Merkcontent maken op Instagram: wat marketeers moeten weten - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

Merkcontent maken op Instagram: wat marketeers moeten weten

9 min


116

Overweegt u om samen te werken met andere bedrijven om merkcontent op Instagram te maken? Vraagt ​​u zich af hoe u aan de slag kunt gaan?

In dit artikel ontdek je hoe je posts met merkinhoud op Instagram opzet, maakt en analyseert.

Wat is merkinhoud op Instagram?

Berichten met merkinhoud werden voor het eerst geïntroduceerd op Facebook en zijn nu ook overgestapt op Instagram. Maar hoewel de functie nog steeds beperkt is op Facebook, is merkcontent nu beschikbaar voor alle Instagram-accounts om te gebruiken. En zowel Instagram-feedposts als verhaalposts komen in aanmerking voor merkcontent.

Mogelijk ziet u berichten op Instagram met de tekst ‘Betaald partnerschap met [bedrijfsnaam]’. Deze berichten zijn merkinhoud.

ALT

Instagram definieert merkinhoud als “de inhoud van een maker of uitgever die wordt gekenmerkt door of wordt beïnvloed door een zakenpartner voor een uitwisseling van waarde (bijvoorbeeld waarbij de zakenpartner de maker of uitgever heeft betaald).”

Hoewel deze definitie misschien verwarrend klinkt, zegt het in wezen dat als een merk een ander account (meestal een beïnvloeder, beroemdheid of een andere maker) heeft gecompenseerd voor de inhoud in dat bericht, ze die compensatie openbaar maken door het gebruik van merkinhoud.

Ter illustratie: als een bedrijf samenwerkt met een influencer en die influencer een vast bedrag betaalt om een ​​specifiek aantal Instagram-berichten te plaatsen in ruil voor dat geld, zijn het ‘merkpartners’ en zou de influencer de inhoud op Instagram plaatsen en het bedrijf vermelden. als partner via Branded Content.

Het is belangrijk op te merken dat dit geen keuzefunctie is. Volgens het Instagram-beleid “moeten videomakers en uitgevers zakenpartners taggen in hun posts met merkcontent wanneer er waarde wordt uitgewisseld tussen een maker of uitgever en een zakenpartner.” Dit is bedoeld om transparantie te bieden wanneer influencers en videomakers inhoud plaatsen waarvoor ze zijn gecompenseerd.

Je kunt hier meer informatie vinden over de merkcontent van Instagram . En je kunt hier meer lezen over het beleid voor merkinhoud op Instagram en Facebook .

Merkinhoud is niet hetzelfde als een advertentie en geeft niet aan dat er aan Instagram is betaald om dat bericht te promoten. Op dit moment komen berichten met merkinhoud niet eens in aanmerking voor promotie via Instagram. Als de maker van de inhoud uw bedrijf toestaat het bericht te promoten en het bericht voldoet aan de vereisten voor advertentie-indelingen, kunt u een advertentie instellen via Advertentiebeheer. Volg de instructies hier voor stappen om dit te doen .

ALT

# 1: partnerschappen met merkinhoud op Instagram goedkeuren of aanvragen

Instagram-accounts vereisen standaard goedkeuring voor tagging in merkinhoud. Als je van plan bent samen te werken met een Instagram-account voor merkinhoud, moet je dat account hiervoor toegang geven of je account wijzigen om de vereiste voor goedkeuringen te verwijderen.

Om toegang te krijgen tot goedkeuringen van merkinhoud, gaat u naar uw Instagram-profiel in de mobiele app en klikt u op de knop met 3 regels in de rechterbovenhoek.

Selecteer Instellingen in het menu en tik vervolgens op Zakelijk.

ALT

Tik op het volgende scherm op Merkinhoud.

ALT

Op het scherm Goedkeuringen van merkinhoud kunt u de knop Goedkeuringen vereisen in- of uitschakelen om deze functie in of uit te schakelen. Voor de meeste organisaties wilt u deze optie waarschijnlijk ingeschakeld laten, omdat dit ervoor zorgt dat andere accounts niet roekeloos beweren dat ze een partnerschap met u hebben.

Tik op Goedgekeurde accounts om het proces te doorlopen voor het toevoegen van een Instagram-account waarmee u wilt samenwerken.

ALT

Zodra u op Goedgekeurde accounts tikt, wordt u naar het volgende scherm geleid waar u naar elk Instagram-account kunt zoeken. Typ de naam van het account en klik op “zoeken naar [naam]” om een ​​lijst met relevante accounts te openen. Tik op het account waarmee u wilt samenwerken.

ALT

Tik op de pijl om terug te keren naar het vorige scherm waar u uw wijzigingen kunt opslaan en de accounts kunt toevoegen als goedgekeurde partners. Nadat u een account heeft goedgekeurd, kan dat account onmiddellijk inhoud maken en u als partner taggen. Als u een merk in uw inhoud wilt taggen, moet dat account deze stappen volgen om u goedkeuring te geven.

# 2: Stel Brand Collabs Manager in

Een van de extra voordelen van het uitvoeren van posts met merkinhoud is de mogelijkheid van beide accounts om inzicht te krijgen in de prestaties van de posts. De enige manier waarop het getagde account inzichten kan zien, is door uw Brand Collabs Manager-account in te stellen om getagde inhoud te bekijken.

Om Brand Collabs Manager in te stellen, ga je eerst naar  www.facebook.com/collabsmanager/start .

De pagina is standaard ingesteld op Toepassen als maker; Instagram-bedrijfsprofielen moeten echter rechtsboven in het scherm op Deelnemen als adverteerder klikken om het installatieproces te starten.

ALT

Zodra u klikt om u aan te melden als adverteerder, wordt u naar een scherm geleid met een lijst met Facebook-pagina-accounts die in aanmerking komen voor Brand Collabs Manager. Selecteer de Facebook-pagina die is verbonden met uw Instagram-account. Voer vervolgens uw e-mailadres in en accepteer de servicevoorwaarden.

Uw aanvraag wordt snel beoordeeld en u wordt naar het dashboard van Brand Collabs Manager geleid.

Opmerking : als je Instagram-account niet aan een Facebook-pagina is gekoppeld, kun je nog steeds merkcontent gebruiken (taggen of getagd worden), maar kun je insights niet zien als een getagd bericht.

Nadat uw Facebook-pagina is verbonden met Brand Collabs Manager, kunt u deze in de toekomst openen vanaf uw Facebook-pagina. Ga hiervoor naar uw Facebook-pagina vanaf de desktop of internetbrowser en klik op Instellingen in de rechterbovenhoek.

Klik vervolgens op Branded Content in de linkermenulijst.

ALT

# 3: Tag een zakenpartneraccount met merkinhoud in een Instagram-feedpost

Nu je de basiscomponenten voor Instagram Branded Content hebt ingesteld, ben je klaar om merken in je content te taggen!

Maak je Instagram-bericht zoals je dat gewend bent. Upload je afbeelding of video (of veelvouden voor een carrousel) naar Instagram en voeg je bijschrift, tags en locatie toe als dat nodig is.

Voeg je Branded Content-partner toe voordat je iets op Instagram plaatst. Om dit te doen, tikt u op Geavanceerde instellingen onder aan het uploadscherm.

Tik op het volgende scherm op Tag Business Partner. Merk op dat de eerste keer dat je dit doet, Instagram je door een aantal prompts leidt om merkcontent uit te leggen.

ALT

Typ in de zoekbalk de naam van het account waarmee u wilt samenwerken. Selecteer het account in de lijst met beschikbare accounts (er kunnen er meer zijn) door erop te tikken.

ALT

Vervolgens keert u terug naar de pagina Geavanceerde instellingen en ziet u het account vermeld als de merkpartner. Als je je partner de mogelijkheid wilt geven om het bericht te promoten, kun je die optie op dit scherm inschakelen voordat je afsluit.

ALT

Nadat je een partner met merkinhoud hebt getagd, heb je niet langer de mogelijkheid om je Instagram-bericht automatisch op Facebook of andere sites te plaatsen.

Voltooi het uploaden van je Instagram-bericht zoals normaal en je ziet “Betaald partnerschap met [naam]” bovenaan.

# 4: Tag een zakenpartneraccount met merkinhoud in Instagramverhalen

Net als bij de feedposts, kun je accounts taggen als merkpartners in je Instagram-verhalen .

Maak je Instagram-verhaal zoals je gewend bent, inclusief tekst of stickers die je wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat actiegerichte functies zoals @vermeldingen, tags en stickers betekenen dat de getagde partner het verhaal niet als advertentie kan promoten.

Om de Branded Content-partner aan je verhaal toe te voegen, tik je op het kettinglinkpictogram bovenaan het artikel. Tik vervolgens op Tag Business Partner.

ALT

Volg vervolgens deze stappen vanaf de branded partner-schermen om uw partner toe te voegen.

Typ eerst de naam van het account in de zoekbalk. Selecteer vervolgens het account uit de lijst met namen (er kunnen er meer dan één zijn). Alleen accounts die in aanmerking komen voor tagging, worden vetgedrukt weergegeven. Uitgegrijsde accounts komen niet in aanmerking voor tagging.

ALT

Nadat u het account heeft geselecteerd dat u wilt taggen, keert u terug naar de pagina met koppelingsopties, waar u de naam van het account ziet als de getagde zakenpartner.

ALT

Rond het bewerken van uw verhaal af en upload het zoals gewoonlijk naar uw account. U ziet het “Betaald partnerschap met [naam]” bovenaan het verhaal.

ALT

Bekijk Instagram-merkcontent-posts Je account is getagd

Als je bent getagd als een Instagram Branded Content-partner, ontvang je een melding op Instagram.

Wanneer je naar je tabblad Meldingen op Instagram gaat, zie je bovenaan de pagina een sectie met de naam “Merkinhoud”, evenals een melding voor hoeveel tags je hebt ontvangen.

Als u op de melding Branded Content tikt, gaat u naar het volgende scherm waar u kunt zien wie u heeft getagd en welke content is getagd.

ALT

Je kunt vanuit de melding doorklikken om de inhoud te bekijken waarin je bent getagd. Tik op een Instagram-feedpost op de knop met drie stippen in de rechterbovenhoek van de post voor opties zoals het melden van de post, jezelf verwijderen uit het bericht als je denkt dat het ongepast is getagd, de link kopieert om te delen, of het bericht deelt met je verhaal of een DM .

ALT

Evenzo kun je in Verhalen op de knop met drie stippen onder aan het verhaal tikken om toegang te krijgen tot de optie om jezelf uit het bericht te verwijderen. Als je jezelf als getagde partner uit een bericht met merkinhoud verwijdert, kun je geen inzichten meer over dat bericht bekijken.

Instagram-inzichten voor merkinhoud

Als je eenmaal hebt gepubliceerd of getagd in Instagram-merkinhoud, kun je als volgt toegang krijgen tot je inzichten.

Insights bekijken voor merkinhoud die u hebt gemaakt

Als jij degene bent die een post met merkinhoud heeft gemaakt, zie je al je inzichten en postdetails net als bij elk ander bericht. Tik voor een feedpost op de knop Inzichten bekijken direct onder de afbeelding of video van je bericht. Tik voor een verhaalbericht op de knop Gezien door in de linkerbenedenhoek van je verhaal en ga vervolgens naar het grafiekpictogram om de prestaties van het bericht te bekijken.

Insights bekijken voor merkinhoud waarin u bent getagd

Als je bent getagd als de merkpartner in een bericht op Instagram, moet je Facebook Brand Collabs Manager gebruiken om inzichten in het bericht te bekijken. Je kunt op Instagram geen details over de prestaties van een bericht zien.

Volg de bovenstaande stappen om Brand Collabs Manager te openen. Ga in Brand Collabs Manager naar het tabblad Insights.

ALT

Je ziet bovenaan twee tabbladen, een voor getagde berichten en een voor gepubliceerde berichten.

Het tabblad Getagde berichten toont alle Instagram-berichten, verhalen of feedposts waarin je bent getagd. Je ziet de informatie met betrekking tot de datum waarop het bericht is gepubliceerd, het account dat de inhoud heeft gemaakt, het berichtvoorbeeld en wat basisinformatie statistieken over de prestaties van het bericht.

ALT

De details van de post omvatten het totale bereik (geen vertoningen) en hoeveel tikken vooruit en achteruit de post heeft ontvangen. Dit is een zeer beperkt detail over de prestaties van de post.

Zoals je in dit voorbeeld kunt zien, bevatte het verhaalbericht een veeglink en twee klikbare @vermeldingen. De maker van het verhaal kan zien hoeveel tikken of websiteklikken dat verhaal heeft gegenereerd, maar het account dat in het bericht is getagd, heeft geen toegang tot die gegevens van Brand Collabs Manager.

ALT

Bovendien zijn de verhaalinzichten voor getagde partners slechts 14 dagen beschikbaar in Brand Collabs Manager.

Voor een feedpost kan de getagde partner eenvoudige inzichten zien, waaronder postbereik, postklikken en het aantal reacties, opmerkingen en deelacties.

Gevolgtrekking

Nu de functie voor merkinhoud beschikbaar is voor alle Instagram-gebruikers, moet je ervoor zorgen dat je deze tool gebruikt en aan de regels blijft als je inhoud maakt waarvoor je een vergoeding hebt ontvangen (of als je mensen beloont voor inhoud). met het beleid van Instagram.

En hoewel de tool relatief eenvoudig te gebruiken is en wel transparantie biedt aan je publiek, laten de inzichten te wensen over. Als u de getagde zakenpartner bent, moet u ervoor zorgen dat de maker u screenshots van de prestaties van het bericht vanuit zijn account stuurt, met details over klikken, tikken, vertoningen en meer, zodat u uw ROI op die samenwerkingsinspanningen nauwkeurig kunt volgen.

Wat denk je? Heb je de Instagram Branded Content-tool al gebruikt? Ga je het proberen nadat je dit hebt gelezen?  Deel uw mening of tips in de opmerkingen hieronder.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format