Instagramverhalen gebruiken om een ​​live-evenement te promoten - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Instagramverhalen gebruiken om een ​​live-evenement te promoten

9 min


124
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Organiseert uw bedrijf evenementen, workshops of trainingservaringen? Op zoek naar een effectieve manier om deze evenementen op Instagram te promoten?

In dit artikel leer je hoe je live-evenementen documenteert in Instagram Stories om de bekendheid en verkoop voor het volgende live-evenement te vergroten.

Waarom live-evenementen documenteren met Instagramverhalen?

Een live evenement kan een arbeidsintensieve aangelegenheid zijn. Tussen planning, logistiek, het boeken van sprekers, kaartverkoop en gastvrijheid, kan het gemakkelijk zijn om inhoudelijke documentatie buiten de boot te houden.

Als evenementen echter een integraal onderdeel van uw bedrijf zijn, wilt u zoveel mogelijk van de live-ervaring documenteren, zodat u naar deze inhoud kunt verwijzen en deze later kunt gebruiken om de ervaring bij toekomstige potentiële klanten te promoten.

Het idee om Instagram Stories-inhoud om te zetten in evergreen marketingcampagnes is nog vrij nieuw. Instagram lanceerde Stories in augustus 2016 om rechtstreeks te concurreren met Snapchat, en alle inhoud zou na 24 uur verdwijnen. Pas in december 2017 werden het verhaalarchief en de hoogtepunten gelanceerd, zodat gebruikers en makers in toekomstige campagnes naar hun inhoud konden verwijzen.

Je kunt zelfs een hyperlink uit elk Instagram-verhaal halen, zolang het maar in je verhaal of een hoogtepunt in het verhaal staat. Ga hiervoor naar een willekeurig frame van uw verhaalinhoud en tik op Meer in de rechterbenedenhoek van het scherm. Houd er rekening mee dat het frame waaruit u de link trekt, het startverhaal is dat wordt weergegeven wanneer een gebruiker klikt.

stappen om de highlight-link voor Instagram Stories te kopiëren

Kies in het menu dat verschijnt Kopieer markeringslink. U ontvangt een bevestiging dat de link naar uw klembord is gekopieerd.

stappen om de highlight-link voor Instagram Stories te kopiëren

Het delen van links naar hoogtepunten opent een wereld van mogelijkheden om verkeer van andere bronnen naar uw Stories-inhoud te leiden. En met een beetje creativiteit kun je op een later tijdstip een hoogtepunt samenstellen als je iets meer samenhang wilt.

Om dit te illustreren, heb ik een recent verhaalhoogtepunt voor mijn bedrijf geconstrueerd op basis van in totaal 89 Instagram-verhalen, die bestaan ​​uit 33 herhalingen van klantverhalen, 22 herhalingen van werknemersverhalen, 19 afbeeldingen van de haspel van onze fotograaf, 10 archiefreposten en 5 posts met ontwerpadvertenties .

Door vooruit te denken over hoe je evenementbeelden eruit zullen zien in een verhaalhoogtepunt, kun je posts maken die fungeren als titelpagina’s voor je verhalen, bezoekers aansporen om te posten en je op creatieve manieren te taggen, en later naar deze campagnes verwijzen. Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

# 1: Creëer merkafbeeldingen en materiaal voor Instagram vóór het live-evenement

Sommige lichte storyboards kunnen u helpen bij uw call-to-action (CTA). Als je bijvoorbeeld een Instagram-verhaal als hoogtepunt van getuigenissen van evenementen wilt maken, plan dan om deze inhoud tijdens het evenement vast te leggen.

Misschien wilt u uw evenementverslag verdelen met behulp van verschillende titeldia’s – eenvoudige afbeeldingen die als ijkpunt dienen. Deze afbeeldingen geven je de kans om de gebruikelijke Verhalen-ervaring van filters en boemerangs te verstoren. U kunt ook links uit verschillende delen van uw verhaal markeren, niet alleen aan het begin.

Omdat het evenement van mijn bedrijf 3 dagen beslaat en elke dag een ander thema heeft, heb ik gekozen voor dagspecifieke creativiteit. Ik wilde een manier bedenken om over de verschillende inhoud van elke dag te praten en gebruikers naar de verhaalinhoud van die dag te leiden als ik dat wilde.

voorbeeld van titeldia voor Instagram-verhaal over live-evenement

U kunt titeldia’s maken voor verschillende batches inhoud, zoals sessies die gedurende de dag worden aangeboden en vermenging tussen sessies en algemene energie. Afhankelijk van uw strategie kan dit ook worden opgesplitst in meerdere hoogtepunten van het verhaal. We kozen ervoor om alle beelden van ons evenement in november in één hoogtepunt te bewaren.

Ik ontwierp de creatieve dia’s in Canva – en ik ben zeker geen grafisch ontwerper – dus jij kunt hetzelfde doen. (Canva is beschikbaar in zowel gratis als betaalde abonnementen, vanaf $ 12,95 / maand.) Ga naar Canva en selecteer de optie Mobile-First Presentation Deck.

stappen voor het gebruik van Canva om merkafbeeldingen te maken voor Instagram-verhalen op live-evenementen

Blader nu door de opties voor presentatieontwerp. Titeldia’s kunnen een geweldige plek zijn om een ​​kopie aan te leveren die uw doelklant valideert. Om dit te visualiseren, kan de taal rond ‘voor wie deze gebeurtenis is’ krachtig zijn. Houd er rekening mee dat u de basis legt waarnaar u in toekomstige campagnes kunt verwijzen.

stappen voor het gebruik van Canva om merkafbeeldingen te maken voor Instagram-verhalen op live-evenementen

Ons merk heeft een grillige stem, dus ik heb een samenvattende dia gemaakt waarin statistieken van echte gebeurtenissen worden gemengd met spoofs. Ik heb deze dia twee keer in het verhaal gepost en een CTA in sterk lettertype over de tweede dia gelegd voor een dramatisch effect wanneer een gebruiker erdoorheen tikt.

voorbeeld van titeldia voor Instagram-verhaal over live-evenement

Naast de dagspecifieke graphics heb ik ook een throwback-style graphic ontworpen om het verhaal te beginnen. Ik deed dit omdat ik het grootste deel van onze inhoud een tweede keer postte nadat het evenement voorbij was (zodat ik aan een aantal professionele foto’s van het evenement kon werken). Op deze manier waren de consumenten van de organische verhalen niet in de war over wat er gebeurde.

Ik heb de “throwback” -dia uit het hoogtepunt gelaten, zodat er geen verwarrende tijdstempel ontstaat.

voorbeeld van titeldia voor Instagram-verhaal over live-evenement

Opmerking: als je een Canva Pro-account hebt ($ 12,95 / maand), kun je kleuren in je merkkit opslaan zodat je ze gemakkelijk kunt raadplegen. Een gratis Canva-account klaart de klus ook; uw account zal alleen de meest recent gebruikte kleuren oproepen in plaats van dat u specifieke kleuren op snelkiezen kunt behouden.

stappen voor het gebruik van Canva om merkafbeeldingen te maken voor Instagram-verhalen op live-evenementen

Pro-tip : als je ooit snel het hexadecimale triplet van een kleur nodig hebt, raad ik de gratis ColorPick Eyedropper Chrome-browserextensie aan . Het kan de code van elke kleur binnen enkele seconden op uw scherm weergeven.

# 2: Leg 5 soorten beelden van uw live-evenement vast en plaats ze

Zodra je afbeeldingen voor het evenement voor Instagram Stories hebt voltooid, is het tijd om je live-evenement te documenteren!

Beeldmateriaal met engagement-prompts (zodat advertenties later kunnen worden weergegeven)

Als je een zakelijk Instagram-account hebt , kan het opnemen van een participatie-element in de inhoud van je verhalen je helpen een aangepast publiek op te bouwen voor toekomstige retargeting-advertentiedoeleinden. U kunt gebruikers die zich bezighouden met uw inhoud segmenteren en advertenties voor hen weergeven de volgende keer dat u een live-evenement of advertentiecampagne heeft.

De soorten engagementprompts die je op het moment van schrijven standaard kunt gebruiken in Instagram Stories, zijn onder meer peilingen , quizzen, chatprompts, vragen, emoji-stemschuifregelaars en donaties.

Belangrijkste attractiebeelden

Hoe ziet en voelt jouw live evenement eruit? Dit is een van de belangrijkste beelden om in verhalen vast te leggen om een ​​geweldig hoogtepunt te creëren.

Denk hier niet te lang over na. Wanneer je wordt ondergedompeld in een evenement, is het gemakkelijk om te wennen aan de hoge energie en groepen mensen. In een verhaalhoogtepunt springt deze sfeer echter van het scherm en wekt opwinding en nieuwsgierigheid op.

Massa’s mensen, speciale uitvoeringen en sprekers en sessies zijn geweldige soorten beeldmateriaal om hier op te nemen.

voorbeeld van Instagram-verhaal met live beelden van evenementen

In dit specifieke evenement hadden we muzikale uitvoeringen die ons terughaalden van elke pauze met percussie en leuke beelden, dus we doorspekten liveoptredens met enkele van de sprekersbeelden.

voorbeeld van Instagram-verhaal met live beelden van evenementen

Gebruik hier uw gezond verstand. Een potentiële bezoeker zou aan de hand van je hoogtepunten en berichten moeten kunnen onderscheiden wat er werkelijk op het evenement gebeurt.

Achter de schermen beelden

Wees niet bang om boemerangs en geïmproviseerde beelden te combineren; u kunt er altijd voor kiezen om dit later uit uw verhaalhighlights weg te laten. Het is beter om te veel inhoud te krijgen dan niet genoeg als je tussen evenementen in zit en de kaartverkoop stimuleert.

Documenteer uw opstelling of de constructie van fasen als u een meer betrokken productie heeft. Benadruk de laatste hand die je aan het materiaal van het evenement legt om bezoekers een geweldige ervaring te geven. Heeft u geïnvesteerd in lekker eten of een chique inrichting? Laat dat zien in uw inhoud, zodat u uw evenementuitgaven verder kunt gebruiken.

Enkele van onze beelden waren het delen van de dankbaarheidscirkel van het ochtendteam, het plezier van het vastmaken van honderden lanyards en enkele selfies in de green room.

voorbeeld van Instagram-verhaal met live beelden van evenementen

Reactiebeelden

Consumenten vertrouwen met een ruime marge online aanbevelingen en aanbevelingen van hun collega’s over het merk zelf. Dus waarom zou je niet werken aan enkele getuigenissen van je bezoekers terwijl ze nog op het evenement zijn? Dit vergt wat planning, maar als je bezoekers een geweldige ervaring hebben, zullen ze je graag een shout-out voor de camera geven en kun je die beelden keer op keer gebruiken.

Direct-naar-camera beelden van bezoekers die hun mening delen, kunnen erg krachtig zijn, en het is veel gemakkelijker om geweldige recensies van bezoekers te krijgen terwijl je nog op het evenement bent. Overweeg om vragen te stellen als:

  • Waar was je naar op zoek in een evenement?
  • Waarom heb je voor ons evenement gekozen?
  • Wat was tot nu toe je favoriete onderdeel van het evenement?
  • Wat was tot nu toe het meest verrassende deel van het evenement?

Om meer flexibiliteit met uw beeldmateriaal te creëren, legt u deze aanbevelingen vast in een video buiten Instagram, en trimt en uploadt u de video later om de ervaring schoner te maken.

Reposts van gelabelde beelden

Getuigenissen zijn geweldig, maar niets zegt meer “dit evenement is geweldig” dan bezoekers van het evenement die bereidwillig hun ervaringen delen op hun eigen account. De repost-functie in Stories is hier je beste vriend.

In mijn voorbeeld hierboven bestond 37% van alle inhoud van het verhaal uit herposten van getagde verhalen van bezoekers. Dit is een gemakkelijke manier om de creativiteit van uw gemeenschap aan te boren, ze te betrekken en de diepte en het verdiende media-element van uw verhaal te vergroten.

Het is belangrijk om een ​​strategie te hebben, zodat u de maximale hoeveelheid inhoud kunt ontginnen van klanten die dat graag willen. Zorg ervoor dat je je Instagram-handle op de een of andere manier aankondigt of communiceert aan het begin van het evenement (of, nog beter, vóór de start van het evenement), en moedig bezoekers aan om je handle in hun inhoud te taggen. Evenement-hashtags zijn ook geweldig, maar om ze opnieuw te posten, moeten ze je account hebben getagd.

voorbeeld van Instagram-verhaal met door gebruikers gegenereerde inhoud van live-evenementen

Wil je de creativiteit oppompen? Overweeg om gamification aan dit onderdeel toe te voegen met elke dag of elke sessie prijzen. “De beste verhaalbeelden die ons taggen, krijgen een prijs” is een leuke CTA die geweldige verdiende mediabeelden voor jou en je merk kan opleveren.

Als je evenement veel volgers heeft, kan het vooruitzicht om op je platform te verschijnen op zichzelf al een verleiding zijn voor bezoekers om je te taggen.

# 3: Verwerk hoogtepunten van Instagram-verhalen van een live-evenement in toekomstige Instagram-advertentiecampagnes

Of je nu het hoogtepunt van je evenement in realtime hebt gemaakt of het uit je archieven hebt samengesteld, het is nu tijd om de link naar je hoogtepunt te pakken en het beeldmateriaal op te nemen in cross-promotionele marketinginspanningen.

Deel links naar het hoogtepunt van uw verhaal in uw e-mailmarketingcampagnes en elke website-kopie die interesse wekt om een ​​toekomstig evenement bij te wonen. Highlight-links worden geopend in de Instagram-app voor mobiele gebruikers, wat zorgt voor een naadloze ervaring. Deze aanpak kan ook worden gebruikt in uw altijdgroene e-mailmarketing als een manier om nieuwe e-mailabonnees ertoe aan te zetten u op Instagram te volgen en uw verschillende doelgroepen kruisbestuivend te maken.

Omdat je engagement-prompts hebt gebruikt in je hoogtepunt van je Instagram-verhaal, kun je  Facebook- of Instagram-advertenties voor deze doelgroepen weergeven .

Ga naar Facebook Ads Manager en navigeer naar Audiences om een ​​aangepaste doelgroep te maken van mensen waarmee je een relatie hebt gehad. Klik vervolgens op Doelgroepen maken en selecteer Aangepaste doelgroepen in het vervolgkeuzemenu.

stappen om een ​​aangepast publiek voor Instagram-bedrijfsprofielen te creëren voor het targeten van live evenementen

Kies Instagram-bedrijfsprofiel onder Facebook-bronnen gebruiken.

stappen om een ​​aangepast publiek voor Instagram-bedrijfsprofielen te creëren voor het targeten van live evenementen

Wanneer u vervolgens mensen aan uw publiek toevoegt, kiest u Iedereen die zich bezighoudt met uw bedrijf, of als u specifieker wilt worden, kiest u Mensen die zich bezighielden met een bericht of advertentie.

stappen om een ​​aangepast publiek voor Instagram-bedrijfsprofielen te creëren voor het targeten van live evenementen

Nu kunt u weer voor de ogen komen van gebruikers die het hoogtepunt van uw live-evenement hebben bekeken wanneer het tijd is om uw volgende evenement te promoten.

Gevolgtrekking

Of je nu alle bovenstaande strategieën implementeert of slechts enkele, laat al het harde werk dat je in een live-evenement steekt niet onopgemerkt blijft. Hoogtepunten van Instagram-verhalen zijn een geweldige manier om basisinhoud op te bouwen, geloofwaardigheid te vergroten en het bewustzijn te vergroten rond de huidige en toekomstige live-evenementen die door uw bedrijf worden georganiseerd.

Wat denk je? Gebruik je Instagram Stories om je volgende evenement te documenteren en toekomstige evenementen te promoten? Deel uw mening in de reacties hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format