de slag met Instagram

Alex ‘werk met Instagram begon met haar passie voor fotografie. Kort voordat ze afstudeerde met een marketingdiploma aan een universiteit in Londen, wist Alex dat ze geen interesse had om zich bij het bedrijfsleven aan te sluiten en besloot ze om fotografie te proberen.

Non-stop content creëren

Tegelijkertijd begon ze ook te bloggen en publiceerde ze zichzelf op sociale media. Binnen twee jaar bouwde ze organisch een enorm publiek op van mensen die haar interesse in fotografie deelden door consequent inhoud te creëren.

Omdat ze zich realiseerde dat haar publiek bestaat uit professionele fotografen die voornamelijk bruiloften fotograferen, probeerde ze geld te verdienen met deze volgers door Photoshop-acties te verkopen. Deze digitale bestanden werken net als Instagram-filters en stellen je in staat om dingen te doen zoals kleurenfoto’s veranderen in zwart-wit of ze een vintage look geven met een klik op een knop in Photoshop.

Terwijl andere fotografen het bewerken van foto’s niet leuk vinden, ontdekte Alex dat ze echt van dat deel van het bedrijf houdt. Ze was al bezig met het maken van Photoshop-acties voor zichzelf. Ze had er honderden verzameld toen het bij haar opkwam dat andere fotografen er misschien ook in geïnteresseerd waren.

De eerste dag dat ze haar Photoshop-acties begon te verkopen, kreeg ze steeds een PayPal-melding na PayPal-melding. Voordat ze het wist, had ze in haar eerste jaar een bedrijf met zes cijfers opgebouwd en dat alles zonder geld uit te geven aan advertenties. Ze dacht dat ze haar levenswerk had gevonden en was voorbereid op dingen “om van hieruit vlot te varen”.

Wisselcursus

Natuurlijk gooide het leven haar voor een kleine lus, zoals gewoonlijk. Ze werd op een dag wakker en was niet langer gepassioneerd door fotografie. Ze had geen interesse om haar camera op te pakken en foto’s te maken. Op dat moment besloot ze om in plaats daarvan cursussen te gaan maken. Haar eerste cursus, de School of Killer Impressions, ging helemaal over online marketing, e-mailmarketing, verkoop en meer.

In 2013 bracht Snapchat zijn Stories-product uit en ze was verslaafd. Tot nu toe had Alex ervaring met het produceren van inhoud voor YouTube; Ze ontdekte echter dat ze dankzij Snapchat een diepere band met haar publiek kon opbouwen. Het grootste nadeel was dat mensen destijds over het algemeen een negatieve, veroordelende eerste indruk van Snapchat-verhalen hadden. Ze waren sceptisch over de potentiële waarde van video’s die binnen 24 uur verdwenen.

Verhuizen van Snapchat naar Instagramverhalen

In 2016 introduceerde Instagram Stories op zijn platform en veranderde het spel, aldus Alex. Het eerste jaar nadat Instagram zijn eigen Stories-product introduceerde, realiseerde Alex zich dat het op Instagram veel meer zakelijke mogelijkheden heeft dan ooit op Snapchat. Alex gebruikt Stories als haar belangrijkste bezorgmethode voor het delen, marketing en promoten van wat ze doet.

ALT

In de loop van de tijd is Instagram Stories meer mainstream geworden en het is het nummer één waar mensen Alex naar vragen. Eind 2017 werd het Alex duidelijk dat ze een cursus over Instagramverhalen moest maken, die ze Gram Slam noemde.

Alex is nu uitsluitend gericht op lesgeven over Instagramverhalen, zowel de functionaliteit ervan als hoe je het beste uit zijn mogelijkheden kunt halen. Deze cursus richt zich op alle tips, trucs en hacks die ze gaandeweg heeft geleerd, evenals het belang van Stories vanuit een merk- en zakelijk perspectief.

Instagramverhalen voor bedrijven

Er zijn momenteel wereldwijd 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers op Instagram. Daarvan bekijken 500 miljoen accounts dagelijks Instagram-verhalen. Dit zijn enorme aantallen die bedrijven niet over het hoofd mogen zien. Toch denkt Alex dat Instagram Stories nog maar in de beginfase zit. Hoewel het lijkt alsof “zoveel mensen verhalen maken”, is er nog veel meer groeipotentieel.

Bijna alle innovatie op Instagram zit in Instagram Stories. Het bedrijf komt voortdurend met nieuwe features en functies binnen de Stories-set. Verhalen worden nu bijvoorbeeld vermengd met feedposts.

Ik voeg toe dat Instagram-verhalen zijn ontworpen om het hele scherm over te nemen, zodat niets de gebruiker van die inhoud kan afleiden. Omdat de interacties plaatsvinden tussen de gebruiker en degene die het verhaal op het scherm vertelt, is er een gevoel van verbondenheid. Het wordt realistischer en authentieker communicatie en mensen reageren er eigenlijk zo goed op.

Het vergelijken van statistieken van voor en na de introductie van Instagram Stories suggereert dat mensen dankzij Stories bijna 50% meer tijd in de app doorbrengen. Mensen kijken niet alleen naar verhalen, maar ze blijven ook langer in de app om ze te bekijken. Vanuit zakelijk perspectief is Instagram Stories waardevol onroerend goed en zeker een plek waar elke slimme marketeer tijd zou moeten doorbrengen.

Ideeën voor het maken van Instagramverhalen

Alex deelt verschillende creatieve ideeën om iedereen die luistert in staat te stellen meer inhoud voor Instagramverhalen te maken.

Plaats inhoud consequent

Er is een idee dat als je Instagram-verhalen gebruikt, je elke dag inhoud moet posten. Alex zegt dat dit niet waar is. U hoeft niet elke dag te posten, maar u moet wel consequent posten in een tempo dat voor u werkt. Of het nu maar één keer per week of drie keer per week is, houd je aan een vast schema waar je publiek op kan vertrouwen. De frequentie is aan jou, maar mensen moeten kunnen weten wat ze van je kunnen verwachten.

Maak een wekelijkse serie

Implementeer een wekelijkse serie. Hierdoor weten mensen dat ze op een vaste dag iets van je kunnen verwachten. Het geeft ze iets om naar uit te kijken en wordt een nieuwe laag waar mensen met je in contact kunnen komen.

ALT

Alex heeft momenteel een serie met de naam “Work With Me Wednesdays” op Instagram Stories, die mensen een kijkje geeft in wat ze die dag doet. Ze houdt kijkers gaandeweg op de hoogte, beantwoordt vragen en moedigt hen aan om via directe berichten te reageren.

Kijk bij het maken van een wekelijkse serie voor je eigen Instagram-account wat contextueel bij jouw bedrijfsmodel past en onderzoek wat herkenbaar en relevant zou zijn voor je ideale klant. Je kunt een serie ‘Tips op dinsdag’ aanbieden of een andere creatieve, pakkende naam bedenken die een trigger kan worden voor je publiek.

Je serie kan zijn wat je maar wilt. U kunt er zo weinig of zo veel tijd aan besteden als u wilt. Mix verschillende soorten inhoud – van foto en video tot screenshots van je telefoon of computer – in je serie. Experimenteer en heb er plezier mee.

Luister naar de show om meer te horen over hoe Alex haar serie “Work With Me Wednesdays” structureert op Instagram Stories.

Ontwikkel instructies en adviesinhoud

Gebruik Verhalen om een ​​instructie- of adviesstuk te delen dat bedoeld is om zoveel mogelijk waarde toe te voegen voor uw kijkers. Als marketeers zou dit een vertrouwde tactiek moeten zijn. Stel je je ideale klant voor en denk na over wat voor soort inhoud ze mogelijk leuk vinden. Wat zal jou hun favoriete bron maken en hen enthousiast maken elke keer dat ze een nieuw verhaal van jou zien?

Elk bedrijf kan tutorials maken of advies delen met betrekking tot hun producten en diensten. Alex deelde het voorbeeld van een ijssalon die inhoud zou kunnen creëren over de kwaliteit van hun ijs. Ze zouden video’s kunnen ontwikkelen die mensen leren ijs te maken, leuke weetjes over hun ijsje delen of volgers een kijkje geven in hun eigen ijsbereidingsproces. Een lokaal bedrijf als de ijssalon kan ook verder kijken dan het eigen bedrijf en lokale evenementen of onderwerpen over de gemeenschap delen.

ALT

Wat betreft het genereren van adviesinhoud, houd een doorlopende lijst bij van veelgestelde vragen van klanten terwijl ze binnenkomen en beantwoord ze in een verhaal. Als een persoon een vraag stelt, is de kans groot dat anderen hetzelfde willen weten. Het openbaar delen van uw reactie kan meer mensen ten goede komen. Dit proces zorgt er ook voor dat je nooit zonder nieuwe inhoudsideeën voor je verhalen komt te zitten.

Voer promoties uit

Deel leuke promoties op verhalen die verder gaan dan korting. Hoewel kortingen belangrijk en geweldig zijn, moedigt Alex marketeers aan om creatief te zijn en andere manieren te vinden om klanten te overtuigen om te kopen. Breng uw klanten onder de aandacht en vier hun overwinningen. Deel getuigenissen of een nieuwe productlancering. Gebruik je verhalen om sociaal bewijs te creëren of om een ​​hashtag te promoten.

Elke keer dat Alex een online cursus verkoopt, schrijft ze de naam van de persoon op een Post-it-briefje en plakt ze die aan de muur. Ze documenteert terwijl de muur met Post-it-notities door haar Instagramverhalen groeit, waardoor haar studenten het gevoel hebben dat ze interactie hebben met het momentum van haar lancering. Ze vinden het heerlijk om hun naam op die Post-it-notitiemuur te zien en ze raken zo opgewonden.

ALT

Ga achter de schermen

Er zijn zoveel ideeën om een ​​kijkje achter de schermen van je leven en je bedrijf te geven via Instagram Stories. Kijk naar de situatie waarin u zich bevindt en maak een lijst van de dingen die om u heen gebeuren, waarvan uw klanten er baat bij zouden kunnen hebben of die ze zouden willen zien.

Onderzoek alles en onderschat zeker uw eigen situatie niet. Iets kan voor u ‘saai’ of ‘alledaags’ zijn, maar iemand anders vindt het misschien fascinerend. Je kunt zelfs enkele van de gekke of belachelijke dingen laten zien die zelfs je trouwe fans en klanten nooit zouden zien.

Alex vindt dat haar verhalen waarvan ze dacht dat ze de saaiste waren, enkele van haar beste zijn. Zelfs het delen van de gezonde tools en software die ze elke dag gebruikt of elke ochtend koffie zetten, zijn interessant voor haar publiek. Dit komt omdat deze verder gewone verhalen mensen in haar echte leven brengen. Dit soort inhoud resoneert meer bij mensen dan de glanzende, geperfectioneerde afbeeldingen die mensen gewoonlijk proberen te projecteren op sociale media.

Uw verhalen achter de schermen kunnen over alles gaan: van wat er bij het maken van uw product komt kijken tot het leren kennen van uw team. Eén sieradenmerk deelde één verhaal voor elk teamlid en hun favoriete sieraad. Het was simpel, maar een geweldige manier om hun volgers en klanten zich meer verbonden te laten voelen met dat bedrijf, te laten zien dat er echte mensen achter het merk zitten en wat plezier te hebben met Instagram Stories.

Luister naar de show om te horen over de tijd dat ik deelde hoe ik in een auto-ongeluk terechtkwam op weg naar het congrescentrum op mijn docuserie, The Journey .

Manieren om het verkeer en de weergaven van Instagramverhalen te optimaliseren

Wees beknopt met uw verhalen

Alex adviseert om je verhalen zo kort en krachtig mogelijk te houden. Kom ter zake en laat ze niet voortslepen, de ene in de andere, zodat de lijn met kleine streepjes bovenaan het scherm die je vertelt hoeveel verhalen er komen, optelt. Een serie van 10 verhalen tegelijk is een goed aantal om naar te streven totdat je een professional of een heel goede verteller bent.

Alex waarschuwt dat, tenzij je mensen meeneemt op een verhalende reis die goed stroomt en leuk is, een hele lange rij streepjes je toehoorders onaangenaam kan maken. Dit is vooral het geval als u dagelijks meerdere willekeurige weetjes en informatie plaatst. Ze kloppen van de ene op de andere dag en kunnen zich opstapelen.

Er is ook vaak een drop-off naarmate een reeks verhalen vordert. Veel mensen merken dat hun eerste verhaal veel opvattingen heeft, maar het laatste verhaal veel minder.

Voor een how-to, stapsgewijze zelfstudie of een wekelijkse serie stelt Alex voor om alle verhalen in één keer te pushen, zodat ze verschijnen en samen vervallen. Post dan eens in de 4 uur iets om je verhalen weer vooraan in de nieuwsfeed te plaatsen.

Integreer IGTV met uw Instagramverhalen

Er zijn veel verschillende manieren om verhalen te koppelen aan andere delen van Instagram. U plaatst bijvoorbeeld een verhaal over uw product en gebruikt vervolgens de veegfunctie om uw volgers naar een langere video erover op IGTV te leiden.

Van daaruit kunt u een URL naar uw site of verkooppagina opnemen in de IGTV-beschrijving. IGTV is de enige plek op Instagram waar je een offsite link ergens anders dan in je bio kunt toevoegen.

Alex merkt op dat veel mensen niet weten dat je, zelfs als je minder dan 10.000 volgers hebt, nog steeds naar een IGTV-video kunt swipen in je Instagram-verhalen.

Optimaliseer je Instagram Bio-link

Een andere tip van Alex is om verstandig gebruik te maken van de link in je Instagram-bio. Ze gebruikt een gratis service genaamd Linktree om de link in haar Instagram-bio te optimaliseren. Met deze tool kun je verschillende links op een enkele pagina plaatsen en al je Instagram-verkeer ernaar leiden.

ALT

Je kunt linken naar alles wat je maar wilt en je hebt de mogelijkheid om de links op elk moment te wisselen terwijl je dezelfde URL op je Instagram-bio behoudt. Alex werkt haar links elke week bij, afhankelijk van of ze haar podcastaflevering van de week wil laten zien of mensen naar een verkooppagina wil sturen.

Elementen van een goed Instagram-verhaal

Volg een verhaalboog

Een verhaal wordt met een reden een verhaal genoemd . Er moet een duidelijk begin, midden en einde van uw verhaal zijn, zoals een goed boek of een interessante anekdote. Zelfs als je gedurende de dag willekeurig verschillende verhalen plaatst, moet er een goede doorstroming zijn en moet elk element betrekking hebben op de vorige en de volgende.

De conclusie kan een samenvatting zijn van wat je hebt gezegd of gedeeld, of je kunt mensen bedanken voor hun komst. Een afscheid of een goede nacht aan het eind van de dag is ook voldoende.

Laat je verhalen opvallen

Doe uw best om uw verhalen te presenteren. Denk aan de kleuren, achtergronden, lettertypen, emoji’s en alle andere elementen die beter aan uw merk kunnen worden gekoppeld of waarmee uw verhalen opvallen. Zorg ervoor dat iemand die het verhaal ziet, je herkent door je stem te horen, je gezicht te zien of je merk te zien.

Voeg bijschriften toe om elke dimensie van uw verhalen te laten opvallen. De meeste mensen die nonchalant door Instagram scrollen, kijken geen verhalen met een hoog volume. Misschien zijn ze onderweg en luisteren ze niet naar de verhalen. Als je alleen tegen je camera praat, mis je een enorm percentage mensen die alleen door de app bladeren.

Zelfs als u uw verhalen niet woord voor woord ondertekent, kunt u de kern van uw bericht als tekst aan het verhaal toevoegen. Op die manier kan iemand die er doorheen scrolt volledig begrijpen en de waarde ontvangen van wat u zegt.

Bewerk je verhalen

Neem tussen momenten of dingen op terwijl ze zich voordoen, maar post of upload ze niet op het moment. Neem de tijd om uw verhalen een voor een samen te stellen, te bewerken, te stylen en naar ze te luisteren voordat u ze aan uw account toevoegt.

Nadat je je video’s hebt opgenomen, kun je de video van Instagram Stories opslaan in je filmrol door op het pictogram met de onderstreepte pijl-omlaag te tikken. Deze staat bovenaan het scherm.

ALT

Alex gebruikt Snapchat ook om deze video’s op te nemen vanwege de verscheidenheid aan filters en opties om video’s die langer zijn dan 15 seconden met één tik op te slaan. Als je video langer dan 15 seconden op Instagram probeert op te nemen, slaat de app elk van de stappen van 15 seconden afzonderlijk op. Je kunt echter video’s van maximaal 1 minuut uploaden naar Instagram en deze worden automatisch opgedeeld in verhalen van 15 seconden.

Als je klaar bent om de video’s te uploaden naar Instagram Stories, open je de app en veeg je van de onderkant van het scherm naar boven om je filmrol te openen. Van daaruit kun je alle video’s bekijken die je eerder van je dag hebt opgeslagen en beslissen wat het beste past bij het verhaal dat je wilt vertellen.

Tips voor het gebruik van Instagram-verhalen voor betrokkenheid

Moedig privéberichten aan

Instagram-verhalen in combinatie met directe berichten cultiveren een niveau van loyaliteit en intimiteit dat niet gemakkelijk kan worden gerepliceerd in andere vormen of platforms. Beiden bieden een naadloze overgang naar een diepere verbinding met uw publiek. Het is zo gemakkelijk voor mensen om op dat kleine knopje onder aan je verhaal te tikken en direct naar je directe berichten te worden geleid.

De eerste tip van Alex voor het gebruik van Instagram Stories om meer betrokkenheid voor je merk te genereren, is door mensen te vragen je een directe bericht te sturen. Niet één keer, niet twee keer, maar elke keer dat je verhalen deelt. Doe dit om op verhalen te verschijnen en maak het voor uw publiek supergemakkelijk om deel te nemen.

Om dit te illustreren, vertelde Alex in een verhaal dat ze al haar overwinningen aan het einde van de maand viert. Ze deelde haar overwinningen en vroeg haar publiek om hun overwinningen met haar te delen via directe berichten. Als je dit doet, reageer dan op zoveel mogelijk mensen, zelfs als het een dubbele tik is om te laten zien dat je het leuk vindt of een emoji met een duim omhoog om ze te laten weten dat ze gezien en gehoord zijn.

Wanneer een gebruiker op deze manier reageert of contact met je opneemt, geeft dit ook vanuit een analytisch perspectief aan Instagram een ​​signaal dat je hoger moet zijn in hun algoritme. Je account zou bovenaan hun nieuwsfeed en in de Verhalenbalk moeten staan.

Net als bij verhalen is het mooie van directe berichten dat niemand weet hoeveel mensen wel of niet op je reageren. In tegenstelling tot vind-ik-leuks of opmerkingen op reguliere feedposts op Instagram (die nu nog steeds voor iedereen zichtbaar zijn) zijn interacties van verhalen, kijkstatistieken en directe berichten privé. Het is een intieme een-op-een-ervaring.

Neem peilingen

De interactieve polling-sticker van Instagram Stories is een van Alex ‘favoriete manieren om mensen te betrekken bij en reageren op je merk. Ze gebruikt polling-stickers voor gekke dingen, zoals mensen vragen welke jurk ze moet dragen in een van haar video’s of hoe ze haar haar moet knippen. Hoewel ze niet verplicht is om door te gaan met de keuzes van haar publiek, krijgt ze nog steeds hun mening en laat ze zien dat ze geïnteresseerd is in wat ze te zeggen hebben.

ALT

Deze interactie is een andere manier om Instagram te laten weten dat haar video’s belangrijk zijn voor haar publiek en informeert het algoritme dat ze hoger in hun nieuws- en verhalenfeeds moet verschijnen.

Alex raadt het gebruik van de polling-stickers of een andere interactieve functie op Instagram af om moeilijke vragen te stellen die misschien moeilijk te beantwoorden zijn. U wilt peilingen gebruiken om dingen te vragen die alleen een snel antwoord vereisen, zoals ‘ja’ of ‘nee’ of ‘dit’ of ‘dat’.

Vragen stellen

Een andere favoriete Instagram-functie van Alex zijn de interactieve vraagstickers. Deze kunnen aan uw verhalen worden toegevoegd zodat uw volgers u vragen kunnen stellen. U kunt ook omgekeerde vraagstickers gebruiken en uw publiek vragen stellen die ze vervolgens kunnen beantwoorden.

Deze functie is eenvoudig te gebruiken. De sticker heeft bovenaan een klein vakje waar je een vraag kunt stellen en er is een blanco gebied aan de onderkant waar mensen kunnen reageren. De reacties komen via je Instagram-meldingen, waar je een lijst met alle vragen of reacties kunt zien terwijl je onderweg bent en kunt zien hoeveel mensen je verhaal hebben bekeken.

Elke vraag of reactie die u ontvangt, kan openbaar worden gedeeld in een nieuw en ander verhaal. U kunt individueel op verschillende antwoorden reageren of een screenshot maken van de volledige lijst met antwoorden die mensen u hebben gegeven en deze delen. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop u deze functie kunt gebruiken.

Alex gebruikt de vraagsticker om haar publiek dingen te stellen als: “Waar heb je het meest moeite mee als het gaat om je Instagram-verhalen?” Hierdoor kan ze pronken met haar autoriteit, vertrouwen opbouwen en betrokken zijn bij haar gemeenschap.

ALT

Het kan een geweldig hulpmiddel zijn om marktonderzoek voor uw merk uit te voeren, omdat mensen gehoord willen worden als het om hun problemen gaat. Gebruik vragen om de input van mensen over uw huidige projecten of campagnes te verzamelen. Vraag om suggesties, zelfs voor simpele dingen zoals een nieuw koffiemerk om uit te proberen of reistips voor een nieuwe bestemming.

Test uw publiek

Alex raadt ten zeerste aan om de quizsticker op Instagram-verhalen te gebruiken als een leuke manier om mensen meer te laten weten over jou, je bedrijf en andere leuke dingen. De quizsticker gaat verder dan dat u uw publiek een vraag kunt stellen door u ook de antwoorden te laten toevoegen. U kunt zoveel verschillende antwoorden hebben als u wilt en uw publiek kan kiezen welke volgens hen de juiste is. Geef ze idealiter drie of vier verschillende antwoordopties.

U kunt vragen stellen als: “Hoeveel jaar doe ik wat ik doe?” of “Wie werkt er met mij achter de schermen?”

Het is de menselijke aard om nieuwsgierig te zijn en het juiste antwoord te willen weten. Mensen zullen van nature worden aangetrokken en interactie hebben met uw verhaalquiz om te zien wat het antwoord is.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format