Cross-posten naar Instagram vanaf je Facebook-pagina

7 min


109

Gebruik je Instagram en Facebook voor je bedrijf? Ben je op zoek naar een manier om vanaf je desktop op Instagram te posten?

Waarom zou u overwegen om op Instagram te cross-posten via Facebook op desktop?

Instagram-accounts hebben al een tijdje de mogelijkheid om naar Facebook te cross-posten. U kunt uw post op Instagram starten en ervoor kiezen om deze tijdens het uploadproces te delen op uw Facebook-pagina of profiel, maar dit was tot nu toe een eenzijdige transactie.

Toen Facebook onlangs de mogelijkheid introduceerde om vanaf een Facebook-pagina te posten naar een aangesloten zakelijk Instagram-account , raakten veel marketeers enthousiast over de mogelijkheden. Met deze nieuwe Facebook-functionaliteit is er geen tool van een derde partij nodig, wat de financiële gevolgen voor sommige kleine bedrijven kan verlichten.

Er zijn ook situaties waarin u dezelfde inhoud op zowel Instagram als Facebook wilt plaatsen en de mogelijkheid om dit tegelijkertijd te doen, kan tijd besparen en de werkdruk verminderen. Met deze functie kun je eenvoudig Instagram toevoegen als plaatsingsoptie bij het Facebook-bericht dat je maakt, en het bericht automatisch naar Instagram pushen wanneer je het publiceert .

Hoe je vanaf Facebook op een desktop naar Instagram kunt cross-posten, stap 1, zorg ervoor dat je vanaf Facebook op Instagram kunt posten

Zolang Instagram bestaat, wilden gebruikers – vooral marketeers – de mogelijkheid om via de desktop naar Instagram te uploaden. We hebben vaak bestanden opgeslagen op onze computers voor foto’s en visuele inhoud, waardoor het gemakkelijker wordt om de inhoud rechtstreeks vanaf de desktop te uploaden in plaats van de inhoud eerst naar een mobiel apparaat over te zetten.

Ontworpen als een mobiele app, heeft Instagram altijd de manieren beperkt waarop inhoud naar de app kan worden geüpload. De integratie van tools van derden, zoals Agorapulse, Iconosquare, Tailwind en Hootsuite, verlichtte deze frustratie, waardoor je content kunt uploaden via de desktop en de content kunt plannen voor later plaatsen. Vanwege API-beperkingen zijn er echter nog steeds tal van beperkingen aan de inhoud die via externe tools kan worden geüpload.

Laten we nu eens kijken hoe u op uw bureaublad kunt cross-posten van Facebook naar Instagram.

# 1: Zoek de functie Cross-Post op uw Facebook-pagina

Om te profiteren van de cross-posting-functionaliteit, moet u een Instagram-bedrijfsprofiel hebben dat is verbonden met een Facebook-pagina waartoe u toegang hebt.

De nieuwe functie voor cross-posting wordt nu uitgerold naar Facebook-pagina’s. Als je de functie hebt, zie je de optie Instagram-bericht onderaan het scherm voor het maken van een bericht wanneer je een nieuw bericht op je Facebook-pagina start.

Cross-posten naar Instagram vanaf Facebook op desktop, stap 2, optie om cross-posten naar Instagram vanuit je Facebook-bericht

Waarschuwing : als je tweefactorauthenticatie hebt ingeschakeld op je Instagram-account, kun je de Facebook-optie voor cross-posten niet gebruiken. U ontvangt hiervan een waarschuwing als tweefactorauthenticatie is ingeschakeld. U moet de tweefactorauthenticatie op uw Instagram-account uitschakelen om door te gaan.

Als u van plan bent om regelmatig te cross-posten vanaf Facebook, kunt u overwegen tweefactorauthenticatie uitgeschakeld te laten. Maar pas op voor de veiligheidsrisico’s die aan deze keuze zijn verbonden.

Cross-posten naar Instagram vanaf Facebook op desktop, voorbeeld van tweefactorauthenticatiefout op Facebook voor cross-posten naar Instagram

# 2: Stel een afbeelding op uw Facebook-pagina op

Om te beginnen, schrijft u de inhoud van uw bericht en uploadt u uw visual. Je moet een foto toevoegen om de Instagram-deeloptie in te schakelen . Je kunt een op Instagram deelbaar bericht maken als het een enkele foto bevat. Je kunt momenteel geen bericht van Facebook op Instagram delen als het meerdere afbeeldingen of een video bevat. Deze beperkingen zijn ook van toepassing op veel dashboardtools omdat ze worden beheerst door de API-beperkingen die Instagram plaatst tijdens het uploadproces.

Er zijn geen noemenswaardige beperkingen aan het fotoformaat dat u via Facebook naar Instagram kunt uploaden. Omdat Instagram vierkante, verticale en horizontale afbeeldingen ondersteunt, kunnen afbeeldingen van elke richting naar Instagram worden geüpload. Instagram ondersteunt echter geen verticale foto die groter is dan een verhouding van 4: 3. Als je een foto uploadt met afmetingen die groter zijn dan die verhouding, wordt je foto bijgesneden op Instagram.

Het bijschrift van het bericht is hetzelfde op zowel Instagram als Facebook, dus houd er rekening mee hoe je het bijschrift op Facebook schrijft .

Als je hashtags in je Instagram-bericht wilt opnemen, heb je drie opties:

  • Voeg de hashtags toe aan het Facebook-bericht wanneer u het schrijft.
  • Voeg de hashtags toe aan het bijschrift van het Instagram-bericht nadat het op Instagram is gedeeld door het bericht te bewerken.
  • Voeg de hashtags toe aan een reactie op je Instagram-bericht nadat deze is geüpload.
Cross-posten naar Instagram vanaf Facebook op desktop, stap 3, maak je post op Facebook

Bij het schrijven van het bijschrift hierboven op Facebook, heb ik de hashtags opgenomen die ik op het Instagram-bijschrift wilde laten verschijnen. Ik heb het Facebook-bericht vervolgens onmiddellijk na het publiceren bewerkt om de hashtags uit het Facebook-bericht te verwijderen.

Als je deze functie gebruikt en op Facebook bent om te uploaden, is het waarschijnlijk gemakkelijker en efficiënter voor je om het bijschrift van de Facebook-post na het plaatsen te bewerken in plaats van over te schakelen naar Instagram en je bijschrift te bewerken of een opmerking bij dat bericht toe te voegen.

# 3: publiceer de post op Instagram en Facebook

Om het delen van Instagram in te schakelen, klikt u op en selecteert u de Instagram-optie uit de plaatsingsopties . Je moet inloggen op je Instagram-account met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Cross-posten naar Instagram vanaf Facebook op desktop, stap 4, log in op Instagram

U hoeft maar één keer in te loggen op uw apparaat. Als je eenmaal bent ingelogd op Instagram op die computer, hoef je niet opnieuw in te loggen de volgende keer dat je een bericht op Instagram deelt vanaf diezelfde Facebook-pagina. Als je een andere Facebook-pagina en Instagram-account gebruikt, of een andere computer gebruikt om van Facebook naar Instagram te delen, moet je opnieuw inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Nadat je met succes je Instagram-account hebt verbonden, zie je de Instagram-optie aangevinkt voor de opties voor het delen van berichten.

Hoe je vanaf Facebook op de desktop naar Instagram kunt cross-posten, stap 5, zorg ervoor dat de optie om op Instagram te posten is aangevinkt

Om de functie voor cross-posten op Instagram te gebruiken, moet je zowel de Facebook- als Instagram-posts “nu” posten . Als je probeert de Facebook-post voor een later tijdstip in te plannen, is de optie om te delen op Instagram niet langer beschikbaar, zoals je hieronder kunt zien.

Hoe cross-post naar Instagram vanaf Facebook op desktop, voorbeeld van de cross-post naar Instagram-optie niet langer beschikbaar bij het plannen van een Facebook-bericht

Bovendien moet je op Facebook posten om de Instagram-post te kunnen publiceren; je kunt niet alleen de Instagram-optie selecteren.

Zodra je het Facebook-bericht hebt gepubliceerd, controleer je je Instagram-account en je zult zien dat het bericht dat je hebt gedeeld nu live op je profiel staat. Het zal nu verschijnen in de feeds van degenen die u volgen.

Cross-posts naar Instagram vanaf Facebook op desktop, voorbeeld van Instagram-post, cross-posts van Facebook door jenns_trends

Hoewel er vaak wordt gespeculeerd over en onderzoek wordt gedaan naar het bereik van berichten op Facebook – met betrekking tot hoe of waar een bericht vandaan komt (organisch op Facebook, gedeeld vanaf Instagram of geüpload via een tool van derden) – zijn er op dit moment geen gegevens die erop wijzen dat een bericht dat van Facebook op Instagram wordt gedeeld, heeft een beter bereik of een hogere rangschikking in het Instagram-algoritme.

Gevolgtrekking

De introductie van cross-posting van Facebook naar Instagram op desktop is een aantrekkelijke functie voor marketeers. De mogelijkheid om tijd en werk te minimaliseren door tegelijkertijd op zowel Facebook als Instagram te posten, is verleidelijk. Het is echter belangrijk om de beperkingen te onthouden die momenteel aan deze functie zijn gekoppeld.

Zoals de meeste dingen die te maken hebben met posten op Instagram vanuit een andere bron, zijn er beperkingen aan het gebruik van je Facebook-pagina om een ​​Instagram-bericht te maken. Zoals hierboven vermeld, ben je beperkt tot het uploaden van een enkele foto in de Facebook-post en moet je onmiddellijk posten op zowel Facebook als Instagram; je kunt geen post plannen voor later of alleen de Instagram-optie kiezen.

Bovendien wilt u voorzichtig zijn en altijd dezelfde inhoud op Facebook en Instagram plaatsen. Hoewel het gemak om ze allebei tegelijkertijd te laten posten efficiënt kan zijn voor marketeers, loop je het risico dat je geen Instagram-volgers aantrekt als je dezelfde inhoud op beide platforms hebt. Als potentiële klanten je zowel op Instagram als Facebook vinden en zien dat je dezelfde inhoud hebt, besluiten ze vaak om je op slechts één platform te volgen.

Onthoud ook dat je vaak verschillende doelgroepen hebt op Instagram en Facebook. Hoe u inhoud op uw Facebook-account uitdrukt of target, kan verschillen van uw Instagram-account. Als dezelfde inhoud naar beide platforms wordt gepusht, kan dit leiden tot een verbroken verbinding tussen uw inhoud en uw publiek op een of beide platforms. Je kunt natuurlijk altijd het bijschrift van beide berichten bewerken nadat je het hebt gedeeld om de woordenstroom of context bij te werken om beter bij het publiek te passen.

Op dezelfde manier kun je op Facebook klikbare links in het bijschrift opnemen, maar Instagram niet. Meestal zeg je zoiets als ‘klik op de link in de bio’ op Instagram om mensen naar een link of locatie te leiden. U zult willen nadenken over hoe u die bijschriften schrijft of ze na het plaatsen bewerkt, zodat zowel Instagram als Facebook de juiste call-to-action hebben.

Delen op zowel Facebook als Instagram is handig, maar je kunt beter nieuwe inhoud maken exclusief voor Instagram die nergens anders beschikbaar is, waardoor de interesse van mensen toeneemt om zowel je Facebook- als Instagram-accounts te volgen.

Als je gebruik wilt maken van het gebruik van Facebook om vanaf de desktop op Instagram te posten, kun je posten op Facebook en Instagram en vervolgens de Facebook-post onmiddellijk van je pagina verwijderen. Dit zou de behoefte aan een tool voor het plaatsen van berichten van derden verminderen en u in staat stellen uw Facebook-pagina te gebruiken om uw inhoud te maken.

Ten slotte is de cross-posting-functionaliteit van Facebook naar Instagram alleen beschikbaar voor Facebook-pagina’s bij gebruik van de desktopversie van de site. Dezelfde functionaliteit is niet beschikbaar wanneer u de Facebook-app of Facebook Pages-app op uw mobiele apparaat gebruikt.

Houd er rekening mee dat deze functie mogelijk meer ondersteuning biedt voor opties voor delen naarmate deze consequenter wordt gebruikt. Profiteer er tot die tijd van wanneer het zinvol is voor uw bedrijf en blijf posten op Instagram met de Instagram-app of andere tools van derden die de functionaliteit bieden die u nodig hebt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format