8 manieren om links op Instagram te delen - DeLaatbusiness

8 manieren om links op Instagram te delen

12 min


98

Op zoek naar manieren om meer websiteverkeer via Instagram te genereren? Vraagt ​​u zich af hoe u links op meer plaatsen op Instagram kunt delen?

# 1: voeg een link toe aan je Instagram-bio

Laten we beginnen met de eerste en eenvoudigste manier om een ​​link op Instagram te plaatsen. De Instagram-bio is de enige plek waar iedereen, inclusief persoonlijke persoonlijke accounts, een klikbare link kan delen.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 1.

Beschouw dit als uw “home” -link. Hoewel er andere manieren zijn om klikbare links te delen (die we in een oogwenk zullen bespreken), zijn die routes gericht op meer specifieke doelgroepen. De link in je bio is er voor iedereen die toevallig je profiel bezoekt.

De meningen lopen uiteen over de beste strategie voor deze link. Sommige merken linken naar hun mobiele website en laten het daarbij. Anderen werken hun biolink regelmatig bij en leiden gebruikers naar de inhoud van hun berichten.

Maar er is een probleem met het regelmatig wijzigen van de link. Hoe beheer je je oude berichten? Wat als iemand een intrigerende post van zes maanden geleden vindt, naar je biografie gaat voor meer informatie en een andere link vindt?

In plaats daarvan raad ik aan om meer tijdelijke links in je verhalen te delen. Als u die inhoud beschikbaar wilt houden, kunt u de verhalen opslaan als permanente hoogtepunten met klikbare links.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 2.

Als alternatief kunt u, vooral als u geen toegang heeft tot verhaallinks, een linkservice gebruiken. In de volgende sectie zullen we bekijken hoe u een enkele, consistente biolink kunt gebruiken om een ​​verscheidenheid aan inhoud te delen via linkservices.

# 2: Gebruik een linkservice om meerdere links te laten zien

Wanneer Instagram met marketeers eerst populair werd, schakel diensten werden op grote schaal gebruikt-vervolgens hun populariteit gedoopt. Nu zijn ze terug met meer ontwerpmogelijkheden en een vlottere gebruikerservaring.

U kunt uit een aantal verschillende formaten kiezen. De klassieke linkservice ziet er ongeveer zo uit als  Linktree , waar je volgers een lijst met klikbare knoppen presenteert. De Workspace For Children gebruikt Linktree om gebruikers naar hun laatste blogposts, activiteiten en Amazon-winkel te leiden.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 3.

Kies een stijl en kleur die past bij de esthetiek van je Instagram-berichten en -verhalen. Als gebruikers doorklikken en iets vinden dat er heel anders uitziet, verliezen ze  het vertrouwen in uw merk .

The Good Quote gebruikt een consistent kleurenpalet voor hun Instagram-berichten en Linktree-pagina.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 4.

Je kunt ook een service kiezen die meer op een native Instagram-ervaring lijkt. In plaats van op tekstknoppen te tikken, krijgen gebruikers een Insta-stijl fotoraster te zien, zoals in het onderstaande voorbeeld. Wanneer ze op de foto van het bericht tikken die oorspronkelijk hun aandacht trok, leidt de linkservice hen naar de relevante pagina op uw website.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 5.

Sommige services, zoals Linkin.bio van Later , bevatten videolinks , fotocarrousels en zelfs Shopify-integraties.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 6.

Houd er rekening mee dat dit soort fotorasters gegevensmoordenaars kunnen zijn. Controleer of de door u gekozen linkservice werkt op een breed scala aan mobiele apparaten en of alle links functioneel zijn. In theorie zou de ervaring naadloos moeten zijn.

# 3: Deel korte links of routebeschrijvingen naar bestemmingspagina’s in je Instagram-postbijschriften

Je kunt geen klikbare links opnemen in de bijschriften van normale Instagram-fotoposts, maar dat betekent niet dat de ondertitels nutteloos zijn! U kunt ze nog steeds gebruiken om de aandacht van gebruikers te trekken, fragmenten uit uw inhoud te delen en uw bereik uit te breiden met zorgvuldig geselecteerde hashtags .

Als je het meeste uit je berichtbijschriften voor links op Instagram wilt halen, raad ik deze twee strategieën aan.

Deel een korte link

Gebruik een link-verkortingsservice zoals Bitly, zodat gebruikers de link gemakkelijk kunnen kopiëren of onthouden – bonuspunten als u de link aanpast aan uw merk en inhoud. Deze aanpak vereist wat meer inspanning van je volgers, dus bewaar het voor je topinhoud of links waar je alleen een kleine, gerichte groep mensen wilt converteren.

Schrijf kristalheldere routebeschrijving naar live links

Maak het duidelijk of je een link in je biografie of in verhalen gebruikt. Een tactiek die we in berichten gebruiken, is om een ​​routebeschrijving naar een live link te delen en een verkorte link op te nemen die mensen desgewenst kunnen kopiëren. In het onderstaande bericht hebben we gebruikers gevraagd ons verhaal te bekijken. Als alternatief kunnen ze de korte link in het bijschrift van het bericht naar hun browser kopiëren.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 7.

Volg Instagram Link-klikken met UTM-tags

Voordat we nog meer manieren bespreken om op Instagram te linken, laten we even de tijd nemen om toeschrijving te bespreken. Instagram Insights houdt bij hoeveel mensen op je biolink klikken of links in je verhalen volgen. Als u echter in de loop van de tijd meer gedetailleerde informatie wilt, is het de moeite waard UTM-tags in te stellen.

Gebruik UTM-tags om het succes van individuele links met Google Analytics bij te houden. Er zijn tal van handleidingen voor het  opzetten van UTM’s en een groeiend aantal geautomatiseerde UTM-services die het zware werk voor je doen. Campaign URL Builder is een gratis tool van Google Analytics Demo’s & Tools. Gebruik het om campagne-URL’s met UTM-tags te maken.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 8.

Hier is een kort overzicht om u op weg te helpen:

 • utm_source = Instagram
 • utm_medium = sociaal
 • utm_campaign = [de inhoud die u deelt]
 • utm_term = [trefwoorden of doelgroepcategorieën voor gesponsorde berichten]
 • utm_content = [Probeer deze tag te gebruiken als je de conversieratio’s voor verschillende linksites op Instagram wilt vergelijken. Ter illustratie zou je utm_content kunnen labelen als bio, verhaal of gepromoot.]

# 4: Swipe-Up-links toevoegen aan je Instagramverhalen

Sommige merken kunnen live links opnemen in hun Instagram-verhalen . Omdat verhalen zo kortstondig zijn, zijn ze een geweldige manier om links naar nieuwe of tijdgevoelige inhoud te delen. Denk aan flash-uitverkopen, tijdelijke promoties en weggeefacties, seizoensevenementen of wekelijkse vraag-en-antwoordsessies met je volgers.

Je kunt ook verhalen opslaan met veegkoppelingen in het gedeelte met hoogtepunten van je profiel. Deze verhalen blijven tussen uw bio- en fotoraster staan. Gebruik hoogtepunten als een bibliotheek voor evergreen-inhoud: essentiële veelgestelde vragen, best verkopende producten en eerdere evenementen om nieuwe volgers te laten zien wat ze hebben gemist.

Chocolatier Auro houdt hoogtepunten op hun profiel bij voor nieuwsverhalen, communityposts, receptideeën, promoties, evenementen, winkellocaties en aanbevolen producten.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 9.

Of je nu een Instagram-verhaal voor altijd bewaart of het na 24 uur laat vervagen, onthoud dat elk verhaal slechts 15 seconden wordt afgespeeld. Kijkers krijgen niet veel tijd om te reageren, dus maak de call-to-action (CTA) kristalhelder. Probeer deze ideeën:

 • Benadruk de koppeling Meer bekijken met de markeerstift- en pengereedschappen .
 • Gebruik stickers en GIF’s om naar de link te verwijzen, een nieuw bericht aan te kondigen of gebruikers aan te moedigen omhoog te vegen.
 • Maak een foto of video van iemand uit uw team die naar de link verwijst. In dit verhaal van Bicho Vintage gebruikt het merk een pijlsticker om een ​​winkellink te markeren.
Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 10.

Hier is een voorbehoud. Verhaallinks worden streng gecontroleerd door Instagram. Je hebt geen toegang tot deze functie tenzij je meer dan 10.000 volgers hebt (wat tijd kost) of een geverifieerd account (wat een geheimzinnig en bijna willekeurig proces is).

Waarom beperkt Instagram verhaallinks op deze manier? Nou, vermoedelijk omdat het wil dat je prioriteit geeft aan het aantal volgers. Maar werkt dat echt voor uw bedrijfsdoelen?

Voor sommige merken, met name direct-to-consumer-merken, is een groot aantal volgers de sleutel tot succes. Maar in andere gevallen is het misschien beter om je te concentreren op verkopen boven volgers.

Hier is een voorbeeld van een jong merk, Attollo Lingerie, dat hun Instagram-verhaal gebruikt om echte verkoop en connecties te promoten. Ze hebben geen toegang tot swipe-up links … maar ze hebben ze niet nodig. In plaats daarvan gebruiken ze gedeelde berichten, afbeeldingen en slimme schermafbeeldingen om gebruikers naar links elders te leiden.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 11.

Dit is het bewijs dat interne links ook nuttig kunnen zijn. Plaats verhalen die terugverwijzen naar uw eigen berichten, profiel en IGTV. U kunt ook linken naar relevante posts, verhalen en profielen van andere mensen. Onthoud dat als je samen met een influencer of een ander merk aan een promotie werkt , je mogelijk het aantal actieve links tot je beschikking hebt verdubbeld.

# 5: Maak links in Instagram-berichten en -verhalen die shoppable zijn

Shoppable posts zijn een ander voorbeeld van zeer specifieke links. Elke shopping-tag linkt naar slechts één product (en het moet een fysiek product zijn, verkocht in een selecte groep landen). Shopping-tags zijn de meest gerichte conversie die mogelijk is.

Om shopping-tags te gebruiken, begint u met het  maken van een productcatalogus op Facebook . Zodra je een volledige reeks producten hebt geüpload – met winkellinks, afbeeldingen en beschrijvingen – kun je shopping-tags toevoegen aan je Instagram-posts.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 12.

Je ziet ook een Shopping-tabblad verschijnen op je profiel. Het tabblad Winkelen wordt weergegeven naast de standaardtabbladen van uw profielraster, individuele foto’s en getagde foto’s. Als u op dit tabblad klikt, ziet u uw volledige productcatalogus.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 13.

Artikelen op het tabblad Winkelen verschijnen in een standaard fotoraster, maar gebruikers kunnen tikken om te winkelen. Ze kunnen items opslaan zoals ze standaardberichten opslaan, of tikken om direct te winkelen.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 14.

Met Instagram Insights kun je de betrokkenheid van individuele winkelberichten bekijken of winkelberichten vergelijken op basis van statistieken zoals betrokkenheid, vertoningen of opgeslagen items. Maar Instagram-shopping voegt geen attributie toe aan individuele productlinks. Dus nogmaals, misschien wilt u experimenteren met het toevoegen van UTM-tags aan de links in uw productcatalogus.

Sommige merken hebben nu toegang tot in-app-shopping, waar gebruikers hun aankopen kunnen betalen zonder Instagram ooit te verlaten. En omdat de bètaversie naar meer merken wordt uitgerold, lijkt het erop dat de eerste tests succesvol zijn geweest.

Ik voorspel dat Instagram uiteindelijk winkeltags zal verwijderen ten gunste van in-app check-out. Waarom? Omdat ze in de app blijven, krijgen ze meer controle over gegevens en een mogelijke verlaging van de winst. Wees voorbereid op verdere verschuivingen in de manier waarop klanten omgaan met uw producten op Instagram.

# 6: Betaal om links in Instagram-berichten en -verhalen te promoten

Met een Instagram-bedrijfsprofiel kun je betalen om posts en verhalen te promoten. Dit helpt je niet alleen om je publiek te segmenteren, maar je kunt ook klikbare links toevoegen aan de bijschriften van gepromote berichten. Dat klopt: met Instagram kun je links in bijschriften van berichten delen, zolang je ervoor betaalt.

Duurzaam tandenborstelmerk The Bam & Boo gebruikt gepromote berichten om links naar blogberichten en producten te delen.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 15.

Hier gelden dezelfde regels voor elke advertentie. Zorg ervoor dat uw links absoluut relevant zijn voor het bericht en het verhaal waarin ze verschijnen, want als mensen klikken en vervolgens terugsturen, heeft u uw advertentie-uitgaven verspild.

Denk na over de conversie die u zoekt. Maakt u reclame voor een artikel dat u kunt kopen, informeert u gebruikers over uw merk of trekt u ze aan met interessante inhoud? Verschillende conversies vereisen verschillende ontwerpen. Probeer een balans te vinden tussen een aantrekkelijk postontwerp en een overduidelijk voor de hand liggende CTA.

# 7: Links toevoegen in directe Instagram-berichten

Instagram-DM’s zijn een onderbenutte functie van veel merken. U moet uw inbox dagelijks controleren op berichtverzoeken, vragen over klantenservice en verhalen waarin uw merk wordt genoemd. Reageer, deel opnieuw en bouw klantrelaties op.

U kunt een gesprek beginnen door te reageren op het verhaal van een gebruiker of door contact op te nemen om hulp te bieden. We maken er bijvoorbeeld een punt van om nieuwe gebruikers van ons platform te bereiken.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 16.

U kunt direct messaging ook gebruiken als een actievere tool. Omdat berichten op Instagram privé zijn, zijn ze een persoonlijkere vorm van communicatie. Als je contact opneemt met volgers in hun DM’s, zullen ze het waarderen dat je ze als individuen behandelt.

Dus wat voor soort berichten kunt u bezorgen? Laten we een voorbeeld nemen: een bericht om nieuwe volgers te verwelkomen. Je hebt natuurlijk geen tijd om elke keer dat iemand lid wordt van je community een nieuw bericht te typen, dus begin met het instellen van snelle antwoorden .

Om snelle antwoorden in te stellen, gaat u naar Instellingen en vervolgens naar Zakelijk. Schrijf een bericht en kies een trefwoord, zodat u snel het antwoord kunt vinden dat u nodig heeft.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 17.

U kunt actieve links delen in uw snelle antwoorden en standaardberichten. Dus naast het delen van specifieke links naar aanleiding van vragen van klanten, kunt u ook een automatische lead-nurturing-campagne starten voor elke nieuwe volger.

Probeer van nieuwe volgers gekwalificeerde leads te maken door om details in hun DM’s te vragen. Bied een incentive aan, zoals een introductiekorting, zodat meer mensen zullen reageren.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 18.

# 8: deel links in uw IGTV-beschrijvingen

Instagram – en de Facebook-familie in het algemeen – is nog steeds geobsedeerd door video-inhoud. Als stimulans biedt het platform dus meer linkmogelijkheden op IGTV dan voor videoposts op uw feed.

U kunt klikbare links opnemen in de beschrijving van elk IGTV-bericht. Om de beschrijving te zien, moeten gebruikers op het pijlpictogram naast de titel van het bericht tikken. Omdat gebruikers de beschrijving actief moeten uitbreiden om links te zien, moet u hen tijdens uw IGTV-video over de link vertellen.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 19.

In tegenstelling tot verhaallinks zijn IGTV-links beschikbaar voor elk account, ongeacht of ze 10.000 volgers hebben bereikt. Maar u moet hier nadenken over de afwegingen.

Zijn uw IGTV-links de kosten van het plannen en produceren van originele video-inhoud waard? Als IGTV-berichten meer kosten dan de inkomsten die u uit die links haalt, kunt u beter andere linkstrategieën gebruiken.

Bonus: gebruik actieknoppen op je Instagram-profiel

Niet alle Instagram zakelijke profielen hebben verhaal banden, maar ze hebben allemaal toegang tot profiel actieknoppen . U kunt direct knoppen op uw profiel maken voor de volgende acties (en daarbij tekenruimte vrijmaken in uw bio):

 • Bel
 • Tekst
 • E-mail
 • Routebeschrijving
 • Start bestelling
 • Boek
 • Reserveren

The Ivy in het noordwesten van Londen gebruikt de knoppen Reserve, Bel en E-mailadres om restaurantklanten te converteren.

Een link naar Instagram toevoegen of delen, voorbeeld 20.

Instagram biedt ook integraties voor een  lange lijst van partners , zoals  Yelp ,  GrubHub of  Eventbrite . U ziet deze knoppen misschien niet als links, maar dat zijn ze wel. Elk is gewoon gekoppeld aan een heel specifieke conversieactie.

Een specifieke actie betekent een specifiek publiek. Denk nogmaals na over uw bedrijfsdoelen en hoe uw publiek zich gedraagt. Als u niet geïnteresseerd bent in telefoontjes van klanten, of als u denkt dat ze nooit telefonisch contact met u zullen opnemen, kunt u die knop uit uw profiel verwijderen. Ja, je wilt een netwerk van links op Instagram, maar alleen links die echt nuttig zijn.

Merk op dat deze knoppen alleen zichtbaar zijn in de mobiele app, niet op de desktop. Maar dan gebruikt niemand behalve social media managers Instagram op desktop.

Instagram-makersprofielen

Instagram heeft onlangs een nieuw type profiel aangekondigd: creatoraccounts . Ze zijn momenteel beschikbaar in bèta en beperkt tot accounts met meer dan 10.000 volgers, net als swipe-up links voor verhalen.

Makersaccounts kunnen enkele van de profielknoppen gebruiken die zakelijke gebruikers hebben, waaronder bellen, sms’en, e-mailen en routebeschrijvingen. Ze kunnen ook shoppable posts maken, maar alleen in verband met de productcatalogus van een bedrijfsprofiel. Instagram heeft ook de aanwezigheid benadrukt van aparte berichten-inboxen voor goede vrienden en fans, en toegang tot enkele inzichten in het publiek.

Maar er ontbreken nog tal van andere functies, waaronder API-verbindingen voor tools van derden. Dat betekent geen planning of externe analyses. Als u uw eigen merk wilt zijn in plaats van het product van iemand anders, bent u beter af met een zakelijk profiel.

Gevolgtrekking

Op dit moment voelt Instagram-marketing als het besturen van een ongelooflijke sportwagen terwijl iemand anders de banden verwisselt, de remmen test, het stuur vervangt en aan de zijspiegels speelt. Instagram is een ongelooflijk krachtig platform met een groeiend publiek, maar het verandert ook constant.

Een van de grootste uitdagingen waarmee marketeers worden geconfronteerd, is het delen van links op Instagram. Er worden voortdurend nieuwe methoden getest, toegevoegd en afgeschreven. En tijdens het onderzoeken van dit artikel, ontdekte ik dat de eigen hulpgidsen van Instagram niet veel van de beschikbare opties dekken.

Op veel andere kanalen, zoals e-mail of uw eigen website, is het delen van links relatief eenvoudig. Je plaatst een live link, en mensen klikken erop. Maar zo werkt het niet op Instagram.

Omdat het moeilijker is om klikbare links op te nemen, kunt u geen enkele CTA in één ruimte delen. In plaats daarvan moet u een web van links en aanwijzingen opbouwen die elkaar ondersteunen. Overal waar mensen op je Instagram-aanwezigheid terechtkomen, moeten ze een duidelijk aangegeven pad naar conversie vinden.

Klinkt verwarrend? Laten we een voorbeeld nemen: een link toevoegen aan je bio. De meeste gebruikers zullen die link nooit opmerken als u wacht tot ze deze zelf ontdekken. Je moet bijschriften, profielknoppen, verhalen, advertenties en zelfs cross-posts van andere netwerken gebruiken om ze daarheen te leiden.

Daarom is het zo belangrijk om alle manieren te kennen waarop u links op Instagram kunt delen. U zou elke beschikbare methode moeten gebruiken om gebruikers naar conversie te leiden. Vanaf juni 2019 behandelt dit artikel alle manieren om links op Instagram te delen: via je bio, verhalen, linkdiensten, gepromote berichten, profielknoppen, Instagram Shopping, DM’s en IGTV. Met andere woorden, je hebt veel meer opties dan je denkt.

Toen ik Instagram voor het eerst voor het bedrijfsleven begon te gebruiken, duurde het even voordat ik alle manieren bedacht waarop ik mijn linkstrategie kon bouwen. En naarmate de tijd verstrijkt, leer en ontdek ik nog steeds nieuwe manieren om klanten op het platform te bekeren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format