Effectieve Facebook-gesponsorde berichten schrijven - DeLaatbusiness

Effectieve Facebook-gesponsorde berichten schrijven

12 min


108
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u iets anders proberen met uw Facebook-advertenties? Heeft u overwogen om op tekst gebaseerde gesponsorde berichten te gebruiken?

In dit artikel leer je hoe je twee soorten langere tekstgebaseerde, op Facebook gesponsorde berichten schrijft en structureert.

Waarom lange Facebook-gesponsorde berichten gebruiken?

Een langwerpig, door Facebook gesponsord bericht is gewoon een blogbericht of bestemmingspagina in de hoofdtekst van uw gesponsorde bericht.

In plaats van lezers naar bloginhoud op uw website te sturen en hen opnieuw te targeten met advertenties om uw koperspubliek te verkleinen, zijn lange gesponsorde berichten bedoeld om gebruikers betrokken te houden bij uw inhoud op Facebook . Ze vragen de lezer om meer te bekijken met de link Zie Meer in de eerste paar regels van de tekst.

Hoe je langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, bijvoorbeeld door Francesca Moi - The MeetUp QUEEN

Een van de grote mythes over inhoud is dat mensen de aandachtsspanne hebben van een goudvis. Meerdere onderzoeken hebben zelfs bewezen dat wanneer mensen betrokken zijn, ze gemakkelijk lange inhoud zullen consumeren.

Hoe langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten te schrijven en structureren, bijvoorbeeld door AreYouUnstoppable.com met informatie over betrokkenheid

Als het om Facebook-advertenties gaat, zijn veel bedrijven nog steeds van mening dat korter beter is. Zoals een AdEspresso-experiment echter laat zien, presteren goed opgebouwde, langere gesponsorde berichten consequent beter dan kortere advertenties. Zij kunnen uw kosten per acquisitie verlagen , leiden tot een meer authentieke gesprekken , en creëren een hogere omzet conversies .

Een andere reden waarom marketeers lange advertenties hebben omarmd, is omdat Facebook in 2018 aankondigde dat het algoritme de voorkeur zou geven aan advertenties en inhoud die ervoor zorgen dat gebruikers blijven communiceren, klikken, reageren en delen op Facebook.

Wanneer iedereen dezelfde Facebook-advertenties op dezelfde manier begint te doen, kan dit worden uitgeschakeld. Het publiek hunkert naar afwisseling, drama en authenticiteit. Als je keer op keer op dezelfde postformaten vertrouwt, riskeer je dat je publiek je afstemt.

Verschillende factoren bepalen het succes of falen van een langwerpig Facebook-bericht. Laten we eens kijken naar twee verschillende voorbeelden die aangeven wat werkt en wat niet.

Facebook gesponsorde berichttype 1: presenteer het probleem / de oplossing

Dit door Facebook gesponsorde bericht is bedoeld voor kleine bedrijven die willen leren hoe ze effectiever kunnen zijn met hun socialemediamarketing en Facebook-advertenties.

Hoe je langere tekstgebaseerde, op Facebook gesponsorde berichten schrijft en structureert, type 1 probleem en oplossing, bijvoorbeeld door Damn Good Academy door Mario

Laten we nu eens kijken naar de afzonderlijke componenten van dit gesponsorde bericht en wat het effectief maakt.

Noem het pijnpunt in de eerste zin

De post begint met een duidelijk pijnpunt voor lezers. “Verkopen op Facebook hoeft niet moeilijk te zijn”, spreekt lezers aan die verkopen op Facebook moeilijk vinden.

Vervolgens geeft de post duidelijk aan dat de adverteerder de oplossing voor dit probleem heeft: “Ons Facebook- en Instagram-advertentieprogramma heeft alles wat iemand nodig heeft. 😁

Hoe je langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, stap 1, eerste zin pijnpuntvoorbeeld door Damn Good Academy door Mario

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Wat is het probleem dat u wilt oplossen?
 • Waarom zou de lezer op de link Zie meer moeten klikken?

Gebruik een ambitieus statement in de advertentiekop

Damn Good Academy plaatst ook een ambitieuze uitspraak in de advertentiekop: “Leer moeiteloos online te verkopen.” Psychologisch prikkelt deze verklaring de geïnteresseerde lezer om op de advertentie te klikken en de rest van de tekst te lezen.

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Wat is de ambitie van uw lezer met betrekking tot het probleem dat u hebt geïdentificeerd?
 • Welk resultaat zoeken ze?
Hoe langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten te schrijven en structureren, stap 2, voorbeeld van een ambitieuze kopverklaring door DamnGoodAcademy.com

Noem drie kernvoordelen

In de volgende regels noemt de adverteerder drie aantrekkelijke voordelen voor mensen die hun advertenties op sociale media willen verbeteren. Deze voordelen benadrukken wat ten grondslag ligt aan het belangrijkste probleem dat in de eerste regel wordt genoemd: mensen vinden verkopen op Facebook moeilijk.

Voordelen zijn niet hetzelfde als functies. Functies praten over het product of de dienst, terwijl de voordelen zich richten op het resultaat dat de klant krijgt door het product of de dienst te gebruiken .

Hoe langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten te schrijven en te structureren, stap 3, voorbeeld van de belangrijkste voordelen van de Damn Good Academy door Mario

Vragen om u te helpen dit deel van de Facebook-advertentie te schrijven:

 • Wat zijn de drie belangrijkste voordelen die uw product of dienst de lezer biedt?
 • Wat zal de lezer ontdekken, leren of transformeren?

Positioneer uw merk als de autoriteit

Vervolgens positioneert Damn Good Academy zich als een autoriteit om expertise op dit gebied over te brengen. De advertentie nodigt de lezer uit om de merken waarmee ze hebben samengewerkt te verkennen om hun autoriteit verder te versterken.

Om consumenten te laten weten, leuk te vinden en u te vertrouwen, moet u hen het vertrouwen geven dat ze door met u samen te werken het resultaat zullen krijgen waarnaar ze op zoek zijn. Enkele opties voor deze sectie zijn:

 • Deel dat je hebt gewerkt met bekende merken (zoals in dit voorbeeld).
 • Noem uw abonneenummers. Een groot abonneebestand voegt autoriteit toe.
 • Laat zien waar u in de topindustrie of reguliere media te zien bent geweest.
 • Let op of u een gepubliceerde bestsellerauteur bent.

Deze informatie toont uw domeinautoriteit aan en wekt vertrouwen.

Hoe u langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, stap 4, voorbeeld van merkautoriteit

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Wat geeft uw merk autoriteit?
 • Met wie heb je samengewerkt?
 • In welke media ben je te zien geweest?
 • Hoeveel abonnees heb je?

Geef aan hoe u zich onderscheidt van concurrenten

Na de lezer hun autoriteit te hebben getoond, positioneert Damn Good Academy hun aanbod en geeft aan hoe het verschilt van andere beschikbare programma’s / cursussen. De stelling: “We hebben gemerkt dat de meeste cursussen alleen leren hoe de tools moeten worden gebruikt, maar niet hoe ze winstgevend kunnen zijn”, legt duidelijk uit hoe hun aanbod anders is.

Vragen om u te helpen dit deel van de Facebook-advertentie te schrijven:

 • Hoe onderscheidt u zich van concurrenten?
 • Wat biedt u dat uw concurrenten niet bieden?
 • Hoe ben je uniek op de markt?
Hoe u langere tekstgebaseerde, op Facebook gesponsorde berichten kunt schrijven en structureren, stap 5, voorbeeld van merkdifferentiatie

Roep bezwaren op

Damn Good Academy deelt andere voordelen en gaat in op veelvoorkomende bezwaren die lezers kunnen hebben, zoals:

 • Is dit gewoon een andere cursus, of hoe relevant gaat dit over 3 maanden zijn?
 • Hoe maakt dit een verschil?
 • Moet ik een expert op het gebied van Facebook-advertenties zijn?

Door op een duidelijke en gemoedelijke manier de bezwaren van de lezer naar voren te brengen, versterken ze hun autoriteit, terwijl ze ook duidelijk maken dat actie ondernemen op basis van de kennis die ze delen essentieel is voor succes.

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Wat voor soort vragen stellen lezers?
 • Wat houdt hen misschien tegen om te kopen?
 • Welke redenen hebben ze om de status quo te handhaven?
 • Hoe zal uw product of dienst hen doorbraken en resultaten opleveren op deze gebieden?

Deel product- / programmafuncties

Vervolgens maakt Damn Good Academy de beloften van hun programma waar en legt ze precies uit wat ze zullen behandelen. Ze geven aan voor wie het programma is: “beginners tot gevorderde” makers van Facebook-advertenties. Ze herhalen ook hoe het voltooien van het programma de bedrijfsprestaties zal verbeteren.

Hoe langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten te schrijven en structureren, stap 6, programmafuncties, voorbeeld van de verklaring van Damn Good Academy door Mario

Vragen om u te helpen dit deel van de Facebook-advertentie te schrijven:

 • Wat zijn de beloften van uw product of dienst?
 • Wat zijn de belangrijkste kenmerken?
 • Voor wie is het product of de dienst bedoeld?

Sluit af met een vriendelijke ondertekening

In dit voorbeeld beëindigt Damn Good Academy hun lange Facebook-gesponsorde post met een vriendelijke boodschap voor de lezer. Ik raad u aan een versie te testen die de call-to-action in de hoofdtekst bevat, evenals een versie die deze alleen in de kop heeft . U kunt dat doen door uw eerste advertentie in het Facebook Ads Manager- dashboard te kopiëren en een alternatieve versie uit te voeren.

Gebruik emoji’s

Zoals u kunt zien, gebruikt deze advertentie veel emoji’s . Het gebruik van emoji’s in uw door Facebook gesponsorde berichten heeft twee belangrijke voordelen:

 • Ze breken de tekst visueel op . Omdat je geen opsommingstekens of vetgedrukte tekst kunt gebruiken in door Facebook gesponsorde berichten, is dit belangrijk voor advertenties met een lange vorm.
 • Ze creëren een meer informele, gemoedelijke sfeer . Het beoogde publiek van Damn Good Academy is de eigenaar van een klein bedrijf, dus een gemoedelijke toon is perfect.

Voeg op verhaal gebaseerde video-inhoud toe

De video die Damn Good Academy gebruikt in dit door Facebook gesponsorde bericht is onconventioneel en humoristisch. Het voegt pit toe aan hun post. Ze hadden gewoon een pratende video kunnen gebruiken om mensen over de voordelen van de campagne te vertellen, maar ze kozen voor een andere aanpak en dat loonde.

Een video hoeft niet duur of professioneel te zijn. Tools zoals Lumen5 maken het eenvoudig om eenvoudige, verhaalgebaseerde video’s te maken.

Resultaten

Deze Facebook-advertentiecampagne genereerde een aanzienlijke verlaging van de kosten per acquisitie in vergelijking met kortere gesponsorde berichten die Damn Good Academy eerder had gebruikt.

Hoe je langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, type 1, vergelijking van lange versus korte advertentiecampagneresultaten van Damn Good Academy

Facebook gesponsorde bericht type 2: Presenteer de reis van de held

Auteur en brandingspecialist Ben Angel koos voor een langwerpig, door Facebook gesponsord bericht omdat hij hierdoor de volledige boodschap over zijn boek kon communiceren.

De advertentie werd ondersteund door andere marketingstrategieën, waaronder een bestemmingspagina met talloze getuigenissen van artsen, psychologen, atleten en voedingsdeskundigen, evenals een video van 10 minuten die zijn verhaal onthulde en hoe zijn online programma verschilde van anderen in de wellnessruimte. .

Hoe je langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, typ 2 heldenreis, bijvoorbeeld door Ben Angel

Ben’s lange post gebruikt een heel andere benadering dan die van Damn Good Academy, maar behaalde geweldige resultaten. Laten we het opsplitsen.

Beschrijf een triggergebeurtenis om de scène in te stellen

Ben zet de toon voor zijn verhaal door een activerend evenement te delen. Merk op dat de afbeelding de perfecte context biedt? Hier is Ben die op een groot leeg podium ligt, iets dat we meestal associëren met succes en kracht.

De laatste zin voor de See More-prompt laat mensen hangen, waardoor het waarschijnlijker is dat geïnteresseerde lezers doorklikken en de rest van het bericht lezen.

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Wat is de aanleiding voor uw reis of zoektocht?
 • Wanneer ben je van koers veranderd of iets nieuws gemaakt?
 • Wat is er gebeurd dat je op een ander pad heeft gezet?

Vertel het achtergrondverhaal

In dit gedeelte vertelt Ben over de reis die tot deze activerende gebeurtenis heeft geleid. Hij leidt de lezer door zijn ervaringen, gedachten en gevoelens. In tegenstelling tot de post van Damn Good Academy vertoont deze veel kwetsbaarheid en helpt hij de lezer zich te identificeren met de worstelingen die hij heeft meegemaakt terwijl hij wijst op de storingen die zich onderweg hebben voorgedaan.

Hoe je langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, stap 1, voorbeeld van achtergrondverhalen door Ben Angel

Authentiek zijn over uw tegenslagen kan een ruimte creëren voor de lezer om zich met u te identificeren .

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Wat is je achtergrondverhaal?
 • Welke problemen, ervaringen, gedachten en gevoelens hebben tot uw uitlokkende gebeurtenis geleid?

Daag conventionele wijsheid uit

Vervolgens gebruikt Ben verhalen om zijn belangrijkste punt te beargumenteren en de conventionele wijsheid over geestelijke gezondheid uit te dagen. Hoewel hij de lezer meeneemt op de reis van een held , neemt hij ook een standpunt in over hoe het probleem kan worden opgelost.

Het uitdagen van conventionele wijsheid is een geweldige manier om de lezer te laten zien hoe jij anders bent dan je concurrenten en om je autoriteit over een onderwerp te benadrukken .

Hoe je langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, stap 2, daag conventionele wijsheidsverklaringen uit, voorbeeld door Ben Angel

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Waar neemt u een standpunt over in?
 • Welke conventionele wijsheid spreekt uw benadering tegen?
 • Welk bewijs heeft u om uw mening te ondersteunen?

Deel je zoektocht

Ben gaat verder met het delen van zijn zoektocht om dit probleem op te lossen en hij duikt in zijn ontdekkingsverhaal. Dit gedeelte versterkt ook zijn autoriteit verder omdat het het onderzoek laat zien dat hij deed voor zijn boek.

Hoe u langere tekstgebaseerde, op Facebook gesponsorde berichten schrijft en structureert, stap 3, deel uw voorbeeld van uw zoektocht door Ben Angel

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Welke zoektocht heb je gedaan?
 • Welke obstakels heb je onderweg gevonden?
 • Wie heeft u op uw reis geholpen?
 • Wat was je “aha” -moment?

Geef uw resultaten weer en stem de lezers af op uw doel

In dit gedeelte deelt Ben zijn resultaten met lezers. Hij erkent mensen die mogelijk ook met deze kwestie worstelen en deelt dan zijn doel.

Hij roept lezers op actie te ondernemen door enkele belangrijke voordelen te delen die ze uit zijn online programma zullen halen, en laat verder zien hoe hij gebruik maakte van vakkennis om zijn boek te schrijven en zijn programma te maken.

Hoe u langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, stap 4, voorbeeld van resultatenverklaringen door Ben Angel

Vragen om u te helpen dit deel van uw door Facebook gesponsorde bericht te schrijven:

 • Welke resultaten kunt u delen?
 • Wat is uw doel?
 • Waar worstelt uw lezer waarschijnlijk mee waarvoor u hem kunt erkennen?
 • Welke voordelen biedt uw product of dienst lezers?
 • Welke andere informatie geeft lezers het vertrouwen om bij u te kopen?

Roep de lezer op voor actie en deel de resultaten

In zijn oproep tot actie geeft Ben duidelijk aan wat de lezer uit zijn 13 weken durende uitdaging zal halen en deelt hij een link naar zijn bestemmingspagina.

Hoe langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten te schrijven en structureren, stap 5, uitkomst- en call-to-action-verklaringen voorbeeld door Ben Angel

Vragen om u te helpen dit deel van de Facebook-advertentie te schrijven:

 • Welke actie wil je dat de lezer onderneemt?
 • Wat zijn de beloften van uw product of dienst?

Wijs op de kenmerken

Ben beschrijft de programmafuncties en weeft nog meer voordelen, waaronder een aanbieding en nog een oproep tot actie.

Hoe je langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten schrijft en structureert, stap 6, bevat uitspraken van Ben Angel

Vragen om u te helpen dit deel van de Facebook-advertentie te schrijven:

 • Wat zijn uw product- / servicefuncties en hoe geven ze de lezer toegang tot duidelijke voordelen / resultaten?
 • Wat kunt u bieden waardoor uw aanbieding een goed idee is voor lezers?

Voeg een laatste oproep tot actie toe

Ben roept nogmaals het bezwaar van een lezer op, herhaalt zijn oproep tot actie en tekent af. Hij voegt aan het einde meer verklaringen van autoriteit toe om verder te ondersteunen waarom lezers hem zouden moeten vertrouwen.

Hoe langere tekstgebaseerde Facebook-gesponsorde berichten te schrijven en structureren, stap 7, laatste voorbeeld van call-to-action-statements door Ben Angel

Vragen om u te helpen bij het schrijven van dit deel van de advertentie:

 • Wat weerhoudt lezers ervan om bij u te kopen?
 • Hoe motiveert u lezers om door te klikken naar uw aanbieding?
 • Welk ander bewijs kunt u leveren om te laten zien dat u iemand bent die de lezer kan vertrouwen?

Resultaten

Ben meldde dat hij binnen een periode van drie maanden bijna $ 250.000 aan verkopen had verdiend met deze ene lange Facebook-gesponsorde post.

En hoewel de advertentie mensen er direct toe aanzette om deel te nemen aan de uitdaging en zijn nieuwe boek gratis te krijgen als onderdeel van het aanbod, vertelde Ben dat een onverwacht voordeel de hogere boekverkoop op Amazon was.

Hoe je langere tekstgebaseerde, door Facebook gesponsorde berichten schrijft en structureert, type 2, advertentiecampagneresultaten van Ben Angel

Ben zei dat deze campagne het beter deed dan al zijn eerdere campagnes. Hij schreef dit toe aan het diepgaande publieksonderzoek en de tests die hij aan het begin van de campagne deed. De advertentie had een hoge relevantiescore , waardoor hij zijn kosten per klik kon verlagen, de advertentie-uitgaven in het algemeen kon verhogen, een publiek van bijna 6 miljoen kon bereiken en 278.000 engagements kon produceren, waaronder meer dan 140.000 vind-ik-leuks en 1.300 reacties.

Praktische tips voor lange Facebook-gesponsorde berichten

Bij het schrijven van lange Facebook-gesponsorde berichten zijn hier een paar zaken waar u op moet letten.

Lees het advertentiebeleid van Facebook

Bij het maken van lange gesponsorde inhoud loont het de moeite om het advertentiebeleid van Facebook te raadplegen. Het is gemakkelijk om een ​​fout te maken, vooral met betrekking tot de richtlijn persoonlijke kenmerken (12) of het beleid inzake misleidende of valse inhoud (13). Houd dit beleid altijd bij de hand tijdens het schrijven van uw inhoud om verwarring te voorkomen.

Hoe u langere tekstgebaseerde, door Facebook gesponsorde berichten schrijft en structureert, beste praktijken, Facebook-advertentiebeleid met betrekking tot het verwijzen naar persoonlijke kenmerken

Schrijf goed gestructureerde en authentieke advertentietekst

Door Facebook gesponsorde berichten zijn alleen effectief als ze goed zijn geschreven. Daarom raad ik je aan een structuur te volgen die ook voor andere bedrijven werkt. Blijf op de hoogte , lever bewijs om uw beweringen te staven en gebruik voorbeelden die de waardepropositie voor lezers duidelijk beschrijven .

Ben waarschuwt dat hij nooit zo’n enorme respons zou hebben gehad als hij niet zo rauw en eerlijk in zijn exemplaar was als in het boek. Het marketingmateriaal moet uw verhaal weerspiegelen, zelfs als het vol tegenslagen en enorme persoonlijke strijd is.

Tools zoals de Hemingway-app kunnen u helpen uw woordgebruik, grammatica en interpunctie te controleren . U kunt het leesbaarheidsniveau van uw bericht meten op de Gunning Fog Index- website.

Hoe u langere tekstgebaseerde, op Facebook gesponsorde berichten schrijft en structureert, best practices, Hemingway-app

Vertrouw niet op slechts één Facebook-advertentietype

Combineer uw Facebook-advertentietypen voor extra variatie. Als u te afhankelijk wordt van één advertentietype, riskeert u dat uw beoogde lezers langs uw inhoud scrollen.

Ben gebruikte een aantal verschillende Facebook-advertentietypen in zijn hele campagne en testte veel advertentie-indelingen. De winst die hij met die advertentie maakte, kwam niet alleen door magie over. Hij werkte hard aan zijn berichten, het ondersteunende materiaal en het testen van advertenties om de magie te laten gebeuren.

Als het Facebook-berichttype de knop Meer informatie niet bevat, zorg er dan voor dat je duidelijke oproepen tot actie opneemt in het bericht (niet alleen aan het einde) .

Gevolgtrekking

Het gebruik van lange Facebook-gesponsorde posts voegt variatie en authenticiteit toe aan uw Facebook-advertenties. Ze kunnen u helpen een stap in de levenscyclus van kopers over te slaan, uw voorgekwalificeerde kopers te beperken en geld te besparen op uw advertenties.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *