5 manieren om de verkoop te verhogen met Instagram

9 min


107

Wilt u meer van uw producten of diensten verkopen op Instagram? Op zoek naar ideeën om uw omzet te verhogen?

# 1: Verander je Instagram-profiel in een winkelpui

De eerste stap om van je Instagram-volgers klanten te maken, is door een creatief profiel op te bouwen dat erop is gericht de aandacht van een klant te trekken.

Verwelkom klanten in je winkel in je biografie en voeg een duidelijke oproep tot actie toe. Het toevoegen van een telefoonnummer is ook handig, zodat kopers contact met u kunnen opnemen als ze iets nodig hebben. Misschien wilt u ook een incentive delen, zoals gratis verzending.

Als je regelmatig op Instagram Stories post, maak dan albums met hoogtepunten met je aanbiedingen, nieuwe producten en meer. Houd uw albums met hoogtepunten eenvoudig met boeiende covers .

Kledingmerk Liv3 toont nieuwkomers in een Instagram-album met hoogtepunten op hun profiel. Het is strategisch geplaatst zodat Instagrammers kunnen zien wat er nieuw is wanneer ze op het profiel terechtkomen. Volgers die van het merk houden, worden gestimuleerd om terug te keren naar het profiel, zodat ze kunnen controleren op nieuwe items.

ALT

Het onderstaande Stories-lookbook is een volledige modecatalogus en gebruikers hoeven alleen maar op een van de drie afbeeldingen te tikken. Het is een snelle en gemakkelijke manier om consumenten te verleiden het artikel en het merk te ontdekken.

ALT

Gebruik je Verhalen-berichten op dezelfde manier als een fysieke winkel zijn etalages gebruikt. Pronk met uw producten, deel speciale aanbiedingen, enzovoort.

Pro-tip : voor inspiratie kunt u een uitstapje maken naar uw plaatselijke warenhuis en vanaf de straat naar de etalages kijken. Wat valt er op? Hoe zorgen de displays ervoor dat voetgangers de winkel binnenkomen? Noteer alle visuele trucs die de winkel gebruikt, speciale aanbiedingen in de etalage en ‘Dit is net aangekomen!’ bewegwijzering. Bedenk hoe deze tactieken kunnen worden overgedragen naar uw Instagram-bedrijfsprofiel.

# 2: Merk je Instagram-profiel en posts op voor gemakkelijke herkenning

Om u te onderscheiden van de massa, moet u een consistente merkboodschap hebben. Branding van uw profiel is een essentieel onderdeel van uw aanwezigheid op Instagram.

Het Instagram-account van Shake Shack heeft een goed merk. Let op de kleurpatronen voor elk album met hoogtepunten en de unieke stijl van de productfoto’s.

ALT

Hier zijn enkele manieren om uw profiel en inhoud te markeren voor gemakkelijke herkenning.

Ontwikkel een kenmerkende stijl met uw foto’s

Een manier om merkherkenning op te bouwen, is door consistent herkenbare afbeeldingen te plaatsen. Omdat Instagram een ​​visueel platform is, is het de moeite waard om de tijd te nemen om te leren hoe u uw producten kunt fotograferen of budget voor een fotograaf om afbeeldingen van uw producten of diensten te maken. (Sommige fotografen rennen tussen $ 500 en $ 1.000 per dag.) Als u zorgvuldig plant, kunt u genoeg inhoud genereren voor enkele maanden.

Gebruik een merkkleurenschema

Om een ​​visuele stijl voor Instagram te ontwikkelen, kiest u opvallende kleuren om uw profiel te vertegenwoordigen. U kunt uw logokleuren emuleren en combinatietinten gebruiken voor uw berichten. Of kies misschien voor een dambord van kleurencombinaties om visuele interesse toe te voegen. Blauwe tinten werken goed voor B2B-pagina’s en groentinten voor milieuvriendelijke profielen. Experimenteer met verschillende kleurencombinaties om te ontdekken wat voor u werkt.

Neem merkelementen op in uw Instagram-inhoud

Zet je volgers in de scene door een merkgebonden bedrijfscultuur te creëren. Ik raad aan om een ​​storyboard te bouwen met een lifestyle-scenario. Voeg speciale merkelementen toe die uw bedrijf vertegenwoordigen. Ter illustratie: de beelden van Shake Shack vertellen een verhaal. Door de inspirerende fotografie wil je graag in een burger bijten!

Kies hashtags die uw merk vertegenwoordigen

Hashtags zijn crowd-unifiers en helpen uw boodschap te versterken voor een groter publiek.

Stel een lijst samen met hashtags die uw merk vertegenwoordigen en onderzoek ze om hun populariteit op Instagram te meten. U wilt long-tail of gecombineerde hashtags kiezen die niet zo verzadigd zijn (zoals #ShakeShackBurger in plaats van #Burger). Deze spreken een kleiner, meer gericht publiek aan.

ALT

Selecteer naast het vinden van de juiste hashtags ook merk-hashtags. Merk-hashtags zullen je berichten stimuleren en de bekendheid en herkenning van het bedrijf vergroten, dus gebruik ze in je hele profiel. Als gebruikers uw producten beginnen te herkennen, zouden de hashtags in een stroomversnelling moeten komen.

Als je niet zeker weet welke merk-hashtags je moet gebruiken, gebruik dan de naam van je product en voeg een relevante term toe, zoals #EcoFriendlyYourName of #YourCompanyShoes. Gebruik ook hashtags die je helpen ontdekt te worden wanneer mensen op Instagram naar je product of dienst zoeken, zoals #HairGroomingService of #BambooBrush.

ALT

# 3: Betrek kopers met persoonlijke Instagram-inhoud

Een Instagram-contentstrategie en merkprofiel maken het gemakkelijker om relaties op te bouwen met toekomstige klanten. Omdat shoppers worden gebombardeerd met zoveel verschillende berichten, heb je niet veel tijd om hun aandacht te trekken, laat staan ​​om ze op hun gemak te stellen. Waarom zouden ze uw bedrijf verkiezen boven anderen?

De relatie tussen uw bedrijf en het winkelend publiek is essentieel voor het doen van een verkoop. Om een ​​goede verstandhouding op te bouwen, wil je dat ze zich thuis voelen. Uw Instagram-inhoud en reputatie zijn uw beste verkooptools.

Ontwikkel een unieke merkstem

Ontwikkel een persoonlijke stem voor uw merk om op menselijk niveau in contact te komen met uw volgers. Door emoji’s in uw bijschriften te gebruiken, wordt uw merk persoonlijker en benaderbaarder, zoals een verkoopprofessional in een winkel.

ALT

Deel ook video’s van mensen die uw producten gebruiken. Als consumenten zichzelf kunnen visualiseren met uw producten, heeft u gemotiveerde kopers en een grotere kans op een verkoop. GIF’s en video’s werken op elk social media-platform. En Instagram-verhalen voegen persoonlijkheid toe aan uw inhoud.

ALT

Deel uw bedrijfsfilosofie en passie

Waar staat uw bedrijf voor? Vind een betekenis voor uw bedrijf en een reden van bestaan. Bedenk wat u inspireert om uw producten te verkopen. Als u bijvoorbeeld een familiebedrijf runt, bevorder dan de continuïteit of familietraditie.

Goed doen en teruggeven zijn effectieve manieren om contact te maken met klanten. Maar in plaats van een doel te commercialiseren, ga voor iets waar je een passie voor hebt. Ben je dol op dieren? Maak Instagram-berichten rond je liefde voor hen. Breng uw producten onder de aandacht met huisdieren en beloof een percentage van uw verkoop aan een plaatselijk dierenasiel. Als duurzaam leven jouw ding is, ga dan voor milieuvriendelijke berichten.

ALT

Met andere woorden, stem uw inhoud af op uw favoriete doel. Je vindt volgers op basis van gedeelde interesses. Ze zullen contact met je maken vanwege waar je voor staat.

Als je een duidelijke missie hebt, is het gemakkelijker om op menselijk niveau contact te maken met je Instagram-volgers en zo een relatie op te bouwen. Gebruik je Instagram-account om die vriendelijke verkoper te zijn.

Een laatste opmerking: schuw sterke politieke uitspraken en onderwerpen die polariserend kunnen zijn. Houd de dingen simpel en vriendelijk.

ALT

Steun en beloon invloedrijke merkadvocaten

Vleierij brengt je overal! Uw merkadvocaten spelen een cruciale rol bij social selling; zij zijn degenen die jouw verhaal vertellen zoals ze het zien en ervaren. Het opnieuw plaatsen van hun inhoud is een krachtig verkoopinstrument. U deelt niet alleen klantaanbevelingen voor uw producten, maar u toont ook uw waardering door die klanten op sociale media te herkennen. Het is als een bedankbriefje voor de aankoop.

ALT

Creëer realistische scenario’s die advocaten aanmoedigen om uw merk te vertegenwoordigen en hun liefde voor uw producten te delen. U kunt dit doen door ze te steunen, te vieren en hen extraatjes en voordelen aan te bieden. Door ze dankbaarheid en aandacht te geven voor wie ze zijn, kom je overal. Het moedigt hen niet alleen aan om uw merk te omarmen, maar ook om het te versterken naar hun eigen netwerken van volgers.

ALT

# 4: Beheer de winkelervaring op Instagram

Hier zijn enkele manieren waarop je de winkelervaring op Instagram kunt beheren om interesse om te zetten in een verkoop.

Tag producten in je Instagram-berichten

Met een zakelijk Instagram-account kun je je producten taggen in je berichten . Maak optimaal gebruik van deze functie door al uw producten aan Instagram toe te voegen via Shopify of een winkelwagentje naar keuze. Dit maakt het gemakkelijk voor uw volgers om prijzen en productdetails te zien. Houd er rekening mee dat om winkelen op Instagram mogelijk te maken, u het winkelen op Instagram moet instellen en goedgekeurd moet zijn .

Als u in deze Simple Kneads-post op het pictogram van de boodschappentas klikt, wordt een minicatalogus met producten weergegeven. Shoppers hebben direct de productinformatie binnen handbereik; ze hoeven er niet naar te zoeken.

ALT

Sluit de verkoop

Hoe zorg je ervoor dat consumenten het item dat je op Instagram verkoopt absoluut willen hebben? Welnu, de bovenstaande tactieken zullen u helpen om uzelf in de best mogelijke positie te plaatsen voor een verkoop. Nu moet je die verkoop sluiten.

De goede plek is het aanbieden van een product dat uniek nodig is voor het winkelend publiek. Wat gebeurt er in deze tijd van het jaar? Zoek naar seizoensgebonden ideeën en probeer nuttig te zijn. Als ze het nodig hebben, kopen ze! Hier is een voorbeeld van een bericht dat boeiend is en ook een nuttig item biedt:

ALT

Als je een modeartikel zoals schoenen verkoopt, stel dan een manier voor waarop gebruikers de schoenen kunnen dragen en combineer ze met andere producten die je aanbiedt. Een zomerjurk kan worden gecombineerd met een tas en sandalen voor een barbecuefeestje of een happy hour voor op kantoor. Door uw koper in de scene te zetten, wordt de transactie gemakkelijker. Als een shopper zich verhoudt tot het scenario en het product is nuttig, komt de verkoop iets gemakkelijker.

Geef contactgegevens op

Wanneer een Instagram-volger een aankoop doet, moet je beschikbaar zijn om vragen over de transactie te beantwoorden. Bied klanten een manier om contact met u op te nemen, zodat ze er zeker van zijn dat u er voor hen bent als ze een probleem hebben.

In de biografie van Liv3 hieronder hebben ze een telefoonnummer voor bestellingen en de actieknop Bellen opgenomen . Voeg op uw eigen profiel een e-mailadres of telefoonnummer toe, zodat klanten op een andere manier contact met u kunnen opnemen.

ALT

# 5: Promoot producten met Instagram-advertenties

Zodra je je Instagram-contentstrategie hebt ontwikkeld, wil je je winkel promoten met Instagram-advertenties. Hoewel je organisch kopers kunt aantrekken, laten we eerlijk zijn: je moet betalen om te spelen!

Om een ​​Instagram-bericht te promoten, open je je profiel en tik je op Promoties.

ALT

Tik op het volgende scherm op Promotie maken en kies het bericht dat je wilt promoten.

ALT

U wordt vervolgens gevraagd uw bestemming te kiezen. Als uw winkel op uw website staat, kiest u de optie Uw website.

ALT

Selecteer op het volgende scherm uw doelgroep. Je kunt Instagram je targeting automatisch laten selecteren, maar ik stel mijn targeting liever handmatig in.

ALT

Stel ten slotte uw advertentiebudget en de duur in. Als u een kleine winkel heeft, begin dan met een campagnebudget van $ 500 – $ 1.000 om te testen op welke artikelen uw volgers reageren. Ik kies meestal zes posts, voer de campagne een volledige maand uit en verdeel het budget gelijkmatig over alle posts. Instagram geeft je de mogelijkheid om ook een week lang advertenties weer te geven.

ALT

Gevolgtrekking

De visuele aantrekkingskracht van Instagram maakt het voor verkopers een go-to-kanaal om potentiële klanten te bereiken. En het is een ideaal platform om het verhaal van uw merk op een boeiende manier te vertellen.

Om van een Instagram-volger een loyale klant te maken, is het belangrijk om inhoud te maken die potentiële klanten aanspreekt met je eigen unieke merkstem. En uw producten zullen consumenten beter aanspreken als ze kunnen visualiseren hoe ze die producten in hun eigen leven gebruiken.

Hier is een snelle formule om te onthouden bij het bouwen van uw Instagram-winkel:

Goede inhoud + vertrouwen + aankoopgemak = verkoop

Als u uw publiek kent, kunt u voorzien in hun wensen en behoeften en een emotionele band opbouwen die cruciaal is voor het maken van de verkoop.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format