Stickers voor Instagram-cadeaubonnen instellen - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Stickers voor Instagram-cadeaubonnen instellen

6 min


103
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Cadeaubonnen aanbieden op Instagram? Vraagt ​​u zich af hoe u Instagram Stories-cadeaukaartstickers instelt en gebruikt?

In dit artikel ontdek je hoe je cadeaubonnen verkoopt op Instagram.

Over het verkopen van cadeaubonnen via Instagram

Om bedrijven te ondersteunen bij het online verkopen, heeft Instagram het gemakkelijker gemaakt om rechtstreeks aan hun publiek te verkopen (en voor klanten om zaken te doen met hun favoriete winkels) via een actieknop op hun bedrijfsprofiel of twee nieuwe verhaalstickersvoor cadeaubonnen en eten bestellen .

Wanneer je Instagram-verhaal met een cadeaubon of sticker voor eten bestellen live gaat, kunnen kijkers op de sticker tikken om de bestelling te voltooien. Het proces leidt hen door naar een scherm met de mogelijkheid om een ​​sticker op hun eigen verhaal te bestellen of toe te voegen.

pop-upmenu voor Instagram-cadeaubonnen en voedselstickers

Hoewel dit een onnodige stap in het proces lijkt, is het waarschijnlijk dat Instagram aandringt op meer gebruik van deze stickers en bewust maakt van de mogelijkheid om ze te gebruiken. Het is echter een extra tik die gebruikers moeten nemen en deze stap kan uiteindelijk worden verwijderd.

Als mensen ervoor kiezen om te bestellen, worden ze naar de externe site geleid die het bedrijf heeft gekozen om de transactie te voltooien. Eenmaal in de app of op de site kunnen gebruikers hun transactie voltooien door de gewenste items of opties te kiezen en hun betaling te verwerken.

het voltooien van de stickertransactie van Instagram-cadeaubonnen

Om deze functionaliteit aan Instagram-gebruikers aan te bieden, moeten bedrijven een van de tools van derden kiezen die Instagram als opties aanbiedt (waaronder Kabbage, LoyLap, Raise, Square, Toast en Yiftee) en de installatie-instructies op de website van de partner volgen. .

Nu gaan we bekijken hoe u de Gift Cards-sticker (of Food Order-sticker) in uw eigen verhalen kunt gebruiken en soortgelijke call-to-action-knoppen aan uw bedrijfsprofiel kunt toevoegen.

# 1: Voeg cadeaukaartstickers (of stickers voor eten bestellen) toe aan je Instagram-verhaal

De nieuwe stickers zijn uitgerold naar de VS en Canada, met plannen voor wereldwijde uitrol in de komende weken. Zoals bij veel Instagram-verhaalstickers , probeer je je Instagram-app opnieuw op te starten als je ze niet ziet en zorg ervoor dat je de meest recente updates hebt. Als je de stickers nog steeds niet ontvangt, moet je geduld hebben en wachten tot je account de uitrol ontvangt.

Als je toegang hebt tot de stickers, zie je ze in je stickergedeelte op je Instagram-verhalen. Ze zijn duidelijk gelabeld als cadeaubonnen en eten bestellen.

Instagram-cadeaubonnen en stickers voor eten bestellen in lade

Om een ​​van deze stickers te gebruiken, begin je met het ontwerpen van je Instagram-verhaalbericht zoals je dat normaal zou doen: met de foto, video, tekst en doodles die je wilt gebruiken. Tik vervolgens op het stickerpictogram om toegang te krijgen tot de cadeaukaart en stickers voor het bestellen van eten. Beide stickers hebben dezelfde algemene instellingsopties.

Nadat je een van de stickers hebt geselecteerd, kies je een externe partner om mee te verbinden. Ik gebruik de cadeaukaartsticker hier als voorbeeld:

Voeg een cadeaukaartsticker-scherm toe in de Instagram-app

Nadat u heeft gekozen welke partner u wilt gebruiken voor de stickerintegratie, voert u de URL voor de partnerlink in. Dit is de link die de bestemming voor de sticker wordt, of het nu gaat om het kopen van een cadeaubon of om een ​​online bestelling van eten te beginnen. U kunt deze URL uit uw account halen met de door u gekozen tool van derden. Mogelijk moet u naar een webversie van de website van de tool gaan in plaats van naar uw mobiele app om de link en details te krijgen.

Voeg Partner Link-scherm toe in Instagram-app

Nadat je de linkinformatie hebt ingevoerd, wordt de stickeroptie in je verhaal weergegeven. Voltooi het stickerformaatproces door een kleuroptie voor de sticker te selecteren. Tik hiervoor op de gekleurde cirkel bovenaan het scherm. Als je tevreden bent met het stickerontwerp, tik je op Gereed om het aan je verhaal toe te voegen.

ALT

Zodra de sticker op je verhaal zit, kun je knijpen om het formaat te wijzigen of slepen om het te verplaatsen.

In deze voorbeelden van Little Sister in Toronto hebben ze een sticker voor eten bestellen toegevoegd aan hun verhaalpost en aan een post met een getagd verhaal. Little Sister maakt deel uit van Feed the Frontlines TO, dat lokale restaurants wil helpen om tijdens de pandemie in bedrijf te blijven door heerlijke maaltijden te verstrekken aan de ziekenhuis- en sociale dienstteams in Toronto. Ze gebruiken de stickers om het bewustzijn te vergroten dat ze openstaan ​​voor bestellingen en om ervoor te zorgen dat bestellingen binnenkomen om meer mensen te ondersteunen.

voorbeeld van Instagram-verhaal met sticker voor eten bestellen

Bekijk Insights voor Instagram-cadeaukaartstickers en stickers voor eten bestellen

Wanneer je Instagram-verhaal met de cadeaubon of sticker voor eten bestellen wordt gepubliceerd, kun je de inzichten voor dat bericht bekijken, net als bij elk ander bericht. Helaas lijken de details over stickertikken op dit moment niet voor te komen in de verhaalinzichten voor een van de twee stickers. Hopelijk is dit slechts een glitch met de nieuwe functie en zal Instagram deze functionaliteit de komende weken aan de inzichten toevoegen.

Instagram Insights voor verhaal

Pro-tip : aangezien u momenteel het aantal tikken op een sticker niet kunt volgen (en zelfs als u dat zou kunnen, zou u niet weten hoeveel daarvan in een uitverkoop zijn vertaald), overweeg dan om een ​​kortingscode aan te bieden bij de sticker. Door een korting van 10% of een gratis dessert of bezorging met een exclusieve couponcode aan te bieden, kunt u conversies nauwkeuriger bijhouden. Maak een lijst van de couponcode op het verhaalbericht met de sticker, en maak duidelijk dat dit de code is die moet worden gebruikt voor de korting of bonus.

# 2: Voeg een actieknop voor een cadeaukaart (of eten bestellen) toe aan je Instagram-profiel

Naast de opties om de cadeaukaart of stickers voor eten bestellen aan je verhalen toe te voegen, biedt Instagram ook de mogelijkheid om dezelfde actieknoppen toe te voegen aan je Instagram-bedrijfsprofiel.

voorbeeld van Instagram-profiel met actieknop Bestellen

Om een ​​van deze actieknoppen aan je profiel toe te voegen, tik je op de knop Profiel bewerken op je Instagram-bedrijfsprofiel. Kies van daaruit de optie Actieknoppen en selecteer in het volgende scherm de optie Cadeaubonnen of Bestel eten. Net als bij de stickeroptie, voegt u de URL van uw partnersite toe aan de knop en slaat u de wijzigingen op. De knop zal onmiddellijk op uw profiel verschijnen zodat uw publiek er gemakkelijk toegang toe heeft.

voeg de actieknop Bestel eten of cadeaubonnen toe aan het Instagram-profiel

Gevolgtrekking

Veel lokale bedrijven zijn tijdelijk gesloten, maar verkopen graag cadeaubonnen die consumenten kunnen inwisselen wanneer ze weer openen. En mensen willen anderen in moeilijke tijden helpen door ze cadeaubonnen te geven aan bepaalde bedrijven. Bovendien bieden veel restaurants nu online bestellingen en bezorgen of ophalen aan de kant van de weg wanneer ze dat voorheen niet deden.

De uitdaging waarmee bedrijven met deze opties worden geconfronteerd, is dat opties voor online bestellen, bezorgen en stoepranden nieuwe oplossingen zijn voor hun klanten, en veel van hun volgers weten niet dat deze opties beschikbaar zijn. Of mensen weten misschien niet hoe gemakkelijk het is om ervan te profiteren.

Met de Instagram Stories-stickers en actieknoppen voor cadeaubonnen en etenbestellingen kunnen meer bedrijven online in contact komen met hun publiek en de verkoop via het platform verhogen. Veel mensen zijn echter nog niet bekend met de stickers en actieknoppen. En omdat Instagram-verhalen maar 24 uur duren, wil je de stickers de komende weken misschien herhaaldelijk gebruiken en de actieknop vermelden in meerdere feedposts.

Hoe meer mensen bekend raken met deze functionaliteit en erkennen dat uw bedrijf deze functionaliteit aanbiedt, hoe groter de kans dat u met deze stickers omzet genereert.

Wat denk je? Heb je de stickers voor eten bestellen of cadeaubonnen al gebruikt? Ga je ze proberen nadat je dit hebt gelezen? Deel uw mening of tips in de opmerkingen hieronder.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *